Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη
  • Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας
  • Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα
  • Kαρανικομπουμπουκίαση
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα τελευταία νέα από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Διεθνή

Τα τελευταία νέα από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Φεβ 2024, 21:54

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ

  • Στόχευσαν με αντιοχυρωματική ρουκέτα TBG μια σιωνιστική ειδική δύναμη που στάθμευε μέσα σε ένα σπίτι και συγκρούστηκαν με μέλη της δύναμης με πολυβόλα, αφήνοντάς τους νεκρούς και τραυματίες, βόρεια της συνοικίας Al-Amal, δυτικά της Khan Yunis.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ Merkava, στη συνοικία Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν, κατέστρεψαν με βλήματα όλμων μια συγκέντρωση δυνάμεων κατοχής νότια της συνοικίας Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Κατέστρεψαν με ρουκέτα Al-Yassin 105 ένα σιωνιστικό τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας το πλήρωμά του, στην περιοχή Sheikh Nasser στη Khan Yunis. Ελικόπτερα κατέφθασαν για να μεταφέρουν τραυματίες.
  • Βίντεο από τις συγκρούσεις με τις εχθρικές δυνάμεις που διεισδύουν στη συνοικία Al-Zaytoun, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

0:38 «Ακόμα καθόμαστε. Ελα. Ηρθε [το τανκ]»

0:50 Γράφει: «Μάχη του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα. Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ. Ταξιαρχίες Αλ-Ανσάρ».

0:52 Βομβαρδισμός εχθρικών συγκεντρώσεων που διεισδύουν στη γειτονιά Αλ-Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας, σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Ανσάρ.

1:12 «Για τα μάτια σου Αμπού Χάλεντ [Μοχάμεντ Αλ-Ντεΐφ]»

1:20 Παρακολούθηση εχθρικών ελικοπτέρων που μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες εχθρικούς στρατιώτες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/Al-Qassam_al-Zaytoun_22-2.mp4
  • Χτύπησαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava με εκρηκτικό μηχανισμό και το πυρπόλησαν, στην οδό Salah al-Din στη συνοικία Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Χτύπησαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava με ρουκέτα Al-Yassin 105 στη γειτονιά Zaytoun.

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Βομβάρδισαν με μπαράζ από βλήματα όλμων 60 χλστ. μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών στη συνοικία Al-Zaytoun, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας,
  • Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε έναν σιωνιστή στρατιώτη στη συνοικία Al-Amal, δυτικά της Khan Υunis.
  • Βομβάρδισαν με μπαράζ πυραύλων τους εποικισμούς-στρατώνες Μαφλεσίμ και Νιράμ
  • Βομβάρδισαν με βλήματα όλμων και πυραύλους 107 μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών γύρω από τον μύλο Ασούρ στη μέση της γειτονιάς Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Οδήγησαν δύο σιωνιστικά τανκ Merkava σε προκαθορισμένη ενέδρα μηχανικού, στη γειτονιά Al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.
  • Βομβάρδισαν με βλήματα όλμων μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών ανατολικά του Κεντρικού Κυβερνείου.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/al-Quds_olmoi_23-2.mp4
  • Βομβάρδισαν με βλήματα όλμων 60 χλστ. θέσεις σιωνιστικών οχημάτων και στρατιωτών γύρω από τη Ντάουλα και την Οδό 8.
  • Στόχευσαν ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα με ρουκέτα RPG, νότια της πόλης της Γάζας.
  • Στόχευσαν ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα με ρουκέτα RPG, δυτικά της Χαν Γιούνις.
  • Βομβάρδισαν με βλήματα όλμων 60 χλστ. εχθρικές συγκεντρώσεις στη συνοικία Al-Zaytoun.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις περιοχές μάχης, οι μαχητές Αλ-Κουντς πιστοποίησαν θανάτους και τραυματισμούς σε μια σιωνιστική δύναμη πεζικού, κατά τη διάρκεια ενέδρας με πολυβόλα και όπλα κατά προσωπικού, στον έξονα προώθησής τους στην κεντρική Χαν Γιούνις.
  • Παγίδευσαν μια σιωνιστική δύναμη μηχανικού και μια μπουλντόζα D9 σε σφιχτή ενέδρα μηχανικού, κατά την οποία πυροδότησαν πολλές εκρηκτικές βόμβες βαρελιού Thaqib, στην περιοχή Abasan al-Kabira, ανατολικά της Khan Younis.
  • Στόχευσαν με ρουκέτα Tandum ένα σιωνιστικό τανκ Merkava και εξάλειψαν έναν αριθμό στρατιωτών στο εσωτερικό του από μηδενική απόσταση, στην περιοχή Abasan al-Kabira, ανατολικά της Khan Younis.
  • Ανατίναξαν με εκρηκτική βόμβα ανταρτών ένα σιωνιστικό τανκ Merkava στη γειτονιά Al-Amal, δυτικά της Khan Younis.

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν

  • Χτύπησαν με πύραυλο Saeer μια σιωνιστική δύναμη που είχε οχυρωθεί σε ένα κτίριο στη συνοικία Al-Zaytoun, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς στα μέλη της.

 

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/muj_brig_SaeerMissile_23-2.mp4
  • Με βολές ελεύθερων σκοπευτών σκότωσαν έναν αριθμό σιωνιστών στρατιωτών που κάθονταν στα οχήματά τους, στην περιοχή των πολυκατοικιών Τάιμπα, νότια της Γιαπωνέζικης γειτονιάς στη Χαν Γιούνις. Η επιχείρηση έγινε από κοινού με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς.
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τους σιωνιστές στους άξονες προώθησής τους στη Χαν Γιούνις και πέτυχαν άμεσα χτυπήματα.
  • Χτύπησαν με βλήματα όλμων μια θέση και ανάπτυξη σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών γύρω από την τοποθεσία Ersal 16, ανατολικά της Beit Hanoun.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/mujah_brig_olmoi_northeastBeitHanoun_22-2.mp4
  • Κατέστρεψαν με βλήματα όλμων μια συγκέντρωση σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων νότια της συνοικίας Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας, σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ.
  • Χτύπησαν συγκεντρώσεις σιωνιστικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Γάζα με πυραύλους μικρού βεληνεκούς.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/mujah_brig_missiles_southeastGaza_22-2.mp4

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα

  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα στον άξονα μάχης στη συνοικία Al-Zaytoun.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα RPG ένα σιωνιστικό τανκ στον άξονα προώθησης νότια της Al-Zaytoun.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Tandum ένα τανκ Merkava και το χτύπησαν απευθείας στον άξονα μάχης στη συνοικία Al-Zaytoun.
  • Βομβάρδισαν με όλμους 60 χλστ. εχθρικές συγκεντρώσεις στον άξονα μάχης στη συνοικία Al-Zaytoun.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, οι μαχητές ανέφεραν ότι χτύπησαν με ρουκέτες RΡG ένα σιωνιστικό τανκ μεταφοράς προσωπικού δυτικά της Χαν Γιούνις και ένα τανκ Merkava στο κέντρο της Χαν Γιούνις.
  • Βομβάρδισαν με έναν αριθμό βλημάτων όλμων, συγκεντρώσεις εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων, ανατολικά του στρατοπέδου Jabalia στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, οι μαχητές ανέφεραν ότι ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα, με μια ομάδα στρατιωτών κατοχής, στην περιοχή Σέιχ Νάσερ στη Χαν Γιούνις, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Οι μαχητές βεβαίωσαν ότι είχαν υποστεί απώλειες στις τάξεις τους και ελικόπτερα φάνηκαν να προσγειώνονται για να τους πάρουν.

Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν

  • Βομβάρδισαν με πυραύλους 107, συγκεντρώσεις και θέσεις του εχθρού, στη Βόρεια Γάζα.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/02/al-nasser_salah-al-din_22-2.mp4

Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ

  • Χτύπησαν με ρουκέτα RPG ένα σιωνιστικό τανκ κοντά στην Οδό 8, στη συνοικία Al-Zaytoun, στην πόλη της Γάζας.
  • Χτύπησαν με εκρηκτικό μηχανισμό ένα σιωνιστικό τανκ, στη συνοικία Al-Amal, δυτικά της Χαν Γιούνις.
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜισόλογα Συγκλήτων – Καθαρή εναντίωση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τα μέλη ΔΕΠ
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

Διεθνή 22 Οκτ 2025, 20:45

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 23:04

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

Διεθνή 21 Οκτ 2025, 22:13

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Διεθνή 20 Οκτ 2025, 19:29

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

Ιστορία 19 Οκτ 2025, 12:10

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

Διεθνή 19 Οκτ 2025, 10:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Αρης Βελουχιώτης μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής αυτοκτονίας οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo