Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Αυγούστου
  • Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ
  • «Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ
  • Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πρώτα βομβάρδισαν τους αμάχους, μετά τους δημοσιογράφους!
Διεθνή

Πρώτα βομβάρδισαν τους αμάχους, μετά τους δημοσιογράφους!

Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2023, 21:46

Eνα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα διέπραξαν σήμερα οι σιωναζιστές στη Λωρίδα της Γάζας, στη Χαν Γιούνις αυτή τη φορά. Βομβάρδισαν το σχολείο Φαρχάνα της UNRWA (ΟΗΕ), στο οποίο στεγάζονται εκτοπισμένοι από τη βόρεια Γάζα άμαχοι. Τα θύματα ήταν δεκάδες, οι τραυματίες περισσότεροι, κυρίως παιδιά και γυναίκες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/bombs_school_KhanYunis_15-12.mp4

Στη συνέχεια, όταν κατέφτασαν στο βομβαρδισμένο καταφύγιο αμάχων δημοσιογράφοι και το τηλεοπτικό συνεργείο του Αλ-Τζαζίρα, σιωναζιστικό drone που κατόπτευε το χώρο, εξαπέλυσε ρουκέτα ενάντια στο τηλεοπτικό συνεργείο του Αλ-Τζαζίρα, τραυματίζοντας τον δημοσιογράφο Ουαέλ Αλ-Νταχντούκ και τον εικονολήπτη Σάμερ Αμπού Ντάκα.

Ο Ουαέλ Αλ-Νταχντούκ, ο πρύτανης των παλαιστίνιων δημοσιογράφων στη Γάζα, έχει ήδη υποστεί την απώλεια της συζύγου και δύο παιδιών του από σιωναζιστικό βομβαρδισμό στις υποδεικνυόμενες σαν «ασφαλείς περιοχές», κατά την πρώτη φάση του πολέμου.

Λίγη ώρα μετά από τη δολοφονία των αγαπημένων του, ο Ουαέλ Αλ Νταχντούχ, σε συνέντευξη σε συναδέλφους του, δήλωσε πως τα δάκρυα που είδαν στα μάτια του ήταν μια ανθρώπινη αντίδραση και όχι εκδήλωση λιποψυχίας ή απελπισίας! Σκοτώσατε τα παιδιά μου επειδή είμαι δημοσιογράφος, αλλά εγώ θα συνεχίσω να μεταδίδω την αλήθεια, είπε απευθυνόμενος στους σιωναζιστές, Και το έπραξε. Ηταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δίνοντας με τη στάση του μήνυμα ελπίδας στον παλαιστινιακό λαό: παραμένουμε ακλόνητοι, παρά τα διαρκή εγκλήματα.

Σήμερα ήταν η δική του σειρά. Γλίτωσε κατά τύχη με τραύματα στο χέρι και στην οσφυϊκή χώρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλ-Νάσερ της Χαν Γιούνις και νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο απώλειας της ζωής του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Al-Dahdouk_wounded_1.mp4

Ο εικονολήπτης του, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και δεν μπόρεσε να τρέξει. Ακουγα τον Σάμερ να ουρλιάζει από τον πόνο και δεν μπορούσα να πάω να τον βοηθήσω, γιατί συνεχιζόταν ο βομβαρδισμός από το πυροβολικό, είπε ο Ουαέλ. Πράγματι, πέντε ώρες μετά τον τραυματισμό του, ο Σάμερ Αμπού Ντάκα δεν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το ίδιο και μέλη των πληρωμάτων πολιτικής προστασίας και άμαχοι πολίτες, που τραυματίστηκαν καθώς συνέλεγαν και ταυτοποιούσαν τους νεκρούς και έψαχναν για τραυματίες.

Ενα όχημα της πολιτικής προστασίας έφυγε από το Νοσοκομείο Νάσερ και προσπάθησε να προσεγγίσει την περιοχή των τραυματιών, όμως ο βομβαρδισμός από το σιωναζιστικό πυροβολικό συνεχιζόταν. Ετσι, το όχημα αναγκάστηκε να σταματήσει και να περιμένει. Ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε, παρά τις εκκλήσεις που έκανε δημόσια το Αλ-Τζαζίρα, αναφέροντας ότι μέλος του τηλεοπτικού του συνεργείου έχει τραυματιστεί και δεν επιτρέπεται η περισυλλογή και διακομιδή του στο νοσοκομείο, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών που προστατεύουν τον Τύπο.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός:

Ο στρατός κατοχής στοχοποιεί σκόπιμα το συνεργείο του καναλιού Al Jazeera για τέταρτη συνεχή φορά, σε ένα πλήρες έγκλημα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η στόχευση και ο τραυματισμός του συναδέλφου/ Wael Al-Dahdouh, ανταποκριτή του Al-Jazeera Channel, και του συναδέλφου/ Samer Abu Daqqa, κάμεραμαν του Al-Jazeera Channel, εντάσσεται στο πλαίσιο εκφοβισμού των δημοσιογράφων και μιας αποτυχημένης προσπάθειας να συσκοτιστεί η αλήθεια. Προσπαθούν σκανδαλωδώς να αποτρέψουν τα μέσα ενημέρωσης από την κάλυψη των εγκλημάτων της Κατοχής σε βάρος παιδιών, γυναικών και πολιτών. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, από τις 7 Οκτώβρη, ο στρατός κατοχής σκότωσε 89 δημοσιογράφους, συνέλαβε 8 δημοσιογράφους και τραυμάτισε πολλούς από αυτούς.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα Τύπου και ΜΜΕ, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα νομικά όργανα να καταδικάσουν αυτό το έγκλημα και να καταγγείλουν την επανάληψη από την Κατοχή αυτού του εγκληματικού πολέμου εναντίον δημοσιογράφων και εναντίον πολιτών, παιδιών και γυναικών.

Αμεση ήταν και η αντίδραση της Χαμάς που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σήμερα, η ναζιστική σιωνιστική Κατοχή διέπραξε ένα βάναυσο, σύνθετο έγκλημα, στοχεύοντας το σχολείο Farhana της UNRWA, το οποίο στεγάζει εκτοπισμένα μέλη του παλαιστινιακού λαού μας στην πόλη Khan Yunis. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια δεύτερη σκόπιμη βομβαρδιστική επιχείρηση με στόχο τα συνεργεία Τύπου που έφτασαν στο το σχολείο για να καλύψουν τον πρώτο βομβαρδισμό, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς ανάμεσά τους, συμπεριλαμβανομένου του ανταποκριτή του Al Jazeera, κ. Wael Al-Dahdouh και του φωτογράφου του Al-Jazeera, Samer Abu Daqqa.

Αυτή η σκόπιμη στόχευση εκτοπισμένων αμάχων σε κέντρο εκτοπισμένων που φέρει τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των δημοσιογράφων, εντάσσεται στο πλαίσιο του εξοντωτικού πολέμου που διεξάγει η σιωνιστική Κατοχή εναντίον του λαού μας και σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογραφικών συνεργείων, ώστε να μην καταγράψουν τις σφαγές της στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία απαιτεί ευρεία διεθνή καταδίκη και σοβαρή δράση για την προστασία αμάχων και δημοσιογράφων από τα εγκλήματα του ναζιστικού στρατού κατοχής.

Βεβαιώνουμε ότι αυτή η δειλή στόχευση δεν θα αποτρέψει τους δημοσιογράφους από την εκτέλεση της αποστολής των μέσων ενημέρωσης και της ανθρωπιστικής κάλυψης των αποτρόπαιων εγκλημάτων της Κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας. Οι φωνές και οι κάμερές τους στο πεδίο θα παραμείνουν μάρτυρες της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του λαού μας.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Παρασκευή: 02 Jumada al-Akhirah 1445 AH
Αντίστοιχα: 15 Δεκεμβρίου 2023 μ.Χ.

Oταν τα ασθενοφόρα κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου είχε καλυφθεί ο Σάμερ Αμπού Ντάκα, τον βρήκαν νεκρό. Είχε πεθάνει από αιμορραγία, μετά από πέντε και πάνω ώρες αποκλεισμού των ασθενοφόρων που θα τον διέσωζαν. Για πάνω από 5 ώρες γινόταν από τον Ερυθρό Σταυρό προσπάθειες συνενόησης με τους σιωναζιστές, να διακόψουν το βομβαρδισμό για να διακομιστεί ο τραυματίας δημοσιογράφος, αλλά απέβησαν άκαρπες.

Μαζί με τον Σάμερ διακομίστηκαν νεκροί και τρεις άνδρες της πολιτικής προστασίας, που προσπάθησαν αρχικά να προσεγγίσουν το σημείο για να του σώσουν τη ζωή. O Ράμι Μπαντίρ ήταν ένας από τους τρεις νεκρούς ήρωες της πολιτικής προστασίας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/Rami_Badir.mp4

Ο Σάμερ Αμπού Ντάκα (1978-2023) ήταν δημοσιογράφος και κριτικός. Γεννήθηκε στο Αμπσάν της Λωρίδας της Γάζας και σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζάρ. Ηταν από τους ιδρυτές του γραφείου του Αλ-Τζαζίρα στη Γάζα και εργαζόταν για το δίκτυο περισσότερα από είκοσι χρόνια. Eιχε βραβευτεί με το Βραβείο Διακεκριμένου Αραβα Δημοσιογράφου από την Ενωση Αράβων Δημοσιογράφων το 2004 και με το Βραβείο Διακεκριμένου Διεθνούς Δημοσιογράφου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα το 2007.

Μαζί με τον Ουαέλ Αλ-Νταχντούκ συνέθεσαν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στη διάρκεια αυτού του πολέμου. Είχε βελγική υπηκοότητα και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Η οικογένειά του διαμένει στο Βέλγιο και το Αλ-Τζαζίρα του επέτρεψε να μετατεθεί εκεί. Ο Σάμερ, όμως, επέστρεψε στην Παλαιστίνη. Οταν ξέσπασε ο πόλεμος, μπορούσε να φύγει, χάρη στο βελγικό διαβατήριο που είχε. Δε δίστασε ούτε στιγμή. Παρέμεινε στη Γάζα για να γίνει μια από τις φωνές του λαού του. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Οταν έμαθε το θάνατο του αγαπημένου του φίλου, ο Ουαέλ Αλ-Νταχντούκ έκανε το καθήκον του ως παλαιστίνιος πολεμικός ανταποκριτής. Εδωσε ρεπορτάζ από το κρεβάτι του νοσοκομείου:

Γίναμε στόχος ενώ συνοδεύαμε ένα ασθενοφόρο που συντόνιζε την απομάκρυνση μιας εγκλωβισμένης οικογένειας. Μέσω του συντονισμού που δόθηκε στο ασθενοφόρο, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τις σκηνές που διαδραματίζονταν στην περιοχή. Μόλις τελειώσαμε, ένας πύραυλος μας έπληξε. Περπάτησα εκατοντάδες μέτρα μετά τον τραυματισμό μου, προσπαθώντας να σταματήσω την αιμορραγία μέχρι να φτάσω στο προσωπικό του ασθενοφόρου.

Οι δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον ασθενοφόρων που προσπάθησαν να φτάσουν στο Σάμερ Αμπού Ντάκα. To ίδιο γίνεται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας με ασθενοφόρα και αυτοκίνητα της πολιτικής προστασίας που προσπαθούν να προσεγγίσουν σημεία μετά από βομβαρδισμούς και να διασώσουν τραυματίες.

Θα επιστρέψω στη δουλειά το συντομότερο δυνατό, ίσως αύριο το πρωί. Θα επιστρέψω για να συνεχίσω να μεταδίδω το μήνυμα, παρολαυτά».

ΥΓ1. Δε θα απευθυνθούμε ούτε αυτή τη φορά στα παπαγαλάκια που πανηγυρίζουν για την (ανύπαρκτη) προέλαση του σιωναζιστικού στρατού. Αυτή η προέλαση γίνεται πάνω σε πτώματα αμάχων, μεταξύ των οποίων και συναδέλφων μας, ο αριθμός των οποίων πλησιάζει την εκατόμβη. Ο Σάμερ Αμπού Ντάκα, ο 90ός δολοφονημένος δημοσιογράφος, ήταν δικός μας συνάδελφος, όχι δικός τους.

ΥΓ2. Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε μια ώρα προτού ο Σάμερ Αμπού Ντάκα ξεκινήσει για την τελευταία του δημοσιογραφική αποστολή. Δεν μένουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο αλλά σε αντίσκηνο. Δεν τρώνε αστακομακαρονάδες και γκουρμέ εδέσματα, αλλά το φαγητό που τρώει κάθε παλαιστινιακή οικογένεια. «Κοιτάχτε το φαγητό μας», λένε κάνοντας πλάκα μεταξύ τους. Και η τελευταία καταγεγραμμένη σε κάμερα χειρονομία του Σάμερ: το σήμα της νίκης. Γονατίζουμε μπροστά στη θυσία του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/12/journalists_tent_Samer_Abu_Daqqa.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροAυγά στο τηγάνι ή Μερκάβα στο γκριλ;

Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 16 Δεκέμβρη

Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Σχετικά Αρθρα

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 20:22

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 19:42

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 18:59

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 08:40

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 12:40

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 09:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Βολιβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Τζαμάικα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

1942: Συγκροτείται το αρχηγείου του Ολύμπου του ΕΛΑΣ.

1945: Οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία στη Χιροσίμα.

1971: Οκτώ καταδίκες στελεχών του «Ρήγα Φεραίου» και της Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ εσ.

1978: Δώδεκα εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά μέσα σε μιάμιση ώρα.

1978: Διαφεύγουν από αστυνομικό κλοιό οι Κρίστιαν Κλαρ, Αντελχάιντ Σουλτς και Βέζι Πέτερ Στολ, κατηγορούμενοι για τρεις εκτελέσεις (RAF).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Εφετείο 17Ν

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • ΕΛΑ

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Επικοινωνία

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Όροι χρήσης

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Ποιοι είμαστε

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Επικοινωνία

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

  • Όροι χρήσης

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

    Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Αλ-Τζαζίρα στη Χαν Γιούνις

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo