Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ
  • Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
  • Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!
  • Σαν σήμερα 5 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ασύδοτοι οι καπιταλιστές επιβάλλουν καθημερινά τους εκβιασμούς τους
Εργατικά

Ασύδοτοι οι καπιταλιστές επιβάλλουν καθημερινά τους εκβιασμούς τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2010, 00:00
Ενα κακόγουστο θέατρο παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας. Η κυβέρνηση υποτίθεται πως δίνει μάχη με την τρόικα για να υπερασπιστεί τις συλλογικές συμβάσεις. Η κυβέρνηση, βέβαια, δεν είχε κανένα πρόβλημα να νομοθετήσει τα εξής: «Οι όροι των Ομοιοεπαγγελματικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι όροι των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των όρων Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».
 
Δεν πρόκειται για το Μνημόνιο, αλλά για το νόμο 3845/ 2010 (άρθρο 2, παράγραφος 7). Θα καταργηθεί, άραγε, αυτή η διάταξη; Αν δεν καταργηθεί, οποιαδήποτε ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις δεν θα έχει καμιά αξία. Θα έχουμε δυο διατάξεις (μία αυτή του νόμου 3845/2010 και μία η νέα που θα ψηφίσει η Κατσέλη), από τις οποίες οι καπιταλιστές θα διαλέγουν και θα παίρνουν. Οπως διάλεξαν ήδη κάποιοι καπιταλιστές, μαζί με κάποια εργοδοτικά σωματεία, να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με αποδοχές κατώτερες από τις βασικές της ΕΓΣΣΕ, κάνοντας ευθεία αναφορά στη σχετική διάταξη του νόμου 3845/2010. Περιττεύει να θυμίσουμε ότι η Κατσέλη χαρακτήρισε νόμιμες αυτές τις συμβάσεις.
 
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη βράδυ) δεν είναι ακόμα καθαρό τι θα θεσμοθετήσει η Κατσέλη. Το υπουργικό συμβούλιο ακόμα συνεδριάζει, ενώ δεν είναι καθαρό αν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα. Η ίδια η Κατσέλη παραδέχτηκε την Τετάρτη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή, χωρίς να γίνει σαφές ποια ζητήματα αυτή αφορούσε. Ακόμα και στις 8 το βράδυ της Πέμπτης το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας έστελνε «ατυπο ενημερωτικό σημείωμα», ζητώντας τα αναγραφόμενα σ’ αυτό να μην αποδοθούν στην υπουργό, αλλά σε «κύκλους του υπουργείου»! Τι στο διάολο, φοβόταν ότι το υπουργικό συμβούλιο θα άλλαζε τις θέσεις που υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει με την τρόικα ή απλά εμφανιζόταν ως η «φιλεργατική», ρίχνοντας την ευθύνη στην τρόικα και στους συναδέλφους της στο υπουργικό συμβούλιο;
 
Το μόνο βέβαιο είναι πως ξεβρακώθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος, που κατήγγελνε τους καπιταλιστές ότι του έστησαν προβοκάτσια και στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί (αφού τον ξεμπρόστιασαν Δασκαλόπουλος και σία), ότι έκανε κρυφή συνάντηση μαζί τους και επί εξάωρο συζητούσαν για να καταλήξουν σε κοινή πρόταση προς την Κατσέλη!
Οποια κι αν είναι, όμως, τελικά η ρύθμιση, ελάχιστη σημασία έχει στη σημερινή συγκυρία. Αν ας πούμε η ρύθμιση γράφει πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν μπορούν να κατέβουν κάτω από το επίπεδο της ΕΓΣΣΕ, τι ακριβώς θα κατοχυρώσει; Μήπως τα 740 ευρώ της ΕΓΣΣΕ; Μα αυτά έχουν ήδη κατατρατηγηθεί στην πράξη με ένα σωρό τρόπους. Χρειάζεται μήπως ν’ αναφερθούμε στην εκ περιτροπής εργασία με τα τριήμερα και τα διήμερα τη βδομάδα, που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι καπιταλιστές, χωρίς καν να παίρνουν την τυπική άδεια; Χρειάζεται μήπως ν’ αναφερθούμε στην ευθαία παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και στον ωμό εκβιασμό «ή παίρνετε όσα σας δίνουμε ή αρχίζουμε τις απολύσεις»; Χρειάζεται μήπως ν’ αναφερθούμε στις απλήρωτες υπερωρίες;
 
Οταν οι καπιταλιστές έλεγαν ότι η κρίση είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία, ήξεραν πολύ καλά τι έλεγαν. Η κρίση είναι γι’ αυτούς μια ευκαιρία να γονατίσουν τελείως την εργατική τάξη, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους που θα εργάζονται όσο και όποτε θέλει η επιχείρηση και να πληρώνονται όσο θέλει η επιχείρηση. Η εργατική νομοθεσία υπάρχει για να την καταπατούν, εκβιάζοντας τους εργάτες ότι αν κάνουν κάτι να αμφισβητήσουν το διευθυντικό τους δικαίωμα, θα βρεθούν χωρίς δουλειά.
 
Από την άλλη, δεν τους αφήνει αδιάφορο και το νομικό καθεστώς. Θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι έχει μείνει από την εποχή που το εργατικό κίνημα διεκδικούσε και κατοχύρωνε κάποιες μεταρρυθμίσεις, κάποιες εγγυήσεις στους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης. Εχουν αρχίσει να ξηλώνουν το πουλόβερ με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς. Ετσι, το νέο, εντελώς αποσαθρωμένο νομικό πλέγμα θα τους δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερες αυθαιρεσίες και σφετερι- σμούς στην καθημερινή πρακτική τους.
 
Για τους εργαζόμενους, αυτή η καθημερινή αυθαιρεσία και ασυδοσία των καπιταλιστών είναι το μείζον πρόβλημα. Το νομικό καθεστώς έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αλλωστε, ποιος θα υπερασπιστεί την εφαρμογή αυτού του νομικού καθεστώτος; Η πουλημένη εργατοπατερία των περισσότερων επιχειρησιακών σωματείων; ‘Η μήπως οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών της; Αυτοί περιορίζονται σε μια υποκριτική μάχη οπισθοφυλακών, διαπραγματευόμενοι τους όρους της παράδοσης στο κεφάλαιο. Το θέμα είναι τεράστιο και θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Ανάκαμψη» με ανεργία στα ύψη
Επόμενο άρθρο Συνεχίζουν οι κρατούμενοι

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς.

1910: Απολύσεις χιλιάδων εργατών βιομηχανίας και λιμανιών στη Γερμανία.

1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.

1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.

1973: Στην Ελλάδα, παλαιστίνιοι κομάντο ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τρεις νεκροί και 57 τραυματίες.

1976: Η Ισπανία χορηγεί αμνηστία στο 90% των πολιτικών κρατουμένων.

1988: Ιδρύεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo