Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
  • «Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Από την προβοκάτσια στον γκεμπελισμό και αντίστροφα
Εργατικά

Από την προβοκάτσια στον γκεμπελισμό και αντίστροφα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Οκτ 2021, 13:18

«Λύθηκε το θέμα με τις 444 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ», έγραφε ο πανηγυρικός τίτλος προχτεσινού Δελτίου Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πώς λύθηκε; Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου:

«Οσον αφορά στις 444 συντάξεις χηρείας που καθυστερούσαν επί χρόνια να εκδοθούν, το πρόβλημα λύθηκε οριστικά καθώς, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών του ΝΑΤ και του ΕΦΚΑ, διευθετήθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα και οι χήρες των θανόντων ναυτικών θα λάβουν τις οριστικές τους συντάξεις σταδιακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Επομένως, δεν έφταιγαν οι… τεμπέληδες υπάλληλοι, όπως ισχυρίστηκε ο γκεμπελίσκος Χατζηδάκης στο τηλεοπτικό σόου που οργάνωσε πριν από λίγο καιρό, ξιφουλκώντας υποκριτικά κατά «της στενοκεφαλιάς, της γραφειοκρατικής αντίληψης και του δεσποτισμού των υπαλλήλων». Είχε ήδη αποδειχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα με διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Οτι ο Χατζηδάκης και οι υπόλοιποι ά(χ)ριστοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρειάστηκαν πάνω από δυο χρόνια για να αλλάξουν τις διατάξεις για τις χήρες του ΝΑΤ. Κι αφού τις άλλαξαν, δεν έβγαλαν την απαραίτητη εφαρμοστική εγκύκλιο, για να ξέρουν οι υπάλληλοι με σαφήνεια τι πρέπει να κάνουν και να μην παριστάνουν τις… χαρτορίχτρες. 

Τώρα, αυτό που έλεγαν οι εργαζόμενοι το επιβεβαιώνει το υπουργείο μιλώντας για «εκκρεμή ζητήματα» που «διευθετήθηκαν». Και ο Χατζηδάκης δηλώνει ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες απονομής συντάξεων στο ΝΑΤ κι αυτό «είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής και καλής δουλειάς των υπαλλήλων του ΝΑΤ για την οποία τους έδωσα συγχαρητήρια! Εχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζει ένα μπράβο»! Από «τη στενοκεφαλιά, τη γραφειοκρατική αντίληψη και τον δεσποτισμό των υπαλλήλων», έφτασε μέσα σε λίγες μέρες στο «μπράβο» για τη «συστηματική και καλή δουλειά των υπαλλήλων»! Προφανώς, κάποιοι του σφύριξαν ότι με τις υστερίες εκτίθεται και χάνει, γιατί οι εν αναμονή συνταξιούχοι δεν τον πιστεύουν.

Εκανε μεν γαργάρα την προβοκάτσια ενάντια στους εργαζόμενους στο ΝΑΤ, συνέχισε όμως τις γκεμπελίστικου τύπου φιέστες, εγκαινιάζοντας τον «Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ» (τα βαρύγδουπα ονόματα πασχίζουν πάντοτε να δώσουν κύρος στο ανύπαρκτο).

«Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ, ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων αλλά και εκείνων που εκδίδονται καθημερινά από τις διευθύνσεις απονομών του Οργανισμού», ανακοίνωσε το Γραφείο Προπαγάνδας του Χατζηδάκη. Ακολούθησε μια πιο… σικάτη προβοκάτσια κατά των εργαζόμενων: «Με βάση τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο των διευθύνσεων απονομής, προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις ως προς τις εκδοθείσες συντάξεις τόσο ανά διεύθυνση, όσο και ανά εισηγητή. Είναι χαρακτηριστικό πως 25% των υπαλλήλων εκδίδουν έως 2 συντάξεις ο καθένας τον μήνα, ενώ το καλύτερο 25% των υπαλλήλων εκδίδουν από 45 συντάξεις ο καθένας τον μήνα».

Αρα, κάποιοι τεμπελιάζουν! Το είπε ξεκάθαρα ο ίδιος ο Χατζηδάκης (η έμφαση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου): «Ο Πύργος Ελέγχου του ΕΦΚΑ είναι ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο δουλειάς με το οποίο ο Οργανισμός μπορεί να διαπιστώσει πώς προχωρούν τα πράγματα στις συντάξεις, ποια διεύθυνση δουλεύει, ποια δεν δουλεύει, ποιος εισηγητής δουλεύει και ποιος όχι. Και βεβαίως με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν και οι αναγκαίες κινήσεις για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην έκδοση των συντάξεων. Θα υπάρχει στοχοθεσία και στοχευμένες παρεμβάσεις στις προβληματικές περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση θέτουμε ένα στόχο 3 συντάξεων την ημέρα για κάθε εισηγητή και βεβαίως θα υπάρχει αντίστοιχη πίεση στους διευθυντές γιατί οφείλουμε όλοι, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, Διοίκηση και φυσικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να είμαστε εντάξει απέναντι στους ασφαλισμένους. Διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα η κοινωνική πολιτική και όχι τα συνθήματα και τα μεγάλα λόγια του καθενός!».

Ενας ασφαλισμένος αποκλειστικά στον πρώην ΟΓΑ μπορεί να πάρει σύνταξη αμέσως, διότι τα δεδομένα είναι μηχανοργανωμένα. Μια σύνταξη χηρείας μπορεί να βγει αμέσως, γιατί είναι ήδη εκδοθείσα σύνταξη που περνάει στον χήρο ή στη χήρα του αποβιώσαντος συνταξιούχου. Μια σύνταξη του ΙΚΑ, όμως, πώς να βγει αμέσως, όταν μηχανογραφημένα στοιχεία υπάρχουν μόνο για τα τελευταία χρόνια, ενώ τα προηγούμενα οι υπάλληλοι πρέπει να τα αναζητήσουν σε κούτες με χειρόγραφα αρχεία; Το ίδιο ισχύει για όλα τα Ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον ΕΦΚΑ. Για να μην μιλήσουμε για τους ασφαλισμένους που έχουν διαδοχική ασφάλιση, σε δύο ή και περισσότερα Ταμεία. 

Και βέβαια, σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη δεδομένη υποστελέχωση των Ταμείων, που εδώ και χρόνια βλέπουν εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται και να μην προσλαμβάνονται νέοι στη θέση τους. Και τη δεδομένη, επίσης, πρωτοφανή καθυστέρηση στην ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Πώς, λοιπόν, θα βγάλει τρεις συντάξεις την ημέρα κάθε εισηγητής; Απλούστατα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Νομίζουν ότι ξεχάσαμε τη φιέστα Μητσοτάκη-Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, στις 23 Ιούλη του 2020, για να εγκαινιάσουν τη σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το οποίο υποτίθεται ότι θα χορηγούσε ψηφιακά τη σύνταξη, «με ένα κλικ», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν;

«Είναι η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων και μια καλή, πρακτική απόδειξη πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη», έλεγε ο Μητσοτάκης. Και ο Βρούτσης εξηγούσε: «Σήμερα, λοιπόν, 23 Ιουλίου του 2020, εγκαινιάζουμε την ψηφιακή απονομή των συντάξεων κατά την πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και  θα  καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο στο στάδιο της αίτησης, όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και τέλος σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης  στον δικαιούχο. Ξεκινάει, λοιπόν, μία νέα εποχή για όλους τους πολίτες της χώρας, η κοινωνική ασφάλιση παίρνει μία νέα πορεία».

Τι έγινε το περιβόητο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»; Ο Χατζηδάκης δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό, κι ας το εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του. Η σύνταξη «με ένα κλικ» μετατράπηκε σε σύνταξη «τράβα στο λογιστή και κανόνισε». Εμπασαν τους ιδιώτες, αλλά και πάλι ο αριθμός των εκκρεμουσών συντάξεων δεν μειώνεται. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΠΟΠΟΚΠ, εκκρεμούν πάνω από 150.000 κύριες συντάξεις (και όχι 130.000 που λέει η κυβέρνηση), στις οποίες προστίθενται 120.000 επικουρικές και εφάπαξ και χιλιάδες άλλες αιτήσεις, όπως αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου, κληρονομικά, προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις κ.ά. Αφού λένε πως κάθε μήνα εκδίδουν περισσότερες συντάξεις από τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται, γιατί το «στοκ» των εκκρεμουσών συντάξεων δεν λέει να μειωθεί;

Από την «ψηφιακή σύνταξη» του Βρούτση φτάσαμε στον «Πύργο Ελέγχου» του Χατζηδάκη, σε μια συνεχή προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων, η οποία πλέον εστιάζεται με φασιστικό τρόπο στην υπόδειξη ως «εχθρού» των «τεμπέληδων εργαζόμενων του ΕΦΚΑ», για να στραφεί σ’ αυτούς η οργή των εργαζόμενων που προσπαθούν να πάρουν τη σύνταξή τους, και να μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Για να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων απαιτείται η πλήρης μηχανοργάνωση του ΕΦΚΑ και η πρόσληψη εργαζόμενων που θα ψηφιοποιήσουν όλα τα ασφαλιστικά δεδομένα του παρελθόντος, ώστε να μπορούν οι εισηγητές να έχουν μπροστά τους την εικόνα ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου κάθε ασφαλισμένου και να του εκδίδουν άμεσα τη σύνταξη. Και βέβαια, επειδή η ψηφιοποίηση των παλαιών δεδομένων είναι μια διαδικασία που αναγκαστικά θα πάρει χρόνο, απαιτείται η άμεση πρόσληψη εργαζόμενων που θα εκπαιδευτούν ως εισηγητές, ώστε να μπορούν να αναζητούν τα απαραίτητα δεδομένα μέσα στο χάος με τις κούτες. «Χέρια» θέλει η δουλειά, όμως η πρόσληψη «χεριών» είναι αντίθετη με την πολιτική μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Αντίθετα, ο γκεμπελισμός και οι προβοκάτσιες δεν κοστίζουν τίποτα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEθνικιστικό παραμύθι χωρίς δράκο
Επόμενο άρθρο Μακριά από το… «αγριεμένο πλήθος»

Σχετικά Αρθρα

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Α’.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo