Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Από την προβοκάτσια στον γκεμπελισμό και αντίστροφα
Εργατικά

Από την προβοκάτσια στον γκεμπελισμό και αντίστροφα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Οκτ 2021, 13:18

«Λύθηκε το θέμα με τις 444 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ», έγραφε ο πανηγυρικός τίτλος προχτεσινού Δελτίου Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πώς λύθηκε; Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου:

«Οσον αφορά στις 444 συντάξεις χηρείας που καθυστερούσαν επί χρόνια να εκδοθούν, το πρόβλημα λύθηκε οριστικά καθώς, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών του ΝΑΤ και του ΕΦΚΑ, διευθετήθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα και οι χήρες των θανόντων ναυτικών θα λάβουν τις οριστικές τους συντάξεις σταδιακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Επομένως, δεν έφταιγαν οι… τεμπέληδες υπάλληλοι, όπως ισχυρίστηκε ο γκεμπελίσκος Χατζηδάκης στο τηλεοπτικό σόου που οργάνωσε πριν από λίγο καιρό, ξιφουλκώντας υποκριτικά κατά «της στενοκεφαλιάς, της γραφειοκρατικής αντίληψης και του δεσποτισμού των υπαλλήλων». Είχε ήδη αποδειχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα με διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Οτι ο Χατζηδάκης και οι υπόλοιποι ά(χ)ριστοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρειάστηκαν πάνω από δυο χρόνια για να αλλάξουν τις διατάξεις για τις χήρες του ΝΑΤ. Κι αφού τις άλλαξαν, δεν έβγαλαν την απαραίτητη εφαρμοστική εγκύκλιο, για να ξέρουν οι υπάλληλοι με σαφήνεια τι πρέπει να κάνουν και να μην παριστάνουν τις… χαρτορίχτρες. 

Τώρα, αυτό που έλεγαν οι εργαζόμενοι το επιβεβαιώνει το υπουργείο μιλώντας για «εκκρεμή ζητήματα» που «διευθετήθηκαν». Και ο Χατζηδάκης δηλώνει ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες απονομής συντάξεων στο ΝΑΤ κι αυτό «είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής και καλής δουλειάς των υπαλλήλων του ΝΑΤ για την οποία τους έδωσα συγχαρητήρια! Εχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζει ένα μπράβο»! Από «τη στενοκεφαλιά, τη γραφειοκρατική αντίληψη και τον δεσποτισμό των υπαλλήλων», έφτασε μέσα σε λίγες μέρες στο «μπράβο» για τη «συστηματική και καλή δουλειά των υπαλλήλων»! Προφανώς, κάποιοι του σφύριξαν ότι με τις υστερίες εκτίθεται και χάνει, γιατί οι εν αναμονή συνταξιούχοι δεν τον πιστεύουν.

Εκανε μεν γαργάρα την προβοκάτσια ενάντια στους εργαζόμενους στο ΝΑΤ, συνέχισε όμως τις γκεμπελίστικου τύπου φιέστες, εγκαινιάζοντας τον «Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ» (τα βαρύγδουπα ονόματα πασχίζουν πάντοτε να δώσουν κύρος στο ανύπαρκτο).

«Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ, ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων αλλά και εκείνων που εκδίδονται καθημερινά από τις διευθύνσεις απονομών του Οργανισμού», ανακοίνωσε το Γραφείο Προπαγάνδας του Χατζηδάκη. Ακολούθησε μια πιο… σικάτη προβοκάτσια κατά των εργαζόμενων: «Με βάση τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο των διευθύνσεων απονομής, προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις ως προς τις εκδοθείσες συντάξεις τόσο ανά διεύθυνση, όσο και ανά εισηγητή. Είναι χαρακτηριστικό πως 25% των υπαλλήλων εκδίδουν έως 2 συντάξεις ο καθένας τον μήνα, ενώ το καλύτερο 25% των υπαλλήλων εκδίδουν από 45 συντάξεις ο καθένας τον μήνα».

Αρα, κάποιοι τεμπελιάζουν! Το είπε ξεκάθαρα ο ίδιος ο Χατζηδάκης (η έμφαση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου): «Ο Πύργος Ελέγχου του ΕΦΚΑ είναι ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο δουλειάς με το οποίο ο Οργανισμός μπορεί να διαπιστώσει πώς προχωρούν τα πράγματα στις συντάξεις, ποια διεύθυνση δουλεύει, ποια δεν δουλεύει, ποιος εισηγητής δουλεύει και ποιος όχι. Και βεβαίως με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν και οι αναγκαίες κινήσεις για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην έκδοση των συντάξεων. Θα υπάρχει στοχοθεσία και στοχευμένες παρεμβάσεις στις προβληματικές περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση θέτουμε ένα στόχο 3 συντάξεων την ημέρα για κάθε εισηγητή και βεβαίως θα υπάρχει αντίστοιχη πίεση στους διευθυντές γιατί οφείλουμε όλοι, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, Διοίκηση και φυσικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να είμαστε εντάξει απέναντι στους ασφαλισμένους. Διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα η κοινωνική πολιτική και όχι τα συνθήματα και τα μεγάλα λόγια του καθενός!».

Ενας ασφαλισμένος αποκλειστικά στον πρώην ΟΓΑ μπορεί να πάρει σύνταξη αμέσως, διότι τα δεδομένα είναι μηχανοργανωμένα. Μια σύνταξη χηρείας μπορεί να βγει αμέσως, γιατί είναι ήδη εκδοθείσα σύνταξη που περνάει στον χήρο ή στη χήρα του αποβιώσαντος συνταξιούχου. Μια σύνταξη του ΙΚΑ, όμως, πώς να βγει αμέσως, όταν μηχανογραφημένα στοιχεία υπάρχουν μόνο για τα τελευταία χρόνια, ενώ τα προηγούμενα οι υπάλληλοι πρέπει να τα αναζητήσουν σε κούτες με χειρόγραφα αρχεία; Το ίδιο ισχύει για όλα τα Ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον ΕΦΚΑ. Για να μην μιλήσουμε για τους ασφαλισμένους που έχουν διαδοχική ασφάλιση, σε δύο ή και περισσότερα Ταμεία. 

Και βέβαια, σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη δεδομένη υποστελέχωση των Ταμείων, που εδώ και χρόνια βλέπουν εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται και να μην προσλαμβάνονται νέοι στη θέση τους. Και τη δεδομένη, επίσης, πρωτοφανή καθυστέρηση στην ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Πώς, λοιπόν, θα βγάλει τρεις συντάξεις την ημέρα κάθε εισηγητής; Απλούστατα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Νομίζουν ότι ξεχάσαμε τη φιέστα Μητσοτάκη-Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, στις 23 Ιούλη του 2020, για να εγκαινιάσουν τη σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το οποίο υποτίθεται ότι θα χορηγούσε ψηφιακά τη σύνταξη, «με ένα κλικ», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν;

«Είναι η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των συνταξιούχων και μια καλή, πρακτική απόδειξη πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη», έλεγε ο Μητσοτάκης. Και ο Βρούτσης εξηγούσε: «Σήμερα, λοιπόν, 23 Ιουλίου του 2020, εγκαινιάζουμε την ψηφιακή απονομή των συντάξεων κατά την πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και  θα  καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο στο στάδιο της αίτησης, όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και τέλος σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης  στον δικαιούχο. Ξεκινάει, λοιπόν, μία νέα εποχή για όλους τους πολίτες της χώρας, η κοινωνική ασφάλιση παίρνει μία νέα πορεία».

Τι έγινε το περιβόητο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»; Ο Χατζηδάκης δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό, κι ας το εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του. Η σύνταξη «με ένα κλικ» μετατράπηκε σε σύνταξη «τράβα στο λογιστή και κανόνισε». Εμπασαν τους ιδιώτες, αλλά και πάλι ο αριθμός των εκκρεμουσών συντάξεων δεν μειώνεται. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΠΟΠΟΚΠ, εκκρεμούν πάνω από 150.000 κύριες συντάξεις (και όχι 130.000 που λέει η κυβέρνηση), στις οποίες προστίθενται 120.000 επικουρικές και εφάπαξ και χιλιάδες άλλες αιτήσεις, όπως αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου, κληρονομικά, προσυνταξιοδοτικές βεβαιώσεις κ.ά. Αφού λένε πως κάθε μήνα εκδίδουν περισσότερες συντάξεις από τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται, γιατί το «στοκ» των εκκρεμουσών συντάξεων δεν λέει να μειωθεί;

Από την «ψηφιακή σύνταξη» του Βρούτση φτάσαμε στον «Πύργο Ελέγχου» του Χατζηδάκη, σε μια συνεχή προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων, η οποία πλέον εστιάζεται με φασιστικό τρόπο στην υπόδειξη ως «εχθρού» των «τεμπέληδων εργαζόμενων του ΕΦΚΑ», για να στραφεί σ’ αυτούς η οργή των εργαζόμενων που προσπαθούν να πάρουν τη σύνταξή τους, και να μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Για να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων απαιτείται η πλήρης μηχανοργάνωση του ΕΦΚΑ και η πρόσληψη εργαζόμενων που θα ψηφιοποιήσουν όλα τα ασφαλιστικά δεδομένα του παρελθόντος, ώστε να μπορούν οι εισηγητές να έχουν μπροστά τους την εικόνα ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου κάθε ασφαλισμένου και να του εκδίδουν άμεσα τη σύνταξη. Και βέβαια, επειδή η ψηφιοποίηση των παλαιών δεδομένων είναι μια διαδικασία που αναγκαστικά θα πάρει χρόνο, απαιτείται η άμεση πρόσληψη εργαζόμενων που θα εκπαιδευτούν ως εισηγητές, ώστε να μπορούν να αναζητούν τα απαραίτητα δεδομένα μέσα στο χάος με τις κούτες. «Χέρια» θέλει η δουλειά, όμως η πρόσληψη «χεριών» είναι αντίθετη με την πολιτική μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Αντίθετα, ο γκεμπελισμός και οι προβοκάτσιες δεν κοστίζουν τίποτα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEθνικιστικό παραμύθι χωρίς δράκο
Επόμενο άρθρο Μακριά από το… «αγριεμένο πλήθος»

Σχετικά Αρθρα

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32

Μεγάλη παραβατικότητα και εργασιακές σχέσεις γαλέρας στα ξένα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 12 Αυγ 2025, 18:05

Αναπληρωτές ΔΥΠΑ: Τους κόβουν την αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας και τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά τις αποζημιώσεις πενταετίας!

Εργατικά 6 Αυγ 2025, 07:16

Να ακυρωθεί ΤΩΡΑ η πειθαρχική δίωξη του Κ. Τουλγαρίδη και να του δοθεί πλήρης πρόσβαση στον πειθαρχικό φάκελο

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

Εργατικά 3 Αυγ 2025, 07:00

Εμπαίζουν τους τυφλούς: Αλλοθι στον Φάρο Τυφλών για την απόλυση τυφλής εργαζόμενης

Εργατικά 2 Αυγ 2025, 07:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo