Η «Παπαστράτος» καταγράφει παράνομα τα βιομετρικά στοιχεία των εργατών της!

0

Το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιούλη, επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της «Παπαστράτος», θυγατρικής της Philip Morris, στον Ασπρόπυργο. Από απόσταση περίπου τριών μέτρων είδαμε να υπάρχει εκεί που χτυπούν κάρτα οι εργάτες μια εγκατάσταση παρόμοια με αυτή που υπάρχει στις εισόδους των τραπεζών και των φυλακών, χωρίς το κουβούκλιο. Ηταν σε σχήμα πι και στη δεξιά άνω γωνία υπήρχε κάμερα που έπαιρνε τα βιομετρικά στοιχεία των εργατών. Δίπλα στο μηχάνημα ήταν ένας σεκιουριτάς που εξηγούσε στους εργάτες τι πρέπει να κάνουν. Κάτω απ’ αυτό το μηχάνημα πέρασαν όλοι οι εργάτες που μπήκαν για να δουλέψουν στην απογευματινή βάρδια.

Αν η καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων των εργατών ήταν εθελοντική, θα βλέπαμε κάποιους απ΄αυτούς να μην περνούν κάτω από την καταγραφική συσκευή.

Εργάτες που κατάλαβαν ότι είμαστε δημοσιογράφοι μας πλησίασαν και μας ανέφεραν ότι αυτή η συσκευή τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες και ότι καταγράφουν τα βιομετρικά τους στοιχεία. Αγανακτισμένοι μας ζήτησαν να γνωστοποιήσουμε και να καταγγείλουμε αυτή την παράνομη ενέργεια.

Την Πέμπτη προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με εκπρόσωπο της εταιρίας και εκπρόσωπο του σωματείου. Ζητήσαμε από την υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου του εργοστασίου να μας συνδέσει με εκπρόσωπο της εταιρίας, αφού την ενημερώσαμε ότι θέλουμε να τον ρωτήσουμε για την παράνομη ενέργεια της λήψης των βιομετρικών στοιχείων των εργατών. Μετά από δύο ώρες επικοινωνήσαμε και πάλι με την υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου, η οποία μας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της εταιρίας με αναλυτικό e-mail και εκείνος της απάντησε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας όταν τελειώσει το μίτινγκ. Οταν ζητήσαμε το τηλέφωνό του, η υπάλληλος αρνήθηκε λέγοντας ότι αυτή είναι η εντολή της διοίκησης.

Προφανώς, ο εκπρόσωπος της «Παπαστράτος» κρύβεται γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη σκαστή παρανομία. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα παρέμβει για να αναγκάσει την «Παπαστράτος» να αποσύρει αυτό το μηχάνημα και να καταστρέψει όλα τα βιομετρικά στοιχεία των εργατών που έχει συλλέξει; Aναμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: