Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • Ο πατέρας του Ιντάν Αλεξάντερ επιβεβαιώνει τον Αμπού Ομπάιντα
  • Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020
  • Ευτυχώς που υπάρχει ο Πέτσας…
  • Δανία: Απέκλεισαν το αρχηγείο της Maersk που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Δοτοί» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Εργατικά

«Δοτοί» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2021, 09:26

Ως γνωστόν η Κεραμέως επέμεινε μέχρι τέλους στη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (7 Νοέμβρη 2020) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, παρά τη σφοδρή αντίδραση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που ζητούσαν να παραταθεί η θητεία των ήδη εκλεγμένων αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης.

Η αλαζονεία της υπουργού Παιδείας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού τα έβαλε ακόμη και με τις ισχυρές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της εκπαίδευσης, που δεν αποτελούνται δα από τίποτε επαναστάτες (την πλειοψηφία στα ΔΣ έχουν δεξιοί και πασόκοι), φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι «η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο»;

Η κατάληξη ήταν να δεχθεί ένα ισχυρότατο χαστούκι, αφού η αποχή των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία ξεπέρασε το 93% και ενώ οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους (η Κεραμέως παρανόμως διατηρούσε ηλεκτρονικά τις υποψηφιότητες)!

Μπορεί η Κεραμέως να έχασε κατά κράτος στις εκλογές-φιάσκο, πλην όμως, δεν το έβαλε κάτω.

Με απύθμενο θράσος καλεί «δοτούς» εκπαιδευτικούς να επανδρώσουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ προχωρούν σε αυτήν την κατεύθυνση [π.χ. ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)]

Η ΟΛΜΕ, με την από 12 Γενάρη του 2021 απόφασή της, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην πάρουν μέρος στα δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της κυβέρνησης!

Το ΥΠΑΙΘ μέσα σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού προχώρησε, χωρίς κανένα διάλογο σε αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των υπηρεσιακών συμβουλίων, επιβάλλοντας αυθαίρετα και χωρίς διάλογο την ηλεκτρονική ψηφοφορία, λίγες μέρες πριν τις αρχαιρεσίες. Η αντίδραση του κλάδου ήταν άμεση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων (και όλες οι παρατάξεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ) απέσυραν αμέσως τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές παρωδία που σχεδίασε η κυβέρνηση. Η υπουργός με πρωτοφανή αντιδημοκρατικότητα αγνόησε τις αποσύρσεις αυτές και υποχρέωσε το σύνολο των παρατάξεων να είναι υποψήφιες παρά τη θέλησή τους!! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η συντριπτική αποχή – πάνω από 93%- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση τόσο στην αδιάλλακτη στάση και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ όσο και στα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε για να πιέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις αντιδημοκρατικές αυτές διαδικασίες.

Παρά το πρωτοφανές αυτό φιάσκο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου στην ανακοίνωση των «αποτελεσμάτων» των ηλεκτρονικών εκλογών της μηδενικής συμμετοχής, που διεξήχθησαν στις 7 Νοεμβρίου! Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε 1,5 μήνα μετά τις «εκλογές», αφού προηγουμένως ψηφίστηκε το απαράδεκτο άρθρο 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του ΥΠΑΙΘ. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό!

Η Ομοσπονδία είχε εξαρχής δηλώσει ότι ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών των εκλογών του 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την απόφασή του από τις 30/11/2020 έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως «εκλεγμένοι/ες» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί:

  1. Τους/τις «εκλεγμένου/ες» (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) στα ΥΣ να καταθέσουν, αμέσως μετά τις συγκροτήσεις τους, τις παραιτήσεις τους στις ΔΔΕ, ΠΔΕ και ΥΠΑΙΘ για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα, με κοινοποίηση όλων των παραιτήσεων στην ΟΛΜΕ.
  2. Τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων, που «εκλέγουν» αιρετούς, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ (για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα), ώστε να υπάρχουν άμεσα παραιτήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».
  3. Ολους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από  τις προκηρύξεις των κατά τόπους ΠΔΕ να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, να μην υποβάλουν αίτηση . Οταν το ΥΠΑΙΘ επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη. Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει για μία ακόμη φορά τις δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών  που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, απέχοντας από τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ! Καλεί όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συνεχίσουμε ενωτικά τον αγώνα, συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Για τον λόγο αυτό, στην περίπτωση που  κάποιοι/ες «συνάδελφοι/ισσες» δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών (φερόμενων ως εκλεγμένων αιρετών και διορισμένων με βάση το άρθρο 123) από τα μητρώα τους. Η Ομοσπονδία, σε κάθε περίπτωση, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς – διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ.

ΥΓ. Η θέση μας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) έχει πολλές φορές αναλυθεί μέσα από τις στήλες της Κόντρας. Αποτελούν όργανα προώθησης και επιβολής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ταυτόχρονα πειθαρχικά όργανα και το περιεχόμενο των συνεδριάσεών τους είναι απόρρητο. Το αστικό κράτος, προκειμένου να μανιπουλάρει τους εργαζόμενους και τις αντιστάσεις τους στα αντιλαϊκά-αντεργατικά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί, προσπαθεί να τους ενσωματώσει, μέσω των ψευδαισθήσεων της συμμετοχής, διά των αιρετών «τους» στα ΥΣ. Η συμμετοχή σε αυτά τα όργανα καθιστά τους εργαζόμενους στην πραγματικότητα συνυπεύθυνους και συν-διαχειριστές της αντεργατικής πολιτικής.

Τις ψευδαισθήσεις αυτές συντηρούν, με τη συμμετοχή στις σχετικές εκλογές, εκτός από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των κυβερνητικών κομμάτων όλων των χρωμάτων, και παρατάξεις «αριστερές» και με ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό τάχα προσανατολισμό, με τη δικαιολογία ότι θα είναι «τα μάτια και τα αυτιά των εργαζόμενων», ενώ και αυτές, για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς λόγους, δεν θέλουν να μείνουν έξω από το διαχειριστικό αστικό παιχνίδι.

Η αποχή από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα ΥΣ είναι θέση αρχής και όχι περιστασιακή επιλογή.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΟΛΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 7 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Αναβολή ζήτησε ο Τσακανίκας

Σχετικά Αρθρα

Ιδιωτικό σχολείο απέλυσε (την ίδια ημέρα!) ζεύγος εκπαιδευτικών με βαριά άρρωστο παιδί

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Εργατικά 22 Μάι 2025, 11:42

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

Εργατικά 22 Μάι 2025, 07:21

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε κοινή γραμμή τρομοκράτησης των αγωνιστών

Κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου 23/5 

Εργατικά 21 Μάι 2025, 20:44

Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου

Oι πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκπροσώπησαν το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 20 Μάι 2025, 18:32

Συνδικαλισμός-μπίζνες στον ΟΤΕ

Εργατικά 19 Μάι 2025, 12:21

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

Εργατικά 13 Μάι 2025, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Ο πατέρας του Ιντάν Αλεξάντερ επιβεβαιώνει τον Αμπού Ομπάιντα

23 Μάι 2025, 20:36
Καταστολή

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

23 Μάι 2025, 20:11
Κόντρες

Ευτυχώς που υπάρχει ο Πέτσας…

23 Μάι 2025, 14:34
Διεθνή

Δανία: Απέκλεισαν το αρχηγείο της Maersk που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ

23 Μάι 2025, 12:48
Πολιτική

«Εγέρθητος» και εκτός φυλακής ο Καιάδας, συνεχίζει και εκτός Ελλάδας την εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα

23 Μάι 2025, 12:02
Διεθνή

Τον στόχευσαν με πύραυλο, ενώ πήγαινε φαγητό στο σπίτι του!

23 Μάι 2025, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βοήθεια με το σταγονόμετρο, λεηλασίες από συμμορίες που συνεργάζονται με τους σιωναζιστές

22 Μάι 2025, 21:34
Κόντρες

Xαστούκια και κλωτσιές στους σιωνιστές

22 Μάι 2025, 18:50
Εργατικά

Ιδιωτικό σχολείο απέλυσε (την ίδια ημέρα!) ζεύγος εκπαιδευτικών με βαριά άρρωστο παιδί

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

22 Μάι 2025, 11:42
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Η Γάζα θα παραμείνει νεκροταφείο για τους εισβολείς

22 Μάι 2025, 11:35
Εργατικά

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

22 Μάι 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Κακουργηματικές οι ποινικές ευθύνες των Μητσοτάκη-Καραμανλή και Τσίπρα-Σπίρτζη

Τα αδικήματα των Τσίπρα-Σπίρτζη έχουν παραγραφεί

21 Μάι 2025, 22:42
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές βρίσκονται σε κοινή γραμμή τρομοκράτησης των αγωνιστών

Κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου 23/5 

21 Μάι 2025, 20:44
Κόντρες

Υποστηρικτής του σιωναζισμού στα πάντα

21 Μάι 2025, 14:00
Διεθνή

Η προσπάθεια ιδεολογικής-πολιτικής χειραγώγησης των αμερικανικών πανεπιστημίων συνεχίζεται

Ο Τραμπ στοχοποιεί το Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό και βάζει τέλος στις ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις

21 Μάι 2025, 09:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν. 509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το Υπερταμείο εξελίσσεται σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων, όπου ο κυρίαρχος στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των δανειστών και λιγότερο η αξιοποίηση του εθνικού πλούτου. Διευρύνοντας, όμως, τις οικονομικές μας δυνατότητες, πετυχαίνοντας βελτιώσεις στις οικονομικές μας επιδόσεις, καταφέραμε να ανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία. Και το Υπερταμείο, αυτή τη στιγμή, παίζει έναν ρόλο καταλύτη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Βρίσκεται στον πυρήνα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας με έμφαση στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στις επενδύσεις. […] Και έτσι, πολύ σύντομα, θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να “ταράξουμε” τα νερά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. “Να δώσουμε ζωή” στα assets του Δημοσίου τα οποία δεν είχαν αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια. Είτε μιλάμε για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια, είτε μιλάμε για τις ελληνικές αλυκές, είτε μιλάμε για λιμάνια, μαρίνες, ιαματικές πηγές. Θα αναζητήσουμε στρατηγικούς επενδυτές για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία, πόσο μάλλον όταν βλέπουμε ότι διεθνώς υπάρχει και όλο αυτό το πολύ θετικό momentum για τις οικονομικές μας επιδόσεις. Το Υπερταμείο είναι ο καταλύτης μιας μεγάλης οικονομικής αλλαγής σε μια Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να περιμένει.

Kυριάκος Πιερρακάκης

{Οταν ο Τσίπρας αποδέχτηκε τη δημιουργία του Υπερταμείου, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημόνιου, είχαν ξεσηκώσει υποκριτικά τον κόσμο, καταγγέλλοντάς τον ότι υποθήκευσε όλη τη δημόσια περιουσία, ότι ξεπουλάει τα ασημικά και τα παρόμοια. Τώρα, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε και το βαφτίζουν αυτό «μεγάλη οικονομική αλλαγή», «αξιοποίηση του εθνικού πλούτου», «αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου» και άλλα τέτοια εύηχα. Περιουσιακά στοιχεία που έγιναν με λεφτά του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού και φυσικοί πόροι βγαίνουν στο σφυρί για να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή τους ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές. Και ό,τι μαζευτεί από το ξεπούλημα θα πάει στα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, που κατέχουν τα ομόλογα του κρατικού χρέους)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo