Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης
  • Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
  • Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του
  • Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ
  • Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
  • EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Εκθετη η Επιτροπή για τα ΒΑΕ
Εργατικά

Αποχώρησε και το ΤΕΕ

Εκθετη η Επιτροπή για τα ΒΑΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Μαρ 2008, 00:00

Στην απόλυτη ξεφτίλα έχει πέσει η Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς από τις εργασίες της αποχώρησε και το ΤΕΕ, καταγγέλλοντάς την ουσιαστικά ότι βαδίζει σε προειλημμένες και υπαγορευμένες αποφάσεις. Και αν για την αποχώρηση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ θα μπορούσαν να πουν ότι οφείλεται σε «συντεχνιακή άρνηση», τι μπορούν να πουν για το ΤΕΕ, που αποτελεί θεσμικά τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους;

Το ιστορικό της αποχώρησης έχει ως εξής. Στις 16 Γενάρη, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Στέφανος Τσανάκας κατέθεσε στην Επιτροπή υπόμνημα, στο οποίο ανέφερε ότι «η έως σήμερα λειτουργία της οδηγεί σε προτάσεις χωρίς τεχνοκρατική και επιστημονική τεκμηρίωση». Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του υπομνήματος:

«Πάγια αρχή του ΤΕΕ είναι η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος μέσω της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Τα κριτήρια που έχουν προταθεί δεν καλύπτουν πλήρως έστω τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. Η όποια κατηγοριοποίηση των ΒΑΕ και η αντίστοιχη ένταξη επαγγελμάτων – χωρίς αποκλεισμό περιπτώσεων που δεν έχουν ενταχθεί ήδη στα ΒΑΕ– θα πρέπει να διαμορφωθεί μετά την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου σε κάθε εργασιακό χώρο για τον οποίο θα ληφθούν υπόψη οι μετρήσεις των βλαπτικών παραγόντων, η φύση, ο βαθμός και η διάρκεια της έκθεσης των εργαζομένων σ’ αυτούς, η πιθανότητα εκδήλωσης ατυχήματος ή ασθένειας, η σοβαρότητα του αποτελέσματος και η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία. Χωρίς τα παραπάνω η συμβολή του ΤΕΕ δεν είναι ανάλογη του θεσμικού του ρόλου ως επιστημονικού συμβούλου της πολιτείας και ως εκ τούτου δε μπορεί στα πλαίσια της Επιτροπής ΒΑΕ να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη στήριξη της πολιτείας στη επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος».

Τα επιστημονικώς αυτονόητα έθεσε ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ, όμως το αυτί του προέδρου, του εντελώς άσχετου με το αντικείμενο πνευμονολόγου Μπεχράκη, και των άλλων μελών της Επιτροπής δεν ίδρωσε. Τον «γείωσαν» κανονικότατα. Ετσι, στις 29 Γενάρη ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ αποχώρησε από την Επιτροπή, καταθέτοντας το εξής λακωνικό υπόμνημα:

«Το ΤΕΕ, δεδομένου ότι η Επιτροπή ΒΑΕ, όχι από δική της βούληση αλλά κάτω από ένα ασφυκτικό πολιτικό και χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, συνεχίζει τη λειτουργία της χωρίς να τηρούνται όσα πρότεινε στο από 16.01.2008 υπόμνημά του και επιπλέον εφαρμόζει διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας, η οποία καμία σχέση δεν έχει με επιστημονική μεθοδολογική προσέγγιση, θεωρεί ότι απογυμνώνεται από το θεσμικό του ρόλο ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή, αποχωρεί, μέχρις ότου και εάν αλλάξουν οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργεί η Επιτροπή.

Στέφανος Τσιανάκας
Μέλος Επιτροπής ΒΑΕ
Εκπρόσωπος ΤΕΕ
».

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Το ξεβράκωμα της περιβόητης αυτής Επιτροπής έγινε ολοκληρωτικό. Εφυγε πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής. Τους γιατρούς εργασίας, κατεξοχήν επιστήμονες που θα έπρεπε να είχαν λόγο, τους άφησαν από την αρχή έξω από την Επιτροπή και όταν το επιστημονικό τους σωματείο ζήτησε να τους καλέσουν, η μεν κυβέρνηση απαξίωσε και να τους απαντήσει, ο δε πρόεδρος της Επιτροπής τους είπε, αν θέλουν, να πάνε… ως παρατηρητές! Τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ την έσπρωξαν έξω από την Επιτροπή. Τώρα, φεύγει και το ΤΕΕ και έτσι η Επιτροπή μένει και χωρίς τεχνικούς. Ποιοι θα αποφασίσουν; Οι κολλητοί της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων! Αυτοί θα αποφασίσουν να πετάξουν έξω από τα ΒΑΕ τη συντριπτική πλειοψηφία από τους 700.000 εργάτες και εργάτριες που ανήκουν σήμερα σ’ αυτό τον κλάδο.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη Επιτροπή, αυτή ορίστηκε από τον Ρέππα και λειτού-ργησε επί Παναγιωτόπουλου (μεσολάβησαν οι εκλογές του 2004) ολοκλήρωσε τις εργασίες της χωρίς να βγάλει κανένα πόρισμα επί της ουσίας. Δήλωσε δε ότι αδυνατεί να αποφανθεί για το ποια επαγγέλματα και εργασιακοί χώροι πρέπει να ανήκουν στα ΒΑΕ, διότι δεν υπάρχουν σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και μελέτες που να επιτρέπουν την οποιαδήποτε απόφαση. Ιδια είναι η άποψη και του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας. Ομως, για την πα- ρούσα Επιτροπή φαίνεται πως τέτοιοι ενδοιασμοί δεν υπάρχουν. Η πλειοψηφία των μελών της είναι αποφασισμένη να κινηθεί με βάση τις κυβερνητικές εντολές και όχι με βάση επιστημονικά κριτήρια.

Και οι παλιοί στην πυρά

Στο μεταξύ, την περασμένη Τρίτη, ο Ρουσόπουλος που είναι άσχετος περί τα ασφαλιστικά, μάλλον άθελά του αποκάλυψε στο press room ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει και στους παλαι-ούς εργαζόμενους και όχι μόνο στους νέους, όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα, το νέο καθεστώς ΒΑΕ. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν θα περιγράφει τη νέα λίστα με τα ΒΑΕ, αλλά θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για μια εκτελεστική πράξη («μπορεί να είναι υπουργική απόφαση, μπορεί να είναι προεδρικό διάταγμα, δεν είμαι σε θέση να σας πω τι ακριβώς χρειάζεται»), η οποία θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής.

Ομως, η πρόβλεψη για εκτελεστική πράξη υπάρχει ήδη στο νόμο Ρέππα, ο οποίος αναφέρει ότι η λίστα των ΒΑΕ καθορίζεται με προεδρικό διάταγμα και θα ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Πρόβλεπε ακόμη ο νόμος Ρέππα, ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής που θα συσταθεί. Αυτό το τροποποίησε ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ, μετατρέποντας τη σύμφωνη σε απλή γνώμη. Τι μένει, λοιπόν, να τροποιηθεί, ώστε να απαιτείται ειδική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Πετραλιά; Μόνο ο διαχωρισμός σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Το αναμενόμενο, αυτό που κάποια στιγμή θα γινόταν, στο όνομα της συνταγματικής ισότητας, έρχεται πιο πριν, άμεσα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αποχώρησε και το ΤΕΕ

Τουρκική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ
Επόμενο άρθρο

Αποχώρησε και το ΤΕΕ

Η πρώτη απεργία για ένταξη στα ΒΑΕ

Σχετικά Αρθρα

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 21:36

Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα

Ο Π. Μαρινάκης δεν πρωτοτύπησε: ακολουθεί το δρόμο όλων των αστικών κυβερνήσεων

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 12:01

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

Εργατικά 2 Σεπ 2026, 21:38

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

24 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

23 Σεπ 2026, 22:32
Οικονομία

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

23 Σεπ 2026, 22:21
Υγεία

Μια μεγάλη παρέα εμπόρων της Υγείας και περιφερειακών παράσιτων

Ο Σπυράδωνης Γεωργιάδης ως διαφημιστής εμιρατιανών καπιταλιστών που πρόσφεραν πλασμαφαίρεση

23 Σεπ 2026, 21:30
Διεθνή

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

23 Σεπ 2026, 10:24
Κόντρες

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

23 Σεπ 2026, 09:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
Παιδεία

Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!

22 Σεπ 2026, 18:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

Ρουάντα: Ημέρα συνέλευσης, κυβέρνησης.

1936: Η CNT δέχεται τρεις υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Καταλονίας.

1943: Η ιταλική μεραρχία «Πινερόλο» παραδίδεται στον ΕΛΑΣ.

1967: Βόμβες στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω από τη στρατιωτική λέσχη και στον Εθνικό Κήπο.

1972: Βόμβες των ΔΑ και ΔΑΣ στα διυλιστήρια της «Εσσο Πάππας» και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

1973: Διαδήλωση χιλίων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας μετά από απαγόρευση συγκέντρωσης κατά των στρατεύσεων από τη σύγκλητο, βίαιη διάλυσή της στο ύψος της Κλαυθμώνος και συλλήψεις.

1974: Επανακυκλοφορεί μετά από 27 χρόνια νόμιμα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    17Ν
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    ΕΛΑ
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Επικοινωνία
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Όροι χρήσης
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Επικοινωνία
  • Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Αποχώρησε και το ΤΕΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo