Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα
  • Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
  • Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο
  • Μαρινακίες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Οι απεργοί των δήμων πρέπει να νικήσουν
Εργατικά

Οι απεργοί των δήμων πρέπει να νικήσουν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2006, 00:00

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει τελειώσει η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ολα δείχνουν ότι η αδιαλλαξία, η κοροϊδία της κυβέρνησης Καραμανλή δεν επιτρέπει στην ηγεσία της ομοσπονδίας να κλείσει την απεργία. Αλλωστε, στη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων των δήμων της Αττικής, που έγινε την ίδια μέρα (Πέμπτη 13.4), η απαίτηση όλων όσων μίλησαν ήταν συνέχιση και κλιμάκωση.

Η κατάσταση δημιουργεί ζόρια. Πρώτα και κύρια στην κυβέρνηση, που πίστευε ότι μετά την επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ θα συνεχίσει να κάνει περίπατο στο εργασιακό μέτωπο, χωρίς παραχωρήσεις και ιδιαίτερο πολιτικό κόστος. Τώρα βλέπει τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να απειλούν τους σχεδιασμούς της, παρ’ όλο που προσπαθεί να το παίζει ψύχραιμη και διαλλακτική. Ζόρια βέβαια έχει και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω με άδεια χέρια, για άλλη μια φορά. Με δήθεν κατακτήσεις.

Προβλήματα, βέβαια, υπάρχουν και στην απεργία. Στο μέτωπο των απεργών. Ορισμένα μάλιστα, τα οποία είναι κρίσιμα, δεν υπάρχουν δυστυχώς οι προϋποθέσεις να αντιμετωπιστούν.  Ισως εδώ εστιάζεται και το κύριο ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, μέσα σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα ύφεσης να ξεπεταχτεί μια απεργία που να φτάνει στα όρια της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των απεργών.

Η απάντηση περιέχει πολλές πλευρές. Ακόμα και ορισμένες αντιφάσεις. Το κύριο είναι ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και κυρίως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν μπει σ’ ένα σκληρό λούκι, που όλο και περισσότερο μεγαλώνει. Δεν είναι μόνο η αβάσταχτη λιτότητα. Είναι η όλο και μεγαλύτερη εντατικότητα, αποτέλεσμα της υποχώρησης της συλλογικής δράσης. Η όλο και μεγαλύτερη διόγκωση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Οι ηπατίτιδες και οι καρκίνοι θερίζουν στην καθαριότητα. Κι από πάνω οι δήμαρχοι πιέζουν για όλο και περισσότερη, όλο και φτηνότερα αμειβόμενη εργασία.

Το 2003 ο Παπαδόπουλος με έγγραφό του δεσμευόταν να προχωρήσει στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών. Μετά από τρία χρόνια δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Ακόμα και εκεί που υποσχόταν ότι θα παραχωρηθούν (κυρίως στους εργάτες που είναι πίσω από τα απορριμματοφόρα) το κόστος εξαγοράς των ενσήμων, που έπεφτε στις πλάτες των δικαιούχων, έκανε απαγορευτική κάθε σκέψη για να προχωρήσει η ένταξη.

Η δυσαρέσκεια απ’ όλη αυτή την κατάσταση στρεφόταν ευθέως και κατά της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κυρίως της ΠΑΣΚΕ που είναι πρώτη δύναμη. Σε λίγες μέρες γίνεται και το συνέδριο της ομοσπονδίας. Στη Ρόδο!!! Κάτι θα έπρεπε να έχουν στις αποσκευές τους η ΠΑΣΚΕ αλλά και η ΔΑΣ (ΚΚΕ) και η ΔΑΚΕ, για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού.

Προκήρυξαν λοιπόν μια 48ωρη απεργία για 5-6 Απρίλη. Η αδιαλλαξία όμως της κυβέρνησης, η επιτυχία που είχε η απεργία σε αρκετούς δήμους –κυρίως στην καθαριότητα- έκανε αφάνταστα δύσκολη την επιστροφή χωρίς απολύτως τίποτα. Τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι συνδικαλιστές έλεγαν καθαρά στους εργάτες καθαριότητας ότι κύριος στόχος είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά και όχι απλά η απόσπαση μιας μικρής αύξησης στο επίδομα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την 6η Απρίλη, τη δεύτερη μέρα της απεργίας, οι Αγωνιστικές Κινήσεις συσπείρωσης στους ΟΤΑ, άλλά και η ΑΣΚ (ΣΥΝ) κάνουν ρελάνς, προτείνοντας συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης. Παρά την κάθετα αρνητική στάση της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΚΚΕ δεν έχουν περιθώρια. Ετσι, παρά τις παλινωδίες τους (το ΚΚΕ π.χ. πρότεινε να μη συνεχιστεί η απεργία, να μαζευτεί το σκουπίδι και μετά να κλιμακωθεί ο αγώνας με συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 13/4 –μετά από μια βδομάδα δηλαδή!!!- χωρίς καμία άλλη προοπτική), έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και προχώρησαν στην συνέχιση. Το χειρότερο ήταν ίσως ότι υποχρεώθηκαν να διατυπώσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης:

– Την ένταξη στα Β.Α.Ε. όσων ειδικοτήτων προβλέπει ο κανονισμός του ΙΚΑ (η κυβέρνηση συζητούσε μόνο γι αυτούς που είναι πίσω από τα απορριμματοφόρα), χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους. (Λύση δηλαδή που δεν θα αποτρέπει τους εν ενεργεία εργαζόμενους να κάνουν χρήση των διατάξεων).

– Κλαδική αύξηση στο επίδομα

– Αποτίμηση των παροχών σε είδος και πληρωμή τους σε χρήμα.

– Επέκταση της συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Ο κύβος είχε ήδη ριχτεί. Τώρα ο δρόμος έχει πολύ δύσκολη επιστροφή με άδεια χέρια. Δημιουργεί μάλιστα ιδιαίτερη δυσκολία στην κυβέρνηση το άνοιγμα του ζητήματος (η επέκταση των Β.Α.Ε., τη στιγμή που σκοπεύει να τα πετσοκόψει).

Βέβαια, η κατάσταση είναι δύσκολη. Γίνεται δε ακόμη δυσκολότερη από την αδυναμία και την άρνηση των ισχυρών δυνάμεων της ομοσπονδίας να κλιμακώσουν τον αγώνα, να αξιοποιήσουν τον πυρήνα των εργατών που έχει αγωνιστικές διαθέσεις, να βάλει πιο ενεργά στην μάχη το μεγάλο σώμα των απεργών που απλώς απεργεί –όχι ότι αυτό είναι ασήμαντο- και περιμένει. Ομως, ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, τα σκουπίδια που κάνουν πλέον πάρτι, έχουν την δική τους δυναμική. Μπορούν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικές παραχωρήσεις. Κι αυτό θα είναι αρκετά σημαντικό για όλους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦούμαρα ο επενδυτής
Επόμενο άρθρο Η ξεφτίλα της τρομοϋστερίας

Σχετικά Αρθρα

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo