Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου
  • Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»
  • Σαν σήμερα 3 Ιούνη
  • Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας
  • Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές
  • Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Γονείς ΑΜΕΑ: Καλή σχολική χρονιά με την Ειδική Αγωγή στα ίδια και χειρότερα
Παιδεία

Γονείς ΑΜΕΑ: Καλή σχολική χρονιά με την Ειδική Αγωγή στα ίδια και χειρότερα

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2024, 07:33

Το πρώτο κουδούνι βρίσκει την πολύπαθη Ειδική Αγωγή στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Πολλά ειδικά σχολεία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα, ενώ κανένα καινούργιο ειδικό σχολείο δεν έχει ανεγερθεί. Μαθητές παραμένουν σε κοντέινερ και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράσιες ανάγκες για εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Μαθητές ΑΜΕΑ και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξαναγκάζονται να φοιτούν σε γενικά σχολεία, χωρίς παράλληλη στήριξη, παρόλο που έχουν γνωμάτευση από τα ΚΕΔΑΣΥ.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και η μεταφορά των μαθητών, που παραμένει στα χέρια ιδιωτών, με αποτέλεσμα να καταταλαιπωρούνται τα παιδιά, αφού οι επιχειρηματίες προσπαθούν με πολλούς τρόπους να ρίξουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, πείσμα και αισιοδοξία στον κοινό αγώνα για το καλό όλων μας, παιδιών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας! 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προσμονή, χαρά και αγάπη, αλλά η ειδική αγωγή στα ίδια και χειρότερα. Τα παιδιά μας συνεχίζουν να πηγαίνουν στα ίδια ακατάλληλα και επικίνδυνα ειδικά σχολεία. Κανένα καινούριο σχολείο δεν έχει ανεγερθεί, καμία ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων στα ήδη υπάρχοντα, κανένα από αυτά τα σχολεία που είναι στα χαρτιά δεν θα λειτουργήσει (ΕΕΕΕΚ Αθηνών, Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας, Αμαρουσίου κλπ). Την ίδια στιγμή, τα παιδιά μας παραμένουν στα τενεκεδόκουτα (κοντέινερ) για σχολεία, όπως το νηπιαγωγείο του Δήμου της Αθήνας και όχι μόνο. Ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις για προσλήψεις, που είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό, δεν μπορούν να καλυφθούν. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, τα ακατάλληλα κτίρια σε συνδυασμό με τα αντιεπιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, καθιστούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ειδικά σχολεία χώρους φύλαξης. Πολλά παιδιά που φοιτούν σε γενικά σχολεία και παρά τις γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ δεν θα έχουν παράλληλη στήριξη, ούτε σχολικό νοσηλευτή. Μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων στη λογική κόστους-οφέλους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την δουλειά των εκπαιδευτικών και χειρότερους τους όρους εκπαίδευσης όλων των παιδιών, πολύ περισσότερο όμως των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες. Αλήθεια πώς μπορεί να γίνει μάθημα τον 21ο αιώνα με 25 και 30 μαθητές στην τάξη; Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξειδικευμένη στήριξη του παιδιού με αναπηρία ή και του προσφυγόπουλου; 

Ταυτόχρονα, ένα ακόμη πρόβλημα είναι εκείνο των μεταφορών, αφού παραμένουν στα χέρια των ιδιωτών. Επιχειρηματίες που με πολλούς τρόπους για να ρίξουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους καταταλαιπωρούν τα παιδιά, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τα πετούν έξω από δρομολόγια όταν δεν καθιστούν για τις γνωστές σκοπιμότητες άγονους τους διαγωνισμούς. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της παράτασης των συμβάσεων πολλά παιδιά πετιούνται εκτός δρομολογίων και πολλά άλλα εξουθενώνονται με δρομολόγια που περνάνε μακριά από τα σπίτια τους και κρατούν για ώρες, με προσωπικό χωρίς ειδίκευση που μπορεί να εναλλάσσεται και άθελα του να προκαλεί ακόμα και ατυχήματα ή υποτροπές στα παιδιά μας. Το υπουργείο και οι περιφέρειες της χώρας κωφεύουν στις καταγγελίες μας ότι με αυτό το ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς πολλά παιδιά εγγράφονται, αλλά δεν πάνε ποτέ στο σχολείο ή πάνε για λίγους μήνες μόνο, ενώ πολλά αποκλείονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες επειδή λένε πως δεν είναι «συνεργάσιμα». Λες και αν δεν είχαν «τέτοιου είδους» προβλήματα θα πήγαιναν σε ειδικό σχολείο. Όλα τα παραπάνω έρχονται να υλοποιήσουν όλες τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την αναπηρία στις οποίες είναι δεσμευμένη η κυβέρνηση και εκφράζονται και μέσα από την Εθνική Στρατηγική για την αναπηρία!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, περισσότερο αναγκαίο από ποτέ για την ίδια την ισορροπία της οικογένειάς μας, την ασφάλεια και την εξέλιξη των παιδιών μας, είναι να διεκδικήσουμε όλες οι θεραπείες των παιδιών μας (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες κτλ), να ολοκληρώνονται στα πλαίσια του σχολείου και της ειδικής εκπαίδευσης, με τις ανάλογες προσλήψεις όλων των ειδικών, όπως η επιστήμη επιτάσσει. Πώς να αποδώσει ένα παιδί και πώς να κατακτήσει τις ανάλογες δυνατότητες εξέλιξής του, όταν είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο και όταν με άλλους όρους εκπαιδεύεται το πρωί και με άλλους που καθορίζει το ιδιωτικό κέντρο εκπαιδεύεται το απόγευμα. Κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγχυση στο ίδιο το παιδί, ενώ παράλληλα καταταλαιπωρεί και αφαιμάζει την οικογένειά του. 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να προειδοποιήσει και για μία άλλη αρνητική εξέλιξη που παίρνει έκταση, αυτή των ιδιωτικών ΚΔΑΠ. ΚΔΑΠ επιχειρήσεις που με κρατικό χρήμα μέσω των vouchers έρχονται να εκμεταλλευτούν την αγωνία του γονιού. Ιδιωτικά ΚΔΑΠ που εκτός των άλλων φτιάχνουν πρωϊνά τμήματα με παιδιά με αναπηρίες μαθητικής ηλικίας, προβάλλοντας την ως το ιδανικό υποκατάστατο απέναντι στην ανάγκη για δημόσια και δωρεάν ειδική εκπαίδευση των παιδιών, βγάζοντας παράλληλα λάδι την κυβέρνηση για τις ευθύνες που έχει σχετικά με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.]

Στηρίζουμε με όλο μας το είναι την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης Συλλόγων, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών και της Σ.Ε.Α.ΑΝ. για πανελλαδική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή, για το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση, Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 12:00μμ στο Υπουργείο Παιδείας, δίπλα στο σταθμό της Νερατζιώτισσας. 

Δε μπορούμε να δεχθούμε μία ακόμη χειρότερη σχολική χρονιά από την προηγούμενη. Ειδική Αγωγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα που προσβάλλει εμάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για τα κέρδη των λίγων.

Αγωνιστικά Απαιτούμε:

  • Να διοριστεί τώρα όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό ούτως ώστε στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου να ολοκληρώνονται όλες οι αναγκαίες θεραπείες. Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι αναπληρωτές και οι συμβασιούχοι. 
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η στέγαση όλων των οικογενειών που χρειάζεται να μετακομίσουν για να πάει το παιδί τους στο σχολείο. Αλλά και όλου του ειδικού προσωπικού και επιστημόνων που αναγκάζονται να εργαστούν μακριά από το σπίτι τους.
  • Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά.
  • Δημόσιες δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, υψηλής ποιότητας, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μας. 
  • Σύγχρονα, επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα.
  • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα μεταφοράς με ασφαλή μέσα, με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία από και προς τα ειδικά σχολεία. 
  • Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, να κτιστούν καινούρια για να μπορέσουν να αντικατασταθούν όλα τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια με νέα που θα είναι ασφαλή για τα παιδιά μας. Να χτιστούν εκείνα τα σχολεία που ενώ έχουν εγκριθεί, παραμένουν στα χαρτιά, ΕΕΕΕΚ Αθήνας, κλπ.
  • Να βρεθούν τώρα κτήρια, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν προσωρινά εκεί με ασφάλεια τα σχολεία που στεγάζονται σε επικίνδυνα κτήρια.
  • Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη όλων των παιδιών.
  • Να μη συγχωνευτούν σχολεία και τμήματα.
  • Όλα τα σχολεία, ειδικά και γενικά, στελεχωμένα με μόνιμους νοσηλευτές και κοινωνικές υπηρεσίες για την εξειδικευμένη υποστήριξη σε παιδιά και γονείς.
  • Δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά χωρίς πλαφόν και αποκλεισμούς με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσια και δωρεάν ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Όχι στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ της αφαίμαξης και της εκμετάλλευσης των αναγκών μας.

Μανάδες, πατεράδες, κηδεμόνες έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά, με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο ο συλλογικός αγώνας, ο ένας δίπλα στον άλλον μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά μας, να τους εξασφαλίσει αυτά που η επιστήμη επιτάσσει. Ζωντανέψτε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων σας. Ενημερώστε τον σύλλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο ειδικό σχολείο, αλλά και για άδικες αποφάσεις των ΚΕΠΑ, όπως και προβλημάτων με θεραπείες και τον κίνδυνο να χαθούν σπίτια των δικών μας οικογενειών από τους αισχρούς πλειστηριασμούς ή λόγω διακοπών ρεύματος τους οποίους οι άνθρωποί μας λεηλατημένοι από την ακρίβεια δε μπορούν να πληρώσουν. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις με αίσθημα αλληλεγγύης, συντονίζουμε τα βήματά μας, συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιστικό γονεϊκό κίνημα, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και την ΑΣΓΜΕ, τη ΣΕΑΑΝ και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, το ΣΕΜΙΣΕΑ και την ΠΟΜΕΕΑ. 

Γινόμαστε ασπίδα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τα σπίτια μας, για τις οικογένειές μας.

Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί.

Το ΔΣ

Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων,

09/09/2024

Εκτύπωση 🖨
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Επόμενο άρθρο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ: Κουβάδες και σφουγγαρίστρες κατά… της βροχής

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σχετικά Αρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παιδεία 28 Μάι 2026, 05:40

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

Παιδεία 26 Μάι 2026, 20:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

2 Ιούν 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

1 Ιούν 2026, 19:23
Διεθνή

Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Μπαίνει και η Γάζα στην εξίσωση των διαπραγματεύσεων

1 Ιούν 2026, 18:50
Διεθνή

Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση

1 Ιούν 2026, 11:22
Βαθύ Κόκκινο

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

1 Ιούν 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

1824: Ψηφίζεται στην Αγγλία νόμος που αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας.

1934: Συγκρούσεις αστυνομίας – κομμουνιστών που προσπάθησαν να συγκροτήσουν αντιφασιστικό συνέδριο, δύο τραυματίες, πολλές συλλήψεις.

1964: Ομάδα ακροδεξιών εισβάλλει σε συνεδρίαση της Βουλής και ξυλοκοπείται από βουλευτές.

1969: Ανευρίσκεται εκρηκτικός μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πανεπιστημίου.

1982: Βόμβες σε τρεις αμερικανικές τράπεζες (ΕΛΑ).

1989: Βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην πλατεία Τιεν αν Μεν (Πεκίνο).

2003: Περισσότεροι από εκατό μεταλλωρύχοι αρχίζουν απεργία πείνας στα μεταλλεία της «TVX» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, ζητώντας να μείνουν ανοιχτά και να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο 17Ν

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • ΕΛΑ

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επικοινωνία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Όροι χρήσης

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Ποιοι είμαστε

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επικοινωνία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Όροι χρήσης

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo