Σειρήνες ήχησαν στην περιοχή της Ιερουσαλήμ ως αποτέλεσμα πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού
Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Ιερουσαλήμ από τη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα, όπου είναι παρών ο ισραηλινός στρατός.
Κανάλι 13 (σιωνιστικό)
Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν προς την Ιερουσαλήμ ήρθαν από τη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρία της Γάζας, μια περιοχή που έχει γνωρίσει αναρίθμητες ισραηλινές επιχειρήσεις στη διάρκεια του έτους. Η εκτόξευση των πυραύλων ερμηνεύεται σαν μια προσπάθεια των ένοπλων ομάδων να αδειάσουν τα οπλοστάσιά τους προτού φτάσει σ’ αυτά ο στρατός, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης της Ταξιαρχίας Ναχάλ στην περιοχή. Ο στρατός εκτιμά ότι η Χαμάς κατέχει ακόμα έναν αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να φτάσουν το Τελ Αβίβ ή την Ιερουσαλήμ. Αυτό που εξέπληξε σ’ αυτή την εκτόξευση είναι πως δεν ήρθε από το κέντρο της Λωρίδας ή τη Χαν Γιούνις, αλλά από τη Μπέιτ Χανούν, μια περιοχή όπου ο στρατός επιχειρεί ελεύθερα για έναν ολόκληρο χρόνο, καταστρέφοντας και διαλύοντας επανειλημμένα τις δυνατότητές της μέσω επαναλαμβανόμενων χερσαίων επιχειρήσεων.
Ντορόν Καντός, πολεμικός ανταποκριτής του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού
Ισως η Χαμάς να μην έχει πλέον ένα μεγάλο αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όμως παρά την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα, την ισοπέδωση, την υπονόμευση με εκρηκτικά και τις ανατινάξεις, μετά από ένα χρόνο και τρεις μήνες εξαπολύει δύο πυραύλους από τον απώτατο βνορρά της Λωρίδας της Γάζας, τη Μπέιτ Χανούν, προς τους εποικισμούς της Ιερουσαλήμ στα βάθη. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης είναι σπουδαίο, σε σχέση με τα γεγονότα του πολέμου και τη βαρβαρότητά του. Το σπουδαιότερο είναι η θέληση για μάχη, το πνεύμα της αντίστασης και η συντήρηση της λογικής της απάντησης στις σφαγές, έστω και με έναν πύραυλο.
Χαλίλ Νασράλα, λιβανέζος δημοσιογράφος
Συγκρίνετε την ήρεμη αντικειμενικότητα του λιβανέζου δημοσιογράφου με το παραλήρημα του ανταποκριτή του σιωναζιαστικού Ραδιόφωνου. Γιατί παραλήρημα είναι να λες ότι η Αντίσταση… ξεφορτώθηκε το στοκ πυραύλων για να μην το βρει ο ισραηλινός στρατός και την ίδια στιγμή να παραδέχεσαι ότι αυτός ο στρατός βρίσκεται στην περιοχή της εκτόξευσης από την πρώτη μέρα του πολέμου και επιχειρεί διαρκώς. Γιατί θα έβρισκε τώρα τις αποθήκες των πυραύλων ο σιωναζιστικός στρατός και δεν τους βρήκε τους δεκαπέντε προηγούμενους μήνες;
Μια σταλιά τόπος είναι η Μπέιτ Χανούν και τα περίχωρά της Ακριβώς πάνω στα σύνορα, στο βορειοανατολικό άκρο της Λωρίδας της Γάζας. Μια ανάσα από το πέρασμα του Ερέζ. O σιωναζιστικός στρτατός βρίσκεται εκεί διαρκώς από την πρώτη μέρα της χερσαίας εισβολής του, όμως η Αντίσταση κατάφερε να εκτοξεύσει πυραύλους από εκεί, σε μια κίνηση τεράστιας συμβολικής σημασίας. Σκορπάει απογοήτευση και ηττοπάθεια στους σιωναζιστές, ανάταση και ελπίδα στους Παλαιστίνιους.
Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ αναφέρουν από το πεδίο ότι μαχητές τους εισέβαλαν σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό σημείο με ελαφρά όπλα και χειροβομβίδες και συγκρούστηκαν με τους κατοχικούς στρατιώτες σκοτώνοντας και τραυματίζοντάς τους, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Μπόρεσαν να χτυπήσουν με βολή ελεύθερου σκοπευτή έναν σιωνιστή στρατιώτη δίπλα στο Sultan Studio, ανατολικά της Τζαμπάλια Αλ-Μπάλαντ.
Επιτέθηκαν από μηδενική απόσταση σε μια σιωνιστική δύναμη πεζικού, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τα μέλη της, κοντά στο Τζαμί του Αλί, νότια της γειτονιάς Αλ-Ζαϊτούν στην Πόλη της Γάζας.
Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δημοσιεύουν σκηνές από την κοινή επιχείρησή τους με τις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, κατά την οποία βομβάρδισαν με πυραύλους μικρού βεληνεκούς των 107 mm ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου του στρατού κατοχής στο Διάδρομο Νετζαρίμ. Επίσης, σκηνές από ένα κατασκοπευτικό drone που «κατέβασαν» οι μαχητές καθώς εκτελούσε αποστολή συλλογής πληροφοριών στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
Eκπρόσωποι των δύο οργανώσεων απευθύνουν μηνύματα μπροστά από ένα σκηνικό όπου είναι αναρτημένες φωτογραφίες ηγετικών στελεχών όλου του παλαιστινιακού πολιτικού φάσματος. Dιακρίναμε τον Γιάσερ Αραφάτ (Φάταχ), τον σεΐχ Αχμεντ Γιασίν (Χαμάς), τον Ραμαντάν Σάλαχ (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ) και τον Αμπού Αλί Μουσταφά (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).