Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)
  • Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ
  • Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, «κοινωνικά» ψίχουλα και αισχρή επίδειξη «φιλανθρωπίας» στην προεκλογική προπαγάνδα Χατζηδάκη και Τσακλόγλου!
Εργατικά

Αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, «κοινωνικά» ψίχουλα και αισχρή επίδειξη «φιλανθρωπίας» στην προεκλογική προπαγάνδα Χατζηδάκη και Τσακλόγλου!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2023, 09:38

Σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η προπαγάνδα του Χατζηδάκη και του επιτελείου του ήταν ένα κράμα από καθαρά αντεργατικά μέτρα και διάφορα ανώδυνα ψευτομέτρα και φιλοδωρήματα, που βασίζονται κυρίως στις οδηγίες της «κοινωνικής Ευρώπης» και του λεγόμενου ευρωπαϊκού πυλώνα. Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν τη χρυσόσκονη με την οποία καλύπτουν τα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη την αντεργατική πολιτική.

Είδαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα πώς ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της ΕΕ (EPSCO) στις 5 Μάη, προέβαλε ως φάρμακο την εργασία των συνταξιούχων, η οποία με κάποιο μαγικό τρόπο θα συμβάλει και στη… μείωση της ανεργίας για τους εν ενεργεία εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα διαφήμιζε την καθιέρωση του ασφαλιστικού τζόγου στις επικουρικές συντάξεις, χωρίς να πει λέξη για τη χασούρα του σουηδικού ασφαλιστικού ταμείου Alecta από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. 

Στην ίδια συνάντηση, ο Τσακλόγλου, χωρίς να μασάει καθόλου τα λόγια του, αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «χάσμα δεξιοτήτων», την ανάγκη σύνδεσης εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. «Τόνισε ότι η εκπαίδευση δεν αρκεί να παρέχει τεχνικές δεξιότητες στους νέους μας, αλλά πρέπει να τους μάθει πώς να αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους διαρκώς…» Ολα αυτά, σε συνδυασμό με «την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, θα καταστήσουν τους εργαζόμενους του μέλλοντος παραγωγικούς και την οικονομία ανταγωνιστική»!

Εχουμε αναφερθεί στη λογική της συνεχούς κατάρτισης σε νέες δεξιότητες, που προωθούν οι ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με την οποία όλοι οι «καταρτιζόμενοι» θεωρούνται ανειδίκευτοι, σαν να ξεκινάνε από το μηδέν, χωρίς να μετράνε οι προηγούμενες γνώσεις του και η επαγγελματική εμπειρία που έχουν αποκομίσει. Μετράνε μόνο οι κάθε φορά απαιτήσεις της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας.

Οι Χατζηδάκης-Τσακλόγλου επαναλαμβάνουν συνεχώς τη θέση που έχει εκφράσει το συνδικάτο των καπιταλιστών, ο ΣΕΒ, που υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις «αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξεύρεσης κατάλληλου και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού», τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι άνεργοι πτυχιούχοι. Την ίδια στιγμή, η περιβόητη «κατάρτιση», αποτελεί τεράστια μπίζνα για τους σχολάρχες των ΚΕΚ, και όσους διαχειρίζονται τα κονδύλια των επιδοτήσεων.

Παράλληλα, ξεχείλισε και αυτός από κοινωνική «ευαισθησία», κάνοντας λόγο για την «ανάγκη σχεδιασμού πολιτικών για την ενίσχυση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ομάδων που υποεκπροσωπούνται, όπως οι γυναίκες, οι νέοι, οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και οι μετανάστες». Εδώ που τα λέμε δεν έμεινε και κανείς έξω από αυτές τις «ομάδες» (όπως τις αποκαλεί χρησιμοποιώντας την ορολογία της εποχής…), που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την ανεργία, ενώ δεν πρότεινε τίποτα το χειροπιαστό! 

Στη συνέχεια, ο Τσακλόγλου παρουσίασε «τις πολιτικές που θεσμοθετήθηκαν την τελευταία τετραετία, όπως τα προγράμματα στέγασης νέων ζευγαριών, το επίδομα γέννας, την αύξηση θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τη δημιουργία των θεσμών των “νταντάδων της γειτονιάς“ και του “προσωπικού βοηθού“ για ΑμΕΑ, την αύξηση των γονεϊκών αδειών και την αύξηση της διάρκειας του επιδόματος μητρότητας». Σχετικά με το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», και τα στεγαστικά δάνεια που προωθεί το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις τράπεζες, όπως έχουμε αναφέρει, απευθύνεται σε πολύ λίγους, ενώ η δόση του δανείου φτάνει τα 480 ευρώ το μήνα, σε βάθος 20ετίας, για ακίνητα που μπορεί να έχουν ηλικία που φτάνει τον… μισό αιώνα!

Το σημαντικότερο όμως είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα κινείται στην ίδια λογική με όλα τα προγράμματα των αστικών κομμάτων, τα οποία φορτώνουν στο ήδη βεβαρημένο λαϊκό εισόδημα τα έξοδα στέγασης, τα οποία είναι κομμάτι της αξίας της εργατικής δύναμης, και κανονικά θα έπρεπε να βαρύνουν αποκλειστικά το κεφάλαιο (βλ. άρθρο ΜΑΛΕΠ).

Τα υπόλοιπα «κοινωνικά» μέτρα που αναφέρει ο Τσακλόγλου εντάσσονται στην κατηγορία με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή», στην οποία έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές.

Ειδικά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το μέγεθος της… κοινωνικής τους πολιτικής σε αυτόν τον τομέα είναι τόσο μεγάλο, που αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, όπου αναφέρει πως πρόκειται για 26 όλους κι όλους ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους «8 λειτουργούν στα όρια του Ν. Αττικής και 18 σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις και σε Δήμους με μεγάλο εργατικό δυναμικό»! Παρολαυτά, ο Χατζηδάκης καυχιόταν πριν από λίγους μήνες πως 30.000 περισσότερα παιδιά πήραν Voucher σε σχέση με το 2019 και ότι έδωσε περισσότερα κουπόνια από ποτέ (!), με προϋπολογισμό 330 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς βέβαια να δώσει καθόλου συγκριτικά στοιχεία.

Οσο για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», αυτό αφορά μόνο 32 Δήμους, στους οποίους δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών! Λες και στην υπόλοιπη χώρα δεν υπάρχουν ανάγκες (ειδικά με τόσες απολύσεις συμβασιούχων από τους δημοτικούς σταθμούς) ή τα οικονομικά των εργαζόμενων γονιών είναι αρκετά για να στείλουν τα παιδιά τους στους ιδιωτικούς σταθμούς! 

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η καθιέρωση της παράτασης του ωραρίου του Ολοήμερου Σχολείου μέχρι τις 17:00’, χωρίς προσλήψεις περισσότερων δασκάλων (μετά την λήξη του κανονικού ωραρίου του σχολείου υπάρχει μόνο ένας δάσκαλος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών). Ετσι, λειτουργεί ως απλό παιδοφυλακτήριο, για να μπορούν να δουλεύουν οι γονείς απερίσπαστοι στο καθεστώς γαλέρας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και να ανταποκρίνονται στα ελαστικά ωράριά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υφυπουργό του, κινήθηκε και ο ίδιος ο σούπερ μεταρρυθμιστής Κ. Χατζηδάκης.

Πριν από ενάμιση μήνα, είχε στήσει ολόκληρο προεκλογικό σόου με κάποιες αυξήσεις-φιλοδωρήματα σε ορισμένες κατηγορίες αναπήρων. Οπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου στις 11 Απριλίου, «η κυβέρνηση εξάντλησε τα δημοσιονομικά περιθώρια για την οριζόντια αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα, που ήταν κάτι οφειλόμενο και έρχεται σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των αναπήρων για τη στήριξή τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης. Γι’ αυτό ελπίζω ότι το μέτρο αυτό θα βρει συναίνεση σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Πρόκειται για 24 ευρώ αύξηση το μήνα (λιγότερο από 1 ευρώ τη μέρα!), που γίνονται 55 ευρώ σε κάποιους λίγους πολύ βαριά ανάπηρους. Το… γενναίο φιλοδώρημα αφορούσε 180.000 περίπου ανάπηρους που παίρνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ. Οι αυξήσεις αυτών των επιδομάτων, είχαν παγώσει τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, οι βαριά ανάπηροι στη χώρα φτάνουν τους 600.000 και δεν παίρνουν κανένα επίδομα. 

Ταυτόχρονα με την προβολή της δήθεν στήριξης στις «ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες», η αγρίως νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε να προχωρήσει σε περικοπές σε θεραπείες που αφορούν παιδιά ΑΜΕΑ. Είναι χαρακτηριστική η κοινή καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η οποία αναφέρεται ακόμα και σε λογοθεραπείες που γίνονται… εξ αποστάσεως (!), ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς τους γονείς με διάφορα προσχήματα. Για παράδειγμα, έφτασαν στο σημείο να κόψουν θεραπείες επειδή έχει στήριξη από την οικογένειά του, είτε επειδή… ενηλικιώθηκε, ή επειδή είναι σε πρόγραμμα στήριξης κλπ. Συγχρόνως, με μια σειρά αποφάσεις έκοψαν θεραπείες και επέβαλαν πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη (για να μην πούμε για τους ανασφάλιστους, που τους άφησαν τελείως στην τύχη τους).

Και ενώ συμβαίνουν αυτές οι περικοπές, οι ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας δεν χάνουν την ευκαιρία να διαφημίζουν ορισμένα ανέξοδα μέτρα, διανθίζοντάς τα και με ολίγη από… ισότητα, που όπως έχουμε πει αποτελεί τον «προοδευτικό» φερετζέ των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον τίτλο της ανακοίνωσης του υπουργείου της 11ης Απριλίου, για τις περιβόητες «αυξήσεις» στα 13 επιδόματα, κάνουν λόγο για την «άδεια γυναικολογικού ελέγχου και στον ιδιωτικό τομέα», ενώ ο Χατζηδάκης καμάρωνε πως με «την τροπολογία του Υπουργείου εισάγεται άδεια μιας ημέρας κάθε χρόνο για γυναικολογικές εξετάσεις σε εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα, επεκτείνοντας μια πρόνοια που ισχύει ήδη στον δημόσιο τομέα, για λόγους ισότητας και επειδή δίνουμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το οφείλουμε στις γυναίκες ως Βουλή, ως Πολιτεία, ως κοινωνία!».

Βέβαια, δεν ανακοίνωσε αντίστοιχα ημερήσιες άδειες και για τους άνδρες εργαζόμενους, ώστε να κάνουν προληπτική εξέταση για τον προστάτη, που μετά τα 50 έτη κρίνεται ιατρικά απαραίτητο (ή για άλλες μορφές καρκίνου, κάποιες από τις οποίες αφορούν και τα δύο φύλα). Ε, δεν θα… παραλύσει και η οικονομία της χώρας με αυτές τις μονοήμερες ιατρικές άδειες! Στο κάτω-κάτω, αν θέλουν τόσο πολύ να εξεταστούν οι εργαζόμενοι, ας κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας! 

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Χατζηδάκης δημαγωγεί με αφορμή κάποιες ημέρες άδειας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στις 7 του περασμένου Φλεβάρη, με αφορμή την τροπολογία για τις επικουρικές, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έγραφε από τον τίτλο της κιόλας: «Πράξη ανθρωπιάς η θέσπιση της άδειας πενθούντων γονέων», ενώ ο ίδιος ο Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής, είπε πως ελπίζει «τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στείλουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς στην κοινωνία και να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις». Πρόκειται για ρύθμιση που αφορά άδεια 20 ημερών και έγινε κατόπιν «αιτήματος του Συλλόγου “Καρκινάκι“, στον οποίο συμμετέχουν γονείς που έχασαν τα παιδιά τους από τον καρκίνο». Ο λαλίστατος υπουργός και οι επιτελείς του δεν περιορίστηκαν σε μια απλή αναφορά για το αυτονόητο της θέσπισης της συγκεκριμένης άδειας, αλλά άρπαξαν την ευκαιρία για μια πρώτης τάξης προεκλογική αυτοδιαφήμιση!

Εκτύπωση 🖨
ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροIμιτασιόν Μητσάρας
Επόμενο άρθρο Κινητοποίηση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

Σχετικά Αρθρα

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

Εργατικά 17 Ιούλ 2025, 12:52

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 14:22

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 10:36

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

Εργατικά 12 Ιούλ 2025, 11:38

Νέα προσπάθεια συνδικαλιστικής και πολιτικής εξόντωσης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 18:07

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια

19 Ιούλ 2025, 06:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2025, 00:01
Η παπάρα

Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)

18 Ιούλ 2025, 20:07
Κόντρες

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ

18 Ιούλ 2025, 18:43
Διεθνή

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

18 Ιούλ 2025, 13:26
Διεθνή

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

18 Ιούλ 2025, 12:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

18 Ιούλ 2025, 07:58
Παιδεία

Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!

ΥΠΑΙΘΑ: Η ιστορική αναφορά στην Ιντιφάντα αφαιρέθηκε μετά από «εντέλλεσθε» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

18 Ιούλ 2025, 06:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

17 Ιούλ 2025, 20:42
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Αγροτικά

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

16 Ιούλ 2025, 14:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνονται οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Θεολόγος Ψαραδέλλης, και Βασίλης Τζωρτζάτος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo