Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
  • Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Γιατί τη Δόμνα, ρε Κούλη;
Πολιτική

Γιατί τη Δόμνα, ρε Κούλη;

Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούν 2024, 17:46

Οπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, «το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα». Από τη δήλωση συνάγεται ότι εργαζόμενοι, εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση δεν είναι στις προτεραιότητες. Τότε γιατί ο Κούλης έδιωξε την υπουργό Δόμνα, η οποία συμμετείχε στο κυβερνητικό σχήμα από το 2019, πρώτα ως υφυπουργός κοινωνικής (λέμε τώρα) πολιτικής, μετά ως υφυπουργός Υγείας και σχετικά πρόσφατα ως υπουργός Εργοδοσίας;

Γιατί δεν την άφησαν να δείξει το έργο της ως υπουργός Εργοδοσίας; Τόσες φωτογραφίσεις έκανε κατά την προεκλογική περίοδο. Σβάρνα πήρε τα νησιά, από τον Αργοσαρωνικό μέχρι τα Δωδεκάνησα και να ‘σου οι συνεχείς αλλαγές αμφίεσης, να ‘σου χαρούμενα χοροπηδήματα με τα χεράκια πάνω, μέχρι και ημιμαραθώνιο έτρεξε στις Σπέτσες χτυπώντας τον Κασσελάκη μέσα στην ίδια του την έδρα (σαν να πάει απόψε ο γάβρος και να σηκώσει την κούπα του μπάσκετ μέσα στο σπίτι του Τράκη).

Μόλις προχτές, η υπουργός Δόμνα, η καλύτερη διαφήμιση οδοντόπαστας έβερ, βρέθηκε στη Γενεύη και έκανε βαρυσήμαντη δήλωση: «Η ένταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους. Η αποστολή του Παγκόσμιου Συνασπισμού ευθυγραμμίζεται με τις βασικές αξίες της Ελλάδας. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση μας σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, αξιοπρεπούς εργασίας, δίκαιων μισθών, κοινωνικής ένταξης και προώθησης του διαλόγου με τους συμπολίτες μας»!

Πώς, λοιπόν, έρχεσαι εσύ και την ξηλώνεις, κύριε Κούλη; Εχεις να της καταλογίσεις κάτι; Φωτογραφίστηκε ποτέ με το ίδιο φόρεμα πρωί και απόγευμα; Φωτογραφίστηκε ποτέ μουντρούχα; Πάντα με το χαμόγελο και πάντα με διαφορετική αμφίεση. Αλλά, ξέρουμε, έπρεπε να βολέψεις την Κεραμέως. Την έβαλες στο Παιδείας και τη μίσησαν ακόμα και οι τοιχοποιίες των πανεπιστημιακών κτιρίων. Την έβαλες στο Εσωτερικών και δεν έλεγε καλημέρα σε δήμαρχο, μέχρι που έσκασε και το Αννα-Μισέλ gate και έδεσε το γλυκό. Τώρα, διώχνεις τη χαμογελαστή Δόμνα για να βάλεις την «ξινή» στο Εργοδοσίας, επειδή αυτή έχει γερές πλάτες και δεν πρέπει να λείπει από κανένα κυβερνητικό σχήμα.

Από την άλλη, όμως, έχεις κι ένα δίκιο. Μπροστά σ’ αυτήν μπορεί να παγώσουν ακόμα και σωληνάδες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οπότε στέλνεις κι ένα μήνυμα, βάζοντας στο υπουργείο Εργοδοσίας ένα μαντρόσκυλο του νεοφιλελευθερισμού, πιο σκληρό σε ύφος και από τον Χατζηδάκη. Οσο για τα ουσιαστικά ζητήματα, με πρώτο την προετοιμασία για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ο Τσακλόγλου διατηρήθηκε, αποκτώντας τον τίτλο του μόνιμου υφυπουργού Αντιασφαλιστικής Πολιτικής.

Στα σοβαρά τώρα, ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Μητσοτάκης είναι κανονική οπερέτα. Ανακύκλωση προσώπων και ένα γιγαντιαίο υπουργικό συμβούλιο με 22 υπουργούς, 3 αναπληρωτές υπουργούς και… 36 υφυπουργούς! Σύνολο 61 νοματαίοι, νέο ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 60, αν δεν κάνουμε λάθος), προς δόξαν της προπαγάνδας του… μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος.

Η μεγάλη ανακύκλωση αφορά τους υφυπουργούς, καθώς έφυγαν εφτά, με πιο γνωστό τον Χάρη Θεοχάρη, στον οποίο προσπαθούν να φορτώσουν το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών (το οποίο, όμως, δεν το αλλάζουν). Στη θέση των εφτά που διώχτηκαν τοποθετήθηκαν άλλοι εφτά, μεταξύ των οποίων κάποιοι που έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερες κυβερνήσεις (Γκιουλέκας, Καραγκούνης, Φωτήλας). Η ανακύκλωση είναι απαραίτητη, γιατί συγκρατεί τη μουρμούρα, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές προσδοκούν ότι κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και η σειρά τους, το βουλώνουν και αρχίζουν το γλείψιμο του αρχηγού και της καμαρίλας του.

Κανονικό καρναβάλι είναι η αλλαγή υπουργών (για την τράμπα Δόμνας-Κεραμέως γράψαμε ήδη):

  • Εξω ο Αυγενάκης (αυτός έτσι κι αλλιώς είχε γίνει κάρβουνο στην ηλεκτρική καρέκλα της πλατείας Βάθη, καθώς αντιμετώπιζε τους αγρότες, ιδιαίτερα τους πλημμυροπαθείς, σαν Χαχόλους), στη θέση του ο Τσιάρας, με μοναδικό προσόν την καταγωγή του από τη Θεσσαλία. Ο ίδιος είχε εκδιωχτεί ως αποτυχημένος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να μπει στη θέση του ο Φλωρίδης. Προφανώς, στο Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι… επιτυχημένος. Μαζί με τον Καρδιτσιώτη Τσιάρα και ο Λαρισαίος Κέλλας ως υφυπουργός, για να «θεραπευτεί το αίσθημα αδικίας που υπήρχε στους Λαρισαίους, ιδιαίτερα μετά από όσα μας βρήκαν με τις πλημμύρες» (!), όπως δήλωσε ο Γκόρτσος (συγγνώμη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος).
  • Εξω ο Σκρέκας από το Ανάπτυξης (αυτός είχε… κατατροπώσει την ακρίβεια, άλλο αν οι αγνώμονες Ελληνες δεν του το αναγνώριζαν), στη θέση του ο Θεοδωρικάκος. Ο οποίος έφυγε σαν αποτυχημένος από το υπουργείο Εσωτερικών και σαν… ακόμα πιο αποτυχημένος από το υπουργείο Προ Πο, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί στη σύνθεση της κυβέρνησης Κούλη-2. Προφανώς… θα σκίσει ως υπουργός Ανάπτυξης. Του… πάει γάντι αυτό το υπουργείο, ενώ στα προηγούμενα δεν μπορούσε να αποδώσει γιατί δεν ήταν… η θέση του (ήταν σαν να βάζεις τον Μέσι σέντερ μπακ).
  • Εξω ο Καιρίδης από το Μετανάστευσης, στη θέση του ο Παναγιωτόπουλος, που ήταν υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Κούλη-1 αλλά έμεινε εκτός της κυβέρνησης Κούλη-2. Εδώ οι λόγοι είναι καθαρά… γεωγραφικοί. Ο Παναγιωτόπουλος είναι Καβαλιώτης και στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας «πονάει» η ΝΔ. Οσο για τον πολιτικό φαφλατά Καιρίδη, και πολύ του πάει που κάθησε ένα χρόνο υπουργός. Ασε που δεν τον ήθελαν και οι Ελληνάρες, γιατί κατά καιρούς είχε εκφράσει αστικο-κοσμοπολίτικες θέσεις. Τι περισσότερο θα κάνει ο Παναγιωτόπουλος από τον Καιρίδη, που αν και οπαδός του αστικού κοσμοπολιτισμού, συμπεριφερόταν στο Προσφυγικό ως σκληρός ακροδεξιός; Τίποτα. Αλλωστε, αν ο Παναγιωτόπουλος είναι πολιτικό διαμάντι, γιατί τον άφησε εκτός της κυβέρνησής του ο Κούλης;

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ούτε κατά κεραία. Αλλωστε, στα κρίσιμα υπουργεία παρέμειναν τα ίδια στελέχη, θιασώτες του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού. Ο Χατζηδάκης στο Οικονομικών, ο Σκυλακάκης στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γεωργιάδης στο Υγείας για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ο Πιερρακάκης στο Παιδείας. Και η εξίσου σκληρή νεοφιλελεύθερη Κεραμέως πήγε στο Εργασίας, για να προωθήσει με σιδερένια πυγμή το βάθεμα της «κινεζοποίησης» των εργασιακών σχέσεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι αλλαγές υπουργών, βασικά στο Ανάπτυξης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης έγιναν για λόγους προπαγανδιστικής διαχείρισης. Να «αμπώξουμε» τον καιρό μέχρι να τελειώσει η θητεία μας και να μείνει στην ιστορία του ελληνικού κεφαλαιοκρατικού σχηματισμού ο Μητσοτάκης ως ο πολιτικός που υπηρέτησε τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τρόπο πιο αδίστακτο από τον πατέρα του. Εκλογική νίκη δε θα ξαναδεί, το ξέρει, οπότε στόχος του είναι να καταγραφεί στην ιστορία ως η ελληνική εκδοχή της Θάτσερ.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαδιστική διάθεση,  άκρατος ναρκισσισμός, σάπια «επιστημοσύνη» και πάνω απ’ όλα σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική

Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Επόμενο άρθρο Εστιακοί φοιτητές: Ψηνόμαστε!

Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Σχετικά Αρθρα

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

Οικονομία 1 Σεπ 2026, 13:55

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

Παιδεία 30 Αυγ 2026, 09:05

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Εφετείο 17Ν

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • ΕΛΑ

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Επικοινωνία

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Όροι χρήσης

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Ποιοι είμαστε

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Επικοινωνία

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Όροι χρήσης

    Ανασχηματισμός οπερέτα – Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

    Ανασχηματισμός οπερέτα - Βάθεμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo