Συγχαίρω τον γιο μου για το πτυχίο που επιθυμούσε και έχει ήδη αποκτήσει.
Η μάνα του Saleh Al-Arouri στο Al Jazeera
Δεν επιτρέπεται η μητέρα ενός μάρτυρα να αισθάνεται ότι το αίμα ενός ηγέτη και αξιωματούχου είναι πιο πολύτιμο από το αίμα του γιου της. Δεν διαφέρουμε από όλους τους ανθρώπους μας. Είμαστε μέρος αυτής της Aντίστασης και πρέπει να είμαστε μέρος του τιμήματος. Η ευθύνη μας είναι να αντισταθούμε, να πολεμήσουμε και να μαρτυρήσουμε. Οι απειλές δολοφονίας δεν θα μας εκφοβίσουν. H Kατοχή έχει πραγματοποιήσει πολλές δολοφονίες και η Χαμάς συνεχίζει τον δρόμο της αντίστασης. Περιμένω το μαρτύριο. Nιώθω ότι ζω μια παραπανίσια ζωή και ότι το μαρτύριο έχει καθυστερήσει.
Saleh Al-Arouri
Ο Νετανιάχου και η σιωναζιστική ηγεσία προχώρησαν χτες το απόγευμα σε μια πρόκληση. Παραβιάζοντας κατάφορα την ανεξαρτησία του Λιβάνου, αλλά και τις κόκκινες γραμμές του πολέμου, σκότωσαν το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Σάλεχ Αλ-Αρούρι, και μερικά ακόμα στελέχη της παλαιστινιακής αντιστασιακής οργάνωσης, χτυπώντας με πύραυλο το γραφείο του Αλ-Αρούρι στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στα νότια προάστια της Βηρυττού, περιοχή όπου έχει μεγάλη (αν όχι απόλυτη) επιρροή η Χεσμπολά.
Επισήμως η σιωνιστική οντότητα δεν ανέλαβε την ευθύνη. Το Γραφείο πρωθυπουργού του Ισραήλ δήλωσε πως ο Νετανιάχου ζήτησε από τους υπουργούς να μην σχολιάσουν τη δολοφονία του Σάλεχ Αλ-Αρούρι. Ομως ο σιωνιστής πρέσβης στον ΟΗΕ ήταν ασυγκράτητος: Συγχαίρω το στρατό, τη Σιν Μπετ, τη Μοσάντ και τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Σάλεχ Αλ-Αρούρι!
Είναι φυσικά οφθαλμοφανέστατο ποιος οργάνωσε τη δολοφονία του Αλ-Αρούρι και των συντρόφων του. Θα παραβλέψουμε προς το παρόν την πολιτική ανάλυση, για να ασχοληθούμε με την προσωπικότητα του δολοφονηθέντα πολιτικού και στρατιωτικού ηγέτη και τον αντίκτυπο της δολοφονίας του στον παλαιστινιακό κόσμο. Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε πως δεν επρόκειτο για κάποιο στρατιωτικό ή ασφαλίτικο κατόρθωμα. Ο Αλ-Αρούρι δεν βρισκόταν στην παρανομία στον Λίβανο. Ηταν μια πολιτική προσωπικότητα που έκανε ομιλίες, έδινε συνεντεύξεις στον Τύπο μέσα από το γραφείο του, που ήταν γνωστό.
Ο Νετανιάχου πήρε την πολιτική απόφαση να δολοφονήσει τον Αλ-Αρούρι μέσα στο γραφείο του. Τα βίντεο από κάμερες δείχνουν μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε αυτή την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Βηρυττού.
Ο Σάλεχ Μοχάμαντ Σουλεϊμάν Αλ-Αρούρι (19 Αυγούστου 1966 – 2 Γενάρη 2024) ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς). Καταγόταν από το χωριό Αρούρα κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Ιδρυτικό μέλος της Χαμάς, μπήκε από νέος στον αγώνα και θεωρείται ο ιδρυτής των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ στη Δυτική Οχθη.
Πέρασε συνολικά 18 χρόνια στα σιωνιστικά κάτεργα. Το 1990-1992 τρεις φορές με το καθεστώς της «διοικητικής κράτησης» και στη συνέχεια μέχρι το 2007 καταδικασμένος με την κατηγορία της συγκρότησης των πρώτων πυρήνων των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ στη Δυτική Οχθη. Τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη και πάλι και έμεινε άλλα τρία χρόνια στις σιωνιστικές φυλακές. Αποφυλακίστηκε το 2010 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριου της σιωνιστικής οντότητας, που τον απέλασε από την Παλαιστίνη.
Απελάθηκε στη Συρία και εγκαταστάθηκε εκεί για τρία χρόνια. Εφυγε για την Τουρκία τον Φλεβάρη του 2012 και εγκαταστάθηκε εκεί. Μετακόμισε σε άλλες χώρες (Μαλαισία, Κατάρ κ.ά.) και τελικά εγκαταστάθηκε στα νότια προάστια του Λιβάνου. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.
Ο Σάλεχ Αλ-Αρούρι ήταν ένα από τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Wafa al-Ahrar, ή «συμφωνία Σαλίτ» όπως τη λένε οι σιωνιστές. Στη φωτογραφία φαίνεται πίσω από τους μαχητές που παραδίδουν τον σιωνιστή στρατιώτη Γκίλαντ Σαλίτ (με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.027 παλαιστίνιων κρατούμενων, μεταξύ των οποίων και στελέχη της Αντίστασης, όπως ο Γαζάουϊ Γιάχια Αλ-Σινουάρ).
Το 2010 ο Σάλεχ Αλ-Αρούρι εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς. Στις 9 Οκτώβρη του 2017, η Χαμάς ανακοίνωσε την εκλογή του ως αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (επικεφαλής ο Ισμαΐλ Χανίγια).
Στις 20 Ιούνη του 2014, ξημερώματα Παρασκευής, οι σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής άρχισαν να κατεδαφίζουν το σπίτι του στο χωριό Αρούρα, βορειοδυτικά της Ραμάλα. Τα μεσάνυχτα είχαν επιδώσει στην οικογένειά του τελεσίγραφο να εγκαταλείψει το σπίτι που αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί, ως τιμωρία για την εξαφάνιση τριών σιωναζιστών εποίκων από τη Χεβρώνα πριν από μια εβδομάδα. Την 1η Νοέμβρη του 2023, οι σιωναζιστικές δυνάμεις κατοχής γκρέμισαν ξανά το άδειο σπίτι του στη Ραμάλα, ως τιμωρία για την Καταιγίδα του Αλ-Ακσα.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να διαρρεύσει στο Axios ότι τη δολοφονία του Αλ-Αρούρι διέπραξε το Ισραήλ, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ. Η επίσκεψη του Μπλίνκεν αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι καταδίκασε τη δολοφονία, αποδίδοντάς την στο Ισραήλ: Η έκρηξη που σημειώθηκε στο νότιο προάστιο της Βηρυττού είναι ένα ισραηλινό έγκλημα με στόχο να φέρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση. Προειδοποιούμε ότι η ισραηλινή πολιτική ηγεσία καταφεύγει στην εξαγωγή των αποτυχιών της στη Γάζα προς τα νότια σύνορα του Λιβάνου, για να επιβάλει νέα δεδομένα και κανόνες εμπλοκής. Ο Μικάτι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να υποβάλει επείγουσα καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την έκρηξη.
Ο «πρωθυπουργός» της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, Δρ Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε: Η δολοφονία που έλαβε χώρα στο νότιο προάστιο της λιβανικής πρωτεύουσας το απόγευμα της Τρίτης, με θύματα τον αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Σάλεχ Αλ-Αρούρι, και δύο από τους συντρόφους του είναι ένα έγκλημα που φέρει την ταυτότητα των δραστών του. Προειδοποιούμε για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτό το έγκλημα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον παλαιστινιακό λαό, στο κίνημα της Χαμάς και στην οικογένεια του μάρτυρα. Είθε ο παντοδύναμος θεός να τον σκεπάσει με το απέραντο έλεός του και να τον μεταφέρει στον ευρύχωρο παράδεισο του.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Φάταχ, Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, δήλωσε: Ο Σάλεχ Αλ-Αρούρι ήταν πρότυπο αντοχής και σταθερότητας στα κέντρα κράτησης. Ο μάρτυρας Αλ-Αρούρι αντιπροσώπευε έναν σπόρο για την παλαιστινιακή ενότητα. Ο μάρτυρας Αλ-Αρούρι ήταν κοινός παρονομαστής στην παλαιστινιακή εθνική δράση. Το κίνημα της Φάταχ στις περιοχές της Δυτικής Οχθης ανακοινώνει γενική απεργία αύριο Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) σε ένδειξη οργής για τη δολοφονία του σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της Κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας.
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Φάταχ, Αμπάς Ζάκι, είπε στο Al-Mayadeen: Ο Σάλεχ Αλ-Αρούρι δεν είναι μάρτυρας μόνο της Χαμάς, αλλά μάρτυρας όλων των αντιστασιακών οργανώσεων.
Οι οργανώσεις για τους παλαιστίνιους κρατούμενους (Επιτροπή για τις Υποθέσεις Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων, Λέσχη Παλαιστίνιων Κρατουμένων και Ανώτατη Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Υποθέσεων των Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων), σε κοινή ανακοίνωση διακήρυξαν: Τα ιδρύματα κρατουμένων, στο όνομα όλων των κρατουμένων στις κατοχικές φυλακές και των αποφυλακισθέντων, θρηνούν τον μάρτυρα εθνικό ηγέτη σεΐχη Σάλεχ Αλ Αρούρι. Θρηνούν τους γιους του μεγάλου μας λαού. Σήμερα, θρηνούμε έναν ηγέτη, έναν εθνικό αγωνιστή και έναν απελευθερωμένο κρατούμενο, που αφιέρωσε τη ζωή του στην ελευθερία της γης και του λαού του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. 18 χρόνια σε ισραηλινές κατοχικές φυλακές. Η τελευταία του σύλληψη ήταν το 2007. Αποφυλακίστηκε το 2010, όταν το κατοχικό δικαστήριο αποφάσισε να τον απελευθερώσει και να τον απελάσει εκτός Παλαιστίνης, στη Συρία.
Ελεος για τους μάρτυρες της Παλαιστίνης και ελευθερία για τους αιχμαλώτους!
Ιντισάρ Αλ-Ουαζίρ, πρόεδρος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Γυναικών και μέλος της Γενικής Γραμματείας, του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των παραρτημάτων της στην πατρίδα και τη διασπορά:
Ο μεγάλος εθνικός ηγέτης, Saleh Al-Arouri, αναπληρωτής επικεφαλής του κινήματος της Χαμάς, πέθανε ως μάρτυρας μετά από μια άνανδρη δολοφονία, μαζί με δύο από τους συντρόφους του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυττό, σήμερα το βράδυ. Εκφράζουμε στις μάζες του λαού και του έθνους μας και στην οικογένεια του μάρτυρα Sadiq, τα συλλυπητήριά μας για αυτή τη μεγάλη απώλεια. «Ανήκουμε στον Θεό και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε».
Γενική Ενωση Παλαιστινίων Γυναικών
Το Λαϊκό Μέτωπο θρηνεί τον μεγάλο εθνικό ηγέτη (Saleh Al-Arouri) και τα αδέρφια του, τους μάρτυρες της σιωνιστικής προδοσίας στο προάστιο της Βηρυτού
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο όνομα του Γενικού Γραμματέα του, του αναπληρωτή του, του πολιτικού του γραφείου και της κεντρικής επιτροπής του, θρηνεί τον μάρτυρα, τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, μαζί με μια ομάδα μαρτύρων αδελφών του, από προδοτική σιωνιστική επιδρομή που τους στόχευσε στο νότιο προάστιο της Βηρυτού σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 2-1-2024.
Η στόχευση του Al-Arouri και των αδελφών του έρχεται στο πλαίσιο των ξέφρενων σιωνιστικών προσπαθειών να επιτύχει οποιοδήποτε επίτευγμα για να το προσφέρει η κατοχική κυβέρνηση στο κοινό της, αφού δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την Αντίσταση στο πεδίο και να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους της συνεχιζόμενης επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας για σχεδόν τρεις μήνες, παρά τις αιματηρές σφαγές και επιθέσεις.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποχαιρετά τον ακλόνητο αντιστασιακό μάρτυρα που γνώρισε σε όλα τα πεδία του αγώνα και στα χαρακώματα της αντίστασης, τον ηγέτη που αγαπούσε τον παλαιστινιακό πατριωτισμό και την ενότητα του λαού, την Υπόθεση και την Αντίσταση. Η Παλαιστίνη ήταν πάντα υψηλός στόχος και πάνω απ’ όλους και η ψυχή του ταπεινώθηκε για χάρη της. Συνδύασε αυτή τη δήλωση με δράση και έφερε προσωπικά χαρακτηριστικά που άφησαν βαθύ αντίκτυπο σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Συνέχισε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αναζητώντας κοινά σημεία και εστιάζοντας στη συμμετοχή όλων στις λεπτομέρειες της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα μέρη της Παλαιστίνης.
Ο παλαιστινιακός λαός μας, όλες οι αντιστασιακές δυνάμεις, ο έντιμος λαός του έθνους μας και οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου αποχαιρετούν σήμερα έναν εξαιρετικό ηγέτη, τον οποίο γνωρίζαμε ως τολμηρό και ενωτικό, καλώντας για στενές γραμμές και μια ενιαία θέση στην υπεράσπιση του λαού μας και του δίκαιου σκοπού του. Είχε την τιμή να συνεισφέρει ενεργά και να διαδραματίσει κομβικό ηγετικό ρόλο στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ικανοτήτων της Αντίστασης σε διάφορους τομείς, πεδία και αρένες.
Είναι το μεγαλείο του μαρτυρίου που ενσαρκώνει το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) και η στρατιωτική του πτέρυγα (οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Izz al-Din al-Qassam). Τα συλλυπητήρια είναι τα ίδια σε όλα τα αδέρφια του στο κίνημα, στην οικογένεια του μάρτυρα και τους αγαπημένους του και στον λαό μας, με τα υψηλότερα σημάδια υπερηφάνειας και θαυμασμού. Δεσμευόμαστε στον μάρτυρα αρχηγό και σε όλους τους μάρτυρες να συνεχίσουμε στο δρόμο του Αγώνα και της Αντίστασης μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι για τους οποίους μαρτύρησαν. Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο.
Ερχεται μια εποχή κατά την οποία οι ηγέτες, οι στρατηγοί και οι έποικοι του εχθρού θα πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματά τους. Η υπόσχεση και το όραμα του σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι θα εκπληρωθούν και τα λάβαρα της νίκης θα υψωθούν πάνω από τα πλούτη της Παλαιστίνης, από τη θάλασσα μέχρι το ποτάμι της.
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κεντρικό Τμήμα Πληροφόρησης
2/1/2024
Δήλωση του Παλαιστινιακού Κινήματος Μουτζαχεντίν
Στο μονοπάτι των δίκαιων μαρτύρων και στη συνέχεια του μονοπατιού του ιερού πολέμου και της αντίστασης, θρηνούμε με όλες τις έννοιες της τζιχαντιστικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και πρόκλησης, τον μάρτυρα, τον μουτζαχίντ, τον μεγάλο ηγέτη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος της Χαμάς, και τους συναδέλφους του ηγέτες Qassam, που μαρτύρησαν σε μια προδοτική επιχείρηση δολοφονίας των σιωνιστών στη Βηρυττό.
Σήμερα αποχαιρετούμε τον Διοικητή Al-Arouri και τους συντρόφους του, που θα ενταχθούν στις τάξεις των μαρτύρων της Μάχης της Καταιγίδας του Αλ-Ακσα, στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ και την απελευθέρωση, και θα ενωθούν με τους μάρτυρες ηγέτες Αλ-Γιασίν, Αλ-Σικάκι, Αμπού Σαρία, Αμπού Αμάρ, Αμπού Αλί Μουσταφά και όλους τους μάρτυρες του λαού μας που φώτισαν με το αγνό τους αίμα το δρόμο προς τη νίκη, την απελευθέρωση και τη σωτηρία.
Καθώς αποχαιρετούμε τους μάρτυρες ηγέτες σήμερα, εμείς στο Παλαιστινιακό Κίνημα Μουτζαχεντίν επιβεβαιώνουμε τα εξής:
▫️ Οι άνανδρες σιωνιστικές δολοφονίες θα αυξήσουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το μονοπάτι της αντίστασης και το μονοπάτι των αγκαθιών έως ότου η Κατοχή αφήσει κάθε σπιθαμή της γης μας.
▫️ Ο ηττημένος σιωνιστικός εχθρός και η εξτρεμιστική φασιστική κυβέρνησή του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι’ αυτήν την ανοησία και το νέο έγκλημα και για όλα τα εγκλήματα κατά του ακλόνητου λαού μας.
▫️ Επιβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη τζιχάντ και την αντίστασή μας, όσο μεγάλες και αν είναι οι προκλήσεις και οι θυσίες, μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του λαού μας, της νίκης και της απελευθέρωσης, με τη βοήθεια του Θεού.
Παλαιστινιακό Κίνημα Μουτζαχεντίν
γραφείο πληροφοριών
20 Jumada al-Ula 1445 AH
Αντίστοιχα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 μ.Χ.
Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ, στρατιωτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Θρηνούμε τον μάρτυρα, τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος της Χαμάς, που σκότωσε μια δειλή σιωνιστική δολοφονία στο νότιο προάστιο της Βηρυττού. Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η άνανδρη επιχείρηση και το μαρτύριο του σεΐχη Σάλεχ δεν θα σπάσει τη βούληση του λαού μας, αλλά αντίθετα θα αυξήσει την επαναστατική του δράση και τη γενναία αντίστασή του. Θα είναι φωτιά. Μια κατάρα στον σιωνιστή εχθρό.
Στρατιωτική ανακοίνωση από τις Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa
Θρηνούμε με υπερηφάνεια και τιμούμε τον μάρτυρα, τον εθνικό ηγέτη, Saleh Al-Arouri, Αναπληρωτή Αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος της Χαμάς. Εμείς στις Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa επιβεβαιώνουμε ότι οι δολοφονίες ηγετών δεν θα μας εμποδίσουν να φέρουμε σε πέρας το εθνικό μας καθήκον για την υπεράσπιση του λαού μας, αλλά θα αυξήσουν την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε και να απελευθερωθούμε. Θα απαντήσουμε σε όλα τα εγκλήματα του εχθρού εναντίον του λαού μας.
Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa – στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Φάταχ
Τρίτη 20 Jumada al-Akhir 1445 AH / που αντιστοιχεί στην 02-01-2024 μ.Χ.
Ταξιαρχίες Al-Nasir Salah al-Din
Το άνανδρο έγκλημα δολοφονίας του σεΐχη Σάλεχ και των ηγετών της Αντίστασης δεν θα αποδυναμώσει τη δύναμη της Αντίστασης, αλλά αντίθετα θα την πυροδοτήσει στην Παλαιστίνη και σε όλα τα μέτωπα της σύγκρουσης με τον σιωνιστή εχθρό. Η πολιτική δολοφονιών που ακολουθεί ο σιωνιστής εχθρός εναντίον ηγετών της Αντίστασης έχει αποδείξει την αποτυχία της να υπονομεύσει την αποφασιστικότητα του λαού μας που λαχταρά να απελευθερώσει τη γη του από τη βρωμιά του σιωνιστή εχθρού, όσο μεγάλες κι αν είναι οι θυσίες. Η Αντίσταση θα εκδικηθεί αναπόφευκτα το αίμα του σεΐχη Σάλεχ και κάθε σταγόνα αίματος που χύθηκε από το λαό μας σε αυτή την ανοιχτή αναμέτρηση με τον ηττημένο σιωνιστή εχθρό.
Κίνημα Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ – Ανακοίνωση
Ο ηγέτης Αλ-Ναχάλα θρηνεί τον σεΐχ Σάλεχ Αλ-Αρούρι
Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη, Διοικητής Ζιάντ Αλ-Ναχάλα, θρήνησε τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος της Χαμάς, σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι, σε μια δήλωση στην οποία είπε: Ο σεΐχης Σάλεχ Αλ-Αρούρι ήταν ένας από τους διακεκριμένους και πιστούς ηγέτες του παλαιστινιακού λαού. Τον χάσαμε και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα την παρουσία του. Ηταν ένας ηγέτης που σκόρπιζε εμπιστοσύνη και σιγουριά στους γύρω του και σε αυτούς με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Τον χάσαμε ως ηγέτη και ως άτομο που πίστευε στη δικαιοσύνη της τζιχάντ του παλαιστινιακού λαού μέχρι το μαρτύριο. Ο Αλ-Αρούρι έφτασε στο μαρτύριο, κέρδισε τη δόξα της Αντίστασης, τη δόξα της Παλαιστίνης, που είναι εμφανής σήμερα στη τζιχάντ και τον ηρωισμό του λαού μας στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, στην Παλαιστίνη και έξω από αυτήν. Προσευχόμαστε στον Θεό να τον δεχτεί καλά. Είθε ο Θεός να ανταμείψει τον παλαιστινιακό λαό και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου για την απώλειά τους.
Ανακοίνωση της Χεσμπολά
Θρηνούμε για το αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, θρηνούμε για την ελεύθερη Παλαιστίνη και τη μεγάλη της Αντίσταση και τον περήφανο λαό της, και για τον ελεύθερο λαό και τους μουτζαχεντίν παντού, τον μεγάλο ηγέτη των μουτζαχεντίν και αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος της Χαμάς, σεΐχη Saleh Al-Arouri, που με αρκετούς συναδέλφους του μουτζαχεντίν μαρτύρησε στο δρόμο για την Ιερουσαλήμ.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς, στους γενναίους μουτζαχεντίν των Ταξιαρχιών Izz al-Din al-Qassam, στο λαό της ακλόνητης Γάζας, της Αγίας Ιερουσαλήμ, της πληγωμένης Δυτικής Οχθης και σε όλες τις οργανώσεις και κινήματα της Αντίστασης και της τζιχάντ στην Παλαιστίνη. Ο Παντοδύναμος Θεός ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία αυτού του μεγάλου ηγέτη με τα υψηλότερα μετάλλια τιμής. Και την αξιοπρέπεια και την επίτευξη του μαρτυρίου που πάντα αναζητούσε, επιθυμούσε και εργαζόταν για τους αδερφούς του Μουτζαχεντίν: αντίσταση και τζιχάντ, νίκη ή μαρτύριο.
Ο εγκληματίας εχθρός, που μετά από ενενήντα ημέρες εγκλήματος, δολοφονίας και καταστροφής, δεν μπόρεσε να υποτάξει τη Γάζα, τη Χαν Γιούνις, το στρατόπεδο Τζαμπάλια και τις υπόλοιπες περήφανες πόλεις, στρατόπεδα και χωριά, καταφεύγει σε μια πολιτική δολοφονίας και φυσικής εκκαθάρισης όλων όσοι εργάστηκαν, σχεδίασαν, πραγματοποίησαν ή υποστήριξαν την ηρωική επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα, προς υπεράσπιση του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης. Το σημερινό έγκλημα αποτελεί συνέχεια του εγκλήματος της δολοφονίας του ηγέτη, Sayyed Radhi al-Musawi, σε ένα άλλο πεδίο δράσης. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα θα αυξήσει μόνο την αντίσταση στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ με πίστη στον σκοπό και σταθερή δέσμευση και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον δρόμο της αντίστασης και της τζιχάντ μέχρι τη νίκη και την απελευθέρωση.
Θεωρούμε ότι το έγκλημα της δολοφονίας του σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και των συμμαρτύρων του στην καρδιά του νότιου προαστίου της Βηρυττού είναι μια σοβαρή επίθεση κατά του Λιβάνου, του λαού του, της ασφάλειας, της κυριαρχίας και της Αντίστασής του, καθώς και της εξαιρετικά συμβολικής και σημαντικής πολιτικής και των μηνυμάτων ασφαλείας που περιέχει. Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του εχθρού και του άξονα της Αντίστασης και εμείς στη Χεσμπολά βεβαιώνουμε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει ποτέ χωρίς απάντηση και τιμωρία και ότι η δέσμευσή μας στην αντίσταση είναι σταθερή, περήφανη και πιστ’η στις αρχές και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Το χέρι μας είναι στη σκανδάλη και οι μαχητές μας στα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας. Αυτή είναι μια μέρα που δε θα ξεχαστεί. Η υπομονή είναι μεγάλη και ωραία, ο Θεός είναι ο βοηθός, και η νίκη, αν θέλει ο Παντοδύναμος Θεός, είναι πολύ κοντά.
Τρίτη 02/01/2024 μ.Χ.
19 Jumada al-Akhirah 1445 AH
Αφήσαμε τελευταία τη νεκρολογία της Χαμάς για τον δολοφονημένο ηγέτη της.
Με κάθε έννοια υπερηφάνειας και τιμής και με περισσότερη πίστη και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μαρτύρων. Θρηνούμε σε όλες τις αρένες της πατρίδας και του εξωτερικού τον ηγέτη των Μουτζαχεντίν και μεγάλο εθνικό ανάστημα:
Τον μάρτυρα σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι (Αμπού Μοχάμεντ), αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς), ηγέτη του κινήματος στη Δυτική Οχθη.
Τους συναδέλφους του ηγέτες:
Διοικητή Κασάμι, Σαμίρ Φάντι – Αμπού Αμερ
Διοικητή Κασάμι, Αζάμ Αλ-Ακρα – Αμπού Αμαρ
Και ορισμένα αδέρφια τους στελέχη και μέλη του κινήματος:
Τον αδελφό μάρτυρα Μαχμούντ Ζάκι Σαχίν
Τον αδελφό μάρτυρα Μοχάμετ Μπασάσα
Τον αδελφό μάρτυρα Μοχάμετ Αλ-Ράιες
Τον αδελφό μάρτυρα Αχμέντ Χαμούντ
Επεσαν μάρτυρες σήμερα το απόγευμα της Τρίτης, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυττό, μετά από μια άνανδρη δολοφονία του σιωνιστή εχθρού, σε μια βάρβαρη επίθεση και ένα ειδεχθές έγκλημα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αιματοχυσία που σπέρνει στους ανθρώπους μας στη Γάζα, στη Δυτική Οχθη, στο εξωτερικό, παντού.
Επιβεβαιώνουμε ότι η δολοφονία του αδελφού, του μεγάλου εθνικού ηγέτη, του μουτζαχίντ, σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και των συναδέλφων του ηγετών και στελεχών του κινήματος, από τη σιωνιστική κατοχή, στο λιβανικό έδαφος είναι μια πλήρης τρομοκρατική ενέργεια, παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και διεύρυνση του κύκλου της επιθετικότητάς της κατά του λαού και του έθνους μας. Η ναζιστική-σιωνιστική κατοχή φέρει την ευθύνη για τις επιπτώσεις της και δεν θα καταφέρει να σπάσει τη θέληση και τη σταθερότητα του λαού μας και τη γενναία αντίστασή του.
Το αγνό αίμα του μάρτυρα ηγέτη σεΐχη Σάλεχ Αλ-Αρούρι και των αδελφών του αναμειγνύεται με το αίμα δεκάδων χιλιάδων μαρτύρων του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Οχθη και στο εξωτερικό, και το αίμα των μαρτύρων του έθνους στην Καταιγίδα του Αλ-Ακσα για χάρη της Παλαιστίνης και του Αλ Ακσα.
Ο ηγέτης σεΐχης Σάλεχ Αλ-Αρούρι και τα αδέρφια του πήγαν στον Κύριό τους ως μάρτυρες, μετά από μια ζωή γεμάτη θυσίες, τζιχάντ, αντίσταση και δουλειά για την Παλαιστίνη, με την Ιερουσαλήμ και το ευλογημένο τζαμί Αλ Ακσα στην καρδιά της. Αφησαν πίσω τους ισχυρούς άνδρες που θα κρατήσουν το λάβαρο και θα συνεχίσουν με προθυμία.
Το κίνημα του οποίου οι ηγέτες και οι ιδρυτές μαρτύρησαν για χάρη της αξιοπρέπειας του λαού μας και του έθνους μας δεν θα ηττηθεί ποτέ, και αυτές οι επιθέσεις το αυξάνουν σε δύναμη, στιβαρότητα και ακλόνητη αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η ιστορία της Αντίστασης και του κινήματος: μετά τη δολοφονία των ηγετών της γίνεται πιο ισχυρή και αποφασιστική.
Είθε ο Θεός να δεχτεί τον μάρτυρα ηγέτη σεΐχη Αμπού Μοχάμεντ και τους αδελφούς και συντρόφους του και να τους χαρίσει υψηλή θέση στον παράδεισο.
Είναι ιερός πόλεμος, νίκη ή μαρτύριο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς.
Ο Ισμαΐλ Χανίγια: Ο σιωνιστής εχθρός πραγματοποίησε μια μαζική επιχείρηση δολοφονίας, σκορπίζοντας το αίμα του λαού μας παντού. Η Κατοχή δεν θα καταφέρει να σπάσει τη θέληση και τη σταθερότητα του λαού μας και τη γενναία Αντίστασή του. Το αίμα του Al-Arouri και των αδελφών του είναι ανακατεμένο με το αίμα του λαού μας στη μάχη της Ιερουσαλήμ και του Αλ-Ακσα. Αυτή η δολοφονία θυμίζει παρόμοιες δολοφονίες που έχει δει το κίνημα της Χαμάς, όπως του αξιοσέβαστου σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και του Δρα Αμπντελαζίζ Αλ-Ραντίσι. Οπως εκείνες οι δολοφονίες δεν επηρέασαν την πορεία της επανάστασης και την κλιμάκωσή της, έται και η δολοφονία του μάρτυρα Al-Arouri και των αδελφών του δεν θα επηρεάσει την πορεία της επανάστασης. Οι άνθρωποι που έδωσαν δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Οχθη και στο νότιο Λίβανο είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εχθρό.
Ο Ιζάτ Αλ-Ρισκ (μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς): Οι άνανδρες δολοφονίες που πραγματοποιούνται από τη σιωνιστική Κατοχή εναντίον των ηγετών και των συμβόλων του παλαιστινιακού λαού μας εντός και εκτός Παλαιστίνης δεν θα καταφέρουν να σπάσουν τη θέληση και τη σταθερότητα του λαού μας ή να υπονομεύσουν την συνέχιση της γενναίας αντίστασής του. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την τραγική αποτυχία αυτού του εχθρού να επιτύχει οποιονδήποτε από τους επιθετικούς του στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.
Φεύγοντας από το καθαρά πολιτικό επίπεδο, θα σταθούμε στο οικογενειακό. Εχει τη σημασία του γιατί δείχνει σε τι οικογένειες ατσαλώνονται οι ήρωες της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Η μάνα του μάρτυρα Σάλεχ Αλ-Αρούρι: «Εμείς και αυτός είμαστε θυσία για την πατρίδα. Συγχαίρω τον γιο μου για το μαρτύριο που ευχήθηκε και το έχει ήδη πετύχει. Τον γιο μου δεν τον έχω δει 20 χρόνια γιατί απελάθηκε και πάντα δούλευε για την πατρίδα».
Η Ουμ Κουτάιμπα, αδερφή του Σάλεχ Αλ-Αρούρι: Σήμερα δεχόμαστε συγχαρητήρια, όχι συλλυπητήρια. Είμαστε περήφανοι. Περήφανοι γι’ αυτούς και τη θυσία τους. Κάθε μέρα, ενώ προσευχόταν έλεγε: «Κύριε, δώσε μου το μαρτύριο». Συγχαίρω τον εαυτό μου και ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό για το μαρτύριό τους. Η Παλαιστίνη είναι μια γέννηση. Οποτε δολοφονούν έναν ηγέτη, θα έρθει ένας μεγαλύτερος ηγέτης και η νίκη έρχεται, θεού θέλοντος.
Ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Πρωτοβουλίας, Μουσταφά Μπαργκούτι, σχολιάζοντας την ομιλία της μητέρας του μάρτυρα Αλ-Αρούρι, είπε: Υποκλινόμαστε σε αυτή την οικογένεια που δεν έκλαψε και δεν θρήνησε αλλά είπε: «Είμαστε περήφανοι και συγχαρητήρια». Ο εχθρός που το διέπραξε δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει να κατανοήσει το πνεύμα του παλαιστινιακού αγώνα.
Τα τζαμιά στη Δυτική Οχθη μετέδωσαν από τα μεγάφωνά τους το θρήνο για το μαρτύριο του Σάλεχ Αλ-Αρούρι.
Στη γενέτειρά του Αρούρα, κοντά στη Ραμάλα: «Εζησες και πέθανες αγαπητός, διοικητή μας».
Στη Τζενίν:
Στην Τουλκάρμ:
Οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης βγήκαν στους δρόμους σε οργισμένες διαδηλώσεις.
Ραμάλα:
Τουμπάς:
Χεβρώνα:
Αρούρα (γενέτειρα του μάρτυρα Αλ-Αρούρι): «Αυτός είναι γιος της Αρούρα – ελέησε το πνεύμα του θρύλου»
Νάμπλους:
Σαλφίτ:
Στα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων στον Λίβανο.
Αλ-Μπας:
Ρασιντία:
Μπεντάουϊ:
Αλ-Αρούμπ:
Στην Ιορδανία
Αμάν (έξω από τη σιωνιστική πρεσβεία):
Ιρμπίντ:
Ζάρκα: Ο Αρούρι είναι μάρτυρας – θα κάψουμε το Τελ Αβίβ: