Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
  • Ο Αγώνας του Αιώνα
  • Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;
  • Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πλιάτσικο σε εργατικά δικαιώματα και κρατική περιουσία
Εργατικά

Ολυμπιακή

Πλιάτσικο σε εργατικά δικαιώματα και κρατική περιουσία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2008, 00:00

Ο γκαουλάιτερ των μονοπωλίων, η Κομισιόν, έβγαλε διαταγή: η Ολυμπιακή Αεροπορία διαλύεται. Οι εργαζόμενοί της απολύονται. Τα περιουσιακά της στοιχεία μοιράζονται σε τρεις εταιρίες, οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένη επιχειρηματική δράση! Η κυβέρνηση Καραμανλή, πειθήνιο όργανο του κεφάλαιου, σπεύδει να εκτελέσει τη διαταγή, βάζοντας μπρος μια ακόμη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του πολύπαθου αερομεταφορέα. Πέντε προσπάθειες είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία η σημερινή κυβέρνηση, όλες αποτυχημένες. Λέτε η έβδομη στη σειρά να είναι η τυχερή τους; Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αγώνα που θα δώσουν οι 8.500 μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ομίλου και από τη μαχητική συμπαράσταση που θα εκδηλωθεί στον αγώνα τους.

Τι προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν; Η Ολυμπιακή θα κλείσει και τα «ιμάτιά» της θα διαμοιραστούν σε τρεις εταιρίες. Η «Πάνθεον» θα πάρει τα αεροσκάφη, το εμπορικό όνομα, το σήμα με τους κύκλους και τις σημαντικές χρονοθυρίδες στα αεροδρόμια του εξωτερικού (τα περίφημα slots, μερικά από τα οποία είναι προνομιούχα, γιατί είναι παλιά). Ομως, η νέα εταιρία δε θα μπορεί να έχει πτητικό έργο μεγαλύτερο από το 65% αυτού που έχει σήμερα η Ολυμπιακή! Αρκεί και μόνο αυτός ο όρος για να αποκαλύψει τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση. Ερχεται ένα πολιτικό όργανο, σε μια αγορά που υποτίθεται ότι είναι ελεύθερη, και επιβάλλει όρο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση απαγορεύεται να επιδοτήσει την Ολυμπιακή, η Κομισιόν όμως επιτρέπεται να της βάζει πλαφόν στο πτητικό της έργο. Επόμενο είναι κάποια από τα slots να «περισσέψουν» και να πουληθούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που τα εποφθαλμιούν, γιατί αφορούν ώρες αεροπορικής αιχμής. Και βέβαια, κάτι που πρέπει να πουληθεί υποχρεωτικά θα πουληθεί σε τιμή πολύ κάτω απ’ αυτή που θα έπιανε σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς.

Η επίγεια εξυπηρέτηση και οι εμπορευματικές μεταφορές θα μεταφερθούν σε άλλη, νέα εταιρία. Πρόκειται για την πιο κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου, την οποία τόσοι και τόσοι εποφθαλμι-ούν. Τέλος, σε άλλη, νέα εταιρία θα μεταφερθεί και η επισκευαστική βάση, η αμέσως πιο κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου. Ας σημειωθεί πως η Ολυμπιακή πλήρωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέας επισκευαστικής βάσης στο «Ελ. Βενιζέλος». Η επένδυση αυτή θα πάει τώρα σε κάποιους ιδιώτες, με πρώτη υποψήφια την Aegean, που  ενδιαφέρεται να πάρει αυτή τη δουλειά και έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει δικό της υπόστεγο στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τι θα συμβολίζουν πλέον οι έξι κύκλοι; Μια μικρή αεροπορική εταιρία, με μειωμένο πτητικό έργο, χωρίς δική της επισκευαστική βάση και χωρίς την επίγεια εξυπηρέτηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Δηλαδή, μια εταιρία που δε θα μπορεί να επιβιώσει και θα υποταχτεί στα μεγαθήρια του κλάδου, είτε με πώληση σε κάποιο απ’ αυτά είτε με στρατηγική συνεργασία (ανάλογα με το τι θα συμφέρει το μεγαθήριο). Αυτή, άλλωστε, είναι η στρατηγική που με συνέπεια υπηρετεί εδώ και χρόνια η Κομισιόν. Να σχηματιστούν στην Ευρώπη 2-3 μεγάλοι αεροπορικοί όμιλοι, που θα συγκεντρώσουν όλη τη δουλειά. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια κυνηγά με μένος την Ολυμπιακή, βοηθούμενη βέβαια και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που έχουν αναλάβει τις δικές τους δεσμεύσεις έναντι διάφορων καπιταλιστών, εγχώριων και ξένων, που λιγουρεύονται τα «φιλέτα». Το «Ελ. Βενιζέλος», ένα πραγματικό χρυσορυχείο, που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκε στους Γερμανούς της «Χόχτιφ» με μια από τις απεχθέστερες αποικιοκρατικές συμβάσεις που υπογράφηκαν από καταβολής ελληνικού κράτους. Τα αμέσως μεγαλύτερα αεροδρόμια τα ετοιμάζουν για παράδοση σε καπιταλιστικούς ομίλους, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Ηρθε τώρα η ώρα να παραδώσουν και την Ολυμπιακή, που η παραμονή της υπό κρατικό έλεγχο αποτελεί εδώ και χρόνια καρφί στο μάτι τους.

Ως εδώ, έχουμε ένα άγριο πλιάτσικο σε βάρος της κρατικής περιουσίας. Περιουσία που σχηματίστηκε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κόβεται σε φέτες και μοιράζεται σε ιδιώτες καπιταλιστές. Αν η Ολυμπιακή ήταν ένας ιδιωτικός όμιλος ούτε να διανοηθούν τέτοια εξέλιξη δε θα διανοούνταν οι μάνατζέρ της. Ακριβώς επειδή είναι περιουσιακό στοιχείο του κράτους, κόβεται σε φέτες και κυριολεκτικά ξεπουλιέται με μια απλή κυβερνητική απόφαση, την οποία ασμένως θα επικυρώσει ο κυβερνητικός λόχος στη Βουλή.

Πέρα από το πλιάτσικο σε βάρος της κρατικής περιουσίας, όμως, έχουμε πλιάτσικο και σε βάρος των θέσεων εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων και εργασιακών σχέσεων διαμορφωμένων μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Περιττεύει να ασχοληθούμε με τις παπάρες του Χατζηδάκη, που βγαίνει σε αβανταδόρικες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και δηλώνει ότι εξασφαλίζονται πλέρια τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οταν στο «πακέτο» περιλαμβάνονται μέτρα όπως πρόωρη συνταξιοδότηση (κι άλλο πλιάτσικο σε βάρος του ΙΚΑ), στήριξη εισοδήματος για ένα χρόνο (δηλαδή, επίδομα ανεργίας), μετάταξη στο δημόσιο και συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη απολυμένων συμβασιούχων με επιδότηση του εργοδότη, μοριοδότηση συμβασιούχων για πρόσληψη στο δημόσιο κ.λπ., καταλαβαίνουμε πως επίκεινται απολύσεις και μάλιστα μαζικές.

Τουλάχιστον 5.000 θα είναι οι θέσεις μονίμων και συμβασιούχων που θα χαθούν. Δε μιλάμε μόνο για κάποιους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους, μιλάμε για κατάργηση θέσεων εργασίας, που είναι χειρότερο. Οσοι θα μείνουν στη δουλειά θα επαναπροσληφθούν από τις νέες εταιρίες από μηδενική βάση. Δηλαδή, χωρίς να ισχύουν οι συλλογικές τους συμβάσεις. Δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες δεκαετιών, δικαιώματα ζηλευτά από άλλους εργαζόμενους θα χαθούν κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ασκηθεί πίεση συνολικά πάνω στις εργασιακές σχέσεις και να επιταχυνθούν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Ο λόγος έχει δοθεί πλέον στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής. ‘Η θα κάνουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα ή θα μπουν σε μια λογική παζαρεμάτων και συμβιβασμών, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Στη δεύτερη κατεύθυνση σπρώχνουν ήδη η ΓΣΕΕ και η ΟΣΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν εργαζόμενους που την Πέμπτη άναψαν καπνογόνα μέσα στο αεροδρόμιο. Ομως, αν δεν επιλεγούν σκληρές μορφές αγώνα, αν δε «σπάσουν αυγά», η κυβέρνηση δε θ’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί έχει τα στηρίγματά της κι είναι πολλά. Τα αεροδρόμια πρέπει να νεκρώσουν.

ΥΓ1: Οι Πασόκοι έχουν το θράσος και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ξεπούλημα. Ξεχνούν τις δικές τους πέντε απόπειρες για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής; Ξεχνούν τις ιταμές δηλώσεις του Πάγκαλου, ως υπουργού Μεταφορών, ότι η Ολυμπιακή πρέπει να δοθεί σ’ έναν ιδιώτη κι αυτός να απολύσει όλους τους υπαλλήλους και να επαναπροσλάβει ίσως μερικούς; Αυτό ακριβώς κάνει τώρα η κυβέρνηση Καραμανλή.

ΥΓ2: Η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, δήλωνε διά του τομεάρχη Μεταφορών Α. Παπαληγούρα (σημερινού υπουργού Εφοπλισμού), ότι «δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχτεί ξεπούλημα της Ολυμπιακής». Τα δυο κόμματα απλώς άλλαξαν θέσεις και ρόλους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπιακή

Νεκρός για το γκράφιτι
Επόμενο άρθρο

Ολυμπιακή

Ανάγκη για πανεργατικό μέτωπο

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ολυμπιακή

    17Ν
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο 17Ν
  • Ολυμπιακή

    ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ολυμπιακή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ολυμπιακή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ολυμπιακή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολυμπιακή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ολυμπιακή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ολυμπιακή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ολυμπιακή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολυμπιακή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ολυμπιακή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ολυμπιακή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ολυμπιακή

      Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ολυμπιακή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Επικοινωνία
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Όροι χρήσης
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Ποιοι είμαστε
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Επικοινωνία
  • Ολυμπιακή

    Ολυμπιακή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo