Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Δόγμα μηδενικής ανοχής
Καταστολή

Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

Δόγμα μηδενικής ανοχής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Δεκ 2006, 00:00

Ας ξεκαθαρίσουμε τα επιφαινόμενα για να πάμε στην ουσία. Ο Πολύδωρας είναι γραφικός αλλά όχι ανόητος. Αυτό το γραφικό στυλάκι το δουλεύει χρόνια και μ’ αυτό πορεύεται. Χρόνια έκρυβε τον παλιό ΕΚΟΦίτη, γιατί αυτό τον βόλευε. Από τη στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής έβγαλε τον παλιό του εαυτό, γιατί και πάλι τον βολεύει. Χιλιάδες οι μπάτσοι ψηφοφόροι στη Β’ Αθήνας, εκατοντάδες χιλιάδες οι παραδοσιακοί δεξιοί που θέλουν «τάξη και ασφάλεια». Γιατί να μην παίξει στο προνομιακό γι’ αυτόν πεδίο;

Εκεί τελειώνει ο Πολύδωρας ως άτομο και αρχίζει ο Πολύδωρας ως πολιτικός που καλείται να διεκπεραιώσει στον τομέα του μια συγκεκριμένη πολιτική. Αυτή η πολιτική στο δικό του τομέα ονομάζεται δόγμα μηδενικής ανοχής. Και διεκπεραιώνεται σήμερα μέσα από την προσπάθεια κοινωνικής απομόνωσης ενός κοινωνικοπολιτικού χώρου. Του χώρου της «άγριας νεολαίας», που αναφέρεται στις αναρχικές ιδέες, φαινόμενο ενδημικό σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, που το γεννά η θεσμική βία, φυσική και συμβολική, η βαρβαρότητα, τα αδιέξοδα, η αλλοτρίωση, όλες οι αγιάτρευτες αρρώστιες του σύγχρονου καπιταλισμού. Απομονώνοντας αυτό το κοινωνικό ρεύμα και εφαρμόζοντας πάνω του το δόγμα της μηδενικής ανοχής, το κράτος στοχοποιεί στην ουσία ολόκληρη την κοινωνία. Τη φοβίζει, την περιθωριοποιεί, τη στριμώχνει στα κελιά της νόμιμης δράσης, της μη βίας, της μη αντίστασης.

Ο Πολύδωρας προωθεί αυτή την τακτική με το δικό του τρόπο, όπως άλλοι προκάτοχοί του την προώθησαν με το δικό τους. Η ουσία, όμως, παραμένει η ίδια. Και την ουσία την είδαμε στην άγρια καταστολή των πρόσφατων φοιτητικών κινητοποιήσεων. Την είδαμε στα φασιστικά μέτρα της μέρας του Πολυτεχνείου. Τη βλέπουμε στην εγκύκλιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που θα τις στριμώχνουν οι μπάτσοι με τη βία σε μια λωρίδα. Τη βλέπουμε, τέλος, στις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο παραλήρημα Πολύδωρα.

Και πάλι πρέπει να ψάξουμε την ουσία πίσω από τα επιφαινόμενα, πίσω από τις καταγγελίες κατά Πολύδωρα, που έχει γίνει ένας βολικός σάκος του μποξ για την αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση με μια καθαρά φασίζουσα λογική, που προσπαθεί να εξάψει τα συντηρητικά ανακλαστικά των φοβισμένων «νοικοκυραίων», υποσχόμενο περισσότερη «τάξη και ασφάλεια» με το ίδιο στην εξουσία. «Ο Ελληνας πολίτης ζει στην ανασφάλεια και κορυφώνονται τα περιστατικά βίας από κουκουλοφόρους, που αδιάκριτα τραυματίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επιτίθενται σε πολίτες με θεσμικά αξιώματα, όπως ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Αυτή είναι η βαρύτατη ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού της. Αντί να ομολογήσει την ανεπάρκειά του, οδηγείται σε μια πολιτική εκτροπή με χαρακτηρισμούς για νόμιμα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Ευθυμίου.

Ο ΣΥΝ δε σταμάτησε να επαναλαμβάνει τα «απεταξάμην», διακηρύσσοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική βία. Τα στελέχη του ξέχασαν ως διά μαγείας τις κοινωνιολογικές αναλύσεις που σε άλλες περιπτώσεις κάνουν για τα φαινόμενα «μητροπολιτικής βίας».

Οσο για τον Περισσό, βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ένα ακόμα εμετικό παραλήρημα προβοκατορολογίας. Για «ακίνδυνη για την αντιλαϊκή πολιτική, για το σύστημα και για τους μηχανισμούς του, δράση των κουκουλοφόρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις γεννά και ερωτηματικά», έκανε λόγο του γραφείο Τύπου του κόμματος. «Η κυβέρνηση αξιοποιεί την καθ’ όλα ύποπτη δράση των κουκουλοφόρων (αστυνομικών και “αντιεξουσιαστών”)», έγραψε το επίσημο κομματικό όργανο. Και ο βασικός αρθρογράφος του (Μπογιόπουλος) έδωσε ρέστα αλητείας, γράφοντας ότι «οι κουκούλες των “γνωστών – αγνώστων” μοιάζουν πάρα πολύ με τις κουκούλες των παλικαριών της Ασφάλειας», μιλώντας για «σκοτεινά κουκουλοφόρα αθύρματα της εκάστοτε εξουσίας» (ανατριχιάζεις και μόνο που το διαβάζεις) και καταλήγοντας: «Το κράτος, αφού δημιούργησε τους συνεργάτες του, τους “γνωστούς – αγνώστους”, χρόνια τώρα τους “εξοπλίζει” και τους “προστατεύει”. Είναι οι άνθρωποί του. Οι εν διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτορές του. Οι συμπαίχτες του σε αυτόν τον σικέ «κλεφτοπόλεμο”».

Είναι πανέτοιμο, λοιπόν, το αστικό μέτωπο για την εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Οποιος δεν υποτάσσεται στην αστική νομιμότητα, όποιος κινείται (σε όποιο βαθμό) έξω από τα όριά της, βαφτίζεται «εχθρός της κοινωνίας» και πρέπει να συντριβεί. Οι γνωστοί στίχοι του Μπρεχτ δε λένε τίποτα σε όσους απ’ αυτούς τους κυρίους δηλώνουν αριστεροί και αντικαπιταλιστές.

Σε ό,τι μας αφορά είναι περιττό να σημειώσουμε για πολλοστή φορά ότι την κοινωνική και πολιτική αντιβία πρέπει κανείς να την κατανοεί και να την εξηγεί με ταξικούς όρους κι όχι να την καταγγέλλει και να φροντίζει να διαχωρίζεται απ’ αυτή. Εννοούμε ακόμα και τη βία που εκδηλώνεται τυφλά και στοιχειακά. Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε με έμφαση είναι πως το καμπανάκι χτυπάει για όλους. Οσοι αντιδράσουμε ενδέχεται να μην καταφέρουμε να τσακίσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Ομως θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τίμημα. Οσοι δεν αντιδράσουν θα βρεθούν στη θέση του ανθρωπάκου του Μπρεχτ, που δεν βρέθηκε κανείς για να φωνάξει όταν πήγαν να συλλάβουν τον ίδιο. Και δε θα ‘χουν καμιά δικαιολογία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

Ζητούν και τα ρέστα
Επόμενο άρθρο

Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

Σε κλίμα τρομοϋστερίας

Σχετικά Αρθρα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 20:21

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

Καταστολή 31 Μάι 2026, 09:34

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

Καταστολή 30 Μάι 2026, 08:45

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

Καταστολή 28 Μάι 2026, 19:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    17Ν
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Εφετείο 17Ν
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    ΕΛΑ
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Ποιοι είμαστε
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Επικοινωνία
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Όροι χρήσης
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Ποιοι είμαστε
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Επικοινωνία
  • Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Πίσω από την υστερία Πολύδωρα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo