Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 30 Ιούνη
  • Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία
  • Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
  • Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σαν χολιγουντιανό θρίλερ
Διεθνή

Σαν χολιγουντιανό θρίλερ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μαρ 2022, 12:29
Η φωτογραφία είναι αρχείου, από παλιά συνάντηση Πούτιν-Σρέντερ. Από τη συνάντηση της 10ης του Μάρτη δε δόθηκε φωτογραφικό ή άλλο υλικό.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 μέχρι το 2005, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τη ρωσική ιμπεριαλιστική ηγεσία και τα ρωσικά ενεργειακά μονοπώλια. Είναι μέλος του ΔΣ του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft και πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της εταιρίας που κατασκεύασε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οταν άρχισαν να επιβάλλονται κυρώσεις στη Ρωσία, μετά τη στρατιωτική επίθεσή της στην Ουκρανία, αρκετά κυβερνητικά στελέχη στη Γερμανία ζήτησαν από τον Σρέντερ να παραιτηθεί από τα πόστα του στα ρωσικά ενεργειακά μονοπώλια. Αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι διατηρώντας τα πόστα του θα μπορέσει να βοηθήσει για την ειρήνη!

Την περασμένη εβδομάδα, το πρακτορείο Politico και η γερμανική κιτρινοφυλλάδα Bild (η μεγαλύτερης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα) «αποκάλυψαν» ότι ο Σρέντερ ταξίδεψε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης 10 Μάρτη. 

Βάλαμε τη λέξη «αποκάλυψαν» σε εισαγωγικά, γιατί ο ίδιος ο Σρέντερ φρόντισε να γίνει γνωστή η επίσκεψή του στη Μόσχα. Μέχρι και τη νεαρή σύζυγό του, Σογιέον Σρέντερ-Κιμ επιστράτευσε, με όλους τους όρους του αστικού καρακιτσαριού. Η Σογιέον ντύθηκε στα μαύρα, φόρεσε τα πιο… σεμνά κοσμήματά της και φωτογραφίστηκε να προσεύχεται με κλειστά τα μάτια (για την ειρήνη προφανώς), ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Instagram. Από το παράθυρο του ξενοδοχείου φαίνονταν η διάσημη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και τα τείχη του Κρεμλίνου. Αρα, η Σογιέον ήταν στη Μόσχα συνοδεύοντας τον σύζυγό της και προσευχόταν να πετύχει η… ειρηνιστική αποστολή του. Ηταν βράδυ Πέμπτης και την ώρα που η Σογιέον… τα έδινε όλα στην προσευχή, ο Γκέρχαρντ συναντιόταν με τον Βλαδίμηρο στο Κρεμλίνο.

Η ίδια είχε γράψει πριν από λίγες μέρες στο Instagram: «Μπορείτε να είστε βέβαιοι πως οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο σύζυγός μου για να βοηθήσει να τελειώσει ο πόλεμος, θα το κάνει, ανεξάρτητα από τα τελεσίγραφα του SPD ή άλλων οργανώσεων».

Είχε κάποια ουσία η αποστολή Σρέντερ ή απλώς επρόκειτο για ένα προσωπικό σόου του τέως καγκελάριου, το οποίο αβαντάρισε και ο Πούτιν, για τους δικούς του λόγους; Τα όσα αποκαλύφθηκαν δείχνουν ότι πρόκειται για αποστολή ουσίας.

Σύμφωνα με διαρροή του περιβάλλοντος του Σρέντερ, η συνομιλία του με τον Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης ήταν «πολύ εντατική και ειλικρινής». Ο Σρέντερ κατέστησε σαφές τι σκέφτεται για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο άνθρωπος του περιβάλλοντός του, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, το πρωί της Παρασκευής ο Σρέντερ είχε μια «μακρά συνομιλία» με τον Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, επικεφαλής διαπραγματευτή της Ρωσίας στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός. Εστίασαν στα ίδια σημεία, συμπεριλαμβανόμενων του στάτους των αποσχισθεισών περιφερειών και τη φιλοδοξία του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θέματα που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι στις διμερείς συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Λευκορωσία και την Τουρκία.

Από τη Μόσχα ο Σρέντερ πέταξε στην Ιστανμπούλ, όπου την Κυριακή συναντήθηκε με τον Ρουστέν Ουμέροφ, ουκρανό βουλευτή και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία. Ο Σρέντερ, που βρισκόταν σε επαφή με τον Ουμέροφ από την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσίασε σ’ αυτόν μια περίληψη των συνομιλιών του στη Μόσχα. Η εκπρόσωπος Τύπου του Ουμέροφ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ηταν ο Ουμέροφ εξουσιοδοτημένος από τον Ζελένσκι να συνομιλήσει με τον «ενδιάμεσο» Σρέντερ ή ενήργησε μόνος του, ως εκπρόσωπος μιας μερίδας του ουκρανικού καθεστώτος; Δεν το γνωρίζουμε. 

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάντως, μετέδωσε ότι το κάλεσμα στον Σρέντερ για διαμεσολάβηση προήλθε από την ουκρανική πλευρά! Οι Ουκρανοί προσέγγισαν τον Σρέντερ μέσω της Ringier, ενός ελβετικού εκδοτικού ομίλου, στον οποίο ο Σρέντερ ήταν σύμβουλος διεθνών θεμάτων για πάνω από 15 χρόνια και έπαυσε να είναι όταν οι Ελβετοί, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαίτησαν από τον πρώην καγκελάριο να παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε ρωσικά μονοπώλια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ringier, Μαρκ Βάλντερ, παραδέχτηκε ότι συμφώνησε να φέρει τους Ουκρανούς σε επαφή με τον Σρέντερ και οργάνωσε την πρώτη συνάντησή τους στην Ιστανμπούλ την περασμένη εβδομάδα. Αλλά η εταιρία δεν αναμιγνύεται άμεσα περαιτέρω, είπε η Ringier. Επομένως, με αίτημα των Ουκρανών, ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Ουμέροφ στην Ιστανμπούλ, μετά πέταξε στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν και συνεργάστηκε με τον Μεντίνσκι και επέστρεψε στην Ιστανμπούλ για να μεταφέρει στον Ουμέροφ αυτά που του είπαν οι Ρώσοι.

Ηταν η γερμανική πολιτική ηγεσία ενήμερη για τη διαμεσολαβητική δράση του Σρέντερ; Επειδή η Γερμανία δεν είναι Ουκρανία, όπου κάθε είδους κλίκες συγκρούονται μεταξύ τους και όπου ο Ζελένσκι εμφανίζεται σαν απόλυτος μονάρχης, με τους Αμερικάνους να του κινούν τα νήματα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον η καγκελαρία ήταν απόλυτα ενήμερη.

Επισήμως, ο Σρέντερ δεν εκπροσωπούσε τη γερμανική κυβέρνηση και δεν ήταν σε συνεννόηση μαζί της. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι ο Σρέντερ θα ταξίδευε στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν. Το ταξίδι δεν είχε συμφωνηθεί. Ο καγκελάριος Σολτς, όμως, όταν ρωτήθηκε σχετικά, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλλίες, απάντησε: «Δε θέλω να κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτό. Οτιδήποτε βοηθάει να τερματιστεί αυτός ο φρικτός πόλεμος είναι καλοδεχούμενο»! Ο δε συμπρόεδρος του SPD, Λαρς Κλινγκμπέιλ, δήλωσε πως δεν είχε πληροφορίες για το ταξίδι του Σρέντερ, αλλά κατά την άποψή του κάθε προσπάθεια τερματισμού του πολέμου είναι καλή. Εξέφρασε δε την ελπίδα να πετύχει ο πρώην καγκελάριος!

Αν αληθεύουν όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τότε, την ώρα που ο Ζελένσκι παριστάνει τον… ντούρο πατριώτη και υπόσχεται στους Ρώσους… δάκρυα και αίμα, ο ίδιος ή κάποιοι άλλοι από την ουκρανική ηγεσία εκλιπαρούν τον Σρέντερ να μεσολαβήσει στον Πούτιν. 

Ο Σρέντερ βάζει τους ανθρώπους του να λένε δεξιά κι αριστερά ότι ο ίδιος έχει ελπίδες να πετύχει εκεί που αποτυγχάνουν ο Σολτς και ο Μακρόν, διότι είναι ο μόνος Δυτικός που έχει συναντηθεί προσωπικά με τον ρώσο ηγέτη και με ουκρανούς επισήμους. Κι ότι πιστεύει πως η προσωπική του σχέση με τον Πούτιν και το γεγονός ότι δεν ενεργεί ως εντολοδόχος καμιάς κυβέρνησης, ούτε της δικής του, του επιτρέπει να παίξει έναν μοναδικό ρόλο σαν ένας ηλικιωμένος statesman, πέρα από τα κανονικά διπλωματικά κανάλια!

Μπουρδολογία, ασορτί με την εικόνα της προσευχόμενης μαυροφορούσας Σογιέον. Ο Σρέντερ προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς από εκείνους που τον κατηγόρησαν σαν… πράκτορα του Πούτιν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, όχι όμως σαν «αδέσποτος» αλλά ως εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, που προσπαθεί να απαλλαγεί από το στενό κορσέ των Αμερικανών.

Ολα αυτά, έτσι όπως παρουσιάζονται, θυμίζουν τα πολιτικο-κατασκοπικά θρίλερ του Χόλιγουντ, στα οποία όλα προκαλούνταν από πρόσωπα-ήρωες, θετικούς κι αρνητικούς. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως έχουμε να κάνουμε με έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα: καθαρά πολεμικό, οικονομικό, πολιτικο-διπλωματικό. Προφανώς, ακόμα δεν υπάρχει ούτε μια πρώτη κατάληξη στην κατεύθυνση της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. Οσο η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία στο καθαρά πολεμικό επίπεδο, θα επιδιώκει να επιβάλει το σύνολο των όρων της. Γιατί να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, έστω ως ενδιάμεσο βήμα, που μόνο τον αντίπαλό της θα βοηθήσει;

Από την άλλη, οι Αμερικάνοι κινούν τα νήματα της άθλιας μαριονέτας «Ζελένσκι», ενώ οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να φτάσουν γρήγορα στην ιμπεριαλιστική ειρήνη, γιατί βρίσκονται στην… περίεργη θέση να συμφωνούν σε κυρώσεις που δεν πλήττουν μόνο τη Ρωσία αλλά και τα δικά τους μονοπωλιακά συγκροτήματα. Γι’ αυτό συνομιλούν από κοινού με τον Πούτιν (και με τον Σι) οι Σολτς και Μακρόν, γι’ αυτό κάνει χιαστί συναντήσεις ο Σρέντερ, γι’ αυτό έκανε το ταξίδι αστραπή στην Αγκυρα ο Σολτς (για να μάθει από πρώτο χέρι τις λεπτομέρειες της συνάντησης των Λαβρόφ-Κουλέμπα στην Αττάλεια και τις χωριστές συνομιλίες τους με τον Τσαβούσογλου – και όχι μόνο).

Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή είναι πως η ιμπεριαλιστική ειρήνη θα έχει τα ίδια απαίσια χαρακτηριστικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (για να θυμηθούμε τον Μπρεχτ). Στις πλάτες των λαών θα φορτωθούν τα βάρη και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ιμπεριαλιστικής ειρήνης που κάποια στιγμή θα ακολουθήσει.

Εκτύπωση 🖨
ΜΑΚΡΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΣΟΛΤΣ ΣΡΕΝΤΕΡ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Πρεσβεία, η Amazon και η πλύση εγκεφάλου στους μαθητές
Επόμενο άρθρο Βερσαλλίες ήθελε ο κώλος τους

Σχετικά Αρθρα

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 19:00

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 29 Ιούν 2026, 14:04

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 19:57

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

Διεθνή 28 Ιούν 2026, 11:47

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 20:18

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

Διεθνή 27 Ιούν 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1871).

1922: Μέλος του IRA εκτελεί στο Λονδίνο τον πρώην αρχηγό του βρετανικού επιτελείου και μέλος του κοινοβουλίου Σερ Χένρι Ουίλσον.

1934: “Νύχτα των μακριών μαχαιριών” στη Γερμανία, 77 αξιωματούχοι των  SA και τετρακόσιοι πολίτες νεκροί.

1992: Κάθειρξη δεκαεπτά ετών στον Κυριάκο Μαζοκόπο, αθώοι οι Μπουκετσίδης, Κογιάννης και Μπέρκνερ.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την “Πολιτική Ανοιξη“.

1998: Βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΑΣΕΠ, τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo