Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
  • Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου
  • 8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο
  • Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Μετεμφυλιακές καταστάσεις στην εκπαίδευση, αλλά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου
Εργατικά Παιδεία

Μετεμφυλιακές καταστάσεις στην εκπαίδευση, αλλά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Απρ 2025, 13:35

Απειλεί ο κυνικός και προκλητικός Μητσοτάκης με απολύσεις τους εκπαιδευτικούς που «επί της αρχής» είναι ενάντια στην αξιολόγηση, θυμίζοντας μετεμφυλιακές καταστάσεις, όπου διωκόταν το φρόνημα και απολύονταν οι «χαρακτηρισμένοι» αριστεροί, οι κομμουνιστές δημόσιοι υπάλληλοι μόνο και μόνο για τις ιδέες τους.  

Απειλεί με απολύσεις, λυσσασμένος γιατί η «εμβληματική» του «μεταρρύθμιση» της αξιολόγησης, όχημα και ατμομηχανή της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης, κατηγοριοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν έχει μπορέσει να «περπατήσει» λόγω της σθεναρής αντίστασης της μαχόμενης εκπαίδευσης, και πάνω στην οργή του ομολογεί δημόσια την αποτυχία της και την ήττα της κυβέρνησής του και του ίδιου προσωπικά, που έχει αποδεδειγμένα μίσος για το Δημόσιο και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο δημόσιο σχολείο.

Η προκλητική του στάση θα έπρεπε να ξεσηκώσει το σύμπαν. Και πρώτα απ’ όλα τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (λέμε τώρα), οι οποίες, όμως, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, μιας και οι πλειοψηφίες τους έχουν εδώ και χρόνια πλήρως γραφειοκρατικοποιηθεί και αστικοποιηθεί.

 Οι εκπαιδευτικοί δεν θά ‘πρεπε και δεν πρέπει να μείνουν μόνοι σε αυτήν τη μάχη, γιατί το δημόσιο σχολείο είναι υπόθεση όλης της εργαζόμενης κοινωνίας. Γιατί και μόνο η απειλή της απόλυσης εξαιτίας του φρονήματος ή της άσκησης νόμιμου απεργιακού δικαιώματος (συμμετοχή στην απεργία-αποχή) συνιστά την επιτομή του προβεβλημένουν όρου της «αντιδημοκρατικής εκτροπής».

Την απαράδεκτη στάση της ΟΛΜΕ, το ΔΣ της οποίας ούτε καν έχει συνδριάσει ακόμα παρότι έχουν περάσει ήδη τρεις ημέρες από τις κατάπτυστες δηλώσεις Μητσοτάκη, καταγγέλλουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ. 

Η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα άγρια επίθεση, που δέχεται ο κόσμος της εκπαίδευσης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον πιο κυνικό και αδίστακτο από την Μεταπολίτευση και μετά!… Ακούει από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη το απίστευτο, παράνομο κι αντισυνταγματικό, ότι όποιος διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, θα απολύεται. Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν αντέχει αυτό που συμβαίνει στην εκπαίδευση, δηλαδή, τις δυσκολίες και τις αποτυχίες κατά την εφαρμογή της πολιτικής του, μιας πολιτικής που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση, όπως κάνει με την υγεία, το ρεύμα, το νερό και το ίδιο το περιβάλλον, τα τρένα και τις συγκοινωνίες συνολικά, και κάθε άλλο δημόσιο αγαθό…

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ζητάμε και πάλι, να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ αύριο Τρίτη 29/4, ή μέχρι τις 2/5, ώστε να παρθούν άμεσα αγωνιστικές αποφάσεις για ΓΣ των ΕΛΜΕ και Συνέλευση προέδρων, απεργία και δράσεις του κλάδου, ως μαχητική απάντηση στον αδίστακτο πρωθυπουργό και στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είχαμε ήδη ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση του ΔΣ και η απάντηση ήταν ότι αυτό θα γίνει την Τρίτη 6/5 διότι κάποια μέλη του Δ.Σ. θα βρίσκονται στη Ρόδο για να γιορτάσουν για μια ακόμη φορά τα 100 χρόνια της ΟΛΜΕ(!)… Όμως, ας αφήσουμε γιορτές και πανηγύρια πριν γίνει η Ομοσπονδία ικανή μόνο για τα πανηγύρια… Να σημειώσουμε ότι έχουν περάσει 3 μέρες από τις κατάπτυστες δηλώσεις του πρωθυπουργού και η ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση ως απάντηση. Ένα σχέδιο κειμένου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διαβούλευση αλλά ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ δεν είχαν κάνει τον κόπο ούτε καν να το σχολιάσουν μέχρι χτες το βράδυ.

Καταθέτουμε πρόταση σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποφασιστούν:

    • Νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πανελλαδικά έως τις 9/5.
    • Νέα Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ το αργότερο μέχρι τις 10/5 με βάση και τα αιτήματα των ΕΛΜΕ που έχουν φτάσει και καταφτάνουν στην ομοσπονδία και το καταστατικό της ΟΛΜΕ.
    • Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και η συνέλευση των προέδρων επιβάλλεται να αποφασίσουν δράσεις και νέα απεργιακή κινητοποίηση ως απάντηση στη νέα επίθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Προτείνουμε πανεκπαιδευτική απεργία και κινητοποίηση στις 15/5.
    • Νέα συνέλευση προέδρων στις 24/5 για να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα με ορίζοντα τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κλάδος περιμένει υπεύθυνη, ουσιαστική και αγωνιστική στάση από την ομοσπονδία, και δεν ανέχεται πρακτικές κυβερνητικού συνδικαλισμού, τώρα που η κυβέρνηση αμφισβητεί ευθέως την εργασία μας.

Το πογκρόμ διώξεων και πειθαρχικών κατά των εκπαιδευτικών, οι δηλώσεις Μητσοτάκη για απολύσεις και διαπιστευτήρια κοινωνικών φρονημάτων που ετοιμάζουν για τους εκπαιδευτικούς γιατί αγωνίζονται κατά της αξιολόγησης, η πολιτική άμεσης ιδιωτικοποίησης που προωθούν (Ωνάσεια, μπακαλορεά/ΔΑ-ΙΒ, ακαδημίες/campus), καθώς και η ακρίβεια που συνεχίζεται και η αισχροκέρδεια που εντείνεται, δεν λαμβάνουν την πρέπουσα πολιτική και συνδικαλιστική απάντηση από την ΟΛΜΕ.

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ τέχνη του θάρρους και το θάρρος της τέχνης
Επόμενο άρθρο Στα κοράκια των εισπρακτικών τα χρέη ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών στον ΕΦΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

Παιδεία 4 Μάι 2026, 08:55

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

Παιδεία 4 Μάι 2026, 08:04

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Παιδεία 2 Μάι 2026, 09:39

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:20

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

Παιδεία 30 Απρ 2026, 20:20
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

Ημέρα πυροσβεστών.

Ημέρα του πολέμου των άστρων.

Ημέρα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ολλανδία: Ημέρα μνήμης των νεκρών του β’ παγκοσμίου πολέμου.

1886: Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν συγκέντρωση 1.500 εργατών στην πλατεία Heymarket στο Σικάγο, κάποιος ρίχνει βόμβα εναντίον τους σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας 66, κάνοντας την αστυνομία να ανοίξει πυρ κατά του πλήθους.

1919: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

1930: Συλλαμβάνεται ο Μαχάτμα Γκάντι από τη βρετανική αστυνομία και φυλακίζεται.

1967: Η χούντα εκτοπίζει 6.000 άτομα στη Γυάρο.

1969: Βόμβα στο Ζάππειο (ΚΕΑ).

1970: Τέσσερις νεκροί και έντεκα τραυματίες φοιτητές, από πυρά της εθνοφρουράς σε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στο πανεπιστήμιο Κεντ Στέιτ (Οχάιο).

1972: Συλλαμβάνονται τρεις βομβιστές που είχαν τοποθετήσει δεκαεννιά βόμβες στην Αθήνα.

1974: Συλλαμβάνονται 36 μέλη και στελέχη του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ, καταζητούνται άλλα δεκατέσσερα.

1976: Πρώτη συγκέντρωση αναρχικών μεταπολιτευτικά στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες τραυματίζουν στα πόδια τον διευθυντή της «Sit-Siemens» Ουμπέρτο Ντάλι Ινοτσέντι (Μιλάνο) και τον διευθυντή της «Ital-sider» Αλφρέντο Λαμπέρτι (Γένοβα).

1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

1980: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Τίτο.

1983: Η κυβέρνηση Χομεϊνί θέτει εκτός νόμου το Ιρανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo