Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Δολοφόνησαν τον αρχηγό της αστυνομίας στη Γάζα, που ρύθμιζε τη διανομή της βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό
Διεθνή

Δολοφόνησαν τον αρχηγό της αστυνομίας στη Γάζα, που ρύθμιζε τη διανομή της βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό

Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μαρ 2024, 21:58

Η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η δήλωση του Νετανιάχου φαινόταν σε πρώτη ανάγνωση εντελώς ακατανόητη. Σαν πείσμα μικρού παιδιού που λέει ψέματα και επιμένει σ’ αυτά. Πίσω απ’ αυτή τη δήλωση κρυβόταν μια άλλη: «Δε γουστάρουμε να διανέμει η Χαμάς τη βοήθεια στους λιμοκτονούντες αμάχους του βορρά της Γάζας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε αυτό».

Προχτές το βράδυ πέρασαν τα πρώτα 13 φορτηγά με βοήθεια, φρουρούμενα από την αστυνομία της Γάζας, και η βοήθεια έφτασε στον προορισμό της κανονικά και διανεμήθηκε στις οικογένειες των λιμοκτονούντων,  χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Χτες το βράδυ πέρασαν στο βορρά της Λωρίδας άλλα 19 φορτηγά που μετέφεραν κονσέρβες, ρύζι και ζάχαρη. Συνοδεύονταν και αυτά από δυνάμεις της αστυνομίας της Γάζας και έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα στον προορισμό τους, όπου ξεφόρτωσαν το φορτίο στις αποθήκες της UNRWA. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά στο βίντεο θα δείτε και ένοπλους άντρες να επιτηρούν τη μεταφορά της βοήθειας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/tracks_seconmdDay_NorthGaza.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/aid_tracks_2mera_17-3.mp4

Οι δυο αυτές μέρες ήταν μια νίκη για τη Χαμάς και τις πολιτικές υπηρεσίες της Γάζας, αλλά και για την UNRWA.

Η τρόπον τινά αποκατάσταση της UNRWA έφτασε μέχρι την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις βαν Χόλεν δήλωσε στο CBS NEWS ότι οι ισχυρισμοί ότι η UNRWA είναι πράκτορας της Χαμάς είναι απλά ψέματα. Ο Νετανιάχου προσπαθεί να απαλλαγεί από την UNRWA εδώ και χρόνια, και όχι μόνο στη Γάζα, επειδή θέλει να παρεμποδίσει τη λύση των δύο κρατών. Η περικοπή της χρηματοδότησης για την UNRWA σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα λιμοκτονήσουν και αυτό είναι σοβαρό λάθος.

Ο σύμβουλος Τύπου της της UNRWA είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Συμφωνήθηκαν ρυθμίσεις για την προστασία των φορτηγών βοήθειας μέχρι η βοήθεια να φτάσει σε αυτούς που πρέπει να φτάσει. Η UNRWA μόνη της μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις βοήθειας στη Γάζα. Αυτά που ανακοίνωσε το Ισραήλ σχετικά με τις ενέργειες ορισμένων υπαλλήλων της UNRWA παραμένουν απλοί ισχυρισμοί.

Για τη νίκη της Χαμάς τα είπαμε και χτες. Αποδείχτηκε ότι η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση παραμένει ακμαία και ισχυρή και πως οι πολιτικές δομές στη Γάζα είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους ακόμα και μετά από πάνω από πέντε μήνες βάρβαρου πολέμου εναντίον τους.

Γι’ αυτό και οι σιωναζιστές εισέβαλαν αιφνιδιαστικά σήμερα τα χαράματα στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ-Σίφα, το οποίο επαναλειτουργεί εν μέρει, και σκότωσαν τον αρχηγό της Αστυνομίας στη Γάζα Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την επιχείρηση μεταφοράς και αποθήκευσης της βοήθειας από την πόλη της Γάζας μέχρι τη Τζαμπάλια και την ακριτική Μπέιτ Χανούν.

Ο Αλ-Μαμπούχ αρνήθηκε να παραδοθεί στους σιωναζιστές. Αμύνθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας δύο σιωναζιστές στρατιώτες, προτού οι ριπές τους τον ρίξουν νεκρό.

O Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ ήταν από τους μαχητές της πρώτης γενιάς στις Ταξιαρχίες Al-Qassam. Είχε συλληφθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατηγορούμενος για την απαγωγή και εκτέλεση δύο σιωνιστών στρατιωτών. Απελευθερώθηκε με τη συμφωνία ανταλλαγής πριν από περίπου 15 χρόνια και δεν ανέλαβε καμιά θέση στις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ αλλά τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ως επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας.

Ηταν ο επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης κατά την περίοδο του κορωναϊού. Και τώρα ήταν αυτός με τον οποίο συσκέφθηκε η UNRWA και ανέλαβε την προστασία των φορτηγών που μετέφεραν τη βοήθεια στην πόλη της Γάζας και στον υπόλοιπο βορρά της Λωρίδας. Η εμφάνισή του σε σύσκεψη με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ επέτρεψε τον εντοπισμό της θέσης του και τη δολοφονία του. Στόχος της δολοφονίας του ήταν να υπάρξει και πάλι χάος και να ανασχεθεί η επιχείρηση οργανωμένης μεταφοράς της βοήθειας, που με τόση επιτυχία οργάνωσε το προηγούμενο διήμερο.

Φυσικά, οι σιωναζιστές έστησαν ολόκληρη προπαγανδιστική επιχείρηση. Πρώτα διέρρευσαν στα σιωνιστικά μίντια ότι οι δυνάμεις τους ξεκίνησαν τοπική επιχείρηση στο ιατρικό συγκρότημα Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, καθώς έλαβαν πληροφορίες που δείχνουν την παρουσία αξιωματούχων της Χαμάς εκεί. Οταν ο Αλ-Μαμπούχ αρνήθηκε να παραδοθεί, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής αξιωματούχος στη θέση του, ανακοίνωσαν ότι εξολόθρευσαν τον επικεφαλής των επιχειρήσεων για την εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς στη Γάζα.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις αντέδρασαν αμέσως, εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη στόχευση νοσοκομείων από την Κατοχή με στόχο την καταστροφή του τομέα της Υγείας, το τελευταίο από τα οποία ήταν το Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa τα ξημερώματα σήμερα. Η στόχευση νοσοκομείων είναι η συνέχεια του εξοντωτικού πολέμου που διεξάγεται από την Κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμβάσεων και νόμων. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μην δοθεί καμία ευκαιρία στους τραυματίες και τους ασθενείς να επιβιώσουν. Τίποτα δεν είναι πιο προφανές από το να στερήσεις από χιλιάδες ανθρώπους να ταξιδέψουν για να λάβουν θεραπεία και να τους διώξεις από τα νοσοκομεία. Δηλώνουμε ότι οι αφηγήσεις και οι ισχυρισμοί της κατοχής είναι ψευδείς. Τα νοσοκομεία είναι μη στρατιωτικά ιδρύματα Υγείας, που δεν έχουν πραγματοποιήσει δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη λειτουργία και τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα είχε ανακοινώσει:

Αυτό που κάνει η κατοχή εναντίον του συγκροτήματος Al-Shifa είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. Η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο συγκρότημα Al-Shifa έχει στόχο να συνεχίσει να καταστρέφει το σύστημα Υγείας στη βόρεια Γάζα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Χαμάς:

Η άνανδρη δολοφονία του μάρτυρα, υποστράτηγου Faiq Abdul Raouf Al-Mabhouh, Διευθυντή Κεντρικών Επιχειρήσεων της Παλαιστινιακής Αστυνομίας στη Γάζα, που πραγματοποίησε ο εγκληματικός στρατός κατοχής κατά την επίθεσή του σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, είναι σιωνιστικό έγκλημα που ήρθε μετά τις προσπάθειες του μάρτυρα και των υπηρεσιών ασφαλείας να ελέγξουν την κατάσταση ασφαλείας και να εξασφαλίσουν την άφιξη αρωγής στο λαό μας στα κυβερνεία της Γάζας και του Βορρά.

Αυτό το τρομοκρατικό έγκλημα, που στοχεύει την πολιτική αστυνομία, η οποία προστατεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της προσπάθειας του ναζιστικού εχθρού να διαδώσει χάος, να υπονομεύσει την κοινωνική ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας και να διαιωνίσει την κατάσταση πείνας από την οποία υποφέρει ο λαός μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου ενός εξοντωτικού πολέμου και του εκτοπισμού του λαού μας από τη γη του.

Καθώς θρηνούμε τον μάρτυρα Al-Mabhouh, ο οποίος πέρασε τη ζωή του ως μαχητής και τζιχαντιστής, ανάμεσα στις φυλακές της σιωνιστικής κατοχής και στην υπηρεσία προς το λαό μας, βεβαιώνουμε ότι ο λαός μας και οι υπηρεσίες ασφαλείας του θα συνεχίσουν να χτυπούν τα κακόβουλα σχέδια του εχθρού και ο εγκληματίας εχθρός δε θα πετύχει την προσπάθειά του να σκορπίσει το χάος στην ακλόνητη και σταθερή κοινωνία μας.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Δευτέρα: 08 Ραμαζάνι 1445 ΑΧ
Αντίστοιχα: 18 Μαρτίου 2024 μ.Χ.

Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, που στρατοπέδευαν στις αυλές του Αλ-Σίφα, μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες με ανθρώπους να προσπαθούν αλλόφρονες να αποφύγουν τα πυρά των σιωναζιστών μέσα στο σκοτάδι.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/amaxoi_al-Shifa_17-3.mp4

Αυτό συνεχίστηκε και το πρωί, με τους σιωναζιστές να εκτοπίζουν τους περίπου 30.000 αμάχους από το βορρά, που είχαν βρει καταφύγιο στις αυλές του Αλ-Σίφα. Δεν επέτρεπαν στο προσωπικό του νοσοκομείου να μαζέψει και να περιθάλψει τους τραυματίες, ούτε να συγκεντρώσει τους νεκρούς. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν απειλές πως όποιος κινείται στα προαύλια θα πυροβολείται.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με το Συγκρότημα Αλ-Σίφα, προειδοποιώντας ότι σ’ αυτό νοσηλεύονται 5.000 τραυματίες που η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο και σημειώνοντας ότι η Κατοχή αγνοεί όλες τις διεθνείς εκκλήσεις για την αναγκαιότητα προστασίας των ιδρυμάτων υγείας και των ιατρικών ομάδων.

Ο Ισμαΐλ Αλ-Γουλ, ένας από τους γνωστότερους ανταποκριτές του Αλ-Τζαζίρα, που είχε κάνει μερικά από τα πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, όπως ο βομβαρδισμός του Νοσοκομείου Αλ-Αχλί, η ανταλλαγή αιχμαλώτων στην πλατεία της Παλαιστίνης από τις επίλεκτες δυνάμεις των Αλ-Κασάμ κ.ά. μετέδιδε συνεχώς συγκλονιστικές περιγραφές και εικόνες από το νέο έγκλημα στο Συγκρότημα Αλ-Σίφα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/tank_al-Shifa_18-3.mp4

Υστερα από λίγο ήρθε η σειρά του. Οι σιωναζιστές τον άρπαξαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια (όπως και συναδέλφους του που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν, φωνάζοντας ότι είναι δημοσιογράφοι), τον έγδυσαν και τον έσυραν στη βάση τους. Ταυτόχρονα, κατέστρεψαν τα βανάκια των καναλιών που μετέδιδαν δορυφορικά εικόνες.

Ο δημοσιογράφος Μαχμούντ Αλίουα μετέδωσε ότι η Κατοχή συνέλαβε τον Αλ-Γουλ και τους συναδέλφους που ήταν μαζί του και τους έσυραν σε άγνωστο σημείο. Μετά κατέστρεψε τα αυτοκίνητα εκπομπής εικόνας των τηλεοπτικών συνεργείων. Ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και απειλές από μεγάφωνα να μην πλησιάζει κανένας στα παράθυρα γιατί θα πυροβολείται.

Η UNRWA ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν διευκολύνει μέχρι στιγμής την είσοδο μόνο του 25% της προγραμματισμένης βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA είπε στο Αλ-Τζαζίρα ότι περισσότερες από 150 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ακόμα και ο άθλιος Ζοζέπ Μπορέλ, που παριστάνει τον υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι το Ισραήλ προκαλεί το λιμό στη Γάζα, καθώς ελέγχει τα σύνορα και εμποδίζει την είσοδο της βοήθειας. «Ας είμαστε ειλικρινείς και ας το πούμε ανοιχτά ότι ο λιμός χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο», είπε ο Μπορέλ. Και κατέληξε: «Στέλνουμε αεροπορική υποστήριξη, ενώ η βοήθεια περιμένει στα σύνορα, μια ώρα μακριά από το σημείο προορισμού της».

YΓ. Οι σιωναζιστές βρήκαν έναν ακόμα λόγο παρεμπόδισης της εισόδου επισιτιστικής βοήθειας προς τους λιμοκτονούντες στη Γάζα. Ενα φορτηγό είναι… αντισημιτικό, γιατί ο παλαιστίνιος ιδιοκτήτης του έχει ζωγραφίσει στην τέντα ένα χάρτη της Παλαιστίνης που δείχνει τα σύνορα από τη θάλασσα μέχρι το ποτάμι!

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυνηγώντας και σκοτώνοντας ένα ανθρωπόμορφο κτήνος

Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Μάρτη

Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Σχετικά Αρθρα

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 12:05

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 22:54

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 14:33

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 10:04

Ακου σιωναζιστάκο…

Διεθνή 1 Οκτ 2025, 12:25

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 30 Σεπ 2025, 14:24
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Εφετείο 17Ν

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • ΕΛΑ

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Επικοινωνία

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Όροι χρήσης

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Ποιοι είμαστε

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Επικοινωνία

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

  • Όροι χρήσης

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

    Νέα εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τα χαράματα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo