Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Adania Shibli: Ασήμαντη λεπτομέρεια 
  • Σαν σήμερα 18Μάη
  • Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών
  • Ετσι διαγράφονται τα σημάδια της Ιστορίας και του Πολιτισμού
  • 77 χρόνια από τη Νάκμπα – Ολοι/ες σήμερα στην πορεία
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Διοικητικό Προσωπικό ΕΚΠΑ: Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση
Εργατικά Καταστολή Παιδεία

Διοικητικό Προσωπικό ΕΚΠΑ: Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Φεβ 2024, 14:10

ΑΠΟΦΑΣΗ της από 16/2/2024 Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Τη Δευτέρα, 12/2, συμμετείχαμε, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου μας, μαζί με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και φοιτητικούς συλλόγους, στην κινητοποίηση μας έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΛΕΙΔΙ, σε μια πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των εξ αποστάσεως εξετάσεων, πρακτική που χρησιμοποιείται από τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση για να καταστείλουν τον αγώνα των φοιτητών/τριών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. 

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία αποκλεισμού του κτηρίου πραγματοποιήθηκε ενώ οι πρυτανικές αρχές είχαν ήδη προχωρήσει σε κλείδωμα (ΛΟΚ-ΑΟΥΤ) του κτηρίου. 

Κινηματικά και συλλογικά υπερασπιζόμαστε την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ μας και την κινητοποίησή μας τη Δευτέρα, 12/2. 

Η συνεχιζόμενη αναμετάδοση ψεμάτων περί «δολιοφθορών», «παράνομων ενεργειών» και «σαμποτάζ» τόσο από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από τις πρυτανικές αρχές είναι απαράδεκτη και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. 

Καταγγέλλουμε τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες -και- υπό την πίεση της κυβέρνησης και των τρολ των κοινωνικών μέσων που απαιτούσαν την απόλυση όλων μας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Ε.Δ.Ε .για 13 μέλη του Συλλόγου μας, του Δ.Σ., του προεδρείου της Γ.Σ. της 7ης Φεβρουαρίου και δύο μελών του Κ.Σ.της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. 

Καταγγέλλουμε την παραπομπή προς απόλυση του συμβασιούχου συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου, που επί 19 συναπτά έτη προσφέρει στο Ίδρυμα με αυτοθυσία, δίνοντας τη μάχη κάθε μέρα, όπως όλοι μας, για τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΚΠΑ στις οποίες απασχολείται. Υπηρεσίες υποχρηματοδοτούμενες, υποστελεχωμένες, με ελλείψεις σε στοιχειώδες επίπεδο που όλοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε λειτουργικές για τη διασφάλιση των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Καταγγέλλουμε και την εμπλοκή των εισαγγελικών αρχών σε ένα ζήτημα που αφορά συνδικαλιστική δράση. 

Δε θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό, ούτε εκφοβισμό. 

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση. 

Δε θα δεχθούμε ούτε και θα υποκύψουμε σε μεθοδεύσεις που, επιστρέφοντας στη μετεμφυλιακού τύπου αντίληψη για το δίκαιο, συνιστούν συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στη βάση πολιτικών απόψεων και δηλώσεων, καταστρατηγώντας το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους. 

Υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία λόγου. 

Υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. 

Δε θα επιτρέψουμε την πρωτοφανή μεταπολιτευτικά, αυθαίρετη και προσβλητική για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία πρακτική απόλυσης στο δημόσιο εν έτει 2024 για συνδικαλιστική δράση. 

Να σταματήσει τώρα η στοχοποίηση προσώπων και η μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της υποταγής στις κυβερνητικές εντολές. 

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της κυβέρνησης. 

Καταγγέλλουμε την αλλαγή τόπου διεξαγωγής της Ε.Δ.Ε. (Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν» αντί Πρυτανείας) προκειμένου η πανεπιστημιακή αρχή να αποφύγει τις δίκαιες, μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις σύσσωμης της πανεπιστημιακής αγωνιζόμενης κοινότητας απέναντι στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 

Βρισκόμαστε στους δρόμους εδώ και 6 εβδομάδες μαζί με τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς. Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: το νομοσχέδιο τους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία του λαού! 

Η κυβέρνηση, αρνούμενη να αποδεχθεί ότι οι σχεδιασμοί της έχουν απορριφθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας, έθεσε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων συνεχίζοντας έτσι το έργο της για να παραδώσει την ανώτατη εκπαίδευση βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι μάσκες έπεσαν! Μέσα σε 28 άρθρα (Μέρος Δ’), η κυβέρνηση κουρελιάζει στην κυριολεξία το άρθρο 16 του Συντάγματος! 

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων (και όχι ιδιωτικών), πέφτουν στο κενό! Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, δύνανται να ιδρύουν παραρτήματα στην Ελλάδα, μέσω franchising! Με λίγα λόγια, ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική αγορά ανώτατης εκπαίδευσης ανοίγει για οποιοδήποτε ιδιωτικό και κερδοσκοπικό ίδρυμα του εξωτερικού! 

Το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», προβλέπει ότι η πρόσβαση στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς κόπο, μόνο με λεφτά! Αυτό ξεκαθαρίζει η διαφορετική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα δημόσια και για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια επίσης, θα μπαίνουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, μέσω διεθνών και επί πληρωμή απολυτηρίων, καταργώντας έτσι τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ θα εντείνει την κατηγοριοποίηση των πτυχίων. Θα δημιουργήσει νέα εμπόδια και φραγμούς για τους πολλούς. Η ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει ουσιαστικά και στην ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων, μέσω της κύρωσης της συμφωνίας της Λισσαβόνας, που σύμφωνα με τον Υπουργό, θα γίνει σύντομα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. 

Το μόνο που φέρνει για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η γενίκευση διδάκτρων και στα προπτυχιακά, ενώ αυξάνει το ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης που θα εξαρτάται από τους δείκτες της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων από το 20 στο 30%. 

Με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, τα σημερινά κρατικά πανεπιστήμια λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, μετρώντας «κέρδη και ζημιές». Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ιδιωτικο-οικονομική λειτουργία στο ΕΚΠΑ με τα εκατοντάδες προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ, μεταπτυχιακών με δίδακτρα, ξενόγλωσσων προπτυχιακών. Το ΕΚΠΑ της «αριστείας» και της «διεθνοποίησης» βρίσκει χρήματα για να ανοίξει παραρτήματα στην Κύπρο, όμως δεν παίρνει κανένα μέτρο για την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των φοιτητών! Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις, ενώ τα κενά στο προσωπικό παραμένουν. Πολλοί συνάδελφοι καταγγέλλουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και διάρκεια σύμβασης μήνα με το μήνα! 
  • Φύλαξη, τεχνική υπηρεσία, καθαριότητα είναι παραδομένες σε εργολάβους. Μάλιστα η σύμβαση της καθαριότητας ανανεώθηκε μόλις για 1 μήνα, με τους εργαζόμενους ακόμα να αναμένουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για το μήνα Γενάρη! 
  • Κτήρια δίχως κανένα αντισεισμικό, στατικό έλεγχο εδώ και χρόνια, ενώ σύμβαση με Τεχνικό Ασφαλείας δεν υπάρχει με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. 

Όλο το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους για να κάμψει τις αντιδράσεις των φοιτητών, των πανεπιστημιακών δασκάλων, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, των μαθητών, των γονιών τους, των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλου του λαού! Με συκοφαντίες, ψέματα, εκβιασμούς, απειλές, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την καταστολή, στέλνοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τους εισαγγελείς στους φοιτητές και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Δεν τα κατάφερε! 

Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που είναι στον δρόμο, από τους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα, από όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και δεν το βάζουν κάτω. Οι κινητοποιήσεις αυτές μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο. Γι’ αυτό απεργούμε στις 28 Φλεβάρη, για το διαρκές έγκλημα απέναντι στις ζωές μας! Γιατί τα «Τέμπη» είναι πολλά!

Διεκδικούμε: 

– Να μην κατατεθεί στη Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο! 

– Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16 – καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16 

– Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές

– Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα 

– Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια 

– Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου -14ου μισθού 

– Μόνιμες προσλήψεις στο ύψος των αναγκών 

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων 

Αποφασίζουμε: 

– Τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πλαίσια του πανεκπαιδευτικού αγώνα 

– Την οργάνωση εκδήλωσης-συζήτησης την Παρασκευή, 26/2, ώρα 17:00 για τις διώξεις και την απόλυση στο ΕΚΠΑ, μαζί με άλλους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών 

– Την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με παράλληλη στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, όποτε και όπου αυτή διεξαχθεί 

– Συνεχίζουμε τη συλλογή ψηφισμάτων από σωματεία και φορείς ενάντια στις διώξεις και την απόλυση στο ΕΚΠΑ και κοινοποίησή τους στους/στις συναδέλφους-ισσες 

– Υποδεχόμαστε τους αγωνιζόμενους αγρότες την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 5μ.μ. στην Ομόνοια, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα 

– Συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/2 με στάση εργασίας μαζί με φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και με ανάρτηση πανό στην Πρυτανεία κατά των διώξεων, απολύσεων και του ν/σ 

– Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΕΚΠΑ για τη διάρκεια των συμβάσεων των εργαζόμενων στην Οδοντιατρική και για το ζήτημα της καθαριότητας 

– Οργανώνουμε περιοδείες στους χώρους για ενημέρωση των αποφάσεων της ΓΣ και ενημέρωση για τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Φλεβάρη 

– Προκηρύσσουμε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20/2/2024 και την Πέμπτη 22/2/2024 και ώρα 9:00 στη Νομική. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 26/2/2024 και ώρα 12:00 σε τόπο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης 

Μέλπω Κορωναίου  Σπύρος Ανδριώτης  Θοδωρής Χατζηπαύλου

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤην αστική εξουσία να θυμόμαστε
Επόμενο άρθρο Παλαιστινιακή Αντίσταση: Νικηφόρα στα πεδία των μαχών, ανυποχώρητη στις διαπραγματεύσεις

Σχετικά Αρθρα

Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών

Παιδεία 17 Μάι 2025, 21:46

Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της Δυνητικής Αργίας επειδή στήριξαν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους

Παιδεία 14 Μάι 2025, 13:53

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

Εργατικά 13 Μάι 2025, 22:46

To επιβάλλουν γονείς και ιδιωτικά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με την απειλή της απόλυσης

«Sleepovers»: Μια νέα, δυνητικά επικίνδυνη μόδα

Παιδεία 13 Μάι 2025, 17:33

Δυνατό χαστούκι σε Πιερρακάκη και Μητσοτάκη: Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής της παράνομης απόφασης Πιερρακάκη με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία

Εργατικά 12 Μάι 2025, 10:47

Η Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: Κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής

Καταστολή 10 Μάι 2025, 07:50
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Adania Shibli: Ασήμαντη λεπτομέρεια 

18 Μάι 2025, 06:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18Μάη

18 Μάι 2025, 00:01
Παιδεία

Ελληνική PISA: Διαγωνισμός ταξικής επιλογής, κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών

17 Μάι 2025, 21:46
Πολιτισμός

Ετσι διαγράφονται τα σημάδια της Ιστορίας και του Πολιτισμού

17 Μάι 2025, 11:28
Πολιτική

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Ολοι/ες σήμερα στην πορεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό: Μέγαρο)

17 Μάι 2025, 07:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Περιμένοντας τον Βλαδίμηρο…

…ή, αλλιώς, ο νικητής βάζει τους όρους

16 Μάι 2025, 21:38
Κόντρες

Η φασιστο-Τζιόρτζια έκανε στον Κούλη μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί

16 Μάι 2025, 19:53
Διεθνή

Τα λιοντάρια του Αλ-Μόνταρ (video)

16 Μάι 2025, 14:09
Διεθνή

Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα

Ο Μπεν Κοέν, συνιδρυτής της φίρμας παγωτών "Ben & Jerry's"

16 Μάι 2025, 12:33
Διεθνή

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο. Το σύμβολο πάνω στη Σημαία της Νίκης που καρφώθηκε στον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ και σήμανε τη νίκη

16 Μάι 2025, 11:09
Πολιτική

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

16 Μάι 2025, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2025, 00:01
Οικονομία

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

15 Μάι 2025, 21:11
Κόντρες

Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία

15 Μάι 2025, 14:56
Η παπάρα

Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…

15 Μάι 2025, 13:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης

15 Μάι 2025, 13:07
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

15 Μάι 2025, 09:55
Διεθνή

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

15 Μάι 2025, 09:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Σε λίγα λεπτά, βρίσκεις θέση εργασίας μέσω του JobMatch

Τη διευκόλυνση ενδιαφερομένων και εργοδοτών για εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, μέσω της εφαρμογής Job Match, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η υπουργός ανέφερε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο 9%, υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά σε τουρισμό και εστίαση οι οποίες αναζητούν προσωπικό για κάλυψη θέσεων εργασίας και δεν βρίσκουν, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα Job Match, μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Μπαίνεις μέσα και δηλώνεις τις προτιμήσεις σου, βάζεις φίλτρα. Ταυτόχρονα φίλτρα-θέσεις εργασίας έχουν ανεβάσει και οι εργοδότες. Με το που βάζω εγώ ως υποψήφια εργαζόμενη τα φίλτρα μου, αυτόματα το σύστημα κάνει τη σύζευξη μεταξύ των δικών μου προτιμήσεων, μαζί με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο εργοδότης και μου βγάζει μία λίστα με τις επιχειρήσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει μπορώ να πατήσω και αμέσως βίντεο κλήση και να κάνω συνέντευξη επιτόπου. Αυτή η διαδικασία σκεφτείτε το εξής, γιατί το έχουμε μετρήσει, μπορεί σε δυόμισι λεπτά να έχεις δουλειά. Αυτή είναι η ουσία της διευκόλυνσης. Ήδη έχουμε στο Job Match 22.000 υποψηφίους από πέρυσι και έχουν γίνει πάνω από 46.000 συνολικά συζεύξεις.».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας, 15.5.2025

(Το συμπέρασμα είναι απλό: άνεργοι είναι μόνο οι τεμπέληδες. Οποιος/α θέλει να βρει δουλειά μπορεί να τη βρει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με το κινητό του. Κάθεται να πιει έναν καφέ και προτού προλάβει να τον τελειώσει έχει βρει δουλειά! Γι’ αυτός τις περιπτώσεις χοντρής κοροϊδίας υπάρχει μια λαϊκή παροιμία: Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo