Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου
  • Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*
  • Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!
  • Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ενώ η ανεργία καλπάζει
Εργατικά

Ενώ η ανεργία καλπάζει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιαν 2010, 00:00


Χειροτέρευση του καθεστώτος προστασίας

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Α. Λοβέρδος ψάχνει ευκαιρία για «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση. Φρόντισε, άλλωστε, ο ίδιος να διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ότι υπέβαλε παραίτηση (για ποιο λόγο, άραγε;), αλλά τον απέτρεψε ο Παπανδρέου. Φιλόδοξος πολιτικός, με αρχηγικές βλέψεις, πρώτος σε σταυρούς στη δύσκολη Β’ Αθήνας, κατάλαβε εξαρχής ότι η τοποθέτησή του στην «ηλεκτρική καρέκλα» (δικός του ο χαρακτηρισμός) του υπουργείου Εργασίας είχε σαν στόχο το ψαλίδισμα αυτών του των φιλοδοξιών. Αν, λοιπόν, «μετρήσει» ότι καίγεται προσωπικά, θα «την κάνει» (ευκαιρίες θα υπάρχουν συνέχεια) και αυτό προετοιμάζει. Μπορεί, όμως, και να μην «τη κάνει». Μετράει και ξαναμετράει και θα συνεχίσει να μετράει τα πράγματα, με μοναδικό γνώμονα την πολιτική του καριέρα.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Λοβέρδου μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Ομως, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται έχει και παράπλευρα οφέλη για το καπιταλιστικό σύστημα. Από τη μια αποπροσανατολίζει («στο υπουργείο Εργασίας κάθεται ένας πραγματικός φίλος των εργαζόμενων, που το παλεύει κάθε μέρα, αλλά σκοντάφτει στα στενά οικονομικά περιθώρια») και από την άλλη ασκεί οικονομική τρομοκρατία, δημιουργώντας το κλίμα για την αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων (π.χ. επίδομα ανεργίας) και το πέρασμα ριζικών αντιασφαλιστικών ανατροπών (π.χ. ασφαλιστικό).

Το τελευταίο «σόου» Λοβέρδου δόθηκε live, στο γνωστό «ριάλιτι του πρωθυπουργού». Παίρνοντας το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, μετά την παρουσίαση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τον Παπακωνσταντίνου, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, «διόρθωσε» τον υπουργό Οικονομικών ως προς την εκτίμηση του ποσοστού ανεργίας. «Γιώργο –είπε απευθυνόμενος στον Παπακωνσταντίνου– για τη μνεία που κάνεις στην ανεργία θα σε παρακαλούσα τον αριθμό, να τον κάνεις 12. Η εκτίμηση της ΕΣΥΕ για την ανεργία του τριμήνου που λήγει τον Οκτώβριο είναι 9 έως 12%, 12% κατά τους σημερινούς μήνες στους οποίους βρισκόμαστε». Φυσικά, καμιά τέτοια εκτίμηση δεν έχει κάνει η ΕΣΥΕ, που έχει δώσει ποσοστό ανεργίας μέχρι τον Οκτώβρη του 2009 (9,8%). Ούτε έχει νόημα η φράση που είπε στη συνέχεια ο Λοβέρδος: «Αν μάλιστα σκεφτούμε όπως σκεφτόμασταν και πριν αναλάβουμε την Κυβέρνηση, ότι θα πρέπει στα νούμερα αυτά της ανεργίας να έχουμε στο μυαλό μας και την πρόσθεση των απασχολουμένων 2 ώρες την ημέρα, 2 μέρες την εβδομάδα, 2 εβδομάδες το μήνα, χωρίς να το θέλουν αυτό, ενώ ο στόχος τους είναι μια πλήρης εργασία, οι αριθμοί είναι πάρα πολύ υψηλότεροι». Η ΕΣΥΕ έχει ένα μοντέλο που μετράει την ανεργία, που είναι ίδιο μ’ αυτό που ισχύει σε όλη την ΕΕ. Ενα μοντέλο που οδηγεί σε σταθερή υποεκτίμηση της πραγματικής ανεργίας, αφού αρκεί και 1 ώρα δουλειά τη βδομάδα που γίνεται η «έρευνα εργατικού δυναμικού» για να κατατάξει τον ερωτώμενο στους εργαζόμενους! Αυτά τα ακατανόητα που λέει ο Λοβέρδος, περί 2 ωρών, 2 ημερών, 2 εβδομάδων (που δεν υπάρχουν σε κανένα σύστημα), είναι απλώς παπαριές. Παπαριές που τις είχε επαναλάβει λίγο πριν (πάλι για να δώσει υλικό στα ΜΜΕ) και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. Εκεί, εντελώς αυθαίρετα, είπε ότι «εκτιμά» την ανεργία στο 12% και «αν προσθέσει μάλιστα κανείς και τους απασχολούμενους που δεν επιθυμούν να απασχολούνται απλώς, αλλά δουλεύουν 2 ώρες την ημέρα ή 2 μέρες το μήνα, το ποσοστό ξεπερνά το 18%, και προβλέπουμε ότι υπό αυτή την έννοια μπορεί να έχουμε και ένα ποσοστό ισπανικού τύπου, δηλαδή 21%».

Από πού πηγάζουν αυτοί οι υπολογισμοί; Ποια υπηρεσία τους στηρίζει; Εχουν το οποιοδήποτε κρατικό κύρος; Λέξη δεν λέει ο υπουργός Εργασίας.  Αν ήθελαν, μπορούσαν να μετρήσουν την ανεργία συγκεκριμένα και όχι με τις «έρευνες» της ΕΣΥΕ. Υπάρχουν οι αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις του ΙΚΑ, μια απολύτως αξιόλογη βάση για την κίνηση του εργατικού δυναμικού. Οταν, όμως, αυτές δημοσιοποιούνται με καθυστέρηση 11 μηνών (!), δε μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο καταγραφής της κίνησης εργαζομένων-ανέργων. Υπάρχουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, υπάρχουν στοιχεία και για όλους τους υπόλοιπους κλάδους (πέραν των μισθωτών). Το κράτος, όμως, περιορίζεται στην «έρευνα» της ΕΣΥΕ, η οποία πάντα υποεκτιμούσε την ανεργία, όμως πλέον την υποεκτιμά με προκλητικό τρόπο. Από το 1988, αρκεί 1 ώρα εργασίας τη βδομάδα της έρευνας για να κατατάξει κάποιον στους εργαζόμενους, ενώ πριν το 1988 απαιτούνταν 14 ώρες τη βδομάδα! Καταλαβαίνετε ότι η υποεκτίμηση είναι τεράστια. Γιατί δεν εισηγείται ο υπουργός Εργασίας ένα νέο σύστημα καταγραφής; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου του και των εποπτευόμενων απ’ αυτό φορέων, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ; Γιατί απλούστατα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραστήσει το «φίλο των εργαζόμενων».

Φυσικά, όλοι στο υπουργικό συμβούλιο κατάλαβαν ότι ο Λοβέρδος έδινε το προσωπικό πολιτικό του σόου. Ο Παπακωνσταντίνου δεν του απάντησε, το ΠΣΑ δεν άλλαξε (τυπική, άλλωστε, ήταν η συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου, μόνο για λόγους προπαγάνδας) και στο τέλος ανακοινώθηκε ότι το ΠΣΑ εγκρίθηκε. Δηλαδή, και ο Λοβέρδος ψήφισε την «εκτίμηση» για την ανεργία που υπήρχε στο ΠΣΑ. Εκεί υπάρχουν δυο σενάρια: Το πρώτο σενάριο, το βασικό, ξεκινά με ανεργία 9% το 2009 (ήδη τον Οκτώβρη η ΕΣΥΕ δίνει 9,8%!), 9,9% το 2010, 10,5% το 2011, 10,5% το 2012 και 10,3% το 2013. Το λεγόμενο εναλλακτικό σενάριο «εκτιμά» ποσοστό ανεργίας 10,2% το 2010, 11,2% το 2011, 11,5% το 2012 και το 2013.

Οπως καταλαβαίνετε, και τα δυο σενάρια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της ανεργίας, με τον πραγματικό αριθμό των ανέργων. Ομως, και τα δυο αυτά σενάρια δείχνουν την τάση αύξησης της ανεργίας τα επόμενα χρόνια. Τάση που στην πραγματικότητα είναι ισχυρότερη. Στενάζει ο τόπος, για να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά.

Πώς απαντά η κυβέρνηση σ’ αυτή τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα; Δίνοντας τα κονδύλια που μαζεύει ο ΟΑΕΔ από τους εργαζόμενους στους καπιταλιστές και χειροτερεύοντας το καθεστώς προστασίας των ανέργων.

Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ δημαγωγούσε «δεσμευόμενο», ότι θα αυξήσει άμεσα το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Δημαγωγούσε και το πρώτο μετεκλογικό διάστημα. Ελεγε, για παράδειγμα, ο Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στις 12.11.09 στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «Στην κοινωνική προστασία, όπως είχαμε δεσμευτεί, αυξάνουμε το επίδομα ανεργίας, έτσι ώστε σταδιακά να φτάσει στο 70% του βασικού μισθού». Τώρα, ξεχάστηκε κι αυτό, διότι «δεν υπάρχει σάλιο», όπως πρώτος διακήρυξε ο Λοβέρδος. Το είπε και ο Παπανδρέου, στη φιέστα των 100 ημερών στο Ζάππειο.  Δημοσιογράφος τού θύμισε ότι προεκλογικά είχε εξαγγείλει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού «με χρόνο υλοποίησης μάλιστα τις 100 πρώτες ημέρες» και τον ρώτησε αν θα υλοποιηθεί η εξαγγελία «και αν ναι σε ποιο χρονικό ορίζοντα;». Εδωσε μια σχοινοτενή απάντηση, με τις γνωστές μπούρδες για την «τραγική κατάσταση» που βρήκαν στον ΟΑΕΔ, λόγω «ρουσφετολογικής σπατάλης», αλλά χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας δεν έδωσε.

Ο Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας κ.λπ. της Βουλής, ξεκαθάρισε το τοπίο: «Δεν μπορούμε να αυξήσουμε το επίδομα ανεργίας, όπως έχουμε πει για το τέλος της τετραετίας, αλλά μπορούμε να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη του ανέργου». Και άρχισε να λέει διάφορα, για αναζήτηση εκπτώσεων στα εισιτήρια και στα σούπερ-μάρκετ (!) για τους ανέργους. Μιλάμε για μετατροπή της «ασφάλισης έναντι της ανεργίας» σε φιλανθρωπία φιλόπτωχου ταμείου!

Το ξεθεμέλιωμα κι αυτού ακόμη του άθλιου συστήματος προστασίας των ανέργων περιγράφεται γλαφυρά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (σελ. 54-55). Στο κεφάλαιο «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» εξαγγέλλεται ότι «πρόκειται να ισχύσουν αυστηρότερα κριτήρια αναζήτησης εργασίας για τους δικαιού-χους επιδόματος» και ότι θα γίνει «υποχρεωτική για όλους τους ανέργους η συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης στην αναζήτηση εργασίας, μετά το πέρας ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ανεξάρτητης αναζήτησης». Με άλλα λόγια, ο άνεργος θα είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει σε όποια δουλειά του υποδειχτεί, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ύψος μισθού και εργασιακή σχέση, αλλιώς θα χάνει την επιδότηση! Το πιο προκλητικό είναι ότι το ίδιο κεφάλαιο αναφέρεται στη «μείωση του μη μισθολογικού κόστους» των καπιταλιστών, προκειμένου να προσλαμβάνουν ανέργους, ιδιαίτερα νέους! Οι εργαζόμενοι απειλούνται με κόψιμο του ταμείου ανεργίας την ίδια ώρα που στους καπιταλιστές τάζουν εργάτες με πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ την ασφάλιση. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πως οι επιδοτούμενοι θα προσλαμβάνονται από τη μια πόρτα, ενώ από την άλλη θα φεύγουν οι απολυμένοι.

Το μόνο ταξικό αίτημα είναι η επιδότηση όλων των ανέργων, μέχρι να βρουν δουλειά, με επίδομα ίσο τουλάχιστον με το βασικό μισθό, με κατάργηση κάθε επιδότησης στους καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ αποζημίωση είναι μισή αρχοντιά (βραζιλιάνικη παροιμία)
Επόμενο άρθρο Εκφραση αντιασφαλιστικών προθέσεων

Σχετικά Αρθρα

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

Εργατικά 14 Οκτ 2026, 14:42

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 13 Οκτ 2026, 12:02

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 12:32

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 00:05

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

Εργατικά 10 Οκτ 2026, 12:41

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

Εργατικά 9 Οκτ 2026, 15:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
Διεθνή

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

14 Οκτ 2026, 14:18
Καταστολή

Αμετανόητοι στις απολογίες τους οι μπάτσοι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

14 Οκτ 2026, 11:44
Διεθνή

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

14 Οκτ 2026, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

13 Οκτ 2026, 22:07
Διεθνή

Οι θέσεις των ανταγωνιζόμενων ισραηλινών πολιτικών κομμάτων για το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι πιθανές επιπτώσεις τους

13 Οκτ 2026, 20:09
Παιδεία

Φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα για το κόστος σπουδών και τη στέγη

13 Οκτ 2026, 18:57
Κόντρες

Αχ καρδιά μου και εγώ

13 Οκτ 2026, 18:48
Παιδεία

Στηρίζουν με απροσμέτρητο κυνισμό τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη νομιμοποίηση της επιθετικότητας των σιωναζιστών

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας

13 Οκτ 2026, 13:52
Εργατικά

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

13 Οκτ 2026, 12:02
Διεθνή

«Θεία δίκη»: Ενας μαθητής νεκρός και 24 τραυματίες από έκρηξη μη εκραγέντος πυρομαχικού στη βόρεια σιωνιστική οντότητα

13 Οκτ 2026, 11:51
Καταστολή

Ο Γιάννης Καρατσώλης έχει καταδικαστεί άδικα

Στις 29 Οκτώβρη ξεκινά η δίκη του σε δεύτερο βαθμό

13 Οκτ 2026, 10:46
Διεθνή

Iράν: «Ανεπαρκείς» οι μερικές παραχωρήσεις των ΗΠΑ στους ιρανικούς όρους

13 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης Μακσιμόβσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλί Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται περισσότερα από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo