Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
  • Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας
  • Σαν σήμερα 1 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Δολοφονία Σιράζ Σαφτάρ: «Βρομάει» νεοναζιστικό έγκλημα
Καταστολή

Δολοφονία Σιράζ Σαφτάρ: «Βρομάει» νεοναζιστικό έγκλημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Αυγ 2023, 11:39
Το αίμα του Σιράζ Σαφτάρ στο σημείο που τον δολοφόνησαν.

Προχθές (Σάββατο) από την ΓΑΔΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση (η έμφαση δική μας):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε την 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων -4- ημεδαποί δράστες

Εξιχνιάσθηκε άμεσα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων.

Συνελήφθησαν την 18-8-2023, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, -4- ημεδαποί, ηλικίας 18,19 και 20 ετών ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι πρώτες πρωινές ώρες της 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν και ο 20χρονος με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τον τραυμάτισε θανάσιμα, καταφέρνοντας του χτύπημα στο θώρακα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πρόκειται για τη δολοφονία του 23χρονου εργάτη από το Πακιστάν, Σιράζ Σαφτάρ, τα χαράματα στις 12 Αυγούστου. Ο Σιράζ Σαφτάρ εργαζόταν ως φορτοεκφορτωτής στη λαϊκή αγορά και πήγαινε να πιάσει δουλειά. Βρέθηκε δολοφονημένος στην περιοχή Ριζούπολης-Περισσού, κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα, στις 4:30 τα χαράματα. Τον βρήκαν φίλοι του που δούλευαν μαζί και ένας Ελληνας που περνούσε και σταμάτησε για να βοηθήσει, ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Η προσπάθειά του να σταματήσει την αιμορραγία πιέζοντας με ένα ρολό υγείας απέβη άκαρπη. Ο Σιράζ ξεψύχησε μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς το χτύπημα που δέχτηκε με μαχαίρι ήταν καίριο.

Η ΓΑΔΑ (όπως φαίνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της) δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για το περιστατικό. Σαν να ήταν κάτι ασήμαντο. Αρχής γενομένης από την ΕΡΤ, όμως, όλα τα αστικά Μέσα μετέδιδαν την εξής είδηση: «Το θύμα είναι Πακιστανός και νωρίτερα είχε προηγηθεί ένας καβγάς με 4 άτομα στην Λεωφόρο Ηρακλείου, πιθανώς ομοεθνείς του. Ενας εξ αυτών, φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε».

Επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε, όμως οι ασφαλίτες φρόντισαν να διαρρεύσουν στα παπαγαλάκια τους ότι «το πιθανότερο είναι να πλακώθηκαν μεταξύ τους οι Πακιστανοί και ένας να τον μαχαίρωσε»! Η συγκεκριμένη διαρροή της Ασφάλειας υπηρετούσε διπλό σκοπό: από τη μια να απομακρύνει κάθε υποψία για έγκλημα με νεοναζιστικό-ρατσιστικό κίνητρο και από την άλλη να καλλιεργήσει το ρατσιστικό στερεότυπο ότι οι μετανάστες πλακώνονται και μαχαιρώνονται μεταξύ τους.

Τον πρώτο σκοπό υπηρετεί και η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, που δεν ήταν ομοεθνείς αλλά «ημεδαποί», δηλαδή Ελληνες, ηλικίας από 18 έως 20 ετών. «Επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν» ισχυρίζεται η ΓΑΔΑ. Αυτό είναι το… ακλόνητο συμπέρασμα της αστυνομικής προανάκρισης. 

Από πού προκύπτει αυτό; Από τις καταθέσεις-απολογίες των ίδιων των δραστών. Εδώ χρειάζεται να θυμηθούμε πώς παρουσίασαν οι δύο δράστες τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα: δήθεν τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του, καυγάδισαν, τον σκότωσαν κατά λάθος. Τι αποδείχτηκε; Οτι και οι δύο ήταν χρυσαυγίτες και είχαν βγει νυχτερινή παγανιά για να χτυπήσουν ξεμοναχιασμένους μετανάστες. Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, μολονότι οι δράστες δικάστηκαν μόνοι τους, είναι και τμήμα της μεγάλης δίκης των νεοναζιστών της ΧΑ, με τους δράστες να καταδικάζονται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το έγκλημά τους να στηρίζει τη δικαστική κρίση για το ότι η νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο ενεργό οπαδό, είναι μια εγκληματική οργάνωση, όπως την τυποποιεί ο ποινικός νόμος.

Ακόμα και τη σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προσπάθησαν αρχικά να την παρουσιάσουν σαν… καυγά μεταξύ οπαδών του ποδόσφαιρου! Οταν, λοιπόν, η Ασφάλεια δείχνει τέτοια πρεμούρα να αποδεχτεί τους ισχυρισμούς των δολοφόνων του Σιράζ, ότι είχαν ως κίνητρο τη ληστεία, και το ανακοινώνει δημόσια, χωρίς καμιά επιφύλαξη, χωρίς καν να θέτει ερωτηματικά μήπως υπάρχει και νεοναζιστικό-ρατσιστικό κίνητρο, τότε κάτι «βρομάει». Προσέξτε την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Δεν λέει ότι οι δράστες ισχυρίζονται πως το κίνητρό τους ήταν η ληστεία, λέει πως αυτό προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, το θεωρεί δεδομένο δηλαδή και μ’ αυτό το σκεπτικό συνέταξε το παραπεμπτικό προς τον εισαγγελέα.

Υπάρχουν, όμως, και λογικές αντινομίες και πραγματικά περιστατικά που θέτουν τουλάχιστον υπό αμφισβήτηση την εκδοχή της ληστείας (για να μην πούμε ότι την αποκλείουν).

Πόσο σύνηθες είναι, τέσσερις νέοι να βγαίνουν για ληστεία στο δρόμο στις 4 τα χαράματα; Τι ανθρώπους θα συναντήσουν τέτοια ώρα; Ανθρώπους που πηγαίνουν για δουλειά. Τι λεφτά μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος που πηγαίνει για δουλειά τέτοια ώρα; Δέκα ευρώ για να πιει κάναν καφέ ή ν’ αγοράσει κάνα σάντουιτς. Οταν μάλιστα μιλάμε για μετανάστη που κάνει χαμαλίκι στη λαϊκή, μπορεί και τα δέκα ευρώ να είναι πολλά. Δεν μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό οι επίδοξοι ληστές και να παίρνουν ρίσκο που οδηγεί σε πολύχρονη κάθειρξη για δέκα ευρώ.

Το πιο σημαντικό από άποψη οικονομικής αξίας αντικείμενο που κουβαλά ένας άνθρωπος που πηγαίνει για δουλειά στις 4 τα χαράματα είναι το κινητό του. Ομως το κινητό του δολοφονημένου Σιράζ βρέθηκε δίπλα του, δεν το πήραν οι δολοφόνοι. Αυτό σημειώθηκε από την πρώτη στιγμή από εκπρόσωπο της Πακιστανικής Κοινότητας και από την ΚΕΕΡΦΑ που έκανε την πρώτη καταγγελία. Είπαν ότι το κίνητρο της ληστείας πρέπει να αποκλειστεί, αφού το κινητό του Σιράζ βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του.

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ είχε δηλώσει προτού ανακοινωθεί η σύλληψη των δραστών, πως αν αυτοί δεν συλληφθούν, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν ναζιστικό έγκλημα ή κάτι άλλο. Και μίλησε για έξαρση των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, μετά την είσοδο των νεοναζιστών στη Βουλή: Στο Περιστέρι μαχαιρώθηκε ο Γουλάμ, στα Πετράλωνα μαχαιρώθηκε ο Φεάδ, στα Σεπόλια ο Φιάζ. Κι έχουμε πάνω από δέκα περιστατικά απειλών. Στη δε συγκεκριμένη περιοχή, από Πατήσια μέχρι Νέο Ηράκλειο, έχουν καταγραφεί πάνω από σαράντα επιθέσεις χαράματα, 4 με 5 το πρωί, σε μετανάστες που πηγαίνουν για μεροκάματο στις λαϊκές.

Ολα τα παραπάνω κάνουν σκόνη τη βεβαιότητα της Ασφάλειας περί κινήτρου ληστείας. Μια βεβαιότητα που εκφράστηκε με τόσο κατηγορηματικό τρόπο, με την έγκριση, αν όχι με εντολή, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προ Πο. Ο Οικονόμου, μετά τα γεγονότα της οπαδικής σύγκρουσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από τους κροάτες νεοναζί χούλιγκαν, που διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή Ελλάδα, δε θέλει να μπλέξει με ένα νεοναζιστικό έγκλημα. Εχει κάθε λόγο να θέλει να κλείσει αυτή η υπόθεση ως ένα κοινό ποινικό έγκλημα. Το ίδιο και οι ασφαλίτες. Είναι γνωστή, άλλωστε η ασυλία που πρόσφερε ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός στους νεοναζιστές και στην εγκληματική τους δράση, όπως είναι γνωστά και τα υψηλά νούμερα που καταγράφουν ακόμα και τώρα οι νεοναζιστές στις κάλπες των ειδικών εκλογικών τμημάτων που ψηφίζουν οι μπάτσοι.

ΥΓ. Στελέχη των νεοναζιστικών μορφωμάτων δε διστάζουν να απευθύνονται στα αδημονούντα σκυλιά των ταγμάτων εφόδου και να τους λένε ότι οι εκλογές τελείωσαν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και «θα τα πούμε σύντομα στους δρόμους». Αυτά όμως δεν τα συσχετίζουν οι ασφαλίτες και η πολιτική τους ηγεσία, με τη δολοφονία ενός φτωχού μετανάστη που πήγαινε χαράματα για το μεροκάματο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

«Θα τα πούμε σύντομα στους δρόμους» κραυγάζουν οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Αυτοί κι αν είναι οικολόγοι…

Σχετικά Αρθρα

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

Καταστολή 27 Απρ 2026, 07:21

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

Καταστολή 24 Απρ 2026, 14:15

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

Καταστολή 20 Απρ 2026, 19:17

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Καταστολή 9 Απρ 2026, 10:58

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

Καταστολή 31 Μαρ 2026, 14:07
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo