Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Μάη
  • Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει
  • Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πολύ σκληρά τα πρώτα χτυπήματα της Χεζμπολά στους σιωναζιστές
Διεθνή

Πολύ σκληρά τα πρώτα χτυπήματα της Χεζμπολά στους σιωναζιστές

Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Σεπ 2024, 21:03

Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων από τη Χεζμπολά, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Τα γεγονότα αποκρύβονται από τη σιωνιστική και τη δυτική προπαγάνδα, για να μην φανεί ότι η αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ δεν μπορεί να ανακόψει τις επιθέσεις της λιβανέζικης οργάνωσης, τα πλήγματα των οποίων φτάνουν πια πολύ βαθιά μέσα στο σιωνιστικό έδαφος.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι τα πολεμική ανακοινωθέντα της Χεζμπολά αναφέρουν με ακρίβεια τους στόχους. Τον τόπο και τη σιωνιστική στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται σ’ αυτόν. Τόσο καλά έχουν χαρτογραφήσει τη στρατιωτική υποδομή της σιωνιστικής οντότητας.

Το πρώτο μπαράζ χτυπημάτων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η Χεζμπολά ανακοίνωσε.

Προς υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και προς υποστήριξην της γενναίας και τιμημένης Αντίστασης, η Ισλαμική Αντίσταση διεξήγαγε έναν αριθμό επιχειρήσεων ενάντια σε θέσεις και αναπτύξεις του εχθρικού ισραηλινού στρατόού κατά μήκος των Λιβανο-Παλαιστινιακών συνόρων την Παρασκευή 20.09.2024, ως ακολούθως:

    1. Στόχευση μιας θέσης ισραηλινών εχθρικών στρατιωτών στην τοποθεσία Μετούλα με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο. Χτυπήθηκε άμεσα.
    2. Στόχευση της κύριας βάσης αεράμυνας της Βόρειας Διοίκησης στο στρατόπεδο Μπεριά με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα, σε απάντηση των ισραηλινών εχθρικών επιθέσεων στα ακόνητα νότια χωριά και στα σπίτια τους.
    3. Στόχευση του αρχηγείου αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στο στρατόπεδο Κέιλα με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα, σε απάντηση των ισραηλινών εχθρικών επιθέσεων στα ακόνητα νότια χωριά και στα σπίτια τους.
    4. Στόχευση του αρχηγείου της 188ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της 36ης Μεραρχίας στο στρατόπεδο Αλ-Αλέικα με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    5. Στόχευση του αρχηγείου του τάγματος ρουκετών και πυροβολικού στο στρατόπεδο Γιοάβ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    6. Στόχευση του αρχηγείου της ομάδας μάχης της Μεραρχίας Γκολάνι στο στρατόπεδο Γιάρντεν με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    7. Στόχευση του αρχηγείου της 210ης Μεραρχίας Γκολάνι στο Ναφάχ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    8. Στόχευση του νεοεγκατεστημένου αρχηγείου της 91ης Μεραρχίας στο Αγελέτ Χασαχάρ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    9. Στόχευση του αρχηγείου της Διοίκησης Βόρειων Σωμάτων στη βάση Εΐν Ζεϊτίμ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    10. Στόχευση του κύριου αρχηγείου πληροφοριών στη βόρεια περιοχή, που είναι υπεύθυνο για δολοφονίες, στη βάση Μισχάρ, με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    11. Στόχευση του αρχηγείου Αεροπορικής Επιτήρησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη βάση Μερόν με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    12. Δεύτερη στόχευση του κύριου αρχηγείου πληροφοριών της βόρειας περιοχής στη βάση Μισχάρ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
    13. Στις 20:40 στόχευση της τοποθεσίας Ρουαϊσάτ Αλ-Αλάμ στην υπό κατοχή λιβανέζικη Κφαρ Σουμπά με ρουκέτες που τη χτύπησαν κατευθείαν.
    14. Στις 20:40 στόχευση της τοποθεσίας Αλ-Σαμάκα στους υπό κατοχή λιβανέζικους λόφους Κφαρ Σουμπά με ρουκέτες που τη χτύπησαν κατευθείαν.
    15. Μετά από παρακολούθηση των εχθρικών στρατιωτών και μόλις αφίχθη ένα τανκ Merkava στα Υψίπεδα Αμπου Νταζάζ, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης το στόχευσαν στις 22:26 το βράδυ της Παρασκευής 20.09.2024, το χτύπησαν κατευθείαν και το κατέστρεψαν.
    16. Στόχευση των Υψιπέδων Αμπού Νταζάζ με βλήματα πυροβολικού.

Oι σιωνιστές έκλεισαν αμέσως τον εναέριο χώρο στο βορρά της οντότητας, ενώ διέταξαν τους κατοίκους να κλειστούν στα καταφύγια.

Παρά την απαγόρευση δημοσιεύσεων, σιωνιστικά μίντια ανέφεραν τις περιοχές που ήχησαν οι σειρήνες για να πάνε οι σιωνιστές στα καταφύγια: Αλ-Μανάρα, Ορτάλ, Αλονέι Χαμπασάν (στα υπό κατοχή συριακά υψίπεδα του Γκολάν), Αραμπ Αλ-Αράμσα, Ανταμίτ, Εϊλόν, Γκορέν, Ραμότ Ναφτάλι, Κατζρίν, Ζις, Ντάλτον, Καντίτα, Γιφτάχ. Ανέφεραν επίσης ότι ξέσπασαν πυρκαγιές σε όλη την περιοχή Αλ-Ζαλίλ, καθώς και στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το Σάββατο η Χεζμπολά συνέχισε τους βομβαρδισμούς.

Προς υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και προς υποστήριξην της γενναίας και τιμημένης Αντίστασης, η Ισλαμική Αντίσταση διεξήγαγε έναν αριθμό επιχειρήσεων ενάντια σε θέσεις και αναπτύξεις του εχθρικού ισραηλινού στρατόού κατά μήκος των Λιβανο-Παλαιστινιακών συνόρων το Σάββατο 21.09.2024, ως ακολούθως:

  1. Στις 11:10 στοχεύσαμε τη θέση Ζαλ Αλ-Αλάμ με βλήματα πυροβολικού και τη χτυπήσαμε κατευθείαν.
  2. Στοχεύσαμε την κύρια αντιαεροπορική και αντιπυραυλική βάση της Βόρειας Διοίκησης στο στρατόπεδο Μπεριά με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  3. Στοχεύσαμε το κέντρο του 631ου Τάγματος της Μεραρχίας Γκολάνι στο στρατόπεδο Ραμότ Ναφτάλι με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  4. Στις 14:00 στοχεύσαμε το στρατόπεδο Ζαρίτ με ρουκέτες και το χτυπήσαμε κατευθείαν.
  5. Στοχεύσαμε το αρχηγείο του Τάγματις Σαχέλ στο στρατόπεδο Μπέιτ Χιλέλ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  6. Στοχεύσαμε το αρχηγείο αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στο στρατόπεδο Κέιλα με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  7. Στοχεύσαμε τις θέσεις δυνάμεων της 300ής Ταξιαρχίας της 146ης Μεραρχίας στο στρατόπεδο Ανταμίτ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  8. Στοχεύσαμε το αρχηγείο της 210ης Μεραρχίας Γκολάνι στη βάση Ναφάχ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  9. Στοχεύσαμε το νεοεγκατεστημένο αρχηγείο της Μεραρχίας Γαλιλαίας στο Αγελέτ Χασαχάρ με ένα μπαράζ ρουκετών Κατιούσα.
  10. Στις 17:50 στοχεύσαμε με ρουκέτες την τοποθεσία Ράμθα στους υπό κατοχή λιβανέζικους λόφους Κφαρ Σουμπά.
  11. Στις 17:50 στοχεύσαμε με ρουκέτες το Ζεμπντίν στα υπό κατοχή λιβανέζικα Αγροκτήματα Σεμπάα και το χτυπήσαμε κατευθείαν.

O εκπρόσωπος Τύπου του σιωναζιστικού στρατού, Ντανίλ Χαγκάρι, ανακοίνωση Ειδική Κατάσταση Ανάγκης στο βόρειο Ισραήλ:

«Είμαστε τώρα σε κατάσταση πολέμου. Μεγάλη ποσότητα πυραύλων θα εκτοξευτούν προς το Ισραήλ τις επόμενες ώρες και μέρες. Ο υπουργός Αμυνας υπέγραψε διάταγμα αλλάζοντας τις οδηγίες για το Μέτωπο Σπιτιών:

  1. Παντού βόρεια της Χάιφα, σπουδές και εργασία επιτρέπονται μόνο σε κλειστά καταφύγια.
  2. Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια περιορίζονται στα 30 άτομα και οι εξωτερικές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 300 άτομα.
  3. Επιτρέπεται η μετάβαση μόνο σε χώρους εργασίας που είναι κοντά σε καταφύγια».

Οι διαταγές ανανεώνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο σφιχτές.

Υστερα ήρθε ένα νέο μπαράζ πυραύλων από τον Λίβανο. Εκρήξεις ακούγονταν ακόμα και νοτιοδυτικά της Χάιφα (!) στο Μαρζ Ιμπν Αμερ, βόρεια της Τζενίν. Επίσης, πλήγματα υπήρξαν στη Νασίρα και στην αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ.

Στο βορρά της σιωνιστικής οντότητας υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Πάνω από 280.000 σιωνιστές αναγκάστηκαν να βγάλουν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στα καταφύγια. Οι παραλίες της Ταμπαρίγια και της βόρειας ακτής (Χάιφα, Ακα και Νετάνια) έκλεισαν. Ο εναέριος χώρος από τη Χντέιρα μέχρι τα βόρεια σύνορα έκλεισε μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Οι σιωναζιστές είχαν ανακοινώσει ότι βομβάρδισαν και κατέστρεψαν 400 πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολά και την ίδια στιγμή έβαζαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη την οντότητα βόρεια της Χάιφα, που ονομάζεται «Περιοχή Αμυνας 2»!

Το σιωνιστικό Κανάλι 12 μετέδιδε: «48 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Λίβανοι σε λιγότερο από μια ώρα». Το Κανάλι 13 έβγαζε απελπισία: «Κανένας δεν έχει ένα ακριβές σχέδιο. Πώς μπορεί η κλιμάκλωση στο Βορρά τις τελευταίες δυο μέρες να μας οδηγήσει σε αλλαγή της πραγματικότητας και επιστροφή των εκτοπισμένων στις εστίες τους;». Το Ραδιόφωνο του Στρατού μετέδιδε ότι το Νοσοκομείο Ραμπάμ στη Χάιφα ανακοίνωσε μερική αναστολή υπηρεσιών σε αρκετά τμήματά του για λόγους ασφάλειας!

Και οι Times of Israel δημοσίευαν την είδηση ότι o πρώην αρχιστράτηγος του ισραηλινού στρατού, Nταν Χαλούτζ, συμμετείχε στη διαδήλωση που απέκλεισε το δρόμο κοντά στη βίλα του Νετανιάχου στην Καισάρεια και τον πήρε σηκωτό η αστυνομία! Οι διαδηλωτές ζητούσαν συμφωνία με τη Χαμάς για την ανταλλαγή κρατούμενων.

Αποκαλύφτηκε ότι η Χεχμπολά εκτόξευσε και δύο νέους πυραύλους, τους Fadi-1 και Fadi-2, με τους οποίους χτύπησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, νοτιοανατολικά της Χάιφα, βαθιά μέσα στο έδαφος της οντότητας. Η Χεζμπολά από τον Ιούλη είχε δείξει ένα βίντεο με όλες τις λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής βάσης του σιωναζιστικού στρατού, αποκαλύπτοντας ακόμα και τον διοικητή της!

Το Αλ-Μαϊαντίν, επικαλούμενο πηγές του πεδίου, έγραψε ότι ο πύραυλος Fadi 1 έχει διαμέτρημα 220 χλστ. και βεληνεκές 80 χλμ., ενώ ο Fadi 2 έχει διαμέτρημα 302 χλστ. και βεληνεκές 105 χλμ. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά τις 7 Οκτώβρη. Πάντως, η Χεζμπολά δεν χρησιμοποίησε πυραύλους ακρίβειας που διαθέτει.

Επίσης, η Χεζμπολά στις ανακοινώσεις της δεν αναφέρθηκε στην επίθεση στη Ντάχια (νότια περιοχή της Βηρυττού) και τη δολοφονία του ηγετικού της στελέχους και των συντρόφων του. Ούτε στο μαζικό έγκλημα με τους βομβητές και τους ασύρματους. Προφανώς, ο λογαριασμός γι’ αυτά τα εγκλήματα είναι ακόμα απλήρωτος.

Kυκλοφόρησαν και εικόνες που δείχνουν ότι τα χτυπήματα της Χεζμπολά βρήκαν στόχο:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Hesbollah_5.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Hesbollah_4.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Hesbollah_3.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Hesbollah_2.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Xezbolla_1.mp4

Σήμερα, η Χεζμπολά βομβάρδισε για δεύτερη φορά την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ και τα περίχωρα της Χάιφα. Σιωνιστικές πηγές ανακοίνωσαν πως εκτοξεύτηκαν και δύο βαλιστικοί πύραυλοι από το Ιράκ και ένας από την Υεμένη.

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε με πυραύλους Fadi 1 και Fadi 2 και ρουκέτες Κατιούσα και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα Ραφαήλ, που παράγει ηλεκτρονικό υλικό και βρίσκεται στην Κοιλάδα Ζβουλούν βόρεια της Χάιφα. Ο βομβαρδισμός ήταν σφοδρός και έγινε σε ανταπόδοση του μαζικού εγκλήματος με τους βομβητές και τους ασύρματους.

BREAKING | Hezbollah renews its strikes on the Ramat David military airport, near Afula and Nazareth, with fresh barrages of rockets for the second and third time. pic.twitter.com/qrNSOHhT8i

— The Cradle (@TheCradleMedia) September 22, 2024

Aνακοινώθηκε ένας νεκρός από τους βομβαρδισμούς και 8 τραυματίες στην Αφούλα και 5 στη Χάιφα.

Eνα βίντεο από τα περίχωρα της Χάιφα σήμερα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Haifa_22-9.mp4

To υπόγειο πάρκινγκ του νοσοκομείου Ραμπάν στη Χάιφα μετατράπηκε σε πτέρυγα έκτακτης ανάγκης.

Ενας έποικος από τον εποικισμό Κιριάτ Μπιαλίκ, βόρεια της Χάιφα, είπε στη σιωνιστική Maariv: «Δεν έχουμε δει ποτέ πριν τέτοιο πράγμα. Ούτε το 2006. Ολοι υποθέταμε ότι θα υπήρχε μια απάντηση από τη Χεζμπολά, αλλά δεν νομίζαμε ότι θα είναι τόσο δυνατή, ειδικά όταν υπάρχει ο Σιδερένιος Θόλος που υποτίθεται ότι μας προστατεύει».

To κρατικό σιωνιστικό κανάλι ΚΑΝ μετέδωσε: «Η Χάιφα και τα περίχωρά της ίσως μετατραπούν σε Σαφέντ και Ρος Πίνα, όπου η Χεζμπολά θα τα στοχεύει διαρκώς μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός».

 

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροMη απαντήσεις, παραποιήσεις και υπεκφυγές από τη δημοτική αρχή Ραφήνας

Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Σχετικά Αρθρα

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

Διεθνή 4 Μάι 2026, 14:18

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

Διεθνή 4 Μάι 2026, 13:04

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

Διεθνή 3 Μάι 2026, 06:40

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

Διεθνή 3 Μάι 2026, 05:53

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

Διεθνή 2 Μάι 2026, 09:24

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

5 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

4 Μάι 2026, 19:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

Ημέρα μαιών.

Ημέρα γέλιου.

Ημέρα πορτογαλόφωνου πολιτισμού.

Ιαπωνία: Ημέρα παιδιών.

Αιθιοπία: Ημέρα νίκης.

1818: Γεννιέται ο Καρλ Μαρξ.

1912: Κυκλοφορεί το πρώτο φίλο της εφημερίδας “Πράβντα” (Ρωσία).

1916: Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στη Δομινικανή Δημοκρατία.

1938: Περιπετειώδης απόδραση κομμουνιστών από τη Φολέγανδρο.

1947: Κομμουνιστές ανατινάζουν το ηλεκτρικό εργοστάσιο του Λιτόχωρου Πιερίας.

1949: Ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

1949: Καθιερώνεται κοινού τύπου «Δήλωσις μετανοίας των Ελλήνων κομμουνιστών».

1967: Διατάζεται η διάλυση 279 οργανώσεων και κατάσχονται τα αρχεία τους.

1974: Μεγάλη ελληνική αντιδικτατορική διαδήλωση στις Βρυξέλλες με συμμετοχή των ΠΑΜ, ΠΑΚ, ΔΑ και εκπροσώπων αντιδικτατορικών επιτροπών του εξωτερικού.

1981: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πρώτου γραμματέα του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Λιούις Τζένσεν (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο Μπόμπι Σαντς (IRA) μετά από απεργία πείνας 55 ημερών στις βρετανικές φύλακες.

1999: Τρεις ρουκέτες κατά των τραπεζών «Τσέιζ Μανχάταν», «Νασιονάλ ντε Παρί» και «Μίντλαντ» στον Πειραιά (17Ν).

2010: Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας «Marfin Egnatia» στη Σταδίου από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε απεργιακή διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Εφετείο 17Ν

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • ΕΛΑ

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Επικοινωνία

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Όροι χρήσης

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Ποιοι είμαστε

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Επικοινωνία

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

  • Όροι χρήσης

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

    Ανελέητοι βομβαρδισμοί από την Παρασκευή, που φτάνουν μέχρι τα περίχωρα της Χάιφα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo