Eksegersi.grEksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
TwitterYouTubeRSS
Τελευταία Νέα :
  • Τεράστιο φιάσκο των επονομαζόμενων self-test
  • Τους ήρθε αχαμνά
  • Τα self tests βγάζουν λανθασμένα αποτελέσματα
  • Βάζουν φαντάρους να βγάλουν συντάξεις!
  • Οι «ντροπούλες» δεν κρύβουν την ξεφτίλα
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
Eksegersi.grEksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
TwitterYouTubeRSS
Eksegersi.grEksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Θ. Σοφός: Δεύτερο Γράμμα προς την κωφεύουσα Πολιτεία για το Δ. Κουφοντίνα: Βοηθήστε τον να ζήσει
Καταστολή

Θ. Σοφός: Δεύτερο Γράμμα προς την κωφεύουσα Πολιτεία για το Δ. Κουφοντίνα: Βοηθήστε τον να ζήσει

ByEksegersi.gr27 Φεβ 2021, 11:14

Ο Θεμιστοκλής Σοφός, μέλος του ΔΣ του «βωβού» Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ως υποψήφιος πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές είχε υποστηριχτεί και από τη ΝΔ) επανέρχεται με δεύτερο γράμμα προς την κωφεύουσα -όπως τη χαρακτηρίζει- Πολιτεία (https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/283357_deytero-gramma-th-sofoy-pros-tin-kofeyoysa-politeia-gia-ton-d-koyfontina), απευθύνοντας έκκληση για τη σωτηρία της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα με την ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματός του.

Γράφει ο Θ. Σοφός, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά των μιντιαρχών και των τσιρακιών τους:

«Φαίνεται πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αστικό πείσμα της εξουσίας. Ο απεργός πείνας έχει ένα συγκεκριμένο νομικό status, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να σεβασθεί, όποιος και εάν είναι. Και τον αφήνει να πεθάνει. Γράψαμε στο προηγούμενο γράμμα μας προς εσάς, ότι η Δημοκρατία δεν συγκρίνει το αξιακό της σύστημα με κανενός άλλου, διότι αυτοκαταργείται. Φαίνεται ότι σήμερα η Ελληνική Πολιτεία πιάνεται, και πάλι, απροετοίμαστη και ανώριμη, όχι μόνον στη γενικότερη λειτουργία του δημόσιου τομέα, των δικαστηρίων και της οικονομίας, αλλά και στις θεμελιώδεις υποχρεώσεις της περί του σεβασμού των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φυσικά η στρατευμένη λειτουργία του Τύπου, τα λεγόμενα μεγάλα «μαγαζιά», που βάζουν στην καύσιμη ύλη τους, πρόσωπα που θεωρούν ως αναλώσιμα για τη μηχανική υποστήριξή τους, συμπράττει πρωταγωνιστικά στις εξουσιαστικές λαϊκίστικες προτροπές της εκτελεστικής εξουσίας με κύριο μοχλό τη δημαγωγική προσέγγιση και αποτέλεσμα την προπαγάνδα και τελικά τη δημιουργία της λεγόμενης «κοινής γνώμης». Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι «όλοι με μια φωνή απαντούν «σιγά που θα λυπηθώ αν κάτι πάθει ο Κουφοντίνας. Δολοφόνησε τόσους ανυποψίαστους. Και τους δολοφόνησε πισώπλατα, ψυχρά, ανελέητα, μπαμπέσικα. Κατά συρροή δολοφόνος. Ούτε συζήτηση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι εναντίον του. Ουδείς ενδιαφέρεται για τους νόμους. Ουδείς, εξ αυτών δίνει δεκάρα τσακιστή για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» (Δανίκας, Πρώτο Θέμα, 26/2/2021).

Πόσο άλλο μίσος μπορεί να εκδηλώνεται διά του Τύπου, αν όχι με την προτροπή της θεώρησης ως αρμόζουσας στάσης αυτής της εκδίκησης; Με τη δημαγωγική αυτή τοποθέτηση καθίσταται προφανές, ότι παρέχεται άλλοθι στην εκτελεστική εξουσία, ευθέως, με την –δήθεν– «συντριπτική» (τίνος άραγε;) πλειοψηφία να συμφωνεί, σε μια εκδικητική στάση, που έρχεται καταφανώς σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες της Σωφρονιστικής Επιστήμης. Προδήλως ο συντάκτης εκείνων των γραμμών διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι εν προκειμένω οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τους νόμους.

Η σχέση μεταξύ λαϊκισμού και δημοκρατίας ήταν πάντοτε ένα θέμα που προκαλούσε έντονη αντιπαράθεση. Παρόλο που βρισκόμαστε μακριά από μια συμφωνία, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η κοινώς αποδεκτή άποψη είναι ότι ο λαϊκισμός συνιστά έμμεσο κίνδυνο για τη δημοκρατία. Ο πιο διάσημος θεασώτης αυτής της άποψης είναι ο Γάλλος διανοούμενος Pierre Rosanvallon (Το νέο κοινωνικό ζήτημα), ο οποίος ορίζει την κρίση του δυτικού κράτους πρόνοιας όχι ως κρίση οικονομική, όπως ισχυρίζονται πολλοί, ούτε μόνον ως κρίση επέκτασης των λειτουργιών του κράτους, όπως ισχυρίζεται η νεοφιλελεύθερη αντίληψη, αλλά ως κρίση πρωτίστως φιλοσοφικής και πολιτικής φύσεως. Εισάγοντας τον όρο της αντεπανάστασης, διερωτάται ο συγγραφέας πώς ο ενθουσιασμός του Μάη του ’68 έδωσε τη θέση του στην απογοήτευση του 1980 και του 1990, κι έπειτα στη μοιρολατρία που από τη δεκαετία του 2000 συρρικνώνει τον πολιτικό και διανοητικό μας ορίζοντα. Έχουμε καθηλωθεί μεταξύ ενός ρεαλισμού της απραξίας και ενός ριζοσπαστισμού χωρίς αντίκρισμα, σε τέτοιο σημείο που να δείχνει ότι χάνεται η μάχη των ιδεών από τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, που υποστηρίζεται ενθέρμως από την εκτελεστική εξουσία και το δεκανίκι της, τον κάθε κραταιό καταχραστή της λειτουργίας του τύπου».

Και καταλήγει (οι εμφάσεις δικές μας):

«Η φωνή του θεσμού όμως και το γράμμα του νόμου είναι ισχυρότερα. Δεν μπορεί να αφήσει η σημερινή ελληνική δημοκρατία έναν απεργό πείνας να πεθάνει. Γυρίζοντας την πλάτη στη φωνή αυτή θα κοιτάξει προς την άβυσσο της κατάργησης της δικαιοκρατικής αρχής με δυσμενείς συνέπειες. Δεν υπάρχει κανένας που να διαφωνεί ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Το σφάλμα του επιχειρήματος έγκειται στο ότι ο απεργός πείνας δεν εκβιάζει. Εκδηλώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ένα παράπονο για τη μη εφαρμογή του νόμου. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς στο παράπονο αυτό του απεργού πείνας, ότι δεν σεβάστηκε το νόμο, διότι με το συλλογισμό αυτόν καταργείται η ίδια η εφαρμογή του νόμου. Παραμερίζει στο συλλογισμό αυτό που συνέβη, και εντάσσει στην προτεραιότητα αυτό που πρόκειται να συμβεί, δηλαδή ο εξανθρωπισμός, η κοινωνική επανένταξη, ο σεβασμός στο – μόνο – αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία είναι η ζωή των ανθρώπων, τα έννομα αγαθά και η προστασία τους. Η βασική αποστολή της είναι να δείξει ευαισθησία, μέριμνα και επιείκεια. Γράψαμε στο προηγούμενο γράμμα μας ότι αυτό οφείλουμε ακόμα και στον αμετανόητο. Διότι δεν τελειώνει η προσπάθεια της ηθικοκοινωνικής στροφής, παρά μόνον όταν την καταργήσει κανείς. Και εάν την καταργήσει, τότε καμία απεργία πείνας δεν μπορεί να εκδηλώσει νόημα, αφού δεν θα στοχεύει κάπου. Θα έλεγε κανείς, ότι ο απεργός πείνας που επιδιώκει την εφαρμογή του νόμου, είναι ο πρώτος που εκδηλώνει τη νοηματοδότηση της ηθικοκοινωνικής στροφής του, καθώς επιθυμεί την εφαρμογή του νόμου, γι΄αυτό και παραπονείται.

Διερωτώμαι, πώς είναι δυνατόν να μην είναι σε θέση μια αστική δημοκρατία να μην επιλύει ένα τέτοιο (απλό) ζήτημα και να αφήνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να πεθάνει ένας απεργός πείνας; Πολιτικά άπολις, σας δηλώνω με την απαιτούμενη πολιτική νηφαλιότητα ότι είμαι και θα παραμείνω αντίθετος στην απαθή στάση σας, έναντι του απεργού πείνας, και θα διακηρύξω πανηγυρικά τη βασιμότητα του αιτήματός του, όσο και εάν απαντάτε με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάσθηκε. Διότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη στηριγμάτων πέραν και έξω οποιουδήποτε πολιτικού ή κοινωνικού φάσματος. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ιστορία του παρελθόντος, παρά μόνον ιστορικές ερμηνείες, και καμία από αυτές δεν θα είναι τελειωτική (Popper, The open society and its enemies, II, 396)».

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση:FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαπαρολογία επαναλαμβανόμενη προκαλεί οργή
Επόμενο άρθρο Σκληρή απάντηση Σεβαστίδη στον «Μεσαίωνα»

Σχετικά Αρθρα

Nέα αστυνομική κτηνωδία στην Κατερίνη

Καταστολή14 Απρ 2021, 21:08

Χρυσοχοΐδης-Οικονόμου: Το κράτος είναι οι μπάτσοι!

Καταστολή14 Απρ 2021, 13:47

Σταμάτησαν (;) τις φυσικοθεραπείες του Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή13 Απρ 2021, 14:21

Φτάνει, φτάνει, φτάνει / Η ζωή μας κύκλους κάνει…

Καταστολή13 Απρ 2021, 09:28

Σε κέντρο αποκατάστασης πρέπει να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Καταστολή8 Απρ 2021, 14:30

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι έλληνες συνοριοφύλακές τους βρίσκονται στο ίδιο κότερο

Καταστολή30 Μαρ 2021, 21:58
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Τεράστιο φιάσκο των επονομαζόμενων self-test

20 Απρ 2021, 20:12
Η παπάρα

Τους ήρθε αχαμνά

20 Απρ 2021, 14:32
Παιδεία

Τα self tests βγάζουν λανθασμένα αποτελέσματα

20 Απρ 2021, 14:16
Εργατικά

Βάζουν φαντάρους να βγάλουν συντάξεις!

20 Απρ 2021, 12:52
Υγεία

Οι «ντροπούλες» δεν κρύβουν την ξεφτίλα

20 Απρ 2021, 12:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2021, 00:01
Κόντρες

Γκεμπελίστικες κουτοπονηριές

19 Απρ 2021, 20:49
Παιδεία

Αυξάνονται τα κλειστά Λύκεια λόγω κρουσμάτων

19 Απρ 2021, 19:52
Εργατικά

H δίψα για μέγιστο κέρδος δολοφονεί

19 Απρ 2021, 19:48
Παιδεία

Γιόρτασαν την κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος

19 Απρ 2021, 17:17
Πολιτική

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση αποφυλάκισης του Μπαρμπαρούση

19 Απρ 2021, 12:22
Η παπάρα

Ωχριά μπροστά του ο Πινόκιο

19 Απρ 2021, 12:02
Πολιτική

Εν αναμονή απόφασης για την αίτηση αποφυλάκισης του Μπαρμπαρούση

19 Απρ 2021, 11:44
Εργατικά

Πανδημία: Στο απυρόβλητο οι καπιταλιστές

19 Απρ 2021, 11:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2021, 00:01
Υγεία

Κρύβουν τους διασωληνωμένους που παραμένουν εκτός ΜΕΘ

18 Απρ 2021, 21:57
Αγροτικά

Παιχνίδια αποπροσανατολισμού από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Να αφαιρεθεί η πιστοποίηση για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ από την ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ

18 Απρ 2021, 21:14
Ιστορία

Η ιστορική και συλλογική μνήμη δεν αλλοιώνεται

18 Απρ 2021, 10:40
Εργατικά

Γραφείο Συμβούλων Ενημέρωσης Εργατών

18 Απρ 2021, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2021, 00:01
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη

    Διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης για τον θόρυβο... Ημέρα κινέζικης γλώσσας... Ημέρα δισκοπωλείου... Ημέρα Τύπου... 1942: Εκδίδεται η "Ελεύθερη Ελλάδα", παράνομη αντιστασιακή εφημερίδα του ΕΑΜ... 1945: Ο Κόκκινος Στρατός εισβάλλει στο Βερολίνο... 1973: Βόμβες σε τράπεζα και έξω από το σπίτι του Κ. Τσίτουρα (πρόεδρος χουντικής «Ενώσεως Νέων Επιστημόνων»)... 1998: Η RAF ανακοινώνει τη διάλυσή της μετά από 28 χρόνια δράσης.
  • Σαν σήμερα 19 Απρίλη

    Ημέρα φιλελληνισμού... Βενεζουέλα: Διακήρυξη ανεξαρτησίας (1810) - Ημέρα Ινδιάνων... Σιέρα Λεόνε: Ημέρα δημοκρατίας (1971)... 1931: Χωροφύλακες επιτίθενται σε αγρότες, που τους παίρνουν τα όπλα και απελευθερώνουν συλληφθέντες (Μεταλλικό Κιλκίς), ένοπλες συγκρούσεις με πολλούς τραυματίες... 1944: Εκτέλεση 35 κομμουνιστών ως αντίποινα για τη δολοφονία έξι ευζώνων κι ενός χωροφύλακα... 1968: Συλλήψεις τριών νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ... 1969: Βόμβα (ΔΑ) στην οδό Αιόλου... 1972: Ανατίναξη προτομής του Μεταξά στη Νίκαια (ΑΑΑ)... 1980: Συλλαμβάνεται στην Καβάλα η Ιταλίδα Ροσάνα Ματιούσι, γνωστή ως "κοντέσα Ρόσα" και μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών... 1991: Εκρηξη βόμβας στα χέρια Παλαιστίνιου στο κέντρο της Πάτρας σκοτώνει επτά ανθρώπους.
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη

    Παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς... Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας... 1902: Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο... 1932: Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο... 1937: Βομβαρδίζεται η Γκερνίκα, 1.500 νεκροί, περισσότεροι από 1.000 τραυματίες... 1941: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής... 1946: Ιδρύεται η Κόμεκον... 1974:Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών)... 1981: Βόμβες σε Ιονική και Λαϊκή (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 17 Απρίλη

    Παγκόσμια ημέρα αγροτικής πάλης... Παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς... Παγκόσμια ημέρα αιμορροφιλίας... Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους... 1956: Διαλύεται η Κομινφόρμ... 1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων... 1979: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ (ΕΛΑ)... 1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν (ΕΛΑ)... 1999: Ρουκέτα στην κατοικία του γερμανού πρέσβη (17Ν)... 2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).
  • Σαν σήμερα 16 Απρίλη

    Παγκόσμια ημέρα φωνής... Διεθνής ημέρα κατά του θορύβου... Συρία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1946)... Ιαπωνία: Ημέρα προστασίας παιδιών... 1947: Αντάρτες ανατινάζουν το ηλεκτρικό εργοστάσιο της Βέροιας... 1947: Πεθαίνει ο Ρούντολφ Ες... 1980: Πεθαίνει ο Ζαν-Πολ Σαρτρ... 2003: Υπογράφεται στην Αθήνα (στοά Αττάλου) η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δέκα νέες χώρες (Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Τους ήρθε αχαμνά

    20 Απρ 2021, 14:32

    Τα ερωτηματικά εγείρονται με τον τρόπο διεξαγωγής του διπλωματικού διαλόγου και διαπραγμάτευσης για την οποία θα πρέπει να αποφεύγεται η «διπλωματία του διαλόγου». Η τελευταία έχει κατακριθεί τόσο στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία όσο και στην διπλωματική πρακτική ως αδιέξοδη και δυνητικά ζημιογόνος. Αν και μπορεί ενίοτε να λειτουργήσει ως ψυχοθεραπεία για τα θυμικά τραύματα ενός κοινωνικού σώματος ενώ προσφέρει και άφθονα χειροκροτήματα.

    Π.Κ. Ιωακειμίδης

    (Τους ήρθε αχαμνά των σημιτανθρώπων το σόου Δένδια στην Αγκυρα. Και βγάζουν –παράλληλα με τη διαφωνία τους επί της τακτικής- και όλον τον χολερικό ελιτισμό τους. Επί της ουσίας, βέβαια, οι δυο τακτικές δεν είναι παρά οι δυο όψεις του νομίσματος του ελληνικού αστικού εθνικισμού).

  • Ωχριά μπροστά του ο Πινόκιο

    19 Απρ 2021, 12:02

    Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που έχει να κάνει με το αν το σύστημα Υγείας είναι αποκλειστικά και μόνο για τη διαχείριση του κορονοϊού η απάντηση είναι σαφής και η απάντηση είναι όχι. Το σύστημα Υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Αυτό φαίνεται κατ' αρχάς στις εφημερίες των Νοσοκομείων, όπου το πρόγραμμα εφημέρευσης σε όλη την επικράτεια συνεχίζεται κανονικά.

    Βασίλης Κοντοζαμάνης

    (Μήπως να μας έλεγες τίποτα για την περικοπή κατά 80% όλων των τακτικών χειρουργείων;)

  • Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

    15 Απρ 2021, 12:41

    Το ΕΚ υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιώτες θέλουν «ασφαλή, καθαρό και περισσότερο βιώσιμο τουρισμό» και καλεί τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν κοινά κριτήρια για ασφαλή τουρισμό, χωρίς χρονοτριβή. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα ευρωπαϊκό πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας για τη διεξαγωγή τεστ προ αναχώρησης, ενώ θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η επιβολή καραντίνας μόνο ως ύστατη λύση. Ενα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα διευκόλυνε τα ταξίδια και θα αποτελούσε εναλλακτική λύση έναντι των μοριακών τεστ και της επιβολής καραντίνας, τονίζουν οι ευρωβουλευτές. Το νέο πιστοποιητικό θα πρέπει να συνάδει με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων και θα μπορούσε να αρχίσει να χρησιμοποιείται μόλις υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν τον ιό.

    Δελτίο Τύπου Ευρωκοινοβουλίου

    (Τι να κάνουν και οι ευρωβουλευτές; Πρέπει να λένε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα και να δικαιολογούν τις μισθάρες τους)

  • Το κόμπλεξ του ραβδούχου δούλου

    13 Απρ 2021, 09:38

    Επιχειρείται από την Αντιπολίτευση η θεμελίωση μιας αντίληψης περί δήθεν ύπαρξης μιας αστυνομίας η οποία βρίσκεται απέναντι στους νέους συμπολίτες μας, μιας αστυνομίας που έχει απεκδυθεί κάθε είδους ευαισθησία απέναντι στη νεολαία και ειδικότερα σε ανήλικα άτομα. Ουδέν αναληθέστερον. Η προστασία ανηλίκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο νεοεκπονηθέν Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την περίοδο 2020-2024.

    Ελευθέριος Οικονόμου (συνταξιούχος μπάτσος, υφυπουργός Προ Πο)

    (Να πούμε «ρωτήστε τους νέους να σας πουν»; Περιττεύει. Αν χαρακτηρίζει κάτι διαχρονικά τη μπατσαρία, είναι το ιδιαίτερο μένος ενάντια στους νέους. Οχι μόνο στις αγωνιστικές εκδηλώσεις τους, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Ο μπάτσος νιώθει κόμπλεξ απέναντι στον νέο, ιδιαίτερα όταν είναι συνομήλικός του ή σχεδόν συνομήλικός του. Είναι το κόμπλεξ του ραβδούχου δούλου που θέλει να βιώσει την εξουσία που του παραχώρησαν τ' αφεντικά)

  • Ο «καλός» και οι «κακοί»

    12 Απρ 2021, 09:27

    Εμείς ζητήσαμε και χθες να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα αλλά η Επιτροπή μας είπε να περιμένουμε άλλη μία βδομάδα. Θα το ξαναφέρουμε καθώς πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν. Εχω κάνει αυτοψία σε πολλά από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, η ευταξία και οι επενδύσεις που έχουν κάνει σε μηχανήματα υγείας είναι πολύ μεγάλες και εκτιμώ ότι δεν θα επιβαρύνουν. Πιστεύω την επόμενη βδομάδα να πείσουμε την Επιτροπή, εφόσον βεβαίως και η πανδημία πηγαίνει καλύτερα.

    Αδωνις Γεωργιάδης (στου Αυτιά)

    (Το γκεμπελίστικο παιχνίδι το ξέρουν καλά οι ακροδεξιοί: «Εμείς πιέζουμε, αλλά δεν μας αφήνουν οι ξεροκέφαλοι της Επιτροπής, που δε βλέπουν τα μηχανήματα υγείας που έχουν βάλει οι καπιταλιστές των Mall. Διαβάζει (και) eksegersi.gr, όπως βλέπουμε. Είχε μιλήσει για ιονιστές, τον κράξαμε και τώρα μιλάει γενικά για… μηχανήματα υγείας).

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Ιαν 2021, 20:02

Πανδημία και lockdown: Να διδαχτούμε από τους εργάτες της Ιταλίας

Mετά το τέλος των γιορτών η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξει τα δημοτικά και…

28 Οκτ 2020, 18:26

Lockdown ΤΩΡΑ για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών

17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

Δείτε όλα τα ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αφίσες













Εκδόσεις
10 Ιαν 2021, 20:02

Πανδημία και lockdown: Να διδαχτούμε από τους εργάτες της Ιταλίας

28 Οκτ 2020, 18:26

Lockdown ΤΩΡΑ για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών

17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

27 Ιούν 2020, 00:00

Για την πανδημία των αντεργατικών μέτρων χρειαζόμαστε ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
4 Νοέ 2017, 00:00

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

16 Νοέ 2013, 00:00

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (5)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.