Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Εκλεισαν τη Νομική για να μη γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης
Καταστολή

Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Εκλεισαν τη Νομική για να μη γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2016, 00:00

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι συριζαίοι, στην προσπάθειά τους να μη στενοχωρήσουν τους αμερικάνους πάτρωνές τους και το εγχώριο αντιδραστικό σκυλολόι. Στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν την εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, οδηγήθηκαν σ' ένα κατασταλτικό ντελίριο, που χρόνια είχαμε να δούμε. Και μη μας πει κανένας ότι αυτό έγινε από τους ανθρώπους του Φορτσάκη, που διοικούν τη Νομική, γιατί τα ΜΑΤ δεν τα διευθύνουν ο Φορτσάκης και οι άνθρωποί του.
Τα διευθύνει η κυβέρνηση και είναι αυτή που οργάνωσε την πολιορκία της Νομικής και τον αποκλεισμό της πρόσβασης σ' αυτή.

Την περασμένη Τρίτη, η διοίκηση της Φυλακής Κορυδαλλού ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ότι έλαβε εμπιστευτικό έγγραφο από τη Νομική Σχολή του πανεπιστήμιου της Αθήνας, η οποία ζητούσε να απαγορευτεί στον Δ. Κουφοντίνα να παρέμβει στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανωνόταν την επομένη (Τετάρτη, 14 Δεκέμβρη) σε αμφιθέατρο της Σχολής.Το ίδιο εμπιστευτικό έγγραφο έχει σταλεί και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δεν ήταν ενέργεια της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ/ΚΥΠ, κάποιου εισαγγελέα ή ανακριτή. Οι διοικούντες ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, που διδάσκει (υποτίθεται) τους φοιτητές του ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου και ιδιαίτερα τα δικαιώματα του κατηγορούμενου ή του κρατούμενου πρέπει να γίνονται σεβαστά, μπήκαν επικεφαλής σε μια παράνομη εκστρατεία φίμωσης ενός πολιτικού κρατούμενου.

Και η διοίκηση της Φυλακής, η οποία δεν καλύπτεται από κανένα αυτοδιοίκητο, αλλά ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση, έσπευσε να ικανοποιήσει αυτό το προκλητικό αίτημα, μεταφέροντας στον Δ. Κουφοντίνα προφορική απαγόρευση και αρνούμενη να του κοινοποιήσει το έγγραφο της Νομικής, με το πρόσχημα ότι είναι εμπιστευτικό.

Την ίδια μέρα, καλέσαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να πάρει άμεσα θέση. Να μη δοκιμάσει να κρυφτεί πίσω από τους υφισταμένους του στη Φυλακή, που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν οτιδήποτε αν προηγουμένως δεν ρωτούσαν το υπουργείο. Επίσης, καλέσαμε το Φοιτητικό Σύλλογο της Νομικής να πάρει θέση, γιατί αλλιώς θα καταστεί συνένοχος αυτής της προκλητικής απαγόρευσης, που θυμίζει εποχές μοναρχοφασισμού και χούντας. Οπως σημειώναμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση, «ένας κρατούμενος στερείται μόνο του αγαθού της προσωπικής ελευθερίας. Ολα τα άλλα δικαιώματα τα έχει, όπως κάθε άλλος πολίτης. Η εκδήλωση αλληλεγγύης έχει ως αντικείμενο το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται στους πολιτικούς κρατούμενους, με την άρνηση να τους χορηγήσουν άδεια. Στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, που έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο κράτησης πριν από εφτά χρόνια, όχι μόνο αρνούνται την άδεια που δικαιούται ως κρατούμενος, αλλά πλέον αρνούνται και το δικαίωμα στο δημόσιο λόγο. Αυτό δεν πρέπει να περάσει».


Την Τετάρτη, η πρόκληση κλιμακώθηκε. Πρωί-πρωί στην ιστοσελίδα της κοσμητείας της Νομικής Σχολής δημοσιεύτηκε η εξής ανακοίνωση: «Το Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (και ο χώρος στάθμευσης) θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016  λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ως εκ τούτου όλα τα μαθήματα που γίνονται στο ως άνω κτήριο θα αναβληθούν και θα αναπληρωθούν σύμφωνα  με νεότερη ανακοίνωση».

Λες και η Σχολή είναι τσιφλίκι τους, που μπορεί να το ανοίγουν και να το κλείνουν όποτε θέλουν, και όχι δημόσια περιουσία, έσπευσαν να κηρύξουν «λοκ άουτ». Δημοσιοποιήσαμε αμέσως την είδηση στην ηλεκτρονική μας έκδοση, σημειώνοντας:

Σφραγίζουν τη Σχολή για να μη γίνει η προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Τα «ορφανά του Φορτσάκη», μετά το εμπιστευτικό έγγραφο που έστειλαν στη Φυλακή, ζητώντας να εμποδίσει την τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Κουφοντίνα με την εκδήλωση, κάνουν ένα ακόμα βήμα στο φασιστικό τους κατήφορο, προχωρώντας σε «λοκ-άουτ» της Σχολής, για να μην γίνει η εκδήλωση.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, που δεν αποκαλύπτει μόνο προκατάληψη και μίσος, αλλά και πανικό. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δε βρισκόμαστε στην εποχή της χούντας για να περνάνε τέτοιες ενέργειες. Τους παραδίδουμε στη χλεύη της προοδευτικής κοινωνίας και καλούμε και πάλι τους φοιτητές της Νομικής να πάρουν θέση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις μιας δράκας πωρωμένων αντιδραστικών.

Μετά από λίγη ώρα, φοιτητές άρχισαν να μαζεύονται έξω από την κλειδωμένη σχολή. Εσπασαν το λουκέτο και μπήκαν στο προαύλιο. Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν και τα ΜΑΤ, δείγμα του ότι υπήρχε συνεννόηση της κυβέρνησης με το δεξιό και ακροδεξιό κατεστημένο του πανεπιστημίου.  Οι φοιτητές που πήγαιναν στη Νομική άρχισαν να γίνονται περισσότεροι, ενώ παράλληλα άρχισε να σφίγγει και ο κλοιός των ΜΑΤ. Εβαλαν διμοιρίες και στις τέσσερις γωνίες του κτιρίου της Νομικής, χωρίς αρχικά να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και την προσέλευση  στη Νομική. Δημιουργούσαν ένα κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να αποτραπεί η προσέλευση ανθρώπων στη Νομική για την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης («Φωνή λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους») ανακοίνωσαν αναβολή της, όμως το κάλεσμα σε εκδήλωση καταγγελίας της απαγόρευσης ενεργοποίησε τα κατασταλτικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης, που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σφίξουν τον κλοιό και να απαγορεύσουν πια την πρόσβαση οποιουδήποτε στη Νομική! Ετσι, η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το άσυλο, το παραβίασε με τον πιο ωμό τρόπο, πολιορκώντας τη Νομική και εμποδίζοντας τους φοιτητές να προσέλθουν σ' αυτή.

Εκδηλώσεις, φυσικά, δεν μπορούσαν να γίνουν υπ' αυτές τις συνθήκες και το απόγευμα οι φοιτητές που ήταν μέσα στη σχολή αποχώρησαν οργανωμένα φωνάζοντας αντικατασταλτικά συνθήματα. Σχήματα και συλλογικότητες της Νομικής (Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, ΕΑΑΚ ΝΟΠΕ, ΑΡΕΝ ΝΟΠΕ, ΑΡΔΙΝ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Οι Κοσμητείες των Ο.Π.Ε. και Νομικής έβγαλαν μία ανακοίνωση η οποία απαγορεύει τη διάθεση χώρων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Αυτή η απόφαση έχει πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς αποβλέπει στην αποστείρωση του κοινωνικού χώρου του Πανεπιστημίου από οποιαδήποτε δραστηριότητα εκφεύγει των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων. Στην απαγόρευση αυτή ήρθε να προστεθεί το τρίτο κατά σειρά lock-out από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς για να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα γινόταν με θέμα τις άδειες που δεν δίνονται παράνομα στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, η Κοσμητεία Νομικής έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απαγορευτεί η τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκδήλωση αυτή.

Η κίνηση αυτή διαπνέεται από ακραίο αυταρχισμό, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής και πλήττει στον πυρήνα του το άσυλο.
Απέναντι σ’ αυτό, εμείς επανοικειοποιηθήκαμε το χώρο του ασύλου σπάζοντας το lock-out, προκείμενου να γίνει ανοιχτός και ζωντανός στους/στις φοιτητές/-τριες και την κοινωνία. Η απάντηση ήταν η περικύκλωση της Νομικής με ΜΑΤ και ο έλεγχος όσων ήθελαν να εισέλθουν. Γι’ αυτό ευθύνονται η κυβέρνηση και οι Κοσμητείες Νομικής και Ο.Π.Ε.

Ολα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή άγριας επίθεσης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στηρίξει την επανανοηματοδότηση του πανεπιστημιακού χώρου από εμάς τους/τις ίδιους/ίδιες, τόσο σήμερα όσο και στην καθημερινότητά τους».
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στο εδώλιο η Λαγκάρντ
Επόμενο άρθρο

Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

…κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες

Σχετικά Αρθρα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 20:21

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

Καταστολή 31 Μάι 2026, 09:34

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

Καταστολή 30 Μάι 2026, 08:45

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

Καταστολή 28 Μάι 2026, 19:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    17Ν
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Εφετείο 17Ν
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    ΕΛΑ
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Ποιοι είμαστε
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Επικοινωνία
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Όροι χρήσης
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Ποιοι είμαστε
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Επικοινωνία
  • Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Κατασταλτικό ντελίριο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo