Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
  • Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του
  • Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ
  • Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
  • EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας
  • H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Διώξεις εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, μάθημα σε κοντέινερ και 90 κενά στην Πρωτοβάθμια
Εργατικά Παιδεία

Διώξεις εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, μάθημα σε κοντέινερ και 90 κενά στην Πρωτοβάθμια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Σεπ 2024, 17:26

 Από: drepani.gr

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ετοιμόρροπα σχολεία, τάξεις που στοιβάζονται 25 μαθητές, σχολικά κτίρια χωρίς πυρασφάλεια και αντισεισμική θωράκιση, νήπια που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών και 90 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Παράλληλα, καταγγέλλει την αποπομπή μέλους της από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να μη συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ροδόπης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι και οι συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις κατευθύνσεις που δίνουν Ε.Ε., ΟΟΣΑ εργοδοτικές ενώσεις και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι μπροστά μας.

Όλοι μαζί ευθύνονται που τα σχολεία του νομού μας είναι ετοιμόρροπα, που στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα σε τάξεις, τα σχολικά κτήρια χωρίς προδιαγραφές πυρασφάλειας και αντισεισμική θωράκιση, που τα νήπια κάνουν μάθημα σε τάξεις κοντέινερ. Η κυβέρνηση ξανά “πετάει το μπαλάκι” στους γονείς και στην ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δεν πρόλαβαν να αναλογιστούν, τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες κάνουν μάθημα καθημερινά τα παιδιά μας εδώ και χρόνια. Δεν σκέφτηκαν πόσο επικίνδυνο είναι, ενώ υπάρχει ανάγκη για εκπαιδευτικό προσωπικό, να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με το ελάχιστο δυνατό, με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, ακόμα και για τη στελέχωση της απαραίτητης παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης και πλήρη ανυπαρξία υποστηρικτικού επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγοι, νοσηλευτές κλπ.);

Δεν πρόλαβαν να αναλογιστούν, ότι η επικίνδυνη λογική κόστους-οφέλους που ακολουθούν είναι αυτή που υπαγορεύει τις συγχωνεύσεις τμημάτων, που οδηγεί σε σχολειά χωρίς χρήματα για πετρέλαιο τον χειμώνα που έρχεται, χωρίς μόνιμο προσωπικό στο δήμο που θα αναλαμβάνει επισκευές, σε γονείς που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.

Δεν πρόλαβαν να τα σκεφτούν όλα αυτά, γιατί μέσα στο κατακαλόκαιρο, είχαν να ασχοληθούν με την παραπομπή σε πειθαρχικό δεκάδων ανά τη χώρα αγωνιζόμενων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία αποχή (3 στην περιοχή μας), γιατί ασκούν το δικαίωμα τους στην απεργία κλιμακώνοντας την επίθεση στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για ανυπόστατη, άθλια και αυταρχική ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά.

Την ίδια στιγμή και παρά την απόφαση του διοικητικού εφετείου που κατέρριψε τον εκβιασμό σύνδεσης αξιολόγησης – μονιμοποίησης αρνούνται παρανόμως τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, του 2021, του 2022.

Οι αγωνιζόμενοι/ες εκπαιδευτικοί με τη στάση τους, αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης. Απέναντι στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και τις απειλές, θα βρουν τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη. Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση.

Στην περιοχή μας η ένταση της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής που σημαίνει λιγότερη και απαξιωμένη δημόσια εκπαίδευση είναι καταφανώς ορατή:

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης μετρά πάνω από 90 κενά εκπαιδευτικών που αντιστοιχούν σε 2160 χαμένες διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Δεκάδες παιδιά δεν έχουν την αναγκαία παράλληλη στήριξη, λειτουργούν με ελλείψεις οι δομές ειδικής αγωγής, δεν έχουν προσληφθεί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για πάνω από 20 τμήματα τάξεων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία (και καθόλου για τα 16 τμήματα ΖΕΠ).

Οι αναστολές και υποβαθμίσεις σχολείων και οι συγχωνεύσεις τμημάτων απειλούν ευθέως και εδώ όπως παντού τα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες των μαθητών – τριών όπως και τις θέσεις εργασίας.

Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την Πέμπτη 12/9 να μη δεχτεί την εκπρόσωπο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και να την αποκλείσει από τον διάλογο σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης προκειμένου να συζητήσει και γνωστοποιήσει τα ανωτέρω καίρια προβλήματα των σχολείων του νομού, διεκδικώντας την επίλυσή τους, και να απαιτήσει την απόσυρση της παράνομης παραπομπής των 3 εκπαιδευτικών.

Δηλαδή η θεσμική εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Νομό Ροδόπης και στον Τομέα της Εκπαίδευσης «αποφάσισε και διέταξε» να αποπέμψει εκπρόσωπο Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου, για να μη διαταραχτεί η τάξη στον εργασιακό της χώρο. Προφανώς, η εκπρόσωπος του επιτελικού κράτους ακολουθεί πιστά προσφιλείς πρακτικές της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, τον αποκλεισμό από τον δημόσιο διάλογο, τη λογοκρισία και τη φίμωση του συνδικαλιστικού λόγου, για την αδιατάρακτη συνέχεια του έργου της!

Έχουν στρώσει, γι’ αυτές τις πρακτικές, το δρόμο οι δύο νόμοι – ντροπή για τον κόσμο της εργασίας και για την ίδια τη δημοκρατία, οι νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Βρούτση και Αχτσιόγλου. Νόμοι που αποτελούν το όχημα επιβολής της ατομικής εργασιακής σχέσης, της ελαστικής και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, της απομείωσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών, των ανεξέλεγκτων απολύσεων και διώξεων για συνδικαλιστική δράση και της ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων για την περιφρούρηση των απεργιών. Αυτόν τον τρόπο βρήκε η κυβέρνηση για να θωρακιστεί έναντι των αγωνιστικών αντανακλαστικών των εργαζομένων της μισθωτής εργασίας μέσα από τις συλλογικές διεκδικήσεις τους για τις αδικίες που υφίστανται. Αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούν και οι εκπρόσωποί της.

Το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καταγγέλλει αυτού του είδους τις πρακτικές και δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι και θα είναι πάντα παρόν.

Για να συντονίζει τη δράση των Σωματείων και Ομοσπονδιών προς τη διασφάλιση, την προστασία και την προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των Εργαζομένων στο Δημόσιο και την υπεράσπισή τους απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας

Επιπλέον, δηλώνει σαφώς ότι στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΣΕΠΕ Ροδόπης και απαιτεί:

Την άμεση απόσυρση κάθε πειθαρχικής δίωξης στους απεργούς εκπαιδευτικούς.

Την άμεση μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν κλείσει διετία και έπρεπε να έχουν ήδη μονιμοποιηθεί σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στον νομό μας και πανελλαδικά.

Διεκδικούμε επιπλέον γενικότερα με ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπ. Παιδείας και των κατά τόπους Διευθύνσεων, των Περιφερειών και των δήμων:

Μείωση του αριθμού μαθητών σε 1 προς 15 ανά τμήμα στα πολυθέσια σχολεία. Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων!

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής για κάθε εκπαιδευτικό έργο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μια σύμβαση εργασίας.

Κανένα εκπαιδευτικό κενό με το “πρώτο κουδούνι”. Κάλυψη όλων των παράλληλων στηρίξεων και ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. Μόνιμοι δάσκαλοι/ες και όχι εκ περιτροπής στα ολοήμερα τμήματα.

Μείωση του ωραρίου στα ολιγοθέσια σχολεία ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας όπως και στα πολυθέσια.

Μαζικούς διορισμούς όλου του αναγκαίου ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, σχολικοί ιατροί, νοσηλευτές/τριες) για πλήρη υποστήριξη των αναγκών των παιδιών σε όλα τα σχολεία. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.

Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο με επιπλέον προσλήψεις. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.ά.).

Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Άμεση αντικατάσταση όλων των container με σύγχρονες σχολικές αίθουσες.

Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και υποδομών!

Επανασύσταση των Σχολικών Επιτροπών και αύξηση στη χρηματοδότηση τους ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.

Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.

Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία.

Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών.

Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυβέρνηση και Συμβούλια Διοίκησης έχουν ρημάξει την Φοιτητική Μέριμνα – Μπλοκάρουμε τις εξώσεις
Επόμενο άρθρο «Το σπίτι μας είναι δικό σας και η νίκη έρχεται»

Σχετικά Αρθρα

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

Παιδεία 23 Σεπ 2026, 22:32

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

Παιδεία 22 Σεπ 2026, 20:12

Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!

Παιδεία 22 Σεπ 2026, 18:15

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

Παιδεία 21 Σεπ 2026, 08:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

24 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

23 Σεπ 2026, 22:32
Οικονομία

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

23 Σεπ 2026, 22:21
Υγεία

Μια μεγάλη παρέα εμπόρων της Υγείας και περιφερειακών παράσιτων

Ο Σπυράδωνης Γεωργιάδης ως διαφημιστής εμιρατιανών καπιταλιστών που πρόσφεραν πλασμαφαίρεση

23 Σεπ 2026, 21:30
Διεθνή

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

23 Σεπ 2026, 10:24
Κόντρες

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

23 Σεπ 2026, 09:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
Παιδεία

Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!

22 Σεπ 2026, 18:15
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

Ρουάντα: Ημέρα συνέλευσης, κυβέρνησης.

1936: Η CNT δέχεται τρεις υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Καταλονίας.

1943: Η ιταλική μεραρχία «Πινερόλο» παραδίδεται στον ΕΛΑΣ.

1967: Βόμβες στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω από τη στρατιωτική λέσχη και στον Εθνικό Κήπο.

1972: Βόμβες των ΔΑ και ΔΑΣ στα διυλιστήρια της «Εσσο Πάππας» και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

1973: Διαδήλωση χιλίων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας μετά από απαγόρευση συγκέντρωσης κατά των στρατεύσεων από τη σύγκλητο, βίαιη διάλυσή της στο ύψος της Κλαυθμώνος και συλλήψεις.

1974: Επανακυκλοφορεί μετά από 27 χρόνια νόμιμα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo