Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δε βγαίνουν τα νούμερα
  • Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού
  • Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής
  • O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει
  • Σαν σήμερα 13 Μάη
  • Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: το «Δουβλίνο» με μάσκα!
Καταστολή

Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: το «Δουβλίνο» με μάσκα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Σεπ 2020, 12:10

Την Τετάρτη 23/09, από τις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν (αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής) Μαργαρίτης Σχοινάς και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον παρουσίασαν την πρόταση της Κομισιόν για το πολυαναμενόμενο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Αντί όμως να ανακοινώσουν μέτρα «υποχρεωτικής μετεγκατάστασης» των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ ή νομικές αλλαγές στη συνθήκη του Δουβλίνου, έμειναν σε κούφια και υποκριτικά λόγια περί αλληλεγγύης και ευθύνης όλων των χωρών της Ενωσης, αναμοχλεύοντας «μια από τα ίδια», αλλά αυτή τη φορά με τις «επιστροφές» των προσφύγων στις χώρες τους (απελάσεις, για να συνεννοούμαστε) να βρίσκονται στο επίκεντρο, μαζί με διαδικασίες περισσότερης αστυνόμευσης και καταστολής τους. Φαινομενικά, η Κομισιόν υποκύπτει στις ακροδεξιές πολιτικές των χωρών του Βίζεγκραντ και όχι στο αίτημα των χωρών πρώτης υποδοχής των προσφύγων (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) για αποσυμφόρηση. Στην πραγματικότητα, υπηρετεί τη στρατηγική των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ, πρωτίστως της Γερμανίας.

Με νωπή ακόμα τη φωτιά στη Μόρια και το ξεσπίτωμα πάνω από 12.000 προσφύγων, η Φον ντερ Λάιεν αρκέστηκε στην ανακοίνωση δημιουργίας στη Λέσβο task force (ομάδα εργασίας), αποτελούμενης από ειδικούς που θα υποστηρίζουν τις ελληνικές Αρχές στην επίλυση των προβλημάτων των σχετικών με την κατάσταση των προσφύγων στο νησί. Μ’ άλλα λόγια, η Λέσβος (όπως και τα άλλα ελληνικά νησιά) θα παραμείνουν τεράστιες φυλακές προσφύγων. Τα υπόλοιπα, αυτά που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσής τους, είναι η χρυσόσκονη με την οποία πασπαλίζουν αυτή την κεντρική ευρωενωσίτικη πολιτική.

– Η πρόταση για το νέο Σύμφωνο περιλαμβάνει τρία σημεία. Το πρώτο αφορά την υποστήριξη από την ΕΕ των χωρών καταγωγής των προσφύγων, ώστε σύμφωνα με το Σχοινά, «να μη βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους οι άνθρωποι που μετακινούνται αλλά μέσα από τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες, η ΕΕ θα επιδιώξει να προωθήσει εξατομικευμένες και αμοιβαία επωφελείς εταιρικές σχέσεις με αυτές», με στόχο φυσικά την επανεισδοχή των υπηκόων τους.

Αυτά τα ωραία λογάκια, για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης των προσφύγών, τα ακούμε δεκαετίες τώρα. Θα βοηθήσουν τάχα την ανάπτυξη των χωρών της Ασίας και της Αφρικής για να μην αναγκάζεται ο κόσμος να μεταναστεύει αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Αυτό, όμως, είναι αντίθετο στη φύση του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό και το μόνο που βλέπουμε είναι να εντείνεται η υπερεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και ο μονοπωλιακός έλεγχος της αγοράς αυτών των χωρών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να καταδικάζεται στην πείνα και το μαρασμό και η μετανάστευση να καθίσταται ελπίδα επιβίωσης.

– Προτείνεται επίσης η ενίσχυση κοινού συστήματος της ΕΕ για τις επιστροφές, με αλλαγή του νομικού πλαισίου, διορίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά Συντονιστή Επιστροφών στην ΕΕ και ενισχύοντας το ρόλο της Frontex, η οποία θα έχει διευρυμένο ρόλο και περισσότερο προσωπικό και από την πρώτη του Γενάρη του 2021 θα παρέχει «αυξημένη στήριξη όπου χρειάζεται», μετά τα εχέγγυα που έδωσαν στον Εβρο στα γεγονότα του περασμένου Φλεβάρη και Μάρτη με το άνοιγμα από τον Ερντογάν των συνόρων για τους πρόσφυγες.

– Το δεύτερο σημείο περιλαμβάνει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, στοχεύοντας σε πιο γρήγορες διαδικασίες, που θα περιλαμβάνουν αρχικά ταυτοποίηση των ατόμων που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ χωρίς άδεια ή έχουν αποβιβαστεί μετά από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς και υγειονομικό έλεγχο και έλεγχο ασφαλείας, με λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φακέλωμα στη βάση δεδομένων Eurodac. Σε αυτόν τον «έλεγχο διαλογής», όπως τον ονομάζουν, θα ακολουθεί η κατανομή τους σε ομάδες με διαφορετικές, διαδικασίες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους (χωρίζοντας τους ανάλογα με το αν προέρχονται από χώρες με «προσφυγικό προφίλ», με υψηλά ποσοστά αναγνώρισης στις αιτήσεις τους για άσυλο δηλαδή, ή με «μεταναστευτικό προφίλ», δηλαδή χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά αναγνώρισης στα αιτήματα ασύλου).

Στόχος θα είναι, μετά από αυτόν τον έλεγχο, να προωθείται η πλειοψηφία στη γρήγορη διαδικασία, γνωστή ως διαδικασία συνόρων (με τον έλεγχο να ολοκληρώνεται, κατά τα λεγόμενά τους, σε 5 ημέρες και σε 12 εβδομάδες το πολύ να ολοκληρώνεται το αίτημα ασύλου), ώστε να παράγονται μαζικές απορριπτικές αποφάσεις και να ετοιμάζονται δεξαμενές «επιστροφών».

– Στο τρίτο σημείο του συμφώνου, οι κενές περιεχομένου δηλώσεις για δίκαιη κατανομή ευθύνης και αλληλεγγύης, βρίσκουν την εφαρμογή τους στο μέτρο της «χορηγίας επιστροφών» (Returns Sponsorship) που ανακοινώθηκε. Αυτό προβλέπει, σε περίπτωση που κάποια κράτη μέλη δε δέχονται να αναλάβουν τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από τη χώρα πρώτης εισόδου στη χώρα τους, να αναλαμβάνουν την ευθύνη (δηλαδή τις διοικητικές διαδικασίες και το κόστος) για την «επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους, όσων η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έφθασαν, Αν μια χώρα της ΕΕ δεν καταφέρει να επιστρέψει τους μετανάστες στη χώρα προέλευσής τους μέσα σε οκτώ μήνες, οφείλει να τους υποδεχθεί η ίδια (λέμε τώρα).

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον, για να υπερθεματίσει υπέρ του μέτρου των επιστροφών, υποστήριξε ψευδώς ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από ότι το 2015, αφού τότε το 90% των μεταναστών απέκτησαν το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ σήμερα τα δύο τρία δεν είναι άτομα με προσφυγικό προφίλ και δεν δικαιούνται διεθνή προστασία. Ομως, όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ειδικά για τη χώρα μας, αποδεικνύουν το αντίθετο. Επιπλέον, ο ισχυρισμός αυτός, ότι τα άτομα δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, ουσιαστικά μειώνει και τον αριθμό των ενδεχόμενων μετεγκαταστάσεων!

– Ανακοινώθηκαν ακόμα η κατάργηση του «Δουβλίνου», η αναθεώρηση της αρχής ότι η ευθύνη της επεξεργασίας του αιτήματός για άσυλο ανατίθεται στην πρώτη χώρα εισόδου του ατόμου στην ΕΕ (θα μπορεί να είναι η χώρα στην οποία ένας μετανάστης έχει συγγενείς, πχ αδέρφια, ή η χώρα όπου έχει εργαστεί ή σπουδάζει, ενώ αν μια χώρα έχει χορηγήσει βίζα σε έναν μετανάστη θα είναι εκείνη που θα πρέπει να επιφορτισθεί με την αίτηση ασύλου).

– Επίκειται, επιπλέον, η αναθεώρηση της συνθήκης του Σένγκεν του χρόνου (2021), ώστε να περιλαμβάνει τη στρατηγική για το μέλλον της συνθήκης, αλλά και αλλαγές στο κανονισμό Eurodac ως το τέλος του χρόνου.

– Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι «θα δρομολογήσει εταιρικές σχέσεις προσέλκυσης ταλέντων με βασικές τρίτες χώρες, που θα αντιστοιχούν στις ανάγκες της ΕΕ σε εργατικό δυναμικό».

Πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015, λίγες μόνο μέρες μετά τηνφωτιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά τη Μόρια και δημιούργησε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λέσβο, με χιλιάδες πρόσφυγες άστεγους, οι πολιτικές που περιγράφονται στο νέο «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο», συντηρούν την Ευρώπη-Φρούριο και θα οδηγήσουν σε νέες Μόριες, σε εγκλωβισμό των προσφύγων σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την έμφαση στην καταστολή και τις απελάσεις των προσφύγων στις χώρες τους, μετά από fast track διαδικασίες ασύλου-παρωδία, ενώ στο παρασκήνιο θα συνεχίζεται η αποτροπή, με παράνομα push-backs, επαναπροωθήσεις δηλαδή των ανθρώπων, όπως ήδη γίνεται στο Αιγαίο από το Λιμενικό και την Frontex, που σπρώχνουν τα σκάφη με τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία (με ό,τι αυτό σημαίνει στην ανοιχτή θάλασσα), ώστε να μη φτάσουν στην Ελλάδα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεπέρασε κάθε όριο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων
Επόμενο άρθρο Αντί να επιτάξουν τα μαγαζιά τους, ξαναμπουκώνουν με λεφτά τους εμπόρους της υγείας

Σχετικά Αρθρα

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Καταστολή 12 Μάι 2026, 13:19

1.203 ανακλήσεις σε Σύρους σε χρόνο ρεκόρ: όταν η «ενδελεχής εξέταση» γίνεται αριθμητική άσκηση

Καταστολή 7 Μάι 2026, 08:03

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή 4 Μάι 2026, 11:25

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

Καταστολή 4 Μάι 2026, 08:42

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

Καταστολή 3 Μάι 2026, 06:32

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

Καταστολή 27 Απρ 2026, 07:21
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
Η παπάρα

Πολιτικό μάρκετινγκ

11 Μάι 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

1888: Καταργείται η δουλεία στη Βραζιλία.

1947: Αυτοκτονεί εξόριστος ο Ευριπίδης Μπακιρτζής.

1967: Συλλαμβάνεται στη Μεσοράχη Σερρών ο δωδεκάχρονος Αλ. Μουμτζής για αναγραφή της λέξης «ΕΔΑ» σε πινακίδα των ΤΕΑ και ο πατέρας του σαν υπεύθυνος.

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στην Κυψέλη.

1976: Παγιδευμένη χειροβομβίδα σε συγκέντρωση φοιτητών του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη.

1978: Καθιερώνεται η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη σύνταξη στα 58 χρόνια.

1981: Ο «γκρίζος λύκος» Μεχμέτ Αλί Αγκτσά αποπειράται να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

1985: Η αστυνομία στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) πραγματοποιεί έφοδο στα γραφεία της ομάδας «Move» σκοτώνοντας έντεκα μέλη της.

1996: Την αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo