Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
  • Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία
  • Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Καλώδιο γιοκ, μέχρι νεοτέρας – Γαργάρα με ταβανόπροκες
Πολιτική

Καλώδιο γιοκ, μέχρι νεοτέρας – Γαργάρα με ταβανόπροκες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2025, 08:47

Θυμάστε, ασφαλώς, την προπαγάνδα του μεγάρου Μαξίμου, μετά την τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη στον σφαγέα σιωναζιστή Νετανιάχου. Σύμφωνα με τους «σοβαρούς αναλυτές» του κυβερνητικού payroll, ο Μητσοτάκης θα συζητούσε την προώθηση του καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου, ενώ ο Νετανιάχου, που ετοίμαζε βαλίτσες για την Ουάσιγκτον, θα λειτουργούσε και σαν σύνδεσμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη διοίκηση Τραμπ. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναβάλει τη διεξαγωγή του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αγκυρα, στο πλαίσιο του οποίου θα συναντηθούν για μια ακόμα φορά Μητσοτάκης και Ερντογάν. «Πρώτα θα αρχίσουν οι έρευνες για την πόντιση του καλώδιου και μετά θα γίνει η προγραμματισμένη διυπουργική συνάντηση στην Αγκυρα, τιτίβιζαν τα παπαγαλάκια.

Τα πιο τολμηρά απ’ αυτά, ενέπλεκαν και τη Γαλλία στον… τσαμπουκά του Κούλη. Επειδή ερχόταν στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», στο πλαίσιο προγραμματισμένης γαλλικής στρατιωτικής αποστολής, παρουσίαζαν τα πράγματα σαν το γαλλικό πολεμικό σκάφος να ερχόταν για να προστατέψει τις εργασίες για το καλώδιο «από κάθε τουρκική απειλή»! Κάποια παπαγαλάκια το πήγαιναν ακόμα παραπέρα: ο Νετανιάχου θα βάλει στο παιχνίδι και τον Τραμπ. Δεν είδατε που ήρθε η Chevron και παίρνει θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης για έρευνα υδρογονανθράκων; Δε θ’ αφήσει ο Τραμπ χωρίς πολεμική προστασία έναν αμερικάνικο ενεργειακό κολοσσό.

Αρχισαν και οι κυβερνητικοί τσαμπουκάδες: ρητορική σκλήρυνση και έκδοση NAVTEX για επικείμενη επανεκκίνηση των εργασιών πόντισης του καλωδίου. Μιλάμε για λεονταρισμούς επιπέδου… Ζήκου, από μια πανικόβλητη κυβέρνηση που αναζητούσε εναγωνίως διαφυγή από τη ζοφερή εσωτερική ατζέντα σε εθνικά κλέη στο εξωτερικό. Για να πουλήσεις τσαμπουκά στο εξωτερικό, όμως, πρέπει να διαθέτεις και μερικά όπλα. Αλλιώς, αναγκάζεσαι να βάλεις την ουρά στα σκέλια, αργά ή γρήγορα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας πως ο Μητσοτάκης δεν «είχε» τίποτα για να εκβιάσει την Τουρκία, ο περιφερειακός ρόλος της οποίας είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένος τελευταία.

Για να μην τα πολυλέμε, τώρα βρισκόμαστε σε φάση «αποδραματοποίησης της κατάστασης (sic!) σχετικά με τις έρευνες για την πόντιση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης». Την «αποδραματοποίηση» (είδατε πόσο κομψάτο λένε) ανέλαβε ο Γεραπετρίτης.

Σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανακοίνωσε την παραπομπή των ερευνών για το πρότζεκτ τού GSI στις ελληνικές καλένδες. «Η έρευνα και η πόντιση θα επανεκκινήσουν στον κατάλληλο χρόνο», είπε ο Γεραπετρίτης. Πούλησε και τρελίτσα, μάλιστα, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε υπάρξει «οποιαδήποτε δεσμευτική ημερομηνία για την επανεκκίνηση». Αρα, όλα τα έβγαζαν από το μυαλό τους τα παπαγαλάκια!

Το έργο θα προχωρήσει «όπως πρέπει και κατά τον χρόνο που προσήκει», είπε ο Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αυτενεργεί, ούτε πρόκειται να κάνει κάτι που είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε «από κάθε πλευρά να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό»! Εντάξει, καταλάβαμε: ο «χρόνος που προσήκει» είναι ο σύγχρονος τρόπος παραπομπής «εις τα ελληνικάς Καλένδας» (εκεί παρέπεμπαν οι Ρωμαίοι ό,τι δεν επρόκειτο να πραγματοποιήσουν, δεδομένου ότι τέτοια γιορτή δεν είχαν οι Ελληνες). 

Το πιο αξιοσημείωτο είναι το «η Ελλάδα δεν αυτενεργεί», που είπε ο Γεραπετρίτης. Αυτό σημαίνει πως οι τσαμπουκάδες ότι οι έρευνες θα προχωρήσουν και το καλώδιο θα ποντιστεί, κι ας «τραγουδάει» όσο θέλει η Τουρκία πήγαν περίπατο. Για να προχωρήσει η έρευνα για το Καλώδιο νότια της Κάσου (σε διεθνή νερά, αλλά σε ΑΟΖ διαμφισβητούμενη, διότι η Τουρκία την έχει συμπεριλάβει στο περιβόητο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο), ο Μητσοτάκης θα πρέπει να περάσει από τον «πάγκο» του Ερντογάν. Πρώτα θα κάνει τη διυπουργική συνάντηση στην Αγκυρα, που με τόση ευκολία ανέβαλε, και αφού συζητήσει με τον Ερντογάν, θα δει τι μπορεί να κάνει με τις έρευνες για το καλώδιο.

Μπορεί η ελληνική πλευρά να ισχυρίζεται ότι η πόντιση καλωδίου είναι νόμιμη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS-1982), όμως στην περιοχή Κάσου-Καρπάθου υπάρχει πρόβλημα με την οριοθέτηση ΑΟΖ. Υπάρχουν δύο οριοθετήσεις: μία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και μία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Ελλάδα και Τουρκία δεν συναντώνται πουθενά. Αν δεν συναντηθούν, αν δηλαδή δεν συμφωνήσουν όλα τα κράτη της περιοχής στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, δεν μπορεί να ποντιστεί καλώδιο (ακόμα κι αν υποθέταμε ότι υπάρχει το σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον από ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια). Η Τουρκία δε θα το δεχτεί και έχει όλα τα μέσα για να επιβάλει το βέτο της. Και στρατιωτική πίεση, αλλά και διπλωματική ισχύ πλέον

Η πολιτική της απομόνωσης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο απέτυχε παταγωδώς τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Τουρκία περνούσε φάση όξυνσης των σχέσεών της με την ΕΕ, αλλά και τις ΗΠΑ, οι οποίες την έβγαλαν από το πρόγραμμα των F-35. Είναι δυνατόν να πετύχει τώρα που ο ρόλος της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης έχει ενισχυθεί; Μόνο ηλίθιοι θα μπορούσαν να πιστέψουν κάτι τέτοιο. Ο Μητσοτάκης το δοκίμασε, παίζοντας και το δικό του εσωτερικό παιχνίδι και το παιχνίδι του Νετανιάχου. Και έσπασε τα μούτρα του.

Είναι χαρακτηριστικά αυτά που προηγήθηκαν προτού ανατεθεί στον Γεραπετρίτη να σαλπίσει το «όπισθεν ολοταχώς». 

  • Ολος ο κόσμος άκουσε τον Τραμπ να υμνεί την εξυπνάδα και την αποτελεσματικότητα του Ερντογάν, έχοντας δίπλα του έναν πελιδνό Νετανιάχου. Ο Τραμπ όρισε τον Ερντογάν ενωμοτάρχη της Συρίας και διέταξε τον Νετανιάχου να συνεργαστεί μαζί του. Ισα που πρόλαβαν οι σιωνιστές να βομβαρδίσουν τρεις συριακές στρατιωτικές βάσεις, προτού αρχίσουν να μεταφέρονται σ’ αυτές τουρκικά στρατεύματα, μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση του Αλ-Σάρα. 
  • Ο Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν (γαλλικές εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το καλώδιο, χωρίς όμως να έχουν επενδύσει ούτε σεντ μέχρι στιγμής) και είναι προφανές ότι ο γάλλος πρόεδρος τού έβαλε πάγο, ξεκαθαρίζοντάς του ότι δε έχει καμιά στήριξη σε περίπτωση που προχωρήσει σε κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία.

Εννοείται πως τα παπαγαλάκια έκαναν «γαργάρα με ταβανόπροκες» την εξέλιξη. Για ευνόητους λόγους. Ομως, σύντομα θ’ αρχίσουν να βαράνε τα εθνικιστικά νταούλια, καταγγέλλοντας τον Μητσοτάκη για απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πολιτικό κόστος. Είσαι στριμωγμένος με το έγκλημα των Τεμπών και την ακρίβεια και θέλεις να πουλήσεις εθνικό τσαμπουκά για να ξεφύγεις; Πρέπει τουλάχιστον να μπορείς να τον κρατήσεις για λίγο τον εθνικό τσαμπουκά. Αν με το πρώτο αγρίεμα (ούτε καν σφαλιάρα) βάζεις την ουρά στα σκέλια, γίνεσαι διπλά χαμένος.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροBasim Khandaqji: Μια μάσκα στο χρώμα του ουρανού
Επόμενο άρθρο Σύμβουλος Εκπαίδευσης διαφημίζει τα Ωνάσεια σχολεία με ψεύδη, διαστρεβλώσεις και προπαγάνδα

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιασέρ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo