Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τι να μας πουν τώρα οι Κινέζοι… (μέρος δεύτερο)
Διεθνή Υγεία

Τι να μας πουν τώρα οι Κινέζοι… (μέρος δεύτερο)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μαρ 2022, 14:27

Τι να μας πουν τώρα οι Κινέζοι… Υπ’ αυτόν τον τίτλο γράφαμε στις 5 Γενάρη για την πολιτική zero covid που εφαρμόζει η κινέζικη κυβέρνηση. Μόλις εμφανιστούν έστω και ελάχιστα κρούσματα covid, απομονώνουν τεράστιες πόλεις (μια Ελλάδα και παραπάνω η καθεμιά), εφαρμόζουν λοκντάουν σε ολόκληρες περιοχές αυτών των πόλεων, τεστάρουν το σύνολο του πληθυσμού, διώχνουν αξιωματούχους που δεν επέδειξαν τη δέουσα επαγρύπνηση και χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα μόνο όταν διαπιστωθεί ότι η διασπορά σταμάτησε και τα κρούσματα βαίνουν προς μηδενισμό.

Διάφοροι εξυπνάκηδες έσπευσαν τότε να πουν ότι οι Κινέζοι εφάρμοζαν αυτά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μην έχουν προβλήματα στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Φλεβάρη. Οι ολυμπιακοί αγώνες ολοκληρώθηκαν, η κινέζικη κυβέρνηση όμως εφαρμόζει και πάλι τα ίδια μέτρα σε περιοχές όπου εμφανίστηκε «έξαρση» στη διασπορά του κοροναϊού.

Βάζουμε τη λέξη «έξαρση» σε εισαγωγικά, γιατί αν δούμε τα νούμερα θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό συγκρίνοντας μ’ αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και στις άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Mιλάμε για γύρω στα 3.500 θετικά δείγματα σε έναν πληθυσμό του 1,5 δισεκατομμυρίου!

Στις 11 Μάρτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ανιχνεύτηκαν 2.125 κρούσματα σε 58 πόλεις, στις 19 από τις 31 επαρχίες της χώρας. Στις 12 Μάρτη ανακοίνωσαν 3.122 κρούσματα. Τα μισά περίπου απ’ αυτά τα κρούσματα ανιχνεύτηκαν στη βορειοδυτική επαρχία Τζιλίν (στα σύνορα με την Κορέα). Επομένως, τα κρούσματα στις υπόλοιπες και πολυανθρωπότερες επαρχίες ήταν σαφώς λιγότερα σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Για το κινέζικο κράτος η αναλογία κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό δεν έχει καμιά σημασία. Εφόσον η τακτική είναι το zero covid, η παρέμβαση είναι ακαριαία, ώστε να πνίξουν τον ιό «άμα τη εμφανίσει του». Δυο μεγάλες πόλεις, η Τσανγκτσάν στα βορειοανατολικά και η Σεντζέν στα νότια, βιομηχανικά κέντρα και οι δύο, με πληθυσμό γύρω στα 7 εκατομμύρια η πρώτη και 19 εκατομμύρια η δεύτερη, μπήκαν σε λοκντάουν. Οι επιχειρήσεις έκλεισαν (εκτός από αυτές που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης) και οι κάτοικοι πήραν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να πάνε σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.

Οπως ανακοινώθηκε, όλος ο πληθυσμός θα υποβληθεί σε τρεις γύρους PCR τεστ (μοριακά) κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, ενώ όποιος θέλει να μετακινηθεί εκτός πόλης θα πρέπει να επιδείξει αρνητικό PCR τεστ του τελευταίου 24ωρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Foxconn, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της αμερικάνικης Apple ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις λειτουργίες της στη Σεντζέν, χωρίς να είναι γνωστή η ημερομηνία επανέναρξης. «Χάρη στα διάφορα εργοστάσιά μας στην Κίνα, έχουμε ρυθμίσει τη γραμμή παραγωγής ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανές επιπτώσεις» ανακοίνωσε η εταιρία.

Στη Σανγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων ανιχνεύτηκαν 169 κρούσματα στις 13 Μάρτη. Συνολικά 778 από την 1η Μάρτη (παρακαλούμε, κάντε μια γρήγορη σύγκριση με την Ελλάδα). Οι αρχές της πόλης δεν προχώρησαν σε λοκντάουν αλλά ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθηθεί η τακτική «2+12». Οι άνθρωποι που διαμένουν στην ίδια γειτονιά ή εργάζονται στον ίδιο χώρο εργασίας ή πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή με κοντινές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, θα ακολουθήσουν δύο μέρες καραντίνας στο σπίτι και 12 μέρες συστηματικής παρακολούθησης (με τέστινγκ). Οι αρχές, επίσης, συμβούλεψαν τους κατοίκους (για δυόμισι Ελλάδες μιλάμε) να μην απομακρυνθούν από την πόλη, εκτός αν υπάρχει ανάγκη.

Στις πόλεις που εμφανίστηκαν «εξάρσεις», από τις αρχές του Μάρτη απολύθηκαν 26 αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανόμενων ενός δημάρχου και ενός διοικητή Δημοτικής Επιτροπής Υγείας στη Τζιλίν, καθώς και ενός αντιδημάρχου και ενός υποδιοικητή της αστυνομίας στην Γκουαγκντόγκ. «Ο μηχανισμός απόκρισης έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες περιοχές δεν είναι αρκετά ισχυρός. Δεν υπάρχει επαρκής κατανόηση των χαρακτηριστικών της παραλλαγής Ομικρον και η εκτίμηση ήταν ανακριβής», ανακοινώθηκε σχετικά με τους αξιωματούχους της Τζιλίν.

Αν και ακούστηκαν και στην Κίνα απόψεις για συνύπαρξη με τον ιό, όπως γίνεται σε άλλες χώρες όπου έχει εξαπλωθεί πλατιά η Ομικρον, η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική zero covid. Ο αντιπρόεδρος Σαν Τσουνλάν κάλεσε τις διοικήσεις των επαρχιών να επιτεθούν γρήγορα και να εξαλείψουν τα κρούσματα, χρησιμοποιώντας τα λοκντάουν εφόσον απαιτηθεί.

Δεν είναι καπιταλιστική χώρα η Κίνα; Την πιο σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση υφίσταται η εργατική τάξη της (εξ ου και ο όρος «κινεζοποίηση»). Ομως, έχοντας την εμπειρία του SARS-CoV-1, το κινέζικο ιμπεριαλιστικό κράτος ακολούθησε μια άλλη τακτική διαχείρισης της πανδημίας, η οποία αποδεικνύεται επιτυχημένη. Το κινέζικο ιμπεριαλιστικό κράτος διέπραξε το έγκλημα των πρώτων μηνών, όταν σε συνεργασία με τον ΠΟΥ προσπαθούσε να κρύψει την εμφάνιση του SARS-CoV-2, στη συνέχεια όμως κατάφερε να ελέγξει την πανδημία, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα έναντι των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Το ζήτημα δεν είναι ζήτημα διαφοράς… δημοκρατικότητας ή… κοινωνικής ευαισθησίας ανάμεσα στο κινέζικο καθεστώς και στα καθεστώτα της Δύσης. Είναι ζήτημα διαφορετικής τακτικής αντιμετώπισης της πανδημίας. Στη Δύση, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ακολουθείται η στρατηγική της ανάπτυξης ανοσίας της αγέλης με φυσική νόσηση. Τακτική που προκαλεί τεράστιο κόστος σε βαριές νοσήσεις και θανάτους.

Εκτύπωση 🖨
ΚΙΝΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥστεριούλες
Επόμενο άρθρο 58 νεκροί – 54 νέες διασωληνώσεις

Σχετικά Αρθρα

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 09:17

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

Διεθνή 28 Ιούλ 2026, 21:43

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

Διεθνή 28 Ιούλ 2026, 12:29

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

Διεθνή 27 Ιούλ 2026, 12:58
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: Οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιων Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo