Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής
  • «Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Τζάμπα η Πνύκα
  • Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Επιστροφή στο 1981, όταν η Θάτσερ εξόντωσε τον Μπόμπι Σαντς
Καταστολή

Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

Επιστροφή στο 1981, όταν η Θάτσερ εξόντωσε τον Μπόμπι Σαντς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιαν 2021, 15:25

Την 22η μέρα απεργίας πείνας διανύει σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, που συνδέεται ως γνωστόν με «ειδικές σχέσεις» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τηρεί απόλυτη σιγή. Λες και δεν υπάρχει είδηση. Είναι προφανές ότι έχει πέσει «γραμμή», στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει η κυβέρνηση ενάντια στον απεργό πείνας.

Ως τακτικός σχεδιασμός είναι ηλίθιος (ο Δ. Κουφοντίνας έχει αποδείξει και τις άλλες φορές που πραγματοποίησε απεργία πείνας ότι δεν κάμπτεται από ψυχολογικούς εκβιασμούς), από την άλλη όμως δείχνει τον απόλυτο αμοραλισμό αυτής της κυβέρνησης και των στελεχών της που διαχειρίζονται το υπουργείο Προ Πο.

Ο υφυπουργός Προ Πο Ελ. Οικονόμου, απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Σπίρτζη με θέμα: «Αύξηση των εγκλημάτων, ενώ η κυβέρνηση περιορίζει ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα» (καμιά σχέση με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα), αντί να αναφερθεί στην ουσία, έκανε για μια ακόμα φορά τη γνωστή σπέκουλα: «Στελέχη σας πρωταγωνιστούν σε δίκτυο υποστήριξης στον Κουφοντίνα αναγορεύοντάς τον σε λαϊκό αγωνιστή»! Κανένας συριζαίος, βέβαια, δεν έχει χαρακτηρίσει τον Κουφοντίνα λαϊκό αγωνιστή (αυτό το κάνουμε εμείς), ενώ οι λίγοι που είχαν το θάρρος να μιλήσουν δημόσια, υπερασπίστηκαν απλά τα δικαιώματά του ως κρατούμενου. Και μάλιστα τα δικαιώματα όχι σε ένα ιδεατό επίπεδο, αλλά όπως ορίζονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο (ακόμα και στις πιο αντιδραστικές εκδοχές του, όπως ο πρόσφατος «νόμος Κουφοντίνα», που ορίζει ότι πρέπει να μεταχθεί στον Κορυδαλλό).

Ας μας πει ο Οικονόμου. Συμφωνεί με όσα ανατριχιαστικά γράφει η υφισταμένη του Σοφία Νικολάου; Ποιο είναι ακριβώς το νομικό πλαίσιο με το οποίο ο Κουφοντίνας μετήχθη αντί για τον Κορυδαλλό στον Δομοκό;

Οσο δεν απαντάει σ’ αυτά τα ερωτήματα (τα οποία έχει διατυπώσει εγγράφως και ο Συνήγορος του Πολίτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση), όσο ανέχεται τη Νικολάου να παραληρεί, λέγοντας άλλα τη μια μέρα και άλλα την άλλη, βγάζοντας έωλα επιχειρήματα από την κωλότσεπη, είναι συνυπεύθυνος. Και αυτός και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης. Συνυπεύθυνοι για το βασανιστήριο που περνά ο Δ. Κουφοντίνας και για ό,τι του συμβεί, καθώς βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας στο θάλαμο-κελί του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και από χθες έχει συνεχή νοσηλευτική παρουσία δίπλα του, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η συνήγορός του Ιωάννα Κουρτοβικ. Εχει αρνηθεί να του τοποθετηθεί ορός, είτε ηλεκτρολυτών είτε γλυκόζης, και το νοσοκομείο έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη ενάντια στη βούλησή του. Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από τον Σωφρονιστικό Κώδικα, ο οποίος στο άρθρο 31 αναγνωρίζει την απεργία πείνας ως δικαίωμα ενός κρατούμενου, όπως επεσήμανε η Ι. Κούρτοβικ.

Η συνήγορος έκανε αναφορά στην εκδικητική συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παραβιάζει όλα τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα και μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ειδική νομοθέτηση για να του στερήσουν το δικαίωμα της υφ’ όρον απόλυσης, που θα έχει θεμελιώσει τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ζήτησε, διευκρινίζοντας ότι είναι δικό της αίτημα και όχι του εντολέα της, να σταματήσει η πολεμική εναντίον του και η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προκλητική (δικός μας ο χαρακτηρισμός) αρθρογραφία της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, που παραβιάζει κάθε έννοια ισονομίας και κράτους δικαίου.

Ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος, ένας από τους πανεπιστημιακούς που έχουν υπογράψει κείμενο ζητώντας να γίνει δεκτό το νόμιμο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα, μίλησε για πολιτική εκδικητικότητα σε αδιανόητο επίπεδο, η οποία ανατρέπει κάθε έννοια αστικού κράτους δικαίου. Τόνισε ότι μετά την 20ή μέρα μια απεργία πείνας μπαίνει σε κρίσιμη φάση και οι βλάβες παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και μπορούν να γίνουν μη αναστρέψιμες (αναφέρθηκε στη νεφρική λειτουργία, αλλά και στην εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία, που μπορεί να φτάσει στην ανακοπή). Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει άμεση λύση και έκανε έκκληση στον πνευματικό κόσμο να υπερασπιστεί το ελάχιστο: τα δημοκρατικά δικαιώματα των κρατουμένων.

Ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλκης Ρήγος, δήλωσε ότι υπέγραψε και τα δύο κείμενα, αυτό των 17 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό των πανεπιστημιακών, ως ενεργός πολίτης που αντιστάθηκε στο ανελεύθερο καθεστώς της δικτατορίας για να αποκατασταθεί ένα κράτος δικαίου που δε θα είναι κουρελόχαρτο. Η Ευρώπη, είπε, έχει να αντιμετωπίσει ανάλογο φαινόμενο από το 1981, όταν πέθαναν από απεργία πείνας ο Μπόμπι Σαντς και άλλοι ιρλανδοί κρατούμενοι. Και τόνισε πως η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και πως οι κανόνες δικαίου είναι γενικοί και ισχύουν για όλους. Γι’ αυτό και ο Κουφοντίνας έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Ο Δημήτρης Γκομόζιας, μέλος του Τομέα Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ-25, είπε πως έπρεπε να έχει γίνει το αυτονόητο, να λειτουργήσει το Σύνταγμα και η δημοκρατία. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, χάσαμε το μέτρημα στις παραβιάσεις. Ειδικά για τη μεταχείριση του Δ. Κουφοντίνα, μίλησε για εκδικητική μεταγωγή που παραβιάζει τα δικαιώματα των κρατουμένων, κατά παράβαση των διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα. Κλείνοντας κατήγγειλε ορμπανοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Παρέμβαση έκανε και ο Σωτήρης Κουτίνος από τη Νεολαία του ΜέΡΑ-25, διαβάζοντας ανακοίνωση που έχει εκδώσει η οργάνωσή του. Μίλησαν, ακόμα, ο Σάββας Μιχαήλ και η Κατερίνα Μάτσα.

ΥΓ. Η Κόντρα δεν μπόρεσε να υποβάλει ερωτήματα στη συνέντευξη Τύπου. Από το «Δίκτυο», που είχε την ευθύνη για την οργάνωσή της, λάβαμε ηλεκτρονικά ένα Δελτίο Τύπου με link προς τη σελίδα του στο facebook, με παράκληση για την κάλυψή της. Δεν λάβαμε, όμως, κωδικούς σύνδεσης μέσω zoom, όπως έλαβαν οι συνάδελφοι άλλων Μέσων. Και να πεις ότι δε γνωρίζουν τα τηλέφωνά μας… Ας εξηγήσουν σε ποια λογική υπακούει ο αποκλεισμός ενός Μέσου που δίνει διαχρονικά αγώνα για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

Καμιά υποχώρηση στο δόγμα «νόμος και τάξη»
Επόμενο άρθρο

Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

Χτύπησαν άγρια τη συγκέντρωση προτού καν γίνει

Σχετικά Αρθρα

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

Καταστολή 20 Οκτ 2026, 19:40

Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

Καταστολή 14 Οκτ 2026, 11:44

Ο Γιάννης Καρατσώλης έχει καταδικαστεί άδικα

Στις 29 Οκτώβρη ξεκινά η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

Καταστολή 13 Οκτ 2026, 10:46

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

Καταστολή 12 Οκτ 2026, 09:50

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

Εργατικά 9 Οκτ 2026, 15:03

«Εκτακτη ανάγκη» χωρίς τέλος: Η Ευρωένωση μετακινεί ξανά τα όρια του ασύλου

Καταστολή 7 Οκτ 2026, 09:27
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

O εισαγγελέας Φλωρίδης, ο υπουργός Θεοδωρικάκος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η σαπίλα του μηχανισμού καταστολής

24 Οκτ 2026, 20:40
Διεθνή

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

24 Οκτ 2026, 10:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Τζάμπα η Πνύκα

23 Οκτ 2026, 19:45
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    17Ν
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Εφετείο 17Ν
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    ΕΛΑ
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ποιοι είμαστε
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Επικοινωνία
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Όροι χρήσης
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ποιοι είμαστε
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Επικοινωνία
  • Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Ολοι/ες σήμερα στα Προπύλαια, 5μμ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo