Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Δολοφονία Σιράζ Σαφτάρ: «Βρομάει» νεοναζιστικό έγκλημα
Καταστολή

Δολοφονία Σιράζ Σαφτάρ: «Βρομάει» νεοναζιστικό έγκλημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Αυγ 2023, 11:39
Το αίμα του Σιράζ Σαφτάρ στο σημείο που τον δολοφόνησαν.

Προχθές (Σάββατο) από την ΓΑΔΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση (η έμφαση δική μας):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε την 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων -4- ημεδαποί δράστες

Εξιχνιάσθηκε άμεσα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε την 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων.

Συνελήφθησαν την 18-8-2023, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, -4- ημεδαποί, ηλικίας 18,19 και 20 ετών ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι πρώτες πρωινές ώρες της 12-8-2023 στην περιοχή των Πατησίων, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν και ο 20χρονος με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τον τραυμάτισε θανάσιμα, καταφέρνοντας του χτύπημα στο θώρακα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πρόκειται για τη δολοφονία του 23χρονου εργάτη από το Πακιστάν, Σιράζ Σαφτάρ, τα χαράματα στις 12 Αυγούστου. Ο Σιράζ Σαφτάρ εργαζόταν ως φορτοεκφορτωτής στη λαϊκή αγορά και πήγαινε να πιάσει δουλειά. Βρέθηκε δολοφονημένος στην περιοχή Ριζούπολης-Περισσού, κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα, στις 4:30 τα χαράματα. Τον βρήκαν φίλοι του που δούλευαν μαζί και ένας Ελληνας που περνούσε και σταμάτησε για να βοηθήσει, ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Η προσπάθειά του να σταματήσει την αιμορραγία πιέζοντας με ένα ρολό υγείας απέβη άκαρπη. Ο Σιράζ ξεψύχησε μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς το χτύπημα που δέχτηκε με μαχαίρι ήταν καίριο.

Η ΓΑΔΑ (όπως φαίνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της) δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για το περιστατικό. Σαν να ήταν κάτι ασήμαντο. Αρχής γενομένης από την ΕΡΤ, όμως, όλα τα αστικά Μέσα μετέδιδαν την εξής είδηση: «Το θύμα είναι Πακιστανός και νωρίτερα είχε προηγηθεί ένας καβγάς με 4 άτομα στην Λεωφόρο Ηρακλείου, πιθανώς ομοεθνείς του. Ενας εξ αυτών, φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε».

Επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε, όμως οι ασφαλίτες φρόντισαν να διαρρεύσουν στα παπαγαλάκια τους ότι «το πιθανότερο είναι να πλακώθηκαν μεταξύ τους οι Πακιστανοί και ένας να τον μαχαίρωσε»! Η συγκεκριμένη διαρροή της Ασφάλειας υπηρετούσε διπλό σκοπό: από τη μια να απομακρύνει κάθε υποψία για έγκλημα με νεοναζιστικό-ρατσιστικό κίνητρο και από την άλλη να καλλιεργήσει το ρατσιστικό στερεότυπο ότι οι μετανάστες πλακώνονται και μαχαιρώνονται μεταξύ τους.

Τον πρώτο σκοπό υπηρετεί και η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, που δεν ήταν ομοεθνείς αλλά «ημεδαποί», δηλαδή Ελληνες, ηλικίας από 18 έως 20 ετών. «Επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν» ισχυρίζεται η ΓΑΔΑ. Αυτό είναι το… ακλόνητο συμπέρασμα της αστυνομικής προανάκρισης. 

Από πού προκύπτει αυτό; Από τις καταθέσεις-απολογίες των ίδιων των δραστών. Εδώ χρειάζεται να θυμηθούμε πώς παρουσίασαν οι δύο δράστες τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα: δήθεν τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του, καυγάδισαν, τον σκότωσαν κατά λάθος. Τι αποδείχτηκε; Οτι και οι δύο ήταν χρυσαυγίτες και είχαν βγει νυχτερινή παγανιά για να χτυπήσουν ξεμοναχιασμένους μετανάστες. Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, μολονότι οι δράστες δικάστηκαν μόνοι τους, είναι και τμήμα της μεγάλης δίκης των νεοναζιστών της ΧΑ, με τους δράστες να καταδικάζονται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το έγκλημά τους να στηρίζει τη δικαστική κρίση για το ότι η νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο ενεργό οπαδό, είναι μια εγκληματική οργάνωση, όπως την τυποποιεί ο ποινικός νόμος.

Ακόμα και τη σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προσπάθησαν αρχικά να την παρουσιάσουν σαν… καυγά μεταξύ οπαδών του ποδόσφαιρου! Οταν, λοιπόν, η Ασφάλεια δείχνει τέτοια πρεμούρα να αποδεχτεί τους ισχυρισμούς των δολοφόνων του Σιράζ, ότι είχαν ως κίνητρο τη ληστεία, και το ανακοινώνει δημόσια, χωρίς καμιά επιφύλαξη, χωρίς καν να θέτει ερωτηματικά μήπως υπάρχει και νεοναζιστικό-ρατσιστικό κίνητρο, τότε κάτι «βρομάει». Προσέξτε την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Δεν λέει ότι οι δράστες ισχυρίζονται πως το κίνητρό τους ήταν η ληστεία, λέει πως αυτό προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, το θεωρεί δεδομένο δηλαδή και μ’ αυτό το σκεπτικό συνέταξε το παραπεμπτικό προς τον εισαγγελέα.

Υπάρχουν, όμως, και λογικές αντινομίες και πραγματικά περιστατικά που θέτουν τουλάχιστον υπό αμφισβήτηση την εκδοχή της ληστείας (για να μην πούμε ότι την αποκλείουν).

Πόσο σύνηθες είναι, τέσσερις νέοι να βγαίνουν για ληστεία στο δρόμο στις 4 τα χαράματα; Τι ανθρώπους θα συναντήσουν τέτοια ώρα; Ανθρώπους που πηγαίνουν για δουλειά. Τι λεφτά μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος που πηγαίνει για δουλειά τέτοια ώρα; Δέκα ευρώ για να πιει κάναν καφέ ή ν’ αγοράσει κάνα σάντουιτς. Οταν μάλιστα μιλάμε για μετανάστη που κάνει χαμαλίκι στη λαϊκή, μπορεί και τα δέκα ευρώ να είναι πολλά. Δεν μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό οι επίδοξοι ληστές και να παίρνουν ρίσκο που οδηγεί σε πολύχρονη κάθειρξη για δέκα ευρώ.

Το πιο σημαντικό από άποψη οικονομικής αξίας αντικείμενο που κουβαλά ένας άνθρωπος που πηγαίνει για δουλειά στις 4 τα χαράματα είναι το κινητό του. Ομως το κινητό του δολοφονημένου Σιράζ βρέθηκε δίπλα του, δεν το πήραν οι δολοφόνοι. Αυτό σημειώθηκε από την πρώτη στιγμή από εκπρόσωπο της Πακιστανικής Κοινότητας και από την ΚΕΕΡΦΑ που έκανε την πρώτη καταγγελία. Είπαν ότι το κίνητρο της ληστείας πρέπει να αποκλειστεί, αφού το κινητό του Σιράζ βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του.

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ είχε δηλώσει προτού ανακοινωθεί η σύλληψη των δραστών, πως αν αυτοί δεν συλληφθούν, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν ναζιστικό έγκλημα ή κάτι άλλο. Και μίλησε για έξαρση των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, μετά την είσοδο των νεοναζιστών στη Βουλή: Στο Περιστέρι μαχαιρώθηκε ο Γουλάμ, στα Πετράλωνα μαχαιρώθηκε ο Φεάδ, στα Σεπόλια ο Φιάζ. Κι έχουμε πάνω από δέκα περιστατικά απειλών. Στη δε συγκεκριμένη περιοχή, από Πατήσια μέχρι Νέο Ηράκλειο, έχουν καταγραφεί πάνω από σαράντα επιθέσεις χαράματα, 4 με 5 το πρωί, σε μετανάστες που πηγαίνουν για μεροκάματο στις λαϊκές.

Ολα τα παραπάνω κάνουν σκόνη τη βεβαιότητα της Ασφάλειας περί κινήτρου ληστείας. Μια βεβαιότητα που εκφράστηκε με τόσο κατηγορηματικό τρόπο, με την έγκριση, αν όχι με εντολή, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προ Πο. Ο Οικονόμου, μετά τα γεγονότα της οπαδικής σύγκρουσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από τους κροάτες νεοναζί χούλιγκαν, που διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή Ελλάδα, δε θέλει να μπλέξει με ένα νεοναζιστικό έγκλημα. Εχει κάθε λόγο να θέλει να κλείσει αυτή η υπόθεση ως ένα κοινό ποινικό έγκλημα. Το ίδιο και οι ασφαλίτες. Είναι γνωστή, άλλωστε η ασυλία που πρόσφερε ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός στους νεοναζιστές και στην εγκληματική τους δράση, όπως είναι γνωστά και τα υψηλά νούμερα που καταγράφουν ακόμα και τώρα οι νεοναζιστές στις κάλπες των ειδικών εκλογικών τμημάτων που ψηφίζουν οι μπάτσοι.

ΥΓ. Στελέχη των νεοναζιστικών μορφωμάτων δε διστάζουν να απευθύνονται στα αδημονούντα σκυλιά των ταγμάτων εφόδου και να τους λένε ότι οι εκλογές τελείωσαν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και «θα τα πούμε σύντομα στους δρόμους». Αυτά όμως δεν τα συσχετίζουν οι ασφαλίτες και η πολιτική τους ηγεσία, με τη δολοφονία ενός φτωχού μετανάστη που πήγαινε χαράματα για το μεροκάματο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

«Θα τα πούμε σύντομα στους δρόμους» κραυγάζουν οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Αυτοί κι αν είναι οικολόγοι…

Σχετικά Αρθρα

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 14:07

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 11:21

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

Καταστολή 23 Ιούν 2026, 20:10

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

Καταστολή 18 Ιούν 2026, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo