Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Bάζουν πλάτη στην επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο
Εργατικά Παιδεία

Bάζουν πλάτη στην επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο

Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Οκτ 2024, 08:36

Η επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Αμάθειας και Καταστολής έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων και τμημάτων «σαρδελοποιώντας» τους μαθητές σε πολυπληθή τμήματα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Καταργούν σωρηδόν ολιγομελή τμήματα, υποχρεώνοντας μαθητές να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους να επιλέξουν την κατεύθυνση προσανατολισμού που επιθυμούν, αρνούνται να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, προσλαμβάνουν με το σταγονόμετρο και σε στάδια αναπληρωτές, δημιουργώντας δεκάδες κενά που μπορεί να παραμένουν τέτοια για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες, αδιαφορούν για τα σχολεία-κοντέινερς και τα σχολεία-καρμανιόλες, που προξενούν συχνά-πυκνά «ατυχήματα».

Εχουν επιβάλει δυσθεώρητους ταξικούς φραγμούς (π.χ.Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) που στραγγαλίζουν τα όνειρα της νεολαίας, ειδικά αυτής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για πανεπιστημιακές σπουδές, πετσοκόβοντας κάθε χρόνο τα κεφάλια 25.000 υποψήφιων, ενώ ετοιμάζονται για νέα σφοδρή επίθεση με το λεγόμενο «Εθνικό Απολυτήριο» που θα επιβάλει εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παράλληλα, εφαρμόζουν ποινολόγια και εντείνουν τον αυταρχισμό με πρόσχημα την καταπολέμηση του λεγόμενου «σχολικού εκφοβισμού». 

Και έχουν βαλθεί να επιβάλουν με τον βούρδουλα την αξιολόγηση, την επιστροφή δηλαδή του επιθεωρητισμού των μαύρων μετεμφυλιακών χρόνων και των χρόνων της χούντας. Χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο τους νεοδιόριστους, συνδέοντας παράνομα -και σε αντίθεση ακόμη και με αυτόν τον φασιστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα- τη μονιμοποίησή τους μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας με την αξιολόγησή τους, ενώ αρνούνται -αυτοί οι κήρυκες της εφαρμογής της «νομιμότητας» και του σεβασμού στην αστική δικαιοσύνη- να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων που τους δικαιώνουν.

Με εκφοβιστικές, τρομοκρατικές εγκυκλίους, με συνεχείς παραπομπές στα αστικά δικαστήρια προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών. Και επειδή βλέπουν ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται διευρύνουν την κατασταλτική τακτική τους διώκοντας ατομικά τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, παραπέμποντάς τους μαζικά σε πειθαρχικά. Τώρα δε, αναβαθμίζουν το όργιο καταστολής, παραπέμποντας συνδικαλιστές στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, με το ερώτημα της «δυνητικής αργίας», δηλαδή της απόλυσης! Για πρώτη φορά, δηλαδή, στα χρόνια της μεταπολίτευσης απειλούνται με απόλυση εκπαιδευτικοί για συνδικαλιστικούς λόγους, επειδή συμμετείχαν σε Απεργία-Αποχή που έχουν κηρύξει τα σωματεία τους.

Ολα τούτα συνθέτουν ένα μαύρο, κατάμαυρο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς και μαύρες, κατάμαυρες συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόρφωσης για τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η μέγιστη εγρήγορση, η σφυρηλάτηση σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, η συνειδητή και επίπονη προετοιμασία του αγώνα και η μαζική, δυναμική, διαρκής αντεπίθεση του κινήματος.

Ομως, σε συνθήκες απουσίας οργανωμένου ταξικού συνδικαλισμού, σε συνθήκες που ταξικοί συνδικαλιστές, ταξικοί άνθρωποι αποτελούν μειοψηφικό κομμάτι μέσα σε μια θάλασσα αυθόρμητου, σε συνθήκες ύπουλων χτυπημάτων και ξεπουλήματος από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (που δεν είναι μόνο στα τριτοβάθμια όργανα, αλλά έχει διαβρώσει σαν το σαράκι ακόμα και τα πρωτοβάθμια σωματεία), αυτή η αναγκαιότητα των καιρών υπονομεύεται.

Παρολαυτά, οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών που μαζικοποιούνται αυθόρμητα μπροστά στον κίνδυνο και παίρνουν μαχητικές αποφάσεις, κόντρα στους συμβιβαστικούς σχεδιασμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, υποχρεώνοντάς την να επαναπροκηρύξει την Απεργία-Αποχή, οι μαθητικές καταλήψεις, οι αποχές από τα μαθήματα με τη συμπαράταξη των γονιών, οι διαδηλώσεις, η έκθεση της πραγματικής τραγικής κατάστασης της δημόσιας εκπαίδευσης στο πανελλήνιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αποσιώπησης από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ και τους αναγκάζουν πολλές φορές σε οπισθοχώρηση (όχι παραίτηση, γιατί αυτή απαιτεί άλλη δυναμική και προϋποθέσεις).

Γι’ αυτό και έχει αξία τέτοιες αντιδράσεις να συνεχιστούν με ένταση και να πολλαπλασιαστούν.

Τις τρικλοποδιές που προσπαθεί να βάλει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ στην αντίσταση των εκπαιδευτικών με τη σύμπραξη των ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλουν εκπρόσσωποι των 40 ΕΛΜΕ που παρέμειναν στη συνέλευση της ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 5/10, μετά την προκλητική αποχώρηση των δυνάμεων αυτών των παρατάξεων.

Η καταγγελία  

Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 5/10/2024 συνεχίστηκαν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές και τα πραξικοπήματα από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ). Μετά την προκλητική κι υπονομευτική απόφαση για οργάνωση κινητοποίησης την ημέρα της Συνέλευσης προέδρων, η πλειοψηφία αρνήθηκε κατηγορηματικά να τεθούν σε ψηφοφορία σημαντικές αποφάσεις – προτάσεις των ΕΛΜΕ προς τη Συνέλευση κι αποχώρησε επιδεικτικά.

Οι εκπρόσωποι των 40 ΕΛΜΕ, που παρέμειναν στη Συνέλευση, καταγγέλλουμε τις νέες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ που εμπόδισαν να τεθούν σε ψηφοφορία σημαντικές προτάσεις των ΕΛΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα

Α) Πρόταση για την προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και επαναπροκήρυξής της όσες φορές χρειαστεί. Είναι ένα βήμα απολύτως αναγκαίο αν η αντίστοιχη Α Α από την ΑΔΕΔΥ εκπέσει δικαστικά.

Β) Πρόταση για την ανάγκη οι κινητοποιήσεις στις 9/10 και 23/10, που αποφασίστηκαν ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων, να πάρουν πανελλαδικό χαρακτήρα για όλες της ΕΛΜΕ και να μην περιοριστούν στις ΕΛΜΕ της Αττικής, με συγκεντρώσεις στις πόλεις όλης της χώρας, ώστε να δοθεί η απαραίτητη συλλογική αγωνιστική απάντηση του κλάδου που καθυστερεί από το καλοκαίρι.

Στις συνθήκες αυτές δεν έγινε δυνατό να τεθούν κι άλλα σημαντικά ζητήματα. Δεν τέθηκαν τα συγκροτημένα βήματα απέναντι στις διώξεις και στην άρνηση του υπουργείου να μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες με βάση τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις. Δεν τέθηκαν οι ενέργειες για τη μη συμμετοχή μας στις νέες απαράδεκτες ηλεκτρονικές εκλογές σε όλη τη χώρα για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Εκτύπωση 🖨
ΟΛΜΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Επόμενο άρθρο Οι στρατευμένοι έχουν δικαιώματα, τελεία και παύλα!

Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

Παιδεία 3 Ιούλ 2025, 08:52

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

Παιδεία 29 Ιούν 2025, 07:37

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Εφετείο 17Ν

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • ΕΛΑ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Επικοινωνία

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Όροι χρήσης

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Ποιοι είμαστε

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Επικοινωνία

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

  • Όροι χρήσης

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

    Οι αστογραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo