Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;
  • Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας
  • Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση
  • Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;
  • Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση
  • Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»H γλώσσα του σώματος
Κόντρες

H γλώσσα του σώματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Ιούλ 2022, 12:34

Δεν ξέρουμε ποιοι κανόνες καθορίζουν το πού θα σταθεί ο κάθε πρόεδρος ή πρωθυπουργός χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για να βγει η λεγόμενη… οικογενειακή φωτογραφία, όμως είναι σίγουρο ότι τοποθετούνται βάσει πρωτοκόλλου. Επειδή νομίζαμε ότι ο Εντι Ράμα πάει από νωρίς και στήνεται στην πρώτη σειρά (κάτι σαν πανύψηλος Μητσάρας δηλαδή, το ψάξαμε λίγο. Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακολουθώντας αυτό το τρίλεπτο βίντεο: https://www.c-span.org/video/?521369-101/president-biden-participates-nato-family-photo-spain, βγαίνει μια κυρία επί του πρωτοκόλλου και τους τακτοποιεί στις θέσεις τους, βγάζοντάς τους σειρά προς σειρά για να μγην κουτουλήσουν στην έξοδο. Ομως, από τη λεγόμενη γλώσσα του σώματος μπορείς να καταλάβεις πολλά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβιούνται πριν από την τελική. Προσέξτε την παρακάτω:

Ο «κλόουν» Μπόρις, που ο βρετανικός Τύπος κάνει πλάκα ότι δεν του μιλάει κανένας, ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι, κάνει καραγκιοζιλίκια και αγκαλιάζει τον Μπάιντεν για να δείξει την αγγλοσαξονική ενότητα «επί του πεδίου». Ο Σολτς και ο Μακρόν δείχνουν εμφανώς τη βαριεστημάρα τους μ’ ένα ύφος «άντε να τελειώνουμε μ’ αυτή τη μαλακία». Ο Ορμπαν δε σταμάτησε ούτε στιγμή να δείχνει βλοσυρός σαν γκάνγκστερ. Ο μπαρμπα-Ταγίπ, που δεν έχει και τη γνωστή μαντηλοφορούσα διερμηνέα για να του μεταφράζει τι λένε οι άλλοι, παραμένει συνεχώς ανέκφραστος και σοβαρός. Το ίδιο και ο Ντράγκι. Ο Κούλης ετοιμάζεται να καρφιτσώσει στη φάτσα του το γνωστό μητσοτακέικο χαμόγελο. Ο Σάντσεθ είναι μες στην καλή χαρά (οικοδεσπότης βλέπετε), όπως και ο Στόλτενμπεργκ που χειρίστηκε τα της συμφωνίας Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας και ξέρει πως το αφεντικό (ο Sleepy Joe) είναι ευχαριστημένο από τη δουλειά του.

Οσα δε φτάνει η αλεπού (1)

Βάλθηκε ο Χατζηνικολάου να πείσει τους ακροατές του ότι ο Ερντογάν γύρισε με άδεια χέρια από τη Μαδρίτη. Μεταξύ των άλλων, δε, μιλούσε ειρωνικά για την… ανύπαρκτη σουηδική πολεμική βιομηχανία (για να… αποδείξει ότι δεν έχει καμιά σημασία η άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, που περιλαμβάνεται στο τριμερές Μνημόνιο Σουηδίας-Φινλανδίας-Τουρκίας). Ας διαλέξει, ή ντιπ άσχετος είναι ή αρχιψευταράς. Διότι η Σουηδία έχει μια από τις ισχυρότερες πολεμικές βιομηχανίεςπαγκόσμια. Μέχρι και μαχητικά αεροσκάφη παράγει η SAAB (τα Gripen), μέχρι και ιπτάμενα ραντάρ. Η δε VOLVO, που κάποτε τη διαφήμιζε καθημερινά από την εκπομπή του, δεν παράγει μόνο SUV και φορτηγά, αλλά και πολεμικά οχήματα, ακόμα και κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων. Χώρια τα πολεμικά πλοία τύπου stealth (αόρατα), τα υποβρύχια, τα αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τις μονάδες πυροβολικού κτλ. κτλ.

Η σουηδική μονοπωλιακή αστική τάξη επεδίωξε την είσοδό της στο ΝΑΤΟ για να πάρει μερίδιο από την έκρηξη των εξοπλισμών που φέρνει η όξυνση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Και ο Ερντογάν διεκδίκησε συνεργασία των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών με το ισχυρό σουηδέζικο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα.

Το λες και φτύσιμο

Απάντηση (έμμεση) στους διάφορους Χατζηνικολάου, που ανέλαβαν να εκλαϊκεύσουν την προπαγάνδα του Μαξίμου περί κωλοτούμπας του Ερντογάν, που δεν κέρδισε τίποτα, από τον (κάθε άλλο παρά αντικυβερνητικό) πρέσβη επί τιμή Δημήτρη Καραϊτίδη (Τα Νέα, 1.7.2022, οι εμφάσεις δικές μας): «Τα όσα εξασφάλισε η Τουρκία από τις δύο σκανδιναβικές χώρες ώστε να άρει το επίμαχο βέτο της ήταν πολιτικώς ουσιώδη και διόλου αμελητέα. Επέτυχε δεσμεύσεις για σημαντικές αλλαγές εσωτερικής νομοθεσίας σε ζητήματα ασύλου και υποδοχής κούρδων προσφύγων, ανάκληση του εμπάργκο των δύο χωρών στην πώληση οπλισμού προς την Τουρκία και ενίσχυση των προσπαθειών της Τουρκίας σε θέματα ασφάλειας. Σημειωτέον ότι αμφότερες οι χώρες αυτές έχουν λίαν ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία και η κατάργηση του εμπάργκο όπλων θα έχει ευνοϊκότατες επιπτώσεις στην τουρκική άμυνα».

Οσα δε φτάνει η αλεπού (2)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κοιτάξτε, είδα κι εγώ το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Biden με τον Πρόεδρο Erdoğan. Νομίζω, ήταν πολύ σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο αλλά και στη Συρία. Νομίζω μία ευθεία παραίνεση προς την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγει την ακραία ρητορική την οποία έχουμε, δυστυχώς, υποστεί τους τελευταίους μήνες.

Ηθελα επίσης να πω ότι σε καμία από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής της Συνόδου Κορυφής δεν ετέθη από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα το οποίο να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδος. Αυτό νομίζω ότι κάτι λέει, κατά το πόσο τα επιχειρήματα αυτά μπορούν πραγματικά να σταθούν σε ένα διεθνές περιβάλλον όπως αυτό του ΝΑΤΟ ή αν τελικά είναι μια επιχειρηματολογία η οποία σκοπεύει περισσότερο στην εσωτερική κοινή γνώμη και όχι σε μία συμμαχία χωρών που θα πρέπει να σκέφτονται και να αντιλαμβάνονται την ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο, όπως είναι το ΝΑΤΟ».

Οι δύο ηγέτες «μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν. Αναλυτικός σχολιασμός έγινε χθες στην ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr. Σ’ αυτό που θα προσυπέγραφε και με τα δυο χέρια ο Ερντογάν, ο Μητσοτάκης «είδε» «ξεκάθαρο μήνυμα», «ευθεία παραίνεση προς την Τουρκία» και όλες τις άλλες μπούρδες που είπε. Πόσο απελπισμένος είναι! Είχε στήσει μια ολόκληρη προπαγάνδα για τον «απομονωμένο Ερντογάν» και αυτή γύρισε σαν μπούμερανγκ και τον χτύπησε. Ας σημειωθεί πως την ώρα που ο Μητσοτάκης έλεγε αυτές τις μπούρδες, ο Ερντογάν κατηγορούσε την Ελλάδα ότι δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο, γυρίζοντας το νόμισμα από την άλλη πλευρά!

Και τι να πεις για το άλλο; Οτι ο Ερντογάν δεν έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στο ΝΑΤΟ! Μα για μαλάκα τον έχει τον Ερντογάν; Οταν συζητά και παζαρεύει με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για μείζονα ζητήματα και φτάνει σε μια συμφωνία, σχεδόν εξευτελιστική για τη Σουηδία και τη Φινλανδία, θα πάει να βάλει τα ελληνοτουρκικά που τα χρησιμοποιεί κυρίως για εσωτερική κατανάλωση; Θα πάει να εμφανιστεί σαν «ταραξίας», όταν αναγνωρίζεται ο ρόλος της Τουρκίας ως σημαίνουσας δύναμης του ΝΑΤΟ;

Μπουρδουκλώματα

Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, με ενεργοποιημένα τα εθνικιστικά αντανακλαστικά, ο Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδεχτεί ότι «υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν υπήρξε νωρίτερη αντίδραση» για το Turkaegean. Eσπευσε, βέβαια, να συμπληρώσει ότι «οι ευθύνες εδώ είναι υπηρεσιακές. Κάποιοι άνθρωποι εντός της διοίκησης, πολύ απλά, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους». Ακολούθησε η κωλοτούμπα: «Πιστεύω ότι έχουμε στη διάθεσή μας ένα νομικό οπλοστάσιο για να διορθώσουμε αυτό το οποίο έγινε, το οποίο αφορά την τουριστική εικόνα της χώρας, αφορά το τουριστικό μας προϊόν. Αν και, βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, δεν νομίζω ότι αυτή η καμπάνια είχε και καμία ουσιαστική επιρροή στο πόσο καλά πηγαίνει ο ελληνικός τουρισμός, ειδικά ο τουρισμός στο Αιγαίο, ειδικά ο τουρισμός στα νησιά μας».

Αρα, δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα, αλλά μόνο ζήτημα τουριστικού brandname. Πώς θα πείσεις, όμως, οποιοδήποτε διεθνές δικαστικό όργανο, ότι μια χώρα που βρέχεται από το Αιγαίο, που έχει τουριστικές επιχειρήσεις στα παράλια του Αιγαίου, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά του στα διαφημιστικά σήματά της;

ΥΓ. Ο έμπειρος Βενιζέλος ανέλαβε να ρίξει τους τόνους: «Αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος “Turkaegean” (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα». Μ’ άλλα λόγια, αν αποφασίσετε να πάτε στα δικαστήρια, θα χάσετε, γι’ αυτό βρείτε καλούς δικηγόρους για να μην ξεφτιλιστείτε τελείως.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι παπάρες της δεκαετίας
Επόμενο άρθρο Ξανά πάνω από 300 εισαγωγές στα νοσοκομεία!

Σχετικά Αρθρα

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo