Το βίντεο πρωτοπαρουσιάστηκε από τον ιστότοπο Ynet, της δεξιάς σιωνιστικής φυλλάδας Yediot Ahronot, και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Ολα αυτά που παρουσιάστηκαν σαν «εγκλήματα της Χαμάς», τα καμένα αυτοκίνητα μαζί με τους επιβάτες, τα διάσπαρτα πτώματα στους δρόμους και τα χωράφια γύρω από το χώρο όπου γινόταν το ρέιβ πάρτι Supernova, ήταν αποτέλεσμα βομβαρδισμών και πυροβολισμών από τα «Απάτσι» του σιωναζιστικού στρατού.
Οπως θυμόμαστε, η εβραία έποικος Γιασμίν Ποράτ, που έμεινε για μερικές ώρες αιχμάλωτη των μαχητών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, κατήγγειλε ότι τη σφαγή των αμάχων την προκάλεσαν οι ειδικές δυνάμεις του σιωνιστικού στρατού. Αλλες εβραίες έποικοι, που έμειναν για ώρες αιχμάλωτες της Αντίστασης, δήλωσαν πως οι παλαιστίνιοι αντάρτες τούς συμπεριφέρθηκαν με ανθρωπιά και ευγένεια. Το βίντεο με το θέρισμα εβραίων εποίκων από τα «Απάτσι» των σιωνιστών έρχεται να επιβεβαιώσει πως αυτοί προκάλεσαν τη σφαγή και μετά τη φόρτωσαν στην Αντίσταση, ξεπερνώντας σε φαντασία ακόμα και τον ναζί Γκέμπελς.
Ιδού το βίντεο που πλέον έχει κυκλοφορήσει ευρέως και στα social media:
https://www.ynet.co.il/news/article/b111niukzt
Mετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, σε δημοσίευμα της σιωνιστικής ιστοσελίδας Mako υπήρξαν μαρτυρίες πιλότων που επιβεβαιώνουν το βίντεο, με τη μέθοδο των αμφιβολιών. Μίλησαν για δυσκολία να ξεχωρίσουν τους «τρομοκράτες» από τους πολίτες και για έλλειψη ενημέρωσης για το τι συνέβαινε στο έδαφος. «Γύρω στις 10.30 το πρωί υπήρχαν ήδη οχτώ πολεμικά ελικόπτερα στον αέρα, αλλά ο αριθμός των στόχων ήταν πολύ μεγαλύτερος και δεν υπήρχε σχεδόν καμία πληροφόρηση για να βοηθήσει να πάρουμε μοιραίες αποφάσεις» λέει ένας από τους σιωνιστές πιλότους. Αναφέρουν ότι έπαιρναν οδηγίες από αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος με… κινητό! Οτι ήταν… «σούπερ-περίπλοκο δίλημμα» το να αναγνωρίσουν ποιοι ήταν ποιοι, είτε εκτός του φράχτη της Γάζας είτε μέσα στη Γάζα, όπου Ισραηλινοί μεταφέρονταν ως αιχμάλωτοι. «Επέλεγα στόχους για τους οποίους έλεγα στον εαυτό μου ότι η πιθανότητα να χτυπήσω απαχθέντες είναι χαμηλή», λέει ένας πιλότος. Κι αμέσως συμπληρώνει: «Δεν μπορούσα να είμαι 100% σίγουρος».
Στην πραγματικότητα, δεν τους ενδιέφερε να είναι σίγουροι. Η εντολή που είχσαν ήταν να πυροβολούν ό,τι κινείται, αυτοκίνητο ή άνθρωπο, εντός ή εκτός Γάζας. Αλλο αν τώρα προσπαθούν να καλλιεργήσουν… ασάφεια και αμφιβολία. Και γιατί υπήρχε τέτοια εντολή; Οχι για να σκοτώσουν όσους περισσότερους παλαιστίνιους αντάρτες μπορούσαν, θεωρώντας τους εβραίους εποίκους ως «παράπλευρες απώλειες», αλλά για να μην υπάρξουν αιχμάλωτοι που θα έδιναν πλεονέκτημα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.
Στην αρχή του πολέμου, η πριμαντίνα της βρετανικής τηλεόρασης, ο Πιρς Μόργκαν, κάλεσε σε εκπομπή του τον γνωστό ράπερ Lowkey, γνωστό για τους αγώνες του υπέρ της Παλαιστίνης, και νόμιζε ότι θα τον βάλει να καταδικάσει την Καταιγίδα του Αλ-Ακσα. Εκείνος που υπέστη Βατερλό ήταν ο Μόργκαν, γιατί ο Lowkey ήταν πολύ καλά ενημερωμένος και τον ισοπέδωσε. Μεταξύ των άλλων, ο Lowkey αναφέρθηκε και στην παράδοση του ισραηλινού στρατού να σκοτώνει τους δικούς του που πιάνονται αιχμάλωτοι, για να μην αναγκαστεί να τους ανταλλάξει με χιλιάδες Παλαιστίνιους. Το πιθανότερο είναι πως ο Lowkey δεν φανταζόταν ότι τα λεγόμενά του θα επιβεβαιώνονταν τόσο σύντομα και μάλιστα απόι βίντεο της σιωνιστικής αεροπορίας.
Παραθέτουμε τη μετάφραση ενός τμήματος της συνέντευξης του Lowkey στον Πιρς Μόργκαν και στη συνέχεια το βίντεο:
Μόργκαν: Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν άκουσες για πρώτη φορά για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου;
Lowkey: «Λοιπόν, ας είμαστε ξεκάθαροι. Διαβάζοντας τις μαρτυρίες επιζησάντων της 7ης Οκτωβρίου από το κιμπούτς Μπεερί, όπως η Γιασμίν Ποράτ, ήταν εξαιρετικά οδυνηρό ότι αυτό που ισχυρίζεται δεν είναι μόνο ότι ο άντρας της σκοτώθηκε στη αρχική δράση αλλά και ότι στη συνέχεια, όπως λέει, τα ισραηλινά τανκ πυροβόλησαν στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι όμηροι, σκοτώνοντας 12 ισραηλινούς πολίτες αιχμαλώτους. Εχουμε δει επίσης φανταστική δουλειά στην εφημερίδα Χααρέτζ από τον Αμος Χαρέλ που μιλά εκτενώς για τον ταξίαρχο Ρόζενφελντ που ήταν επικεφαλής όταν καταλήφθηκε αυτή η στρατιωτική βάση. Τι λέει ο Χαρέλ στη Χααρέτζ ,την ισραηλινή εφημερίδα; Oτι ο Ρόζενφελντ, όταν συνειδητοποίησε ότι η στρατιωτική βάση καταλήφθηκε, κάλεσε σε αεροπορική επίθεση για να χτυπήσουν αυτή τη βάση. Aυτά δεν είναι δικά μου λόγια. Aυτά είναι τα λόγια του Αμος Χαρέλ.
Aυτό που είδαμε την 7η Οκτωβρίου είναι ότι 22 Ισραηλινοί άμαχοι κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Ο ισραηλινός στρατός έχει κάτι που λέγεται Οδηγία Χάνιμπαλ. Η Οδηγία Χάνιμπαλ αναπτύχθηκε στο Λίβανο τη δεκαετία του ‘80 από τους Ισραηλινούς, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δε θέλουν η άλλη πλευρά να πάρει ομήρους. Ετσι για παράδειγμα, υπάρχει η περίπτωση του Χαντάρ Γκόλντινγκ το 2014 και αυτό που το Ισραήλ αποκάλεσε Επιχείρηση Αιχμή Προστασίας. Σκοτώθηκαν πάνω από 2.200 Παλαιστίνιοι, αλλά όταν αυτός ο ισραηλινός στρατιώτης συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Παλαιστίνιους, το Ισραήλ προχώρησε και τους σκότωσε όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών στη γύρω περιοχή όπου αυτός κρατήθηκε και του ίδιου του στρατιώτη.
Το Ισραήλ έχει δυστυχώς μια πολιτική δολοφονίας αιχμαλώτων. Αν δεις την υπόθεση του Γκιλάντ Σαλίτ, αυτό ήταν ένα Ισραήλ….
(Ο Μόργκαν προσπαθεί να τον διακόψει, ο Lowkey δεν μασάει και συνεχίζει)
Στην περίπτωση του Γκιλάντ Σαλίτ αυτό που συνέβη ήταν πως ένας ισραηλινός στρατιώτης οδήγησε σε χίλιους ελεύθερους παλαιστίνιους κρατούμενους. Υπάρχει σαφής αντίληψη μέσα στην ισραηλινή στρατιωτική και πολιτική ελίτ ότι δεν θέλουν οι άνθρωποι να είναι αιχμάλωτοι και άρα, δυστυχώς, όπως μας έχει δείξει η ιστορία και με την οδηγία εντός του ισραηλινού στρατού, ο στρατός αναλαμβάνει δράση για να σκοτώσει τους δικούς τους αιχμαλώτους που έχουν πιαστεί από την άλλη μεριά».
Σε άλλο σημείο, απαντώντας σε προκλητική ερώτηση του Μόργκαν, είπε:
«Οχι, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου, γιατί δυστυχώς πάρα πολλά από τα μέσα ενημέρωσης έχουν βασιστεί στα σημεία που έχει αναδείξει ο ισραηλινός στρατός, που τους δίνονται απευθείας. Μέχρι ουδέτεροι παρατηρητές να είναι σε θέση να αποδείξουν τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, δεν θα θα επιτρέψω τα σημεία συζήτησης που εισάγει ο ισραηλινός στρατός να γίνουν τα κυρίαρχα για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα».
Ο Μόργκαν συνεχίζει να προκαλεί: «Απαντήστε μου. Είστε ο μόνος υποστηρικτής της Παλαιστίνης που είχα στην εκπομπή σε δύο εβδομάδες συζητήσεων, που προσπάθησε να πει ότι αυτό ακριβώς δεν συνέβη στις 7 Οκτωβρίου ή να το παρερμηνεύσει κατά κάποιο τρόπο. Εχω δυο ερωτησεις: πιστεύεις ότι 1.500 άτομα σφαγιάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 260 ατόμων στο μουσικό φεστιβάλ, είσαι μουσικός, και δεύτερον καταδικάζεις τους ανθρώπους που το έκαναν;»
Ο Lowkey δεν μάσησε ούτε αυτή τη φορά:
«Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που είπες στον πρώην εκπρόσωπο του IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις). Αυτή ήταν η ακριβής φράση σου πριν από λίγο καιρό. Τα λόγια σου ήταν: είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μεταξύ μαχητών και αμάχων. Αυτό που λες εμμέσως είναι πως όταν το Ισραήλ σκότωνει ένα παλαιστινιάκι κάθε 15 λεπτά, είναι δικαιολογημένο με κάποιο τρόπο, καθώς δεν θα μπορούσαν να ξέρουν αν αυτά τα παιδιά ήταν μαχητές, σύμφωνα με εσένα».