Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
  • Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…
  • «Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Αθλια μεθόδευση για να κόψουν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα
Καταστολή

Αθλια μεθόδευση για να κόψουν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Οκτ 2019, 00:00

Είναι δυνατόν, υπηρεσιακός παράγοντας (ο αρμόδιος) να καταθέτει σε Συμβούλιο πρόταση για μια υπόθεση, αλλά επειδή αυτή είναι αντίθετη με την εντολή του υπουργού, να συμμετέχει στο συμβούλιο άλλος υπηρεσιακός παράγοντας (αναρμόδιος), ο οποίος ψηφίζει αντίθετα με τη γραπτή πρόταση του συναδέλφου του;
 
Στο θαυμαστό κόσμο που χτίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον εκ μεταγραφής Χρυσοχοΐδη αρμόδιο για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξις», όλα είναι δυνατά. Οταν δε η υπό κρίση υπόθεση αφορά τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, η τυπική νομιμότητα πετιέται στα σκουπίδια και αντικαθίσταται από τη ρεβανσιστική πολιτική σκοπιμότητα.
 
Γράφαμε χτες (δείτε εδώ) για την κωλοτούμπα που έκαναν η διευθύντρια και η αρμόδια κοινωνική λειτουργός των Φυλακών Κασσαβέτειας, που χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα πραγματικό περιστατικό, ψήφισαν μαζί με τον εισαγγελέα να μη δοθεί η κανονική άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, αντίθετα από τη στάση που ακολουθούσαν μέχρι τώρα. Αυτό είναι αληθινό κατά το ήμισυ, η δε πλήρης αλήθεια αποκαλύπτει μια άθλια μεθόδευση κι ένα ακόμα πιο άθλιο παρασκήνιο.
 
Ο Δ. Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση για άδεια στις 17 του Σεπτέμβρη. Το αίτημά του εξετάστηκε στις 3 του Οκτώβρη, δηλαδή μετά από δύο εβδομάδες, χρονικό διάστημα ασυνήθιστα μεγάλο για τα ειωθότα αυτών των διαδικασιών.
 
Η διευθύντρια των Φυλακών Κασσαβέτειας Ευμορφία Σαμαρά είχε βρεθεί στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τους Χρυσοχοΐδη-Οικονόμου. Πρέπει να ήταν μια… ενδιαφέρουσα εμπειρία για το συγκεκριμένο υπηρεσιακό στέλεχος, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά στα άδυτα του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», ενώ είχε συνηθίσει να συμμετέχει σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκε π.Μ. (προ Μητσοτάκη) η λεγόμενη σωφρονιστική πολιτική. Δεν ξέρουμε αν η κ. Σαμαρά κατέβηκε και άλλη φορά στην Αθήνα, ούτε περιμένουμε από την ίδια ή από τους Χρυσοχοΐδη-Οικονόμου να μας πουν τι ακριβώς συζητήθηκε. Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο να το συμπεράνουμε, εκ του αποτελέσματος.
 
Επιστροφή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Κασσαβέτειας, που ασκεί και τα καθήκοντα του Συμβουλίου Φυλακής. Προεδρεύει και πάλι ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, ο πρώτος που υπέβαλε βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, μετά από έξι κατά σειρά άδειες που αυτός είχε πάρει. Δεύτερο μέλος η διευθύντρια, η οποία έχει πλέον… αναμορφωθεί. Ηταν φαίνεται αρκετή η διαρροή στα παπαγαλάκια, από το δίδυμο Χρυσοχοΐδη-Οικονόμου, ότι «μόνο τέσσερις-πέντε φυλακές της χώρας είναι σε σχετικά καλή κατασταση από πλευράς ασφαλείας και ομαλής λειτουργίας», καθώς ανάμεσα σ’ αυτές δεν ήταν οι φυλακές της Κασσαβέτειας!
 
Το τρίτο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όμως, η κοινωνική λειτουργός που (όπως επιβάλλει ο νόμος) έχει επαφή με τον Δ. Κουφοντίνα και την οικογένειά του, δεν επέδειξε… ευλυγισία και δεν προχώρησε σε κωλοτούμπα. Η έκθεσή της ήταν ίδια με τις προηγούμενες, όπως και η πρότασή της: να δοθεί άδεια στον κρατούμενο, γιατί πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.
 
Η «γραμμή», όμως, ήταν να βγει ομόφωνη απορριπτική απόφαση. Κανένα πρόβλημα για τους εραστές «του νόμου και της τάξεως»: η κοινωνική λειτουργός αντικαταστάθηκε από τον συνάδελφό της Λεωνίδα Κωτούλα, ο οποίος ψήφισε να απορριφθεί το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια και έτσι εξασφαλίστηκε η περιπόθητη ομοφωνία.
 
«Λεπτομέρεια» πρώτη: ο εν λόγω υπηρεσιακός παράγοντας υπηρετεί μεν στην Κασσαβέτεια, όμως δεν έχει μιλήσει ούτε μία φορά με τον Δ. Κουφοντίνα ή με την οικογένειά του. Ο κρατούμενος Κουφοντίνας ήταν υπηρεσιακά «χρεωμένος» στη συνάδελφό του, η οποία τίμησε την επιστημονική της ιδιότητα και «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».
 
«Λεπτομέρεια» δεύτερη: γραπτή εισήγηση στο Συμβούλιο εκ μέρους της κοινωνικής υπηρεσίας της Φυλακής κατέθεσε η συνάδελφός του, όμως στο Συμβούλιο ψήφισε ο Λ. Κωτούλας. Πώς συνέβη αυτό το… μαγικό; Είπαμε, στο θαυμαστό κόσμο «του νόμου και της τάξεως» τα πάντα μπορούν να συμβούν.
 
Η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου δεν κάνει τον κόπο να αρθρώσει επιχειρηματολογία. Εχει το χαρακτήρα και τη λακωνικότητα αστυνομικής διαταγής. Μ’ άλλα λόγια, είναι ασορτί με το υπουργείο στο οποίο ανήκει πλέον η κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστική πολιτική. Γράφει συγκεκριμένα:
 
«Απορρίπτει ομόφωνα διότι από τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κρατουμένου κατά τη διάρκεια της κράτησής του δεν δημιουργείται προσδοκία ότι ο κρατούμενος δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της άδειας δεν θα τελέσει και νέα εγκλήματα (βλ. και τα υπ’ αρ. 37 και 134/2019 βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου».
 
Προσέξτε τα απανωτά «δεν» (υπογραμμισμένα μάλιστα). Ακόμα και η τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα αποκαλύπτει τη μεθόδευση. Προσπαθούν να θεμελιώσουν μια σκέψη όχι με θετικό τρόπο αλλά μέσα από διαδοχικές αρνήσεις! Επειδή δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να πουν: «Κουφοντίνα, είσαι σε καθεστώς εξαίρεσης και δεν πρόκειται να πάρεις άδεια όσο δεν προσκυνάς το σύστημά μας».
 
ΥΓ1. Μερικές ώρες αφότου έγινε γνωστή η νέα απόρριψη του αιτήματος άδειας του Δ. Κουφοντίνα, ρωτήθηκε σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος συνέβη να είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Ο Βερβεσός, που οι πολιτικές του απόψεις είναι γνωστές, επέλεξε να σταθεί στο ύψος του νομικού και όχι του τρομολάγνου, δηλώνοντας ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ανεξαρτήτως του αν αυτός είναι κάποιος που έχει επιδράσει αρνητικά ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Αφού θύμισε υποθέσεις κρατουμένων με πολλές ισόβιες καταδίκες στην Ευρώπη, που αποφυλακίστηκαν, σημείωσε: «Ή θα πάμε στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε στην Ανατολή. Οποιος θέλει να πάει στην Ανατολή καλώς να πάει, αλλά αυτοί που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη θα πρέπει να την αποδεχτούν και με τα αρνητικά της και με τα θετικά της. Αλά καρτ Ευρώπη δεν υπάρχει» (ρεπορτάζ εδώ).
 
ΥΓ2. Η διευθύντρια των Φυλακών Κασσαβέτειας είχε καλό όνομα ανάμεσα στους κρατούμενους (με βάση τα δικά τους κριτήρια αξιολόγησης). «Είναι αντράκι» και «φοράει παντελόνια» συνήθιζαν να λένε στη δική τους αργκό. Οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των κρατούμενων (δεν μιλάμε, φυσικά, για τους ρουφιάνους και γλείφτες), όταν πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα, ξεκινούσαν από το ξάφνιασμα, περνούσαν από το θυμό και κατέληγαν στην περιφρόνηση. Κι αυτό λέει πολλά για μια κλειστή κοινωνία ανθρώπων, όπως είναι η φυλακή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠάει η «13η σύνταξη»
Επόμενο άρθρο Προτεραιότητες με ταξικό πρόσημο

Σχετικά Αρθρα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 20:21

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

Καταστολή 31 Μάι 2026, 09:34

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

Καταστολή 30 Μάι 2026, 08:45

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

Καταστολή 28 Μάι 2026, 19:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo