Για τα συμφέροντα των καπιταλιστών αξίζει το ρίσκο!

0

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 σε οικισμούς Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε «έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ‘’ΝΙΜΤΣ”, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους» τεσσάρων οικισμών της Θήβας και ενός οικισμού της Εύβοιας να μείνουν στα σπίτια τους, να χρησιμοποιούν μάσκα εντός και εκτός σπιτιού, να μην πάνε τα παιδιά στα σχολεία και να μην πάνε στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικά για το τελευταίο, η ανακοίνωση ανέφερε ότι «κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση».

Μια ώρα αργότερα, εκδόθηκε επείγουσα ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας, με την υπογραφή της γενικής γραμματέα Αννας Στρατινάκη, που ανέφερε ότι «συστήνεται αυστηρά στους εργαζόμενους των παρακάτω περιοχών να μην προσέλθουν στην εργασία τους και να παραμείνουν στην οικία τους, από σήμερα 30-09-2020 και ώρα 21.00΄ και έως αύριο 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00.00΄».

Την Πέμπτη, έγιναν μερικές δεκάδες rapid test σε κατοίκους των συγκεκριμένων οικισμών, τα οποία -όπως ανακοινώθηκε- βγήκαν αρνητικά. Τα rapid test θα συνεχίζονταν και την Παρασκευή.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, εκδόθηκε δελτίο Τύπου από την Πολιτική Προστασία, το οποίο έλεγε ότι κατόπιν εντολής του Χαρδαλιά «παραμένει σε ισχύ η ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ προς τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών». Η «ισχυρή σύσταση» αφορούσε μόνο: «Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης» και «χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς».

Η ίδια ανακοίνωσε έλεγε ότι «αίρεται η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, οι οποίοι καλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών)»! Σημειωνόταν, δε, ότι «η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση».

Με απλά λόγια: οι γονείς να πάνε στις δουλειές τους (και να προσέχουν) και τα παιδιά να πάνε στα σχολεία, για να μην έχουν λόγο οι γονείς να μην πάνε στις δουλειές. Η γενική «ισχυρή σύσταση» περιορίστηκε μόνο στους συνταξιούχους! Για ποιο λόγο; Για να μην πληρώσουν κάνα μεροκάματο ακόμα οι καπιταλιστές.

Η διαχείριση αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος δείχνει καθαρά ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, αξίζει κάθε ρίσκο για τη δημόσια υγεία. Κάπως έτσι φτάσαμε στην ανεξέλεγκτη διασπορά του κοροναϊού στη χώρα μας. Πρώτα το άνοιγμα στον τουρισμό από το εξωτερικό και μετά ο τεράστιος συνωστισμός των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους τόπους εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: