ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ένταση συνεχίζονται τα παζαρέματα ανάμεσα στους τραπεζίτες και την πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Η κυβέρνηση έχει βγάλει την ουρά της απέξω (μολονότι παρεμβαίνει στα παζάρια) και οι αρμόδιοι υπουργοί (Αλογοσκούφης και Παναγιωτόπουλος) δηλώνουν, ότι αυτοί θα νομοθετήσουν ό,τι συμφωνήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι. Εχουν φροντίσει, όμως, να διαμηνύσουν δημόσια ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι τα τέλη του χρόνου, ώστε οι τράπεζες να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων από την 1.1.2005.
Η ΟΤΟΕ έχει αποδεχτεί αυτή τη λογική και μπήκε με τα μπούνια στα παζάρια, λες και θα πρέπει να νοιαστούν οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες. Λες και οι τραπεζίτες έκαναν καμιά κίνηση καλής θέλησης να μοιράσουν στους εργαζόμενους κάποια ψίχουλα από τα προκλητικά υπερκέρδη που επισήμως καταγράφουν τα τελευταία χρόνια.
Ας το πάρουν είδηση οι τραπεζοϋπάλληλοι. Αυτά τα μυστικά παζαρέματα, έτσι όπως γίνονται, με ορίζοντα λήξης τα τέλη του χρόνου και με δεδομένη τη διάθεση τραπεζιτών και κυβέρνησης να «καθαρίσουν» με κάποια προσχηματικά ποσά, φορτώνοντας τεράστια ελλείμματα στο ΙΚΑ, οδηγούν σε μια εξέλιξη που θα κληθούν να πληρώσουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον όχι μόνο οι τραπεζοϋπάλληλοι αλλά όλοι οι εργαζόμενοι.