Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Ιούνη
  • Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας
  • Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές
  • Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση
  • Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Τσακαλώτος όπως Καμμένος!
Εργατικά

Τσακαλώτος όπως Καμμένος!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2017, 00:00

Εδώ κι ένα χρόνο, από τότε που άρχισε η φιλολογία για νέο πετσόκομμα των συντάξεων, ο Τσακαλώτος επαναλάμβανε συνεχώς -για να τα εμπεδώσουμε προφανώς- αυτά που υποτίθεται ότι έλεγε στους ομολόγους του υπουργούς των ιμπεριαλιστών δανειστών, που ζητούσαν νέες περικοπές στις συντάξεις. Οτι στην Ελλάδα της κρίσης οι συντάξεις συντηρούν ολόκληρες οικογένειες, εξασφαλίζουν τις σπουδές των παιδιών κτλ., γι' αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περικοπής τους.

Προσέξτε πώς παρουσίασε ο ίδιος άνθρωπος το ίδιο θέμα στη Βουλή, κλείνοντας στις 18 του Μάη τη συζήτηση πάνω στο πολυνομοσχέδιο του τέταρτου Μνημόνιου.
Παραδέχτηκε ότι οι συνταξιούχοι θίγονται από τα μέτρα και ότι με τα αντίμετρα «δεν τους αποζημιώνουμε ένα προς ένα». Και συνέχισε: «Λέμε όμως σε έναν συνταξιούχο, μέσα στην κατάσταση που είναι, ότι εσείς δεν έχετε εγγόνια που τους δίνετε τώρα λεφτά από τη σύνταξή σας και θα βοηθηθείτε από το αντίμετρο για τα παιδιά; Εσείς δεν έχετε παιδιά που σιγοντάρετε στο νοίκι ή στο δάνειο, που θα βοηθηθείτε από αυτό και θα ελαφρυνθείτε εσείς; Εσείς δεν πληρώνετε φάρμακα; ».

Πρόκειται για τη λογική που ο ακροδεξιός κυβερνητικός βουλευτής Δ. Καμμένος εξέφρασε με χυδαίο τρόπο, όταν έλεγε πως αντί ο παππούς να δίνει στον εγγονό το κατοστάρικο για να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, θα κόψουν το κατοστάρικο από τον παππού και θα το ρίξουν σε επιδότηση θέσεων εργασίας, για να βρει δουλειά ο εγγονός και να μην κοπροσκυλιάζει στα καφενεία με φραπέ και τάβλι.

Ο Τσακαλώτος δεν έχει τη νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά χυδαιότητα του Καμμένου. Είναι… μαρξιστής οικονομολόγος, οπότε προσπαθεί να πει το ίδιο πράγμα με εκλεπτυσμένο λόγο: «Προσέξτε, δεν είναι σοβαρό κοινωνικό κράτος που οι συντάξεις των μεγάλων ανθρώπων δεν είναι για αυτούς, αλλά είναι για τη συντήρηση των παιδιών τους, τα εγγόνια τους, για τα παιδιά, για τους άνεργους. Εμείς θα θέλαμε στο τέλος αυτής της κατάστασης οι συντάξεις να είναι για τις συντάξεις, να έχουμε προγράμματα για την απασχόληση».

Τι μας λέει; Οτι οι συντάξεις είναι υπερβολικά μεγάλες και γι' αυτό περισσεύουν και διατίθενται στα άλλα μέλη της οικογένειας! Ενώ τι θέλει ο συνταξιούχος; Εναν καφέ το πρωί, ένα πιάτο φαΐ το μεσημέρι κι ένα γιαουρτάκι το βράδυ. Γι' αυτό και το πετσόκομμα των συντάξεων είναι ένας τεράστιος εκσυγχρονισμός. Οι συνταξιούχοι θα παίρνουν «όσα τους χρειάζονται» και αυτά που θα τους κόψουν θα διατίθενται για κοινωνική πολιτική, από την οποία θα επωφελούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.

Κι επειδή κάθε οπαδός των νεοφιλελεύθερων, αντιλαϊκών μέτρων πρέπει οπωσδήποτε να επικαλεστεί τη λαϊκή αποδοχή (ο Γιωργάκης «έβρισκε» συνταξιούχους που του χάριζαν τη σύνταξή τους, ο υφυπουργός Εργασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έβρισκε» εμπόρους που τον επευφημούσαν), και ο Τσακαλώτος δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα: «Εγώ, δεν ξέρω άμα το έχετε ακούσει εσείς, πολλές φορές έχω ακούσει και στην Πρέβεζα και αλλού που έχω πάει από έναν μεγάλο άνθρωπο, ότι “παιδάκι μου, δεν με νοιάζει τόσο πολύ η σύνταξη, αλλά θέλω το παιδί μου να βρει δουλειά“. Εμείς προσπαθούμε αυτό να το αντιμετωπίσουμε με το πρόγραμμα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης».

Ο Τσακαλώτος δικαίωσε τη Γεννηματά που δήλωσε: «Κόβουν τώρα τη σύνταξη του παππού και υπόσχονται ότι ίσως να δώσουν στο…. μέλλον συσσίτιο στο εγγόνι».
Φυσικά, οι τελευταίοι που «δικαιούνται για να ομιλούν» είναι οι πασόκοι, που όχι μόνο πετσόκοψαν κάμποσες φορές τις συντάξεις, αλλά είναι και εκείνοι που λανσάρισαν αυτές τις θεωρίες, πολιτογραφώντας τες ως «εκσυγχρονισμό». Αυτό ακριβώς είναι που περιέγραψε ο Τσακαλώτος. Μόνο που οι Τσιπραίοι δε χρησιμοποιούν τον όρο «εκσυγχρονισμός» (για ευνόητους λόγους), αλλά μιλούν για «αλλαγή μείγματος πολιτικής».

Οι συντάξεις είναι μεγάλες και χρησιμοποιούνται για ανάγκες πέραν των αναγκών των ίδιων των συνταξιούχων, λένε με θράσος οι Τσιπροκαμμένοι. Γι' αυτό το πετσόκομμά τους δεν είναι ένα αντιλαϊκό μέτρο, αλλά ένας… εκσυγχρονισμός της οικονομίας. Βαφτίζουν ως αμάρτημα την αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα στις λαϊκές οικογένειες, που γίνεται με τη χρήση ακόμα και των συντάξεων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συντάξεις πείνας. Γιατί όταν με μια σύνταξη εξακοσίων-οχτακοσίων ευρώ, που δε φτάνει ούτε για αξιοπρεπή ζωή του ίδιου του συνταξιούχου, συντηρούνται και τα άνεργα μέλη μιας οικογένειας, δεν έχουμε κάποιον αναχρονισμό, αλλά μια διαχείριση της ακραίας φτώχειας, που πλήττει και τον συνταξιούχο και τα άνεργα μέλη της οικογένειάς του.  Εχουν φέρει τις λαϊκές οικογένειες σε καταστάσεις που είχαν πολλές δεκαετίες να εμφανιστούν και έρχονται με θράσος να πούν ότι… φροντίζουν για το μέλλον τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝτροπή για την Αμερική;
Επόμενο άρθρο Στο πλαίσιο των Μνημονίων και του ΟΟΣΑ

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

2 Ιούν 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

1 Ιούν 2026, 19:23
Διεθνή

Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Μπαίνει και η Γάζα στην εξίσωση των διαπραγματεύσεων

1 Ιούν 2026, 18:50
Διεθνή

Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση

1 Ιούν 2026, 11:22
Βαθύ Κόκκινο

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

1 Ιούν 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

1824: Ψηφίζεται στην Αγγλία νόμος που αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας.

1934: Συγκρούσεις αστυνομίας – κομμουνιστών που προσπάθησαν να συγκροτήσουν αντιφασιστικό συνέδριο, δύο τραυματίες, πολλές συλλήψεις.

1964: Ομάδα ακροδεξιών εισβάλλει σε συνεδρίαση της Βουλής και ξυλοκοπείται από βουλευτές.

1969: Ανευρίσκεται εκρηκτικός μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πανεπιστημίου.

1982: Βόμβες σε τρεις αμερικανικές τράπεζες (ΕΛΑ).

1989: Βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην πλατεία Τιεν αν Μεν (Πεκίνο).

2003: Περισσότεροι από εκατό μεταλλωρύχοι αρχίζουν απεργία πείνας στα μεταλλεία της «TVX» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, ζητώντας να μείνουν ανοιχτά και να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo