Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Μάη
  • Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων
  • Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα
  • Δε βγαίνουν τα νούμερα
  • Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού
  • Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ενα ακόμη αντεργατικό έκτρωμα
Εργατικά

Ενα ακόμη αντεργατικό έκτρωμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2021, 22:57

Ακολουθώντας την κλασική γκεμπελίστικη τακτική, ο… σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστής Χατζηδάκης, οργάνωσε σήμερα τηλεοπτική φιέστα παρουσίασης του νέου αντεργατικού εκτρώματος που ετοίμασε παρέα με τους συμβούλους του, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο ή να το ανεβάσει στην περιβόητη Διαβούλευση. Θα το κάνει πιθανόν αύριο. Μέχρι τότε, θέλει να κυριαρχήσει η προπαγάνδα που σέρβιρε ο ίδιος, μιλώντας με θράσος για «νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας»! Τα πάντα πρόθυμα παπαγαλάκια έχουν ήδη πιάσει δουλειά.

Τον έπιασε ο πόνος τον Χατζηδάκη για τη… «συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», στην οποία ενέταξε και τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας. Και δε σηκώθηκε ούτε ένας να του πει: «σε ποιον τα πουλάς αυτά, υπουργέ;». Η περιβόητη «εκ περιτροπής εργασία» ισχύει εδώ και χρόνια και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους εννιά μήνες μέσα σ’ ένα χρόνο. Είναι και η «εκ περιτροπής εργασία», η οποία επί της ουσίας αποτελεί παραλλαγή της μερικής απασχόλησης, φιλεργατικό μέτρο που «συμφιλιώνει επαγγελματική και οικογενειακή ζωή»; Μιλάμε πραγματικά για αλήτικη πρόκληση, από έναν άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του, που δεν ξέρει τι σημαίνει ημιαπασχόληση, που νομίζει ότι με τέτοιες μπούρδες μπορεί να πείσει έστω και έναν εργαζόμενο ότι φροντίζει για το καλό του.

Τόσο καιρό τώρα, η δημόσια συζήτηση γινόταν με βάση τις στοχευμένες διαρροές του Χατζηδάκη και επικεντρώθηκε στη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», δηλαδή στη δυνατότητα του καπιταλιστή να κάνει τον εργάτη λάστιχο, χρησιμοποιώντας τον περισσότερες ώρες την ημέρα όταν έχει φούριες στην επιχείρηση και λιγότερες όταν πέφτουν οι φούριες.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο εργάτης γίνεται λάστιχο. Η εργασία του υπερεντατικοποιείται, ενώ ο καπιταλιστής δε χρειάζεται να κάνει προσλήψεις προσωπικού την περίοδο που έχει φούριες, ενώ την περίοδο που δεν έχει τόσο μεγάλη παραγωγική ανάγκη εξοικονομεί λειτουργικά έξοδα. Ο εργάτης δεν κερδίζει τίποτα από αυτή τη διαδικασία (μόνο φθορά της φυσικής και πνευματικής του υγείας κατά τις μέρες που αναγκάζεται να δουλέψει περισσότερες ώρες). Ευελιξία υπάρχει μόνο για τον καπιταλιστή, ο οποίος μπορεί να γεμίζει κάθε πόρο του χρόνου εργασίας (για να θυμηθούμε τον Μαρξ) και να αυξάνει το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, αποσπώντας μεγαλύτερη μάζα υπεραξίας. Οσο κι αν προσπάθησε να κρυφτεί, αυτό του ξέφυγε και του Χατζηδάκη: «Βοηθά τις επιχειρήσεις να καλύψουν τον αυξημένο φόρτο εργασίας μιας περιόδου και να μειώσουν το κόστος».

Η διευθέτηση είναι πράγματι θεσπισμένη στη χώρα μας εδώ και χρόνια και την προστάτευσαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων (και αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να μην ξεχνιόμαστε). Το καινούργιο που φέρνει ο Χατζηδάκης (θα δούμε πώς ακριβώς, όταν δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο) είναι πως η διευθέτηση μπορεί να γίνει και με ατομική σύμβαση. Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ο Χατζηδάκης μίλησε για «παροχή περισσότερων επιλογών στους εργαζομένους να διαμορφώσουν το ωράριό τους με βάση τις ανάγκες τους» (!!!) και εφαρμογή της διευθέτησης «μετά από αίτηση του εργαζόμενου»! Λίγο ακόμα και θα μας πει ότι κουμάντο σε μια επιχείρηση κάνει ο εργάτης και όχι ο καπιταλιστής εργοδότης.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει αίτηση διευθέτησης ένας εργαζόμενος (λέμε τώρα) και να τη δεχτεί ο καπιταλιστής εργοδότης, χωρίς να τη χρειάζεται; Εκείνο που θα γίνεται (και το ξέρει καλά κάθε εργαζόμενος) είναι ότι το λογιστήριο της καπιταλιστικής επιχείρησης θα φτιάχνει τις αιτήσεις (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, φυσικά) και οι εργάτες θα καλούνται να τις υπογράψουν.

Τα περί δικαιώματος άρνησης, που δε θα αποτελεί λόγο απόλυσης, όπως είπε ο Χατζηδάκης, είναι ένα ακόμα φτύσιμο των εργαζόμενων, που ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί σε μια επιχείρηση και τι σημαίνει διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, ιδιαίτερα όταν ο εργαζόμενος στέκεται απέναντί του ως άτομο και όχι ως μέλος μιας συλλογικής οντότητας (συνδικάτου). Για τους νεοφιλελεύθερους, όμως, αυτούς τους στυγνούς διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου, δεν υπάρχει παρά μόνο το άτομο. Δηλαδή, ο εργάτης χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης. Ο παλαιοδεξιός Λάσκαρης, υπουργός Εργασίας του Καραμανλή αμέσως μετά την πτώση της χούντας, είχε διακηρύξει την… κατάργηση της πάλης των τάξεων. Οι μοντέρνοι δεξιοί-νεοφιλελεύθεροι, τύπου Χατζηδάκη, αποθεώνουν το άτομο και εκφράζουν την απέχθειά τους για τους εργαζόμενους που αντιδρούν συλλογικά και «ανεβαίνουν στα κεραμίδια».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά που λέει ο Χατζηδάκης περί «εναρμόνισης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή» περιλαμβάνονται κατά βάση στην Οδηγία 1158/2019 της ΕΕ, που θέτει όριο για την ενσωμάτωσή της στις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών τις 2.8.2022. Ο Χατζηδάκης την ενσωματώνει ένα χρόνο πρωτύτερα και την επεκτείνει παντού.

Ομως, δεν είναι μόνο η αλλαγή της «διευθέτησης» επί το αντεργατικότερο, που θέλει να θεσπίσει ο Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανακοίνωσε, υπάρχουν μια σειρά ακόμα εκτρωματικές ρυθμίσεις. Θα τις αναλύσουμε μία προς μία όταν δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο. Επί του παρόντος απλώς τις καταγράφουμε:

    • Επεκτείνεται η δουλειά την Κυριακή σε μια σειρά κλάδους της καπιταλιστικής οικονομίας, καταργώντας έτσι την κυριακάτικη αργία για πολύ μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης. Το πιο προκλητικό είναι ο ισχυρισμός ότι αυτό γίνεται και «για την πάταξη φαινομένων μαύρης εργασίας καθώς σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις αναγκάζονται να λειτουργήσουν Κυριακές χωρίς να μπορούν να εμφανίσουν επίσημα τους εργαζόμενους»! Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι. Αντί να πιάσει τους παρανομούντες καπιταλιστές εργοδότες, κάνει την παρανομία νόμιμη!
    • Κατά τα άλλα, θα ενισχύσει -λέει- τον ελεγκτικό ρόλο του ΣΕΠΕ, που το μετονομάζει σε Επιθεώρηση Εργασίας και το κάνει «ανεξάρτητη αρχή». Αυτό σημαίνει ότι το κράτος απεκδύεται κάθε ευθύνης για τον έλεγχο της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Τα περί «προστασίας της εργασίας», που αναφέρονται υποκριτικά στο ισχύον αστικό Σύνταγμα, καθίστανται και τυπικά νεκρό γράμμα. Οταν ομολογεί ότι τις Κυριακές υπάρχει μαύρη εργασία (αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές αυθαιρεσίες των καπιταλιστών), που δεν μπορεί να την ελέγξει, θέλει να μας πείσει ότι θα πιάνει όλες τις παρανομίες, χάρη στη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε «ανεξάρτητη αρχή»!
    • Αυξάνει τις υπερωρίες στις 150 το χρόνο σε όλους τους κλάδους (σήμερα είναι 96 στη βιομηχανία και 120 στους λοιπούς κλάδους). Με τη «διευθέτηση», την «εκ περιτροπής εργασία» και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, οι καπιταλιστές έχουν μια τεράστια παλέτα για να διαλέγουν μεθόδους υπερεκμετάλλευσης, ώστε να μη χρειάζονται τις υπερωρίες. Καλού-κακού, όμως, τις αυξάνει και αυτές, μη τυχόν και κάποιοι καπιταλιστές τις χρειαστούν.
    • Απαγορεύεται η πραγματοποίηση απεργίας από τους εργάτες και επιτρέπεται μόνο από συνδικαλιστικές οργανώσεις γραμμένες στο υποχρεωτικό ηλεκτρονικό μητρώο.
    • Για να κηρυχτεί απεργία από συνδικάτο θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!
    • Σε επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, στους κλάδους: υγείας, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, διύλισης πετρελαίου, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, αποκομιδής απορριμμάτων, φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων στα λιμάνια, Πολιτικής Αεροπορίας, μισθοδοσίας στο Δημόσιο, όταν γίνεται απεργία πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον το ένα τρίτο της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας!
    • «Απαγορεύεται η παρεμπόδιση εργαζομένων που επιθυμούν να εργασθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας»!

Σε όλα αυτά θα επανέλθουμε αναλυτικά, όταν δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιοο και το μελετήσουμε, σε συνδυασμό με το ισχύον εργασιακό νομικό πλαίσιο.

ΥΓ. Η «ηλεκτρονική κάρτα εργασίας», που ο Χατζηδάκης την προβάλλει σαν μεγάλη φιλεργατική μεταρρύθμιση, λες και απευθύνεται σε χάνους που χάβουν ακόμα και το ευτελές δόλωμα, θα ήταν για γέλια, αν δεν προκαλούσε οργή. Θυμηθείτε ότι πάρα πολλοί καπιταλιστές παίρνουν πίσω ακόμα και τα δώρα που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν στους εργαζόμενους, συνοδεύοντάς τους οι ίδιοι ή οι μπράβοι τους μέχρι το ΑΤΜ της τράπεζας για να πάρουν πίσω τα λεφτά χέρι-χέρι. Ο Χατζηδάκης θέλει να πιστέψουμε ότι αυτοί οι καπιταλιστές θα γίνουν «τύποι και υπογραμμοί», χάρη στην «ηλεκτρονική κάρτα εργασίας». Αλήθεια, ποιον ελεγκτικό μηχανισμό θα φοβηθούν;

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚλαψουρίσματα και ψευτομαγκιές κατόπιν εορτής
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

Εργατικά 12 Μάι 2026, 22:31

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Εργατικά 12 Μάι 2026, 18:52

Κοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο

Εργατικά 7 Μάι 2026, 09:08

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:20

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

Εργατικά 29 Απρ 2026, 10:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

Παραγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

1928: Γεννιέται ο Τσε Γκεβάρα.

1931: Ο Αρτούρο Τοσκανίνι αρνείται να παίξει φασιστικό εμβατήριο στη Μπολόνια, ξυλοκοπείται άγρια με τη σύζυγό του, του αφαιρείται το διαβατήριο και ο Τύπος αποσιωπά το γεγονός.

1941: Εκτελείται στο Βερολίνο ο ελβετός φοιτητής Μορίς Μποβόντ που σχεδίασε την εκτέλεση του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1942: Σύσκεψη στελεχών των ΕΑΜ και ΚΚΕ στη Λαμία. Ο Αρης Βελουχιώτης επωμίζεται την οργάνωση του αντάρτικου στη Ρούμελη.

1944: Απόπειρα εκτέλεσης του Χίτλερ από τρεις στρατηγούς.

1944: Συνέρχεται η Βουλή της Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1958: Γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑ Ι. Θωμόπουλος από δεξιούς (Κατερίνη).

1970: Ιδρύεται στη Γερμανία η “Φράξια Κόκκινος Στρατός” (RAF).

1971: Βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν, νεκρός αστυφύλακας.

1979: Συλλήψεις ακροαριστερών μετά από έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1987: Δύο βόμβες καταστρέφουν τέσσερις ορόφους του υπουργείου Γεωργίας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo