Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες
  • Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος
  • Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς
  • Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ
  • Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Φτιάξαμε με τα χέρια μας αυτά με τα οποία τρυγάμε τα κεφάλια σας»
Διεθνή

«Φτιάξαμε με τα χέρια μας αυτά με τα οποία τρυγάμε τα κεφάλια σας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Δεκ 2023, 21:52

Αλ-Γουλ. Ενα από τα καλύτερα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο. Σχεδίαση και κατασκευή: Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Μάλλον σε απάντηση δημοσιεύματος της ιστοσελίδας Carmel Hebrew News, που έγραψε ότι στη Λωρίδα γίνονται μάχες ελεύθερων σκοπευτών με το στυλ της Μάχης του Στάλινγκραντ. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως ρωσικά κανάλια γράφουν ότι οι καλύτεροι εβραίοι ελεύθεροι σκοπευτές στον κόσμο από διάφορους στρατούς συμμετέχουν σε μάχες ενάντια στους καλύτερους μουσουλμάνους ελεύθερους σκοπευτές. Μπούρδες. Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ απάντησαν με τη φωτογραφία και ένα βίντεο: μόνοι μας φτιάχνουμε τα όπλα με τα οποία μαχητές μας θερίζουν τα κεφάλια των σιωναζιστών.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/snipers_rifles_factory.mp4

H Παλαιστινιακή Αντίσταση συνέχισε και σήμερα να χτυπάει τους σιωναζιστές εισβολής σε όλα τα μέτωπα. Από το βορρά μέχρι το νότο της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με μέρος των χτυπημάτων στις περιοχές γύρω από τη Χαν Γιούνις.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al-Qassam_19-12_KhanYunis.mp4

Oι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δημοσιοποίησαν το δικό τους βίντεο που δείχνει πως ανατίναξαν ένα σπίτι και τη σιωνιστική πεζή δύναμη που στρατωνιζόταν σ’ αυτό, με μια βόμβα-βαρέλι (πατέντα της Αντίστασης).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al-Quds_Barrel_bomb_19-12.mp4

Φυσικά, αυτές είναι ελάχιστες από τις σημερινές ενέργειες της Αντίστασης. Αυτές που κατέστη δυνατό να βιντεοσκοπηθούν. Ο πλήρης κατάλογος είναι και πάλι μακρύς.

Για να μην αναφέρουμε όλες τις ενέργειες των Αλ-Κασάμ, παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αμπού Ομπάιντα: οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ τις τελευταίες 72 ώρες μπόρεσαν να καταστρέψουν πλήρως ή εν μέρει 41 στρατιωτικά οχήματα. Οι μαχητές επιβεβαίωσαν ότι 25 σιωνιστές στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν με διάφορους τραυματισμούς. Οι σιωνιστικές δυνάμεις εισβολής στοχοποιήθηκαν επίσης με πυραύλους, αντιοχυρωματικούς μηχανισμούε και επιθέσεις με τουφέκια και πολυβόλα από απόσταση μηδέν, ενώ χτυπήθηκαν και οι ομάδες διάσωσής τους. Δύο σήραγγες και ένα σπίτι παγιδεύτηκαν και ανατινάχτηκαν με τους στρατιώτες κατοχής στο εσωτερικό τους. Ελεύθερος σκοπευτής χτύπησε ένα στρατιώτη (σ.σ. όπως αποδείχτηκε ήταν ο συνταγματάρχης Μπαρχάμ Ισραέλ, διοικητής της ειδικής μονάδας διάσωσης του σιωναζιστικού στρατού, που φέρει το όνομα «Το αστέρι του Δαβίδ»). Κατέστρεψαν το αρχηγείο, τις αίθουσες διοίκησης πεδίου και τις στρατιωτικές συγκεντρώσεις με βλήματα όλμων και πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε όλα τα μέτωπα των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας. Εριξαν έναν πύραυλο στο Τελ Αβίβ στο κέντρο της οντότητας, πέρα από την εκτόξευση μπαράζ πυραύλων προς το κατεχόμενο Kiryat Shmona στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Στα ισραηλινά Μέσα κυκλοφόρησε η εικόνα του λοχία Σάιμον, που βρισκόταν μέσα σε ένα τανκ που χτυπήθηκε από ρουκέτα της Αντίστασης. Οι οβίδες εξερράγησαν μέσα στο τανκ. Εγινε μια τεράστια έκρηξη και καυτό κύμα. Τεράστια ποσότητα φωτιάς ξεπήδησε από τον πύργο. Σοκαρίστηκα αλλά επέζησα, ζω από θαύμα, κινδύνευσε σοβαρά η ζωή μου, είπε ο σιωναζιστής υπαξιωματικός.

Oι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, πέρα από την ανατίναξη του σπιτιού και των σιωναζιστών, που έδειξαν στο βίντεο, χτύπησαν δύο τεθωρακισμένα με οβίδες Tandum, στην περιοχή Αλ-Μουγράκα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και άλλα δύο, συν ένα τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού στην οδό Αλ-Ζαλαά και στην περιοχή Γιαρμούκ. Σκότωσαν και τραυμάτισαν πέντε σιωναζιστές στρατιώτες, αφού συγκρούστηκαν μαζί τους με πολυβόλα και χειροβομβίδες ανατολικά του στρατοπέδου Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Κατέστρεψαν συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών ανατολικά της συνοικίας Αλ-Ζαϊτούν με βλήματα όλμου βαρέως διαμετρήματος. Βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων το Τρίτο Μάτι.

Οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Ακσα (Φάταχ) χτύπησαν μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 στο στρατόπεδο Τζαμπάλια, ανατολικά της Γάζας, με βλήμα RPG, και επιβεβαίωσαν το θάνατο του πληρώματος της. Οι μαχητές τους πήραν μέρος, μαζί με μαχητές των άλλων οργανώσεων, σε σκληρές συγκρούσεις με σιωναζιστικές δυνάμεις στον άξονα Τακαντούμ στο κέντρο της Γάζας, βόρεια στη συνοικία Αλ-Σουζάια και νότια έξω από τη Χαν Γιούνις.

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο) ανακοίνωσαν ότι μαχητές τους ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τις σιωναζιστικές δυνάμεις στους άξονες διείσδυσης προς τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια και προς το Ταλ Αλ-Ζάαταρ στη βόρεια Γάζα. Επίσης, στη Σουζάια, όπου χτύπησαν με οβίδες RPG συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών και στη συνέχεια συγκρούστηκαν μαζί τους, αφήνοντας αρκετούς απ’ αυτούς νεκρούς ή τραυματίες.

Αυξημένη δραστηριότητα είχε και ο σιωναζιστικός στρατός. Τη συνήθη: βομβαρδισμοί κατοικιών και πολιτικών υποδομών, με δεκάδες νεκρούς αμάχους, περισσότερους τραυματίες και άγνωστο αριθμό θαμμένων κάτω από τα ερείπια. Στα περίχωρα της Σουζάια υπόνόμευσαν και ανατίναξαν 56 κτίρια, βιντεοσκοπώντας ένα ακόμα έγκλημα πολέμου, για να δείξουν… δυνατοί. Φυσικά, μαχητές δεν υπήρχαν στα κτίρια. Ούτε η ανατίναξη τόσων οικοδομικών τετραγώνων θα βοηθήσει τους σιωναζιστές να αντιμετωπίσουν τους εμπειροπόλεμους μαχητές της Σουζάια, που τους θερίζουν επί τόσες μέρες. Αυτό θα συνεχιστεί, αν και όπως φαίνεται αποφάσισαν να τραβηχτούν πιο πίσω και γι’ αυτό ανατίναξαν τα κτίρια, αναζητώντας σημείο οχύρωσης.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Sujaya_56_buildings.mp4

Στη Τζαμπάλια και τα περίχωρά της συνεχίζουν το βομβαρδισμό των αμάχων. Μετά την καταστροφή του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, κατέστρεψαν σήμερα και το Kέντρο Υγείας, το μοναδικό ιατρικό ίδρυμα που είχε απομείνει σε όλη τη βόρεια Γάζα. Τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να πλησιάσουν στη βομβαρδισμένη περιοχή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Jabalya_1_19-12.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Jabalya_2_19-12.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Jabalya_3_19-12.mp4

Aγριος βομβαρδισμός έγινε και στην… «ασφαλή» Ράφα. Οχι στα περίχωρα, αλλά στην καρδιά της πόλης, γύρω γύρω από το νοσοκομείο!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Rafah_1_19-12.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Rafah_2_19-12.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Rafah_3_19-12.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Rafah_4_19-12.mp4

Βλέποντας ότι βαδίζουν προς την ήττα, οι σιωναζιστές λυσσάνε. Ο πολιτικός αναλυτής Ζβι Γεεσκέλι έλεγε στο Κανάλι 13: «Επρεπε να πετύχουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα, σκοτώνοντας 100.000 Παλαιστίνιους από την αρχή του πολέμου και μετά να πάμε σε κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων»!

Ο φασίστας Σμότριτς, υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Νετανιάχου, παίζει με τη λύσσα των πιο ακραίων τμημάτων του σιωνιστικού όχλου: «Το Πολεμικό Συμβούλιο έπρεπε να στείλει τον επικεφαλής της Μοσάντ για να δολοφονήσει παντού τους ηγέτες της Χαμάς και όχι να διαπραγματευτεί μαζί τους»!

Εντείνοντας τη σφαγή των αμάχων και τις καταστροφές κατοικιών και υποδομών, ο Νετανιάχου προσπαθεί να καλλιεργήσει στο σιωνιστικό όχλο την ψευδαίσθηση ότι θα αναγκάσει την Αντίσταση να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χάρη στη στρατιωτική πίεση. Ομως είναι αυτός που εκλιπαρεί για διαπραγματεύσεις (θα επανέλθουμε αύριο στο θέμα, με όλα τα νεότερα στοιχεία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Το σιωνιστικό κατεστημένο απαιτεί από τον Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο και να πάει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων!

Διαπραγματεύσεις ζητάει αυτός που ηττάται

ΥΓ1. Ο Αμπού Ομπάιντα έχει 100% δίκιο όταν χαρακτηρίζει τον Γκάλαντ «ανοϊκό γέρο». Ο υπουργός Πολέμου των σιωναζιστών μιλούσε σήμερα και διαβεβαίωνε ότι σιγά-σιγά οι κάτοικοι των κιμπούτς γύρω από τη Γάζα θ’ αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Προτού αποσώσει την ομιλία του, μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα έπλητταν τα κιμπούτς! Ηταν η… επιβεβαίωση από την Αντίσταση για την… ορθότητα των όσων έλεγε ο Γκάλαντ.

YΓ2. Γυρίζουν βιντεάκια και τα ανεβάζουν στα σόσιαλ μίντια για να δείξουν πόσο χέστες είναι!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/xestes_zionists.mp4

ΥΓ3. Γυρίζουν κι άλλα βίντεο, φροντίζοντας να δικαιολογήσουν πλήρως το χαρακτηρισμό «σιωναζιστές».  Αναγκάζουν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε κέντρα φιλοξενίας, σκοτώνουν αμάχους μέσα στα σπίτια τους, βομβαρδίζουν σπίτια και τα γκρεμίζουν πάνω στα κεφάλια των κατοίκων τους, αποκλείουν την τροφοδοσία με φαγητό και νερό αμάχων και παιδιών και παράλληλα φωτογραφίζονται με καμάρι να κάνουν πλιάτσικο μέσα στα σπίτια των βίαια εκτοπισμένων. Ο ορισμός του εγκλήματος πολέμου.

captured_house_zionists

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Δε θέλουμε να πεθάνουμε στη Γάζα»
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

Διεθνή 27 Μάι 2026, 20:04

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

Διεθνή 27 Μάι 2026, 12:42

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Διεθνή 26 Μάι 2026, 21:52

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

Διεθνή 25 Μάι 2026, 18:49

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

Διεθνή 25 Μάι 2026, 06:16

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

Διεθνή 24 Μάι 2026, 10:17
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
Πολιτική

Γκαμπόρ Ματέ: Η γενοκτονία στη Γάζα είναι χειρότερη από το Αουσβιτς

27 Μάι 2026, 15:01
Καταστολή

Συνήγορος του Πολίτη: Η Αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Να μπει τέλος στη συγκάλυψη - Να ανασυρθεί άμεσα η υπόθεση από το αρχείο

27 Μάι 2026, 13:56
Διεθνή

Aνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη…

27 Μάι 2026, 12:42
Πολιτισμός

ΑΥΡΙΟ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

27 Μάι 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

27 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

26 Μάι 2026, 21:52
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

26 Μάι 2026, 20:35
Οικονομία

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

26 Μάι 2026, 19:40
Πολιτική

Επεσε και μπουνίδι ανάμεσα σε Μαρινάκη και Δημητριάδη

26 Μάι 2026, 18:25
Οικονομία

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

26 Μάι 2026, 12:24
Κόντρες

26 Μάι 2026, 12:08
Αγροτικά

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

26 Μάι 2026, 10:21
Παιδεία

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

26 Μάι 2026, 08:32
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

26 Μάι 2026, 08:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάη

Νικαράγουα: Ημέρα στρατού.

Νιγηρία: Ημέρα παιδιών.

1942: Εκτελείται ο αρχηγός της Γκεστάπο Ρέινχαρντ Χέιντριχ από Τσέχους και Σλοβάκους αντιστασιακούς.

1947: Ανοίγει τις πόρτες της η Μακρόνησος ως «στρατόπεδο αναμόρφωσης».

1960: Ο στρατηγός Κεμάλ Γκιουρσέλ ανατρέπει με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ και εκτελεί τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές.

1963: Πεθαίνει ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

1973: Μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία αντιτιθέμενα στη χούντα.

2005: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας «Αβαξ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo