Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη
  • Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος
  • Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού
  • Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη
  • Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»
  • Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πάγια τακτική οι «λίστες προγραφών» απεργών στα δημόσια νοσοκομεία, πριν από απεργίες
Εργατικά

Να μπει οριστικό τέλος

Πάγια τακτική οι «λίστες προγραφών» απεργών στα δημόσια νοσοκομεία, πριν από απεργίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Μαρ 2025, 08:46

Γράψαμε προχτές για το κατάπτυστο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ, με το οποίο στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» γινόταν προσπάθεια να καταρτιστεί «λίστα προγραφών» με τους εργαζόμενους που θα συμμετείχαν στην απεργία της 28ης Φλεβάρη για το έγκλημα στα Τέμπη και που -όπως αποδείχτηκε- ήταν εντολή της 1ης ΥΠΕ.

Σημειώναμε:

Η ίδια κατάπτυστη τακτική ακολουθήθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, με έγγραφο που στάλθηκε από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Ολγα Μπαλαούρα (πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΝΔ), σε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου, είπε πως υπήρξε… λάθος υπαλλήλου και πως το έγγραφο θα ανακληθεί! Μετά το «κράξιμο» η αναδίπλωση, με επίσης κατάπτυστο τρόπο («λάθος υπαλλήλου»)!

Ξέρουμε πολύ καλά πως ενεργούν τα τσιράκια της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση. Δίνουν προφορικές εντολές σε έμπιστους υπαλλήλους και άμα χρειαστεί να τις πάρουν πίσω, φορτώνουν την ευθύνη στον υπάλληλο. Κανένας υπάλληλος δε θα έπαιρνε τέτοια πρωτοβουλία χωρίς εντολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Παίδων «Π &Α Κυριακού»: Σιδερένια τρομοκρατία σε βελούδινο γάντι

Πράγματι, στη 1:06 μμ της ίδιας μέρας (εμείς γράψαμε στις 9:57 το πρωί), από το πρωτόκολλο της 1ης ΥΠΕ στάλθηκε επείγον e-mail σε όλα τα νοσοκομεία, που ενημέρωνε ότι ανακαλείται η εντολή για καταγραφή των εργαζόμενων που προτίθενται να απεργήσουν και πως το σχετικό έγγραφο θεωρείται «ως μηδέποτε αποσταλέν»!

 

Γιατί στάλθηκε αυτό που εκ των υστέρων, μετά το «κράξιμο», θεωρήθηκε «ως μηδέποτε αποσταλέν»; Λάθος υπαλλήλου, όπως ισχυρίστηκε η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, O. Μπαλαούρα; Στο ανακλητικό έγγραφο δεν υπάρχει καν αναφορά σε «εκ παραδρομής» αποστολή.

Η δε Διευθύντρια της Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», προσπαθώντας να αποσείσει τις κατηγορίες που της απήγγειλε το Σωματείο Εργαζόμενων, ισχυρίστηκε ότι αυτές είναι «πάγιες ενέργειες που ακολουθούνται από τα Τμήματα Προσωπικών των Νοσοκομείων της χώρας τα οποία για κάθε επικείμενη απεργία υποχρεώνονται από τις οικείες Υ.ΠΕ. να δηλώνουν προκαταβολικά τα στοιχεία των απεργών», και προς επίρρωση του ισχυρισμού της επικαλείται το «υπ’ αριθμ. πρωτ. 4099/26.2.2025 έγγραφο της 1ης Υ.ΠΕ. με θέμα “ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ & ΠΟΕΔΗΝ) για την 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025. ΑΠΕΡΓΙΑ_ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ”».

Δε θ’ απαντήσουμε εμείς για λογαριασμό του Σωματείου Εργαζόμενων στο «Π&Α Κυριακού» στην εν λόγω κυρία και στους προϊσταμένους της (το διοικητικό δίδυμο Παπασάββα-Τόσκα), που ήταν επισήμως ενήμεροι για το έγγραφο της 1ης ΥΠΕ. Μας αρκεί το γεγονός ότι για να υπερασπιστεί το «γάιδαρο» (τον εαυτό της) ξεμπροστιάζει το «σαμάρι» (την διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ). Η ίδια επικαλείται τη γνωστή παροιμία.

Επομένως:

  1. Η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Ολγα Μπαλαούρα, εψεύσθη όταν μίλησε για «λάθος υπαλλήλου». Εφαρμόστηκε πάγια πρακτική, με δική της εντολή.
  2. Η ανάκληση της εντολής για κατάρτιση λίστας προτιθέμενων να απεργήσουν έγινε από την κα Μπαλαούρα, μετά την αντίδραση του Σωματείου Εργαζόμενων στο «Π&Α Κυριακού» και τα δικά μας δημοσιεύματα, για να μη φανεί ότι η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ συμμετέχει στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στην οποία προσπάθεια τρομοκράτησης πρωτοστατούσε ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος-υπουργός Υγείας Γεωργιάδης.
  3. Το σημαντικότερο που αποδείχτηκε είναι πως αυτές είναι πραγματικά λίστες τρομοκράτησης των εργαζόμενων πριν από απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή είναι η μοναδική τους χρησιμότητα. Η επίκληση της ανάγκης ομαλής λειτουργίας των νοσοκομείων είναι καθαρά προσχηματική.
  4. Οπως χτες πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία χωρίς να καταρτιστούν προκαταρκτικά λίστες, έτσι πρέπει να γίνεται πριν από κάθε απεργία. Οι συνδικαλιστές των ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Ενώσεων Γιατρών, Σωματείων Εργαζομένων πρέπει να κατοχυρώσουν τη χτεσινή νίκη. Οι «λίστες προγραφών» πρέπει να καταργηθούν άπαξ διά παντός.
Εκτύπωση 🖨
1η ΥΠΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Να μπει οριστικό τέλος

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο

Να μπει οριστικό τέλος

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Εργατικά 17 Δεκ 2025, 10:03

Πειθαρχικό σε τρεις εκπαιδευτικούς επειδή συμμετέχουν στην νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»

Εργατικά 12 Δεκ 2025, 09:40

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οταν η Κομισιόν ζητούσε εξηγήσεις για την καθαίρεση της Π. Τυχεροπούλου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντούσε με ψέματα

Θα κατηγορήσουν και την Κομισιόν, το καμάρι τους, για... ανθελληνική στάση;

Εργατικά 11 Δεκ 2025, 21:38

Αύριο εκδικάζεται η αγωγή Τυχεροπούλου κατά ΟΠΕΚΕΠΕ,για το εργασιακό μπούλινγκ που υπέστη από την εγκληματική οργάνωση

Aυριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας

Εργατικά 11 Δεκ 2025, 14:52

Επιστροφή στις εποχές «θα σε στείλω στον Εβρο»

Εργατικά 10 Δεκ 2025, 11:44

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία διαγραφής φοιτητών

Εργατικά 9 Δεκ 2025, 20:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
Κόντρες

Σανός για σιωνιστικά ζώα

16 Δεκ 2025, 14:39
Αθλητισμός

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

16 Δεκ 2025, 10:40
Πολιτισμός

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

16 Δεκ 2025, 09:33
Διεθνή

Οι Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις συγχαίρουν τη Χαμάς για την 38η επέτειο της ίδρυσής της

16 Δεκ 2025, 08:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Δεκέμβρη

16 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Aλί Μουσταφά θρηνούν τον μάρτυρα ηγέτη Ράεντ Σαάντ

15 Δεκ 2025, 17:48
Καταστολή

Θυμίζουν τα τερτίπια της χούντας των συνταγματαρχών

Μητσοτάκης, Δένδιας, Ζαχαράκη εκδικούνται τη φοιτητική νεολαία

15 Δεκ 2025, 15:30
Κόντρες

Οταν βαφτίζεις «κοινωνία» τους καπιταλιστές, έχεις χάσει το παιχνίδι

15 Δεκ 2025, 13:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

Ημέρα μετανάστη.

Νίγηρας: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

1924: Καθιερώνεται το οκτάωρο (48ωρο εβδομαδιαίως) στην Ελλάδα.

1943: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια Μαγνησίας.

1954: Γενική απεργία και αιματηρές διαδηλώσεις στην Κύπρο, 35 τραυματίες, 37 συλλήψεις.

1969: Καταργείται η θανατική ποινή στη Βρετανία.

1994: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (πρώην Κομμουνιστικό) κερδίζει τις εκλογές.

2000: Επίθεση των αρχών ασφαλείας στις φυλακές της Τουρκίας, 31 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Να μπει οριστικό τέλος

    17Ν
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Εφετείο 17Ν
  • Να μπει οριστικό τέλος

    ΕΛΑ
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Να μπει οριστικό τέλος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να μπει οριστικό τέλος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Να μπει οριστικό τέλος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Να μπει οριστικό τέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Να μπει οριστικό τέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Να μπει οριστικό τέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Να μπει οριστικό τέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Ποιοι είμαστε
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Επικοινωνία
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Όροι χρήσης
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Ποιοι είμαστε
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Επικοινωνία
  • Να μπει οριστικό τέλος

    Να μπει οριστικό τέλος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo