14χρονος μαθητής κρατείται 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ!

Οργιο αστυνομικής βίας και καταστολής

0

Στα κρατητήρια των μπάτσων της ΓΑΔΑ κρατείται από την περασμένη Πέμπτη 14χρονος μαθητής από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και μέλος του 15μελούς του σχολείου του, που συνελήφθη στο σωρό (δοκιμασμένη μέθοδος των δυνάμεων καταστολής) στο μαθητικό συλλαλητήριο. Του έχουν φορτώσει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα οδηγείται στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μαζί του κρατούνται άλλοι δυο 14χρονοι και δυο 17χρονοι μαθητές, που κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Στους ανήλικους μαθητές, όπως καταγγέλλει η Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, οι μπάτσοι, προφασιζόμενοι… τους κινδύνους από τον κοροναϊό, δεν έχoυν επιτρέψει όλες αυτές τις ημέρες την επικοινωνία με τους γονείς τους, καθώς και να τους δοθούν, μέσω των δικηγόρων τους, καθαρά ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα.

Πρόκειται για επιχείρηση άγριας τρομοκρατίας σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών, με εντολές Χρυσοχοΐδη και πλήρη κάλυψη από Μητσοτάκη-Κεραμέως, που εντάσσεται στο ενορχηστρωμένο σχέδιο καταστολής των μαθητικών αγώνων που έβαλαν με τρόπο δυναμικό (καταλήψεις) επί τάπητος την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στα σχολεία, εν μέσω ενός ιδιαίτερα επιθετικού δεύτερου κύματος της πανδημίας και αποδόμησαν το αφήγημα της επιτυχούς αντιμετώπισής του (περισσότερα εδώ).

Η υπουργός Παιδείας που ανακάλυψε «παιδαγωγικές μεθόδους» (υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία με απαγόρευση συμμετοχής όσων συμμετέχουν σε αυτές, καταγραφή απουσιών και μαύρισμα διαγωγής) για να εξαναγκάσει τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη, δεν άρθρωσε ούτε μισή κουβέντα ενάντια σε αυτό, το ακόμη ένα επεισόδιο καταστολής και κατατρομοκράτησης ανήλικων παιδιών. Ενώ, αντίθετα, καταδίκασε μετά βδελυγμίας την αναγραφή συνθημάτων στην πρόσοψη του υπουργείου από τον Ρουβίκωνα ως «θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία».

Το θράσσος και η προκλητικότητα περισσεύει εκεί στο «φρούριο» του Αμαρουσίου. Αυτοί που βάζουν τους πραιτοριανούς του Χρυσοχοΐδη να ξυλοφορτώνουν και να οδηγούν στα δικαστήρια ανήλικους μαθητές με στημένες κακουργηματικές πράξεις, μιλούν για «διάλογο»!

Σημειωτέον ότι προηγήθηκαν του μαθητικού συλλαλητηρίου εκτεταμένες έρευνες από μπάτσους στους μαθητές που προσέρχονταν σε αυτό (χαρακτηριστικές καταγγελίες και φωτογραφίες υπάρχουν από το σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, όπου μπάτσοι ψάχνουν τις τσάντες μαθητών) και δυο από αυτές υπέστη και ο 14χρονος μαθητής, χωρίς να ανακαλυφθεί το παραμικρό από τα μπατσο-λαγωνικά).

Γιούλα Γκεσούλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: