Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Αυγούστου
  • Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»
  • Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ
  • 112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας
  • Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό
  • Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Tι γύρευε στον Λίβανο ένας σιωνιστής «αρχαιολόγος»;
Διεθνή

Tι γύρευε στον Λίβανο ένας σιωνιστής «αρχαιολόγος»;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Νοέ 2024, 11:49

Γράψαμε χτες αργά το βράδυ, ότι ένας σιωνιστής αναλυτής σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο, όπου βρισκόταν μαζί με στρατιωτικούς, χωρίς άδεια. O νεκρός σιωνιστής πολίτης ήταν ο Ζεέβ (Τζάμπο) Ερλιχ, ηλικίας 71 ετών. Η μονάδα «ενημέρωσης» του σιωναζιστικού στρατού ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Ερλιχ σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός, του οποίου το όνομα δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί ακόμα, και τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα στρατιωτικός, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από το σιωνιστικό Τύπο μαθεύτηκε ότι ο δεύτερος νεκρός ήταν ένας διοικητής λόχου του 13 Τάγματος της Ταξιαρχίας Γκολάνι και πως υπήρξε και δεύτερος τραυματίας, ο οποίος φέρει μέτρια τραύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, μια εσωτερική έρευνα για το περιστατικό βρήκε ότι μια δύναμη, με επικεφαλής τον διοικητή της Ταξιαρχίας Γκολάνι, ταξίαρχο Γιοάβ Γιαρόν, μπήκε σε περιοχή όπου επιχειρούσε η ταξιαρχία και έφτασε σε ένα αρχαίο κάστρο, που είναι ανακηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος. Δύο «τρομοκράτες» που κρύβονταν στο σημείο άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον Ερλιχ. Ο διοικητής Γιαρόν τραυματίστηκε μέτρια στη σύγκρουση.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού του σιωναζιστικού στρατού αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Ερλιχ ως απώλεια του στρατού, με βαθμό έφεδρου ταγματάρχη. Ο στρατός είπε ότι το περιστατικό ήταν σοβαρό και θα ερευνηθεί, διότι ο Ερλιχ μπήκε στο πεδίο της μάχης ως πολίτης, χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες από τη μεραρχία και τη βόρεια διοίκηση.

Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η διαβόητη επίλεκτη Ταξιαρχία Γκολάνι, ένα από τα καμάρια του σιωναζιστικού στρατού, κατεξευτελίστηκε και πάλι. Πρώτα την λιάνισαν οι παλαιστίνιοι μαχητές στη θρυλική Σουτζαΐα, αναγκάζοντας τον σιωναζιστικό στρατό να την αποσύρει από το μέτωπο, καθώς έχασε τουλάχιστον το 40% της δύναμής της.

Μετά την ανασυγκρότησή της και τη συμπλήρωση των στρατιωτών και αξιωματικών της, που κράτησε μήνες, η Ταξιαρχία Γκολάνι στάλθηκε στον Λίβανο. Στην πρώτη επιχείρηση διείσδυσης που έκαναν τα κομάντα της, δέχτηκαν ένα σκληρό μάθημα από τους μαχητές της Χεζμπολά. Ακολούθησε η απόλυτη ταπείνωση, όταν τα επιθετικά drone της Χεζμπολά βομβάρδισαν την τραπεζαρία στη βάση εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων της Γκολάνι, σκορπώντας το θάνατο την ώρα που έτρωγαν το γιορτινό δείπνο τους.

Το χτεσινό περιστατικό ήταν μια ακόμα ταπείνωση γι’ αυτή την επίλεκτη μονάδα του σιωναζιστικού στρατού, οι στρατιώτες της οποίας προέρχονται από θρησκευτικές σχολές. Είναι, δηλαδή, βαθιά θρησκόληπτοι και πολεμούν με θρησκευτικό φανατισμό, θεωρώντας ότι υπερασπίζονται τον «περιούσιο λαού του θεού». Ο ίδιος ο διοικητής της ταξιαρχίας παίρνει ένα απόσπασμα και συνοδεύει έναν ντεμέκ αρχαιολόγο σε έναν αρχαιολογικό χώρο του Λιβάνου, θεωρώντας προφανώς ότι το μέρος είναι απολύτως ασφαλές. Εκεί, όμως, παραμονεύουν δύο μαχητές της Χεζμπολά, οι οποίοι τους δίνουν και καταλαβαίνουν. Ο ορισμός της στρατιωτικής ταπείνωσης, της απόλυτης ξεφτίλας.

Ομως εδώ δεν έχουμε μόνο τη στρατιωτική ταπείνωση του ίδιου του διοικητή μιας επίλεκτης σιωναζιστικής ταξιαρχίας. Εχουμε ένα γεγονός μείζονος σημασίας. Τι γύρευε ένας 71χρονος σιωνιστής «αρχαιολόγος», που επισήμως δεν είχε καμιά σχέση με τον στρατό, ντυμένος με στρατιωτική στολή και πλήρη εξάρτυση, στο εσωτερικό του Λιβάνου και δη σε έναν αρχαιολογικό χώρο του;

Ο Ερλιχ παρουσιαζόταν ως ειδικός στην ιστορία και τη γεωγραφία της «Γης του Ισραήλ». Ολη του τη ζωή προσπαθεί να συνδέσει τις αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής με τη «Γη του Ισραήλ» και τον «περιούσιο λαό». Ηταν, δηλαδή, ένας στρατευμένος σιωνιστής που στήριζε την προπαγάνδα της «ιουδαϊκότητας» με ψευτοεπιστημονικά επιχειρήματα.

Ο ίδιος κατοικούσε στην Οφρα, έναν παράνομο εβραϊκό εποικισμό μέσα στη Δυτική Οχθη, πάνω στο Δρόμο 60 που οδηγεί από την Τζενίν στην Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ). Οι έποικοι της Οφρα έχουν αρπάξει τη γη από τους κατοίκους των παλαιστινιακών χωριών Εΐν Γιαμπρούντ και Σιλουάντ. Ο εποικισμός Οφρα είναι παράνομος ακόμα και με τα κριτήρια που έχει θέσει το ίδιο το σιωνιστικό κράτος (δείτε ΕΔΩ μια παρουσίαση από την ισραηλινή οργάνωση Β’Tselem).

Διαβάστε τώρα πώς αποχαιρέτισε τον Ερλιχ το Περιφερειακό Συμβούλιο της Μπινιαμίνα:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο άνδρας της Γης του Ισραήλ, Ζεέβ (Τζάμπο) Ερλιχ, ένας μακροχρόνιος κάτοικος της Οφρα, έπεσε στον νότιο Λίβανο. Ο Τζάμπο Ερλιχ, 71 ετών, ένας έφεδρος, στρατεύθηκε στις δυνάμεις των IDF που επιχειρούν στον Λίβανο. Ηταν ένας διακεκριμένος ερευνητής στο βασίλειο των μελετών για τη Γη του Ισραήλ και τους εποικισμούς της…»

Και ο κυβερνήτης της Μπινιαμίνα, Ισραελ Γκανζ:

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το θάνατο του Τζάμπο. Ενός άντρα που το ονομά του συμβόλιζε τη γνώση και την αγάπη για τη γη. Ηταν ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος των εποικισμών και ένας στυλοβάτης της κοινότητας της Οφρα. Χιλιάδες από εκείνους που αγάπησαν τη γη ξεσηκώθηκαν και θα ξεσηκωθούν από τα ευρήματα και τις πληροφορίες που έφερε στον κόσμο, μέσω μιας μεγάλης αγάπης για την Αγία Γη, τις παραδόσεις της και την ιστορία του λαού των Εβραίων σ’ αυτήν. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην αγαπητή Ταμάρ και την ευρύτερη οικογένεια του Ερλιχ και αγκαλιάζουμε την κοινότητα της Οφρα».

Είναι σαφές, λοιπόν, πως αυτός ο σιωνιστής ψευδο-αρχαιολόγος και ψευδο-ιστορικός ήταν ενσωματωμένος στη φανατικά θρησκόληπτη Ταξιαρχία Γκολάνι, η οποία τον διευκόλυνε να κάνει «έρευνες» για να αποδείξει ότι και ο νότιος (τουλάχιστον) Λίβανος ανήκει στην «Αγία Γη των Εβραίων», τη «Γη του Ισραήλ», και επομένως ο «περιούσιος λαός» οφείλει να τον καταλάβει και να στήσει εκεί εποικισμούς, όπως έκανε στη Γαλιλαία, τη Ράμλα, τη Λυδία και τη Σαμάρια της ιστορικής Παλαιστίνης, εκδιώκοντας με τη φωτιά και το σίδερο τους Παλαιστίνιους, όπως άρπαξε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία και τα Αγροκτήματα Σεμπάα από τον Λίβανο.

Απλά, αφού τον «καθάρισαν» οι λιβανέζοι μαχητές, ανέφεραν επίσημα ότι δεν είχε άδεια, για ν’ αποφύγουν το θόρυβο. Δεν παρέλειψαν, όμως, να δώσουν στη χήρα του μια συνταξάρα ταγματάρχη του σιωναζιστικού στρατού.

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Κουντριούνται τα κριάρια

Σχετικά Αρθρα

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 20:36

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 19:37

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 10:21

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 09:20

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος.

Νίγηρας: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Νέα Ζηλανδία: Ημέρα κληματαριάς (1872).

1930: Συλλαλητήρια σταφιδοπαραγωγών στην Πελοπόννησο που αρνούνται να καταβάλουν φόρο.

1943: Εκτελούνται 4.000 Ρομά στο Αουσβιτς, τα περισσότερα παιδιά.

1953: Ο Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται σε θάνατο για κατασκοπεία από το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1964: Χορηγείται με νόμο σύνταξη 3.000.000 δραχμών στη Φρειδερίκη, αναδρομικά από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου (250.000 δρχ. τον μήνα).

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) σε δοχείο απορριμμάτων μπροστά στο «Χίλτον» την ώρα επίσημης δεξίωσης για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο.

1968: Βόμβα στην πλατεία Κοτζιά.

1972: Πέντε καταδίκες μελών της “20ής Οκτώβρη” που συνελήφθησαν μαζί με Γερμανούς.

1977: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’.

1980: Βόμβες καταστρέφουν δύο βυτιοφόρα στον Βοτανικό (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo