Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς
  • Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ενώ κάνουν μαζικές απολύσεις!
Εργατικά

Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

Ενώ κάνουν μαζικές απολύσεις!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Οκτ 2010, 00:00

Την περασμένη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα μ’ αυτό, την τριετία 2011, 2012 και 2013 η ανεργία θα αυξηθεί σε 14,5%, 15% και 14.6% αντίστοιχα. Η ανεργία το 2010 αυξήθηκε κατά 2,1% και πήγε στο 11,6% από 9,5% που ήταν το 2009. Παρενθετικά μιλώντας, επαναλαμβάνουμε αυτό που πάγια λέμε: Οτι οι μπλε και πράσινες κυβερνήσεις υποεκτι-  μούν σταθερά τα ποσοστά ανεργίας, ενώ από το 1988 η ΕΣΥΕ (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας) θεωρεί τους εργαζόμενους που δουλεύουν μια ώρα τη βδομάδα ως απασχολούμενους!

Το φθινόπωρο του 2009 και την άνοιξη του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε αρκετά προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας την περασμένη Τρίτη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει κι άλλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών 400.000 εργαζόμενων.

Βασικό επιχείρημα του Α. Λοβέρδου ήταν ότι επιδοτούν τις ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Εμείς με επιχειρήματα εξηγούσαμε, ότι οι καπιταλιστές όχι μόνο δεν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και θα τις μειώσουν, παρά το ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών. Φυσικά δεν κάναμε καμιά ανακάλυψη. Απλά, όποιος διάβαζε προσεκτικά τις προϋποθέσεις ένταξης στα προγράμματα αυτά εύκολα έβγαζε αυτό το συμπέρασμα. Συγκεκριμένα, η προϋπόθεση που έμπαινε ήταν το τελευταίο εξάμηνο πριν την ένταξη στο πρόγραμμα να μη μειωθεί ο αριθμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση. Αυτή η προϋπόθεση τους δίνει τη δυνατότητα:

Πρώτο, να απολύουν εργαζόμενους και να προσλαμβάνουν άλλους με πολύ μικρότερες αποδοχές, μέσα στο εξάμηνο πριν την αίτηση της ένταξης.

Δεύτερο, να κάνουν μαζικές απολύσεις και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση ένταξης το επόμενο εξάμηνο και να παίρνουν μερικούς απ’ αυτούς που είχαν απολύσει. Ηταν φανερό, ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι μ’ αυτά τα προγράμματα δεν ενισχύει την απασχόληση, αλλά τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγάλουν τεράστια κέρδη. Γνώριζε και γνωρίζει ότι, παρά την πριμοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, η ανεργία θα αυξηθεί.
Οπως αναφέραμε παραπάνω την περασμένη Δευτέρα 4 Οκτώβρη δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού και τα ποσοστά για την ανεργία, που την τριετία 2011, 2012 και 2013, θα είναι αντίστοιχα 14,5%, 15% και 14,6%.

Την περασμένη Τρίτη, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του προσχέδιου του κρατικού προϋπολογισμού, η υπουργός Εργασίας έδωσε συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενη στην ανεργία και στα προγράμματα επιδότησης των θέσεων εργασίας είπε ανάμεσα στ’ άλλα: «Κοιτάξτε, όσο υπάρχει ύφεση στην οικονομία, η ανεργία θα ανεβαίνει. Επομένως, θα δούμε αλλαγή αυτής της πορείας, αυτών των εξελίξεων, όταν η οικονομία θα αρχίζει από το τέλος του 2011 να μπαίνει σε μια τροχιά ανάκαμψης στην αρχή και ανάπτυξης ακολούθως. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιμέναμε μέσα στο 2010, και θα έλεγα και στο 2011, μια αύξηση των ποσοστών ανεργίας. Ο στόχος μας εδώ είναι μέσα  από την ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων… να διατηρήσουμε στο έπακρο τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες στην διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Καταρχάς, πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά τα έλεγε η Λ. Κατσέλη ενώ γνώριζε ότι έχουν δημοσιοποιηθεί το προσχέδιο προϋπολογισμού και τα ποσοστά ανεργίας των ετών 2010, 2011, 2012 και 2013. Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν: ‘Η θεωρεί ότι είμαστε Μαμελούκοι και δεν ξέρουμε να διαβάζουμε προσχέδια και σχέδια προϋπολογισμών ή ότι είμαστε λαμόγια και θα ξεχάσουμε τα νούμερα της ανεργίας.

Είπε η Λ.Κατσέλη, ότι περίμεναν τόσο το 2010 όσο και το 2011μια αύξηση της ανεργίας. Προσέξτε λίγο εδώ. Η ανεργία το 2010 και το 2011 αυξάνεται σε σχέση με το 2009 κατά 22,1% και 52,6% αντίστοιχα. Ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 αυξάνεται κατά 25%. Και έχεις την Κατσέλη να σου λέει ότι οι Πασόκοι της κυβέρνησης περίμεναν «μια αύξηση της ανεργίας». Μπορεί στα σοβαρά η υψηλή αύξηση της ανεργίας το 2010 και το 2011 να θεωρείται «μια αύξηση»;

Το 2012 η ανεργία θ αυξηθεί από 14,5% σε 15%. Πού κολλάει η εκτίμηση της Λ. Κατσέλη, ότι από το τέλος του 2011 θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης, όταν και το 2012 θα συνεχιστεί η αύξηση της ανεργίας; Δεν κολλάει πουθενά. Ισχυρίστηκε ακόμη η υπουργός Εργασίας ότι με τα επιδοτούμενα προγράμματα επιδιώκουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Ποιος άνθρωπος μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά, ότι επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 400.000 θέσεων εργασίας και την ίδια περίοδο (2011, 2012 και 2013) η ανεργία θα κινείται στα επίπεδα των 14,5%, 15% και 14,6%, ενώ το 2010 ήταν 11,6%; Δηλαδή, θα «σώσουν» 400.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία θα αυξηθεί την ίδια περίοδο κατά 25%, 29,3% και 25,9%; Οποιος τολμά να το ισχυριστεί, απλούστατα γελιοποιείται. Οποιος το ισχυρίζεται, όπως καλή ώρα η Λ. Κατσέλη, το κάνει μόνο και μόνο για να καλύψει την πρακτική του, ότι μ’ αυτά τα προγράμματα θέλει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα  την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Οταν διαβάζαμε σε κείμενα των κλασικών του μαρξισμού-λενινισμού, ότι το κεφάλαιο, ακόμη και σε περίοδο κρίσεων, βγάζει υπερκέρδη, το αποδεχόμασταν μεν, αλλά είχαμε κενά στο να μπορέσουμε με επιχειρήματα δικά μας να το αποδείξουμε. Τώρα που βιώνουμε οι ίδιοι τη σύγχρονη καπιταλιστική κρίση και τα μέτρα που παίρνονται από την κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, αντιλαμβανόμαστε όλο το βάθος της προσέγγισης των κλασικών του μαρξισμού-λενινισμού, που επιβεβαιώνεται απόλυτα, για μια φορά ακόμη, στην σύγχρονη εποχή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

Σύννεφο πάει το παραμύθιασμα
Επόμενο άρθρο

Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

Καθαρά πράγματα

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

Εργατικά 17 Απρ 2026, 13:58

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

Εργατικά 3 Απρ 2026, 14:53

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:24
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    17Ν
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Εφετείο 17Ν
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    ΕΛΑ
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Ποιοι είμαστε
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Επικοινωνία
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Όροι χρήσης
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Ποιοι είμαστε
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Επικοινωνία
  • Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καπιταλιστές για να διατηρήσουν δήθεν τις θέσεις εργασίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo