Mπορεί ο όμιλος της πανίσχυρης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa (που έχει εξαγοράσει εταιρίες όπως η Swiss και άλλες) να καταγράφει τεράστια κέρδη, όμως οι καπιταλιστές μάνατζερ δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να απαιτήσουν απολύσεις σε κάποια από τα τμήματα του ομίλου τους, όταν κάνουν τους λογαριασμούς και βλέπουν ότι υπάρχουν περιθώρια για μείωση του «λειτουργικού κόστους». Γι' αυτούς, οι εργάτες που τους δίνουν τα κέρδη που σωρεύουν, είναι «στοιχείο κόστους». Ετσι, ο κλάδος του Lufthansa group (Lufthansa, Swiss, Lufthansa Cargo) στην Ελλάδα βάζει τους εργαζόμενους στο δίλημμα: ή δέχεστε το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», που έχουμε επεξεργαστεί, ή αρχίζουμε τις απολύσεις όπως προβλέπει ο νόμος.
Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών πραγματοποίησε ήδη δύο τετράωρες στάσεις εργασίας και τη Δευτέρα (16/10) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, όμως αυτά δεν μπορούν να θολώσουν τον… αναπτυξιακό οίστρο της κυβέρνησης, ούτε να λεκιάσουν το success story των Τσιπροκαμμένων.
Τελευταία Νέα :
- Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
- ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
- Σαν σήμερα 16 Μάη
- Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν
- 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
- «Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς








