Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται
  • «Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στο στόχαστρο ΙΚΑ και Δημόσιο
Εργατικά

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Στο στόχαστρο ΙΚΑ και Δημόσιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2005, 00:00
Δημιουργούνται οι όροι για μια νέα σαρωτική αντιασφαλιστική ανατροπή

Ωστε έτσι, λοιπόν. Ολα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες αφορούν τους προνομιούχους τραπεζοϋπάλληλους, τα ρετιρέ, που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν ένα ασφαλιστικό καθεστώς τόσο διαφορετικό από των υπόλοιπων εργαζόμενων. Και δεν αφορούν -ας πούμε- τους… μη προνομιούχους τραπεζίτες, που έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις (απορρέουσες από συλλογικές συμβάσεις) προς τα ασφαλιστικά ταμεία των υπαλλήλων τους, τις οποίες επί πολλά χρόνια δεν ικανοποιούσαν, αλλά τώρα πρέπει να τις εμφανίσουν στα βιβλία τους, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Και βέβαια, οι αλλαγές δεν αφορούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, του ΙΚΑ, των Ειδικών Ταμείων και του Δημόσιου, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Πρέπει να είναι κανείς ντιπ άσχετος για να χάψει αυτό το παραμύθι. Και άσχετος και ανυποψίαστος και αφελής (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο). Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να μας ψυλλιάσουν αυτά που γίνονται στην Κοινωνική Ασφάλιση τα τελευταία 15 χρόνια. Νόμοι και κόντρα νόμοι κάνουν το σύστημα όλο και χειρότερο για τους ασφαλισμένους. Λέτε η σημερινή κυβέρνηση να επιχειρεί κάτι άλλο;

Η κυβέρνηση Καραμανλή υλοποιεί μια από τις βασικές διατάξεις του νόμου Ρέππα, ο οποίος προβλέπει ότι μέχρι την 31.12.2007 όλα τα Ειδικά Ταμεία θα πρέπει να έχουν συγχωνευτεί στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Ξεκίνησε λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία και από τις Τράπεζες, γιατί εκεί υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα. Οι Τράπεζες χρωστάνε στα Ταμεία «τ’ άντερά τους» και πλέον πρέπει να τα εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους. Τα ξεφορτώνονται, λοιπόν, μια και καλή και… αν δώσουν κάτι έναντι και σε ορίζοντα δεκαετίας. Αυτό το «κάτι» θα καθοριστεί με νόμο. Δηλαδή, ύστερα από παζάρι των τραπεζιτών με την κυβέρνηση, η οποία φυσικά θα πάρει υπόψη της αυτό που παίρνει και τώρα: τις ανάγκες των Τραπεζών (ειδικά των κρατικών που θέλει να τις πουλήσει και να ‘ναι ελκυστικές).

Και ποιος θα φορτωθεί αυτά που θα ξεφορτωθούν οι τραπεζίτες; Καταρχάς, οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που βλέπουν το ασφαλιστικό τους καθεστώς να ανατρέπεται άρδην. Ειδικά όσοι προσλήφθηκαν από το 1993, αλλά και οι πριν το 1993 (αυτοί τώρα θίγονται λιγότερο, αλλά η σειρά τους θα έρθει αργότερα, όπως θα δούμε).

Εδώ έρχεται και πιάνει η κρατική προπαγάνδα: «Αφού θίγονται μόνο οι τραπεζοϋπάλληλοι, τί μας νοιάζει εμάς; Μήπως αυτοί νοιάστηκαν όταν η κυβέρνηση αφαιρούσε δικά μας δικαιώματα;». Ελα, όμως, που δεν είναι έτσι. Στην Κοινωνική Ασφάλιση όλα είναι μια αλυσίδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, δεν χρειάζεται να έχει κανένας ειδικές γνώσεις για να το καταλάβει. Αφού τα τραπεζοϋπαλληλικά Ταμεία διαλύονται και εντάσσονται στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ (κύρια σύνταξη) και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρική), είναι δυνατόν να μην υπάρξουν επιπτώσεις για το ΙΚΑ και επομένως τα όσα γίνονται να μην αφορούν όλους τους εργαζόμενους; Ακόμα και αν οι τραπεζοϋπάλληλοι ήθελαν την ένταξη (που δεν τη θέλουν και καλά κάνουν), οι ήδη ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα έπρεπε να πουν: «Για καθήστε, ρε μάγκες, εμάς μας ρωτήσατε αν θέλουμε; Για πείτε μας πρώτα τί επιπτώσεις θα έχει αυτή η συγχώνευση στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ».

Ο διοικητής του ΙΚΑ Βαρθολομαίος (άνθρωπος του Εβερτ, που θέλει να κοντύνει τον Αλογοσκούφη, για να προωθήσει το γαμπρό του, το Δούκα) μίλησε καθαρά στη Βουλή για δημιουργία αναλογιστικού ελλείμματος στο ΙΚΑ της τάξης των 9 δισ. ευρώ! Την άλλη μέρα η κυβέρνηση τον έβαλε να τα μαζέψει, αλλά αυτά δεν μαζεύονται. Η επίπτωση στην πραγματικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να την αντέξει το ΙΚΑ; Ρίξτε μια ματιά στο κείμενο του διπλανού πλαισίου και θα καταλάβετε. Στο ΙΚΑ φτιάχνουν κάλπικους προϋπολογισμούς και -το σημαντικότερο- δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα λεφτά που χρωστάνε στο ΕΤΕΑΜ. Πόσα είναι αυτά; 1254 δισ. δρχ., δηλαδή σχεδόν 4 δισ. ευρώ, ήταν το 1996, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του βρετανικού οίκου Government Actua-ry’s, που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα (την αποκάλυψε η «Κ»).

 Και ποια είναι η κατάσταση του ΕΤΕΑΜ; Μαύρο χάλι. Σε δέκα χρόνια -πρόβλεπαν το 1997 οι βρετανοί αναλογιστές- δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις. Τώρα, που θα του εντάξουν και τα επικουρικά των τραπεζοϋπάλληλων, το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο. Αν η κυβέρνηση βάλει το ΙΚΑ να πληρώσει τα χρωστούμενα, θα σωθεί για λίγο το ΕΤΕΑΜ και θα χρεοκοπήσει το ΙΚΑ. Αν το ΙΚΑ δεν πληρώσει τα χρωστούμενα, θα την κουτσοβολέψει για μερικά χρόνια, αλλά θα καταρρεύσει άμεσα το ΕΤΕΑΜ. Πρέπει δε να πάρουμε υπόψη μας ότι οσονούπω (το αργότερο μέχρι 31.12.2007, όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα) θα ενταχθούν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ και τα υπόλοιπα Ειδικά Ταμεία. Αν αναλογιστούμε μόνο ότι θα προστεθούν τα τεράστια ελλείμματα του ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα καταλάβουμε σε τί τραγική κατάσταση θα βρεθούν και το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑΜ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, έχει βρει ήδη τη λύση. Την αναφέρει ο Αλογοσκούφης στην εισηγητική έκθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων: «Μετεξέλιξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑΜ σε ένα και μοναδικό ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης». Πριν τρία χρόνια, με μπόλικα ταρατατζούμ δημιούργησαν το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και το ΕΤΕΑΜ σαν χωριστό Ταμείο, διαφημίζοντας ότι έλυσαν τουλάχιστον για τριάντα χρόνια το πρόβλημα βιωσιμότητας και των δύο, και τώρα μιλούν για συγχώνευσή τους σε ένα και μοναδικό Ταμείο! Ο λόγος είναι προφανής: για να ανακατέψουν ελλείμματα και πλεονάσματα, να βγάλουν ένα μέσο όρο, να παραγγείλουν και μια αναλογιστική μελέτη (στους Βρετανούς ή άλλο ξένο οίκο) και να μας πουν: «Ξέρετε, η αναλογιστική μελέτη δείχνει πρόβλημα και πρέπει να προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις εξορθολογισμού του συστήματος». Αραγε, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν διάβασε την εισηγητική έκθεση του Αλογοσκούφη; Φυσικά και τη διάβασε. Κι όχι μόνο τη διάβασε, αλλά και γνωρίζει ότι αυτό το θέμα συζητιέται. Ομως δεν θέλει ν’ ανοίξει πληγές, γι’ αυτό και παίζει το παιχνίδι της συγκάλυψης.

Μπορούμε από τώρα να προβλέψουμε πού θα εστιασθούν τα πυρά. Πρώτα-πρώτα στα Βαριά και Ανθυγιεινά. Υστερα στους προσληφθέντες μεταξύ 1983 και 1992, που δεν τους είχαν θίξει τόσο οι προηγούμενοι νόμοι. Τέλος, στους ασφαλισμένους των Ειδικών Ταμείων που θα έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑΜ.

Και οι εργαζόμενοι του Δημόσιου πού κολλάνε σε όλ’ αυτά; Φαντάζεται κανείς ότι θα επιχειρηθούν οι καινούργιες ανατροπές και θα μείνουν ανέγγιχτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει το δρόμο, έχοντας επεξεργαστεί σχέδιο για δημιουργία Ταμείου στο Δημόσιο (γεγονός που η ΑΔΕΔΥ κράτησε κρυφό). Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει παρά να προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ετσι και δημιουργηθεί Ταμείο, χωρίς αποθεματικά φυσικά, θα μπουν επί τάπητος οι ανατροπές, για να εξασφαλιστεί η αναλογιστική του ισορροπία. Αυτό το «τραγούδι» το έχουμε ακούσει τόσες φορές μέχρι τώρα.

Να, λοιπόν, γιατί η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και να γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δουλεύει σαν δούρειος ίππος, κρατώντας τον κόσμο στο σκοτάδι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Θα συνεχίσουμε την αντιασφαλιστική ανατροπή
Επόμενο άρθρο

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Κλέφτες – λωποδύτες – παράνομοι

Σχετικά Αρθρα

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

Εργατικά 24 Ιούν 2026, 12:30

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 20:15

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 14:12

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

Εργατικά 20 Ιούν 2026, 18:59

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    17Ν
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο 17Ν
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Ποιοι είμαστε
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επικοινωνία
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Όροι χρήσης
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Ποιοι είμαστε
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επικοινωνία
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo