Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Μια ακόμα ιδιωτικοποίηση
Αγροτικά

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Μια ακόμα ιδιωτικοποίηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μαρ 2023, 10:04

Ψηφίστηκε από τον κυβερνητικό λόχο το νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), ενός Οργανισμού που δημιουργήθηκε από τη «συγχώνευση» τεσσάρων Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο των μνημονιακών αναδιαρθρώσεων του Δημόσιου Τομέα (ουσιαστικά οι τέσσερεις Οργανισμοί λειτουργούν αυτοτελώς υπό κοινή διοίκηση). 

Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του Οργανισμού, αρκούσε μια προσεχτική ανάγνωση του νομοσχεδίου για να αποδειχθεί ότι στόχος της ήταν να αλλάξει το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού, μέσα από τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων του, και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Για το λόγο αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ το απέρριψαν εξαρχής στην ολότητά του, χωρίς να κάνουν παρατηρήσεις σε συγκεκριμένα άρθρα και ζήτησαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να το αποσύρει. 

Ηταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το σωματείο των εργαζόμενων του Οργανισμού (ΣΥΛΕΕΓΟ) και το συνδικαλιστικό όργανο των ερευνητών του Οργανισμού (Ενωση Ερευνητών ΕΘΙΑΓΕ) συμφώνησαν στις εκτιμήσεις τους για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το νομοσχέδιο (πλέον νόμος) Γεωργαντά στη λειτουργία και το έργο του Οργανισμού.

Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ξεκάθαρη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άρθρο του νόμου και θα επιτευχθεί με την εξής διαδικασία. 

Πρώτον, μέσα από την αλλαγή του ρόλου του Οργανισμού, ο οποίος σταδιακά θα χάσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του στην παροχή υπηρεσιών αγροτικής έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης και τον ελεγκτικό του ρόλο (με τις σοβαρές ενστάσεις που υπάρχουν για τον τρόπο που γίνονται και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων) και θα περιοριστεί στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στο ΥΠΑΑΤ για τη χάραξη της αγροτικής πολιτικής και στην επίβλεψη των ιδιωτών που θα αναλάβουν την άσκηση των σημερινών αρμοδιοτήτων του Οργανισμού. 

Δεύτερον, μέσα από τη θεσμοθέτηση μιας σειράς «μορφωμάτων» παραδιοίκησης, όπως είναι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, η Επιτροπή Αγροτικής Ερευνας και η Επιτροπή προσδιορισμού των αποδόσεων γάλακτος. Διαβάζοντας τις αρμοδιότητες και το έργο αυτών των «μορφωμάτων» είναι ξεκάθαρο ότι επί της ουσίας θα ασκούν τη διοίκηση, υπονομεύοντας το ρόλο του ΔΣ του Οργανισμού και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών του μονάδων. 

  • Το επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, που ορίζεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και έχει συμβουλευτικές, γνωμοδοτικές και εισηγητικές αρμοδιότητες επί θεμάτων που σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων των Γενικών Διευθύνσεων του Οργανισμού. 
  • Η επταμελής Επιτροπή Αγροτικής Ερευνας, αποτελεί το κεντρικό όργανο για την εφαρμογή των ερευνητικών στόχων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αποφασιστικές αρμοδιότητες για την εφαρμογή του ν. 4310/2014 (Α’ 258) και του ν. 4957/2022 (Α’ 141), σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου. 
  • Η ειδική επταμελής Επιτροπή προσδιορισμού των αποδόσεων γάλακτος, καθορίζει τα όρια αποδόσεων γάλακτος κατά την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τυροκομικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). 

Τρίτον, μέσα από τη δημιουργία του Μητρώου Ελεγκτών-Εμπειρογνωμόνων, στο οποίο θα μπορούν με απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να συμπεριλαμβάνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να ασκούν ελεγκτικό έργο. 

Τέταρτον, μέσα από την εφαρμογή στη λειτουργία του Οργανισμού ιδιωτικο–οικονομικών κριτηρίων, την αξιολόγησή του με βάση την ανταγωνιστικότητά του σε σύγκριση με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τη σύνδεση των υπηρεσιών του με τις απαιτήσεις της αγοράς και των καπιταλιστών. 

Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι αν οι εργαζόμενοι δεν μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί, τότε τις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα τις αναλάβουν ιδιώτες. Το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο και αργά ή γρήγορα ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα είναι παρελθόν και οι αρμοδιότητές του θα περάσουν στους ιδιώτες. Από τη στιγμή της ίδρυσης του Οργανισμού (Νοέμβρης 2011) μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις υπονομεύουν το έργο του και δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να τον στηρίξουν. Αντίθετα, φρόντισαν να λειτουργεί με ελλιπή χρηματοδότηση, να παραμένει υποστελεχωμένος και ταυτόχρονα να απαξιώνουν το έργο του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που έχουν διαχειριστεί διαχρονικά οι κυβερνήσεις τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, που έχει στόχο να καταπολεμήσει τις «ελληνοποιησεις», να διασφαλίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας στην παραγωγή των προϊόντων ΠΟΠ–ΠΓΕ και να φέρει στο φως τις περιπτώσεις νοθείας από τις γαλακτοβιομηχανίες και τις τυροκομικές επιχειρήσεις. Ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι υποστελεχωμενος, αναποτελεσματικός, διάτρητος και λειτουργεί σε ένα θεσμικό πλαίσιο με επικαλύψεις και γκρίζες ζώνες, για να μπορούν να διαφεύγουν οι καπιταλιστές που παραβιάζουν τη νομοθεσία, δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να τον διορθώσουν. 

Αντίθετα, φροντίζουν να τον απαξιώνουν στη συνείδηση των κτηνοτροφών, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις βασικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσπαθεί να επιβάλλει τον… αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων και της αγοράς. Με απλά λόγια, προβάλλουν τις παθογένειες του ελεγκτικού μηχανισμού και τον απαξιώνουν, με σκοπό να προβάλουν ως αναγκαιότητα το αίτημα των γαλακτοβιομήχανων για «αυτοέλεγχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Πλήρης ιδιωτικοποίηση των ελέγχων στον αγροδιατροφικό τομέα 

Δε χρειάζεται να καταναλώσουμε φαιά ουσία για να πείσουμε για το ότι ο «αυτοέλεγχος» θα είναι καταστροφικός για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων και για τη δημόσια υγεία. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το κυνήγι του μέγιστου καπιταλιστικού κέρδους και ο «αυτοέλεγχος των επιχειρήσεων» οδήγησαν στα μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα (διοξίνες στα κοτόπουλα, «τρελές» αγελάδες, αναβολικές ουσίες σε αλογίσιο κρέας κ.α.), με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στην παραγωγική διαδικασία. 

Η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Συνεπώς, αν θέλουν οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τη δουλειά τους και να διατηρήσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις, θα πρέπει να παλέψουν για το τσάκισμα του καπιταλισμού.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ «σερίφης» της Ραφήνας
Επόμενο άρθρο Λυσσασμένος με την κατάργηση του άρθρου 16

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

Αγροτικά 21 Οκτ 2026, 09:50

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2026, 20:07

Ποιοι και γιατί φοβούνται το ακριβές ρεπορτάζ μας από τις δίκες των λαμόγιων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Αγροτικά 18 Οκτ 2026, 21:35

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

Αγροτικά 11 Οκτ 2026, 10:38

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 8 Οκτ 2026, 14:11

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

Αγροτικά 4 Οκτ 2026, 20:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo