Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα
  • Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA
  • Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη
  • «Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης
  • Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου
  • Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κάνε τζόκινγκ ή περπάτημα και όχι επαγγελματικό αθλητισμό
Αθλητισμός

Κάνε τζόκινγκ ή περπάτημα και όχι επαγγελματικό αθλητισμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2023, 10:07

Αναστάτωση προκάλεσαν στο χώρο του ιταλικού ποδοσφαίρου οι δηλώσεις του Ντίνο Μπάτζο πως ανησυχεί για τη δική του υγεία, με αφορμή τον πρόωρο θάνατο από καρκίνο του παγκρέατος του φίλου του και παλιού συμπαίκτη του στη Γιούβε και τη Σκουάντρα Αντζούρα, Τζιανλούκα Βιάλι. 

Ο θάνατος του Βιάλι σε ηλικία 59 ετών, ύστερα από μια εξαετή μάχη με τον καρκίνο, επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της χρήσης φαρμάκων, νόμιμων και παράνομων, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβιο έφυγε επίσης πρόωρα από τη ζωή ένας άλλος σπουδαίος του ιταλικού κάλτσιο, ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς σε ηλικία 53 ετών, χτυπημένος από μια σπάνιας μορφής λευχαιμία.

Ο Μπάτζο σε συνέντευξή του στην «Gazzetta Dello Sport» διαβεβαίωσε ότι στα σχόλια που έκανε αρχικά στην ιταλική τηλεόραση δεν μιλούσε για ντόπινγκ αλλά για «συμπληρώματα» και φάρμακα που έπαιρναν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους…

«Φανταστείτε οι γιατροί να μπορούσαν να μας δώσουν ουσίες ντόπινγκ. Είχαμε ελέγχους κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες… Οχι, θα ήθελα απλώς να μάθω από τους επιστήμονες, αν τα (νόμιμα) συμπληρώματα που χρησιμοποιήσαμε θα μπορούσαν, μακροπρόθεσμα, να προκαλέσουν προβλήματα στο σώμα μας. Το σκεπτικό μου προέρχεται από τον πόνο που νιώθω για τον θάνατο του Βιάλι, αφού ήταν κάποιος που πάντα τον θεωρούσα φίλο και με βοήθησε τόσο πολύ, εμένα και άλλους, όπως ο Μιχάιλοβιτς, που έπαιζαν ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’90. Νομίζω ότι πρέπει να ερευνήσουμε τα φάρμακα που παίρναμε εκείνη τη στιγμή. Θα ήθελα η επιστήμη να μας δώσει απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα που πήραμε για να ανακάμψουμε από τραυματισμό ή να ανακτήσουμε δυνάμεις».

Λίγες μέρες μετά, ένας άλλος βετεράνος του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο 68χρονος σήμερα Μάρκο Ταρντέλι, υπεύθυνος για έναν από τους πιο διάσημους πανηγυρισμούς στην ιστορία του αθλήματος, μετά το γκολ που σημείωσε με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή στον τελικό του Μουντιάλ του 1982 με αντίπαλο τη Δυτική Γερμανία, μίλησε, καλυμμένα είναι η αλήθεια, στην «Corriere Della Sera», αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα μυστικά των αποδυτηρίων των ομάδων το διάστημα που υπήρξε και ο ίδιος αθλητής.

Ιδού η συνομιλία του με τον δημοσιογράφο (όλες οι εμφάσεις δικές μας):

  • «Ο επαγγελματικός αθλητισμός, σε υψηλό επίπεδο, απαιτεί ακραίες επιδόσεις από τον αθλητή, επομένως είναι προφανές ότι το σώμα, δοκιμαζόμενο, μπορεί να επηρεαστεί».

Πήρες όμως το περίφημο Mirocen;

  • «Και ποιος δεν έχει πάρει το Mirocen;»

Τι εννοείς;

  • «Οταν έπαιζα, στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, δεν υπήρχε αυτή η προσοχή στη φαρμακολογία. Τώρα ο παίκτης παρακολουθείται περισσότερο σε ιατρικό επίπεδο, υποβοηθούμενος και από ψυχολογική άποψη. Κάποτε δεν ήταν έτσι…».

Πώς ήταν;

  • «Υπήρχε ένας γιατρός του συλλόγου, κάτι σαν τον οικογενειακό γιατρό. Αν ο παίκτης είχε πρόβλημα, ο γιατρός το αξιολογούσε και αν του πρότεινε φάρμακο, επαναλαμβάνω, ο παίκτης το έπαιρνε και έβγαινε στο γήπεδο. Τώρα οι σύλλογοι έχουν διαθέσει στους παίκτες μια πιο περίπλοκη ιατρική υποδομή, σίγουρα πιο προετοιμασμένη. Οχι ότι δεν ήταν (προετοιμασμένοι) οι γιατροί του παρελθόντος, αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως οργάνωση σαν τη σημερινή».

Μήπως όμως γινόταν κατάχρηση φαρμάκων;

  • «Αν θέλουμε να κάνουμε αθλήματα που κάνουν καλό στην υγεία μας, πηγαίνουμε για τζόκινγκ, για περπάτημα. Αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει για τον επαγγελματικό αθλητισμό, που είναι ακραίος. Αν ήμουν καλά, όλα ήταν ok, αλλά πήγαινα στο γήπεδο ακόμα κι αν δεν ήμουν σε τέλεια κατάσταση. Οι χρόνοι αποθεραπείας ήταν στενοί, έπρεπε να παίξουμε και επομένως είναι πιθανό να γινόταν κατάχρηση φαρμάκων».

Παίξατε επομένως και σε συνθήκες που δεν ήταν ιδανικές.

  • «Αν ο οργανισμός ανταποκρινόταν, κανένα πρόβλημα, αλλά συνέβαινε επίσης η αντίδραση του σώματος να μην ήταν η σωστή. Ωστόσο, έπρεπε να παίξεις, ίσως ακόμη και με κάποιους τραυματισμούς και πόνο ή ένα σπασμένο πλευρό ή μια ελαφριά καταπόνηση. Εδωσαν λοιπόν φάρμακα, επαναλαμβάνω επιτρεπόμενα, για να βγούμε στο γήπεδο».

Εσύ όμως, πρωταθλητής και άνθρωπος με προσωπικότητα, είχες τη δυνατότητα να αρνηθείς;

  • «Διαφορετικές εποχές σε σχέση με τώρα. Οι ομάδες ήταν πολύ λιγότερες, σίγουρα όχι σαν τις σημερινές, και παίζαμε πολύ και συχνά ακόμα και τότε, μεταξύ πρωταθλήματος, διεθνών κυπέλλων, εθνικής ομάδας και Κυπέλλου Ιταλίας. Ετυχε να γίνει κατάχρηση του σώματός μας, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι όχι επειδή μας έδιναν φάρμακα. Τα φάρμακα αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε».

Πώς ζήσατε αυτές τις καταστάσεις;

  • «Πάντα έπαιζα με ευχαρίστηση, με χαρά. Ετυχε επίσης να προσποιηθώ ότι πήρα ένα φάρμακο. Η αλήθεια είναι ότι εμπιστευτήκαμε τον γιατρό της εταιρίας. Δεν είχαμε τη σημερινή γνώση και επίγνωση. Με τον καιρό, ορισμένα φάρμακα έχουν απαγορευτεί, δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν».

Φοβάστε τα φάρμακα που έχετε πάρει στο παρελθόν;

  • «Ελπίζω να είμαι τυχερός, αυτό είναι όλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των φαρμάκων που λαμβάνονται και του πρόωρου θανάτου ορισμένων αθλητών. Κανείς δεν εξήγησε ποτέ αυτή τη σχέση. Πώς το υποστηρίζετε; Φυσικά δεν βλέπεις αιωνόβιους στον αθλητισμό. Η κανονικότητα είναι 80-82-83 χρόνια, ίσως γιατί το σώμα μας είναι πιο φθαρμένο».

Τι συμβουλή θα δίνατε στον νεαρό ποδοσφαιριστή;

  • «Βρείτε χρόνους και τρόπους να ξεκουραστείτε ψυχικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ηρεμήσει, από όλους, ξεκινώντας από τους συλλόγους, όχι μόνο τους παίκτες. Αυτός είναι ένας κόσμος που ψάχνει μόνο για χρήματα. Αρκετά, πρέπει να αλλάξουμε».

Οι Μπάτζο και Ταρντέλι, παρά την επιμονή με την οποία υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έκαναν χρήση αναβολικών και απαγορευμένων ουσιών («ντοπαρισμένος είναι μόνο αυτός που πιάνεται», για να θυμηθούμε και τον προπονητή των επιτυχιών), εκδηλώνουν φόβο για την υγεία τους, ενώ εκφράζουν την απέχθειά τους για όλα όσα πρεσβεύει ο σύγχρονος επαγγελματικός αθλητισμός.

Τα όρια, άλλωστε, ανάμεσα στο ντόπινγκ και τα νόμιμα φαρμακευτικά σκευάσματα, που παίρνουν με τις χούφτες οι επαγγελματίες αθλητές, είναι δυσδιάκριτα και οι διαφορές πολλές φορές τεχνητές, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Πότε ένα φάρμακο απαγορεύεται και μπαίνει στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών και πότε μια ντόπα ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή. Το αντιντόπινγκ βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα πίσω από το ντόπινγκ, γι’ αυτό και η WADA επανεξετάζει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (μπορεί και μετά από μερικά χρόνια) τα δείγματα αθλητών που στον αρχικό έλεγχο βγήκαν «καθαροί», όταν πλέον οι μέθοδοι ανίχνευσης παράνομων ουσιών θα έχουν εκσυγχρονιστεί και συμβαδίσει πλέον με τις τεχνικές του ντόπινγκ της περιόδου συλλογής του πρώτου δείγματος.

Οι σύλλογοι, οι διαφημιστικές και τηλεοπτικές εταιρίες, οι ομοσπονδίες, οι μάναντζερ, διάφοροι δημοσιορουφιάνοι, πιέζουν τους αθλητές να ξεπερνούν διαρκώς τις όποιες ενοχλήσεις νιώθουν και τη δεδομένη σωματική καταπόνηση και να συμμετέχουν στις διαρκώς αυξανόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Προτού ακόμα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, από τον Σεπτέμβιο μέχρι τώρα, ο 35χρονος πλέον Μέσι έχει ήδη αγωνιστεί συνολικά σε 33 απαιτητικά παιχνίδια.

Ας μην αμφιβάλλει επίσης κανείς ότι πριν φτάσει ένας ποδοσφαιριστής να χτυπά την πόρτα μιας επαγγελματικής ομάδας, τον έχει προσεγγίσει από τα μικράτα του, μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει για το ταλέντο του, κάποιος μάναντζερ ώστε να προμηθευτεί τα απαραίτητα «συμπληρώματα», και έχει περάσει από το απαλό χέρι του «γιατρού» και του «φυσικοθεραπευτή» του ερασιτεχνικού του σωματείου, με την ανοχή, αν όχι με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του. Οι ουσίες αυτές απλώνονται σαν πανούκλα σε γυμναστήρια, ομάδες, χώρους άθλησης και παρέα με τη φασιστική προπαγάνδα (χέρι χέρι πάνε άλλωστε αυτά) δηλητηριάζουν το σώμα και το μυαλό της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός, γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, παράγει μαζικά ανθρώπους ξεκομμένους από τις ανάγκες και τα προβλήματα της λαϊκής πλειοψηφίας, που εκφράζουν συχνά ελιτίστικες απόψεις ή προωθούν με τον τρόπο τους αντιδραστικές θεωρίες, ενώ φουντώνουν το μίσος μεταξύ των λαών και μεγαλώνουν το χάσμα μεταξύ κοινωνικών ομάδων που έχουν ξεκάθαρα κοινά συμφέροντα στον αγώνα για το μεροκάματο και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από το κόμικ «Ο Αστερίξ Ολυμπιονίκης». Οι Ρωμαίοι πιάστηκαν κορόιδα, καθώς ήπιαν από τη χύτρα με το μαγικό φίλτρο, μέσα στην οποία ο δρυίδης Πανοραμίξ είχε ρίξει μπλε μπογιά, και παρά το γεγονός ότι τερμάτισαν πρώτοι, ακυρώθηκαν ως ντοπαρισμένοι, με τον Αστερίξ να αναδεικνύεται Ολυμπιονίκης!

Γ.Ρ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 31 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Κατώτατος μισθός: αλχημείες σε προεκλογικό φόντο!

Σχετικά Αρθρα

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

7 Οκτ 2026, 19:27
Παιδεία

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι μαθητές με αναπηρία

7 Οκτ 2026, 18:47
Διεθνή

IRGC: Ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα ήταν η αρχή του τέλους για τον σιωνισμό

7 Οκτ 2026, 18:45
Διεθνή

Η Χεζμπολά για την 7η Οκτώβρη: Μια θαρραλέα πράξη αντίστασης, μια φυσική και νόμιμη απάντηση στην τεράστια αδικία και καταπίεση

7 Οκτ 2026, 18:16
Παιδεία

Αυτοί που στραγγαλίζουν το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση παριστάνουν τους ανησυχούντες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα PISA

7 Οκτ 2026, 13:07
Ιστορία

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία ανάσα μας… Είμαστε ο λαός»

Ενα βίντεο από τη νικηφόρα μάχη της πολιορκημένης Τζαμπάλια, που οδήγησε σε ναυάγιο το κακόφημο σιωναζιστικό «Σχέδιο των Στρατηγών»

7 Οκτ 2026, 12:49
Διεθνή

Tρία χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Ολα έχουν αλλάξει υπέρ της Παλαιστίνης

7 Οκτ 2026, 11:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Θανατώνεται στη Μασσαλία ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’ από μέλος της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo