Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
  • Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!
  • Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό
  • Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στο στόχαστρο ΙΚΑ και Δημόσιο
Εργατικά

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Στο στόχαστρο ΙΚΑ και Δημόσιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2005, 00:00
Δημιουργούνται οι όροι για μια νέα σαρωτική αντιασφαλιστική ανατροπή

Ωστε έτσι, λοιπόν. Ολα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες αφορούν τους προνομιούχους τραπεζοϋπάλληλους, τα ρετιρέ, που πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν ένα ασφαλιστικό καθεστώς τόσο διαφορετικό από των υπόλοιπων εργαζόμενων. Και δεν αφορούν -ας πούμε- τους… μη προνομιούχους τραπεζίτες, που έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις (απορρέουσες από συλλογικές συμβάσεις) προς τα ασφαλιστικά ταμεία των υπαλλήλων τους, τις οποίες επί πολλά χρόνια δεν ικανοποιούσαν, αλλά τώρα πρέπει να τις εμφανίσουν στα βιβλία τους, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Και βέβαια, οι αλλαγές δεν αφορούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, του ΙΚΑ, των Ειδικών Ταμείων και του Δημόσιου, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Πρέπει να είναι κανείς ντιπ άσχετος για να χάψει αυτό το παραμύθι. Και άσχετος και ανυποψίαστος και αφελής (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο). Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να μας ψυλλιάσουν αυτά που γίνονται στην Κοινωνική Ασφάλιση τα τελευταία 15 χρόνια. Νόμοι και κόντρα νόμοι κάνουν το σύστημα όλο και χειρότερο για τους ασφαλισμένους. Λέτε η σημερινή κυβέρνηση να επιχειρεί κάτι άλλο;

Η κυβέρνηση Καραμανλή υλοποιεί μια από τις βασικές διατάξεις του νόμου Ρέππα, ο οποίος προβλέπει ότι μέχρι την 31.12.2007 όλα τα Ειδικά Ταμεία θα πρέπει να έχουν συγχωνευτεί στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Ξεκίνησε λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία και από τις Τράπεζες, γιατί εκεί υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα. Οι Τράπεζες χρωστάνε στα Ταμεία «τ’ άντερά τους» και πλέον πρέπει να τα εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους. Τα ξεφορτώνονται, λοιπόν, μια και καλή και… αν δώσουν κάτι έναντι και σε ορίζοντα δεκαετίας. Αυτό το «κάτι» θα καθοριστεί με νόμο. Δηλαδή, ύστερα από παζάρι των τραπεζιτών με την κυβέρνηση, η οποία φυσικά θα πάρει υπόψη της αυτό που παίρνει και τώρα: τις ανάγκες των Τραπεζών (ειδικά των κρατικών που θέλει να τις πουλήσει και να ‘ναι ελκυστικές).

Και ποιος θα φορτωθεί αυτά που θα ξεφορτωθούν οι τραπεζίτες; Καταρχάς, οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που βλέπουν το ασφαλιστικό τους καθεστώς να ανατρέπεται άρδην. Ειδικά όσοι προσλήφθηκαν από το 1993, αλλά και οι πριν το 1993 (αυτοί τώρα θίγονται λιγότερο, αλλά η σειρά τους θα έρθει αργότερα, όπως θα δούμε).

Εδώ έρχεται και πιάνει η κρατική προπαγάνδα: «Αφού θίγονται μόνο οι τραπεζοϋπάλληλοι, τί μας νοιάζει εμάς; Μήπως αυτοί νοιάστηκαν όταν η κυβέρνηση αφαιρούσε δικά μας δικαιώματα;». Ελα, όμως, που δεν είναι έτσι. Στην Κοινωνική Ασφάλιση όλα είναι μια αλυσίδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, δεν χρειάζεται να έχει κανένας ειδικές γνώσεις για να το καταλάβει. Αφού τα τραπεζοϋπαλληλικά Ταμεία διαλύονται και εντάσσονται στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ (κύρια σύνταξη) και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρική), είναι δυνατόν να μην υπάρξουν επιπτώσεις για το ΙΚΑ και επομένως τα όσα γίνονται να μην αφορούν όλους τους εργαζόμενους; Ακόμα και αν οι τραπεζοϋπάλληλοι ήθελαν την ένταξη (που δεν τη θέλουν και καλά κάνουν), οι ήδη ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα έπρεπε να πουν: «Για καθήστε, ρε μάγκες, εμάς μας ρωτήσατε αν θέλουμε; Για πείτε μας πρώτα τί επιπτώσεις θα έχει αυτή η συγχώνευση στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ».

Ο διοικητής του ΙΚΑ Βαρθολομαίος (άνθρωπος του Εβερτ, που θέλει να κοντύνει τον Αλογοσκούφη, για να προωθήσει το γαμπρό του, το Δούκα) μίλησε καθαρά στη Βουλή για δημιουργία αναλογιστικού ελλείμματος στο ΙΚΑ της τάξης των 9 δισ. ευρώ! Την άλλη μέρα η κυβέρνηση τον έβαλε να τα μαζέψει, αλλά αυτά δεν μαζεύονται. Η επίπτωση στην πραγματικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να την αντέξει το ΙΚΑ; Ρίξτε μια ματιά στο κείμενο του διπλανού πλαισίου και θα καταλάβετε. Στο ΙΚΑ φτιάχνουν κάλπικους προϋπολογισμούς και -το σημαντικότερο- δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα λεφτά που χρωστάνε στο ΕΤΕΑΜ. Πόσα είναι αυτά; 1254 δισ. δρχ., δηλαδή σχεδόν 4 δισ. ευρώ, ήταν το 1996, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του βρετανικού οίκου Government Actua-ry’s, που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα (την αποκάλυψε η «Κ»).

 Και ποια είναι η κατάσταση του ΕΤΕΑΜ; Μαύρο χάλι. Σε δέκα χρόνια -πρόβλεπαν το 1997 οι βρετανοί αναλογιστές- δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις. Τώρα, που θα του εντάξουν και τα επικουρικά των τραπεζοϋπάλληλων, το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο. Αν η κυβέρνηση βάλει το ΙΚΑ να πληρώσει τα χρωστούμενα, θα σωθεί για λίγο το ΕΤΕΑΜ και θα χρεοκοπήσει το ΙΚΑ. Αν το ΙΚΑ δεν πληρώσει τα χρωστούμενα, θα την κουτσοβολέψει για μερικά χρόνια, αλλά θα καταρρεύσει άμεσα το ΕΤΕΑΜ. Πρέπει δε να πάρουμε υπόψη μας ότι οσονούπω (το αργότερο μέχρι 31.12.2007, όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα) θα ενταχθούν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ και τα υπόλοιπα Ειδικά Ταμεία. Αν αναλογιστούμε μόνο ότι θα προστεθούν τα τεράστια ελλείμματα του ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα καταλάβουμε σε τί τραγική κατάσταση θα βρεθούν και το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑΜ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, έχει βρει ήδη τη λύση. Την αναφέρει ο Αλογοσκούφης στην εισηγητική έκθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων: «Μετεξέλιξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑΜ σε ένα και μοναδικό ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης». Πριν τρία χρόνια, με μπόλικα ταρατατζούμ δημιούργησαν το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και το ΕΤΕΑΜ σαν χωριστό Ταμείο, διαφημίζοντας ότι έλυσαν τουλάχιστον για τριάντα χρόνια το πρόβλημα βιωσιμότητας και των δύο, και τώρα μιλούν για συγχώνευσή τους σε ένα και μοναδικό Ταμείο! Ο λόγος είναι προφανής: για να ανακατέψουν ελλείμματα και πλεονάσματα, να βγάλουν ένα μέσο όρο, να παραγγείλουν και μια αναλογιστική μελέτη (στους Βρετανούς ή άλλο ξένο οίκο) και να μας πουν: «Ξέρετε, η αναλογιστική μελέτη δείχνει πρόβλημα και πρέπει να προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις εξορθολογισμού του συστήματος». Αραγε, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν διάβασε την εισηγητική έκθεση του Αλογοσκούφη; Φυσικά και τη διάβασε. Κι όχι μόνο τη διάβασε, αλλά και γνωρίζει ότι αυτό το θέμα συζητιέται. Ομως δεν θέλει ν’ ανοίξει πληγές, γι’ αυτό και παίζει το παιχνίδι της συγκάλυψης.

Μπορούμε από τώρα να προβλέψουμε πού θα εστιασθούν τα πυρά. Πρώτα-πρώτα στα Βαριά και Ανθυγιεινά. Υστερα στους προσληφθέντες μεταξύ 1983 και 1992, που δεν τους είχαν θίξει τόσο οι προηγούμενοι νόμοι. Τέλος, στους ασφαλισμένους των Ειδικών Ταμείων που θα έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑΜ.

Και οι εργαζόμενοι του Δημόσιου πού κολλάνε σε όλ’ αυτά; Φαντάζεται κανείς ότι θα επιχειρηθούν οι καινούργιες ανατροπές και θα μείνουν ανέγγιχτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δείξει το δρόμο, έχοντας επεξεργαστεί σχέδιο για δημιουργία Ταμείου στο Δημόσιο (γεγονός που η ΑΔΕΔΥ κράτησε κρυφό). Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει παρά να προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ετσι και δημιουργηθεί Ταμείο, χωρίς αποθεματικά φυσικά, θα μπουν επί τάπητος οι ανατροπές, για να εξασφαλιστεί η αναλογιστική του ισορροπία. Αυτό το «τραγούδι» το έχουμε ακούσει τόσες φορές μέχρι τώρα.

Να, λοιπόν, γιατί η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και να γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δουλεύει σαν δούρειος ίππος, κρατώντας τον κόσμο στο σκοτάδι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Θα συνεχίσουμε την αντιασφαλιστική ανατροπή
Επόμενο άρθρο

Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

Κλέφτες – λωποδύτες – παράνομοι

Σχετικά Αρθρα

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

Εργατικά 17 Απρ 2026, 13:58

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

Εργατικά 3 Απρ 2026, 14:53

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:24

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

Ημέρα κινέζικης γλώσσας.

Ημέρα δισκοπωλείου.

Ημέρα Τύπου.

1942: Εκδίδεται η παράνομη αντιστασιακή εφημερίδα του ΕΑΜ “Ελεύθερη Ελλάδα“.

1971: Βόμβα σε σταθμευμένο ΙΧ πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

1972: Δυο βόμβες κάτω από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα.

1973: Βόμβες σε τράπεζα και έξω από το σπίτι του Κ. Τσίτουρα, προέδρου της χουντικής «Ενώσεως Νέων Επιστημόνων»).

1998: Η RAF ανακοινώνει τη διάλυσή της μετά από 28 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    17Ν
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο 17Ν
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Ποιοι είμαστε
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επικοινωνία
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Όροι χρήσης
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Ποιοι είμαστε
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Επικοινωνία
  • Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Κορυφή του παγόβουνου η ανατροπή στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπάλληλων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo