Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι μαχητές στη Γάζα στηρίζουν έμπρακτα τους εκπροσώπους τους στο διπλωματικό τραπέζι (νέα video)
Διεθνή

Οι μαχητές στη Γάζα στηρίζουν έμπρακτα τους εκπροσώπους τους στο διπλωματικό τραπέζι (νέα video)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Οκτ 2024, 09:50

Πριν από έξι μήνες, ο Νετανιάχου είπε ότι βρισκόμαστε «ένα βήμα μακριά από τη νίκη». Τις τελευταίες ελάχιστες ώρες, 15 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί και υπάρχουν ακόμα 100 αιχμάλωτοι στη Γάζα… Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο σχέδιο, κανένα όραμα για το μέλλον, μόνο ένα «βήμα» που έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος.

Haaretz

Το Telegram απέκλεισε τέσσερα μεγάλα ισραηλινά κανάλια, με την κατηγορία ότι «έσπασαν τη στρατιωτική λογοκρισία», μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης. Ενα κανάλι είχε πάνω από 450.000 συνδρομητές, ένα άλλο 250.000 και τα άλλα δύο από 100.000 το καθένα. Αν ο πόλεμος εξελίσσεται σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης Νετανιάχου και του σιωναζιστικού στρατού, γιατί μπλοκάρουν φιλο-ισραηλινά κανάλια, τα περισσότερο εκ των οποίων, μάλιστα, ήταν ακόμα και υπέρ του Νετανιάχου;

Middle_East_Spectator

Μια… ωραία ατμόσφαιρα είναι πάλι εκεί στη σιωνιστική οντότητα. Αλλά πώς να μην διαμαρτύρονται οι «μετριοπαθείς» σιωνιστές του Τελ Αβίβ, όταν το μόνο που καταγράφει ο σιωναζιστικός στρατός είναι μαζικές σφαγές αμάχων, εν ψυχρώ δολοφονίες παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και νέων, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που θα παραμείνουν αιώνιο στίγμα, όπως αιώνιο στίγμα παρέμειναν τα εγκλήματα των γερμανών ναζί, ενώ την ίδια στιγμή η Παλαιστινιακή Αντίσταση δείχνει μια εκπληκτική θαλερότητα, μετά από 13 μήνες πολέμου ενάντια σε μια σιδερόφραχτη πολεμική μηχανή;

O σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε χτες το θάνατο τριών αξιωματικών στην υπό πολιορκία Τζαμπάλια, μετά την πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού πάνω σε ένα τανκ. Ηταν ο λοχαγός Ισραελ Σαγκάν, 22 ετών, ο λοχίας Ιντο Μπεν Ζβι, 21 ετών και ο λοχίας Χιλέλ Οβάντια, 22 ετών. Ολοι υπηρετούσαν στο 196 Τεθωρακισμένο Τάγμα. Ως γνωστόν, τους στρατιώτες δεν τους ανακοινώνουν. Ούτε τους τραυματίες. Μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε τι… περονόσπορος έπεσε μέσα σε ένα τανκ μεταφοράς προσωπικού, όπου ανακοινώθηκαν τρεις νεκροί.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει πυκνώσει τις ενέργειές της το τελευταίο διήμερο. Είναι η έμπρακτη στήριξη στους διαπραγματευτές της Χαμάς, που αύριο θα βρεθούν και πάλι στο τραπέζι της διπλωματικής διαπραγμάτευσης και θα δεχτούν τις πιέσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των «πρόθυμων» διαμεσολαβητών της Αιγύπτου και του Κατάρ, για να υποχωρήσουν σε κάποιες έστω από τις ιταμές απαιτήσεις των σιωναζιστών του Τελ Αβίβ.

Σταχυολογούμε κάποιες από τις ενέργειες που ανακοινώθηκαν από τις αντιστασιακές οργανώσεις:

Tαξιαρχίες Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

  • Παρακολουθήστε: Καταστροφή ενός σιωνιστικού τανκ Merkava με έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Ταλ Αλ-Ζάταρ, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.

Σημείωση

0:42 Εκρηξη πυρομαχικών μέσα στο όχημα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/alQasam_TalAlZaatar_tank_23-10-24.mp4
  • Στόχευσαν ένα στρατιωτικό όχημα με έναν εκρηκτικό μηχανισμό Shuath στην Οδό Αλ-Κασασίμπ στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια.
  • Χτύπησαν με βολή ελεύθερου σκοπευτή με τουφέκι Αλ-Κασάμ Γουλ έναν σιωνιστή στρατιώτη στην περιοχή Ραζάν, βόρεια του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Κατά τη διάρκεια μιας σύνθετης ενέδρας, στόχευσαν δύο σιωνιστικά τανκ μεταφοράς προσωπικού με ρουκέτες Al-Yassin 105 και Tandem και μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με έναν εκρηκτικό μηχανισμό, κοντά στο τζαμί του Μάρτυρα Ιμάντ Ακελ, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Στόχευσαν μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με έναν εκρηκτικό μηχανισμό Shuath, κοντά στο Σχολείο Αλ-Φαχούρα, στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια.
  • Στόχευσαν μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με έναν εκρηκτικό μηχανισμό εδάφους στην Οδό Αλ-Σαφτάουϊ, βόρεια της Πόλης της Γάζας.
  • Στόχευσαν μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με μια ρουκέτα Yassin 105 και έναν εκρηκτικό μηχανισμό Shuath, στη γειτονιά Αλ-Φαλούτζα, δυτικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις γραμμές μάχης, μαχητές ανέφεραν ότι στόχευσαν μια στρατιωτική μπουλντόζα D9 με μια ρουκέτα Tandem, στην περιοχή Αλ-Φαλούτζα, δυτικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Βομβάρδισαν το σιωνιστικό εχθρικό αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου στον άξονα Νετζαρίμ με ρουκέτες 107mm.
  • Χτύπησαν με βολή ελεύθερου σκοπευτή έναν σιωνιστή στρατιώτη στα περίχωρα της Πολιτικής Διοίκησης, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις συγκρούσεις, μαχητές ανέφεραν ότι μπόρεσαν να στοχεύσουν ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα, πυροδοτώντας μια βόμβα βαρελιού Thaqib, «φυτεμένη» από τα πριν, στα περίχωρα του Ινδονησιακού Νοσοκομείου, βορειοδυτικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Στόχευσαν με ρουκέτα RΡG μια σιωνιστική μπουλντόζα D9 που διείσδυσε στην Οδό Αλ-Σίκα, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Βομβάρδισαν με όλμους των 60 χλστ. σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες και οχήματα που εισέβαλλαν στην περιοχή Κασασίμπ, στη μέση του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις πρώτες γραμμές βόρεια της Μπέιτ Λάχια, μαχητές βεβαίωσαν ότι στόχευσαν επιτυχώς ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα με δύο προ-φυτεμένες βόμβες βαρελιού Thaqib, στην οδό Μπέιτ Λάχια κοντά στη στάση Μπαράουϊ.
  • Ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με πολυβόλα και κατάλληλα όπλα με τους σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες που διείσδυσαν βόρεια της Μπέιτ Λάχια.
  • Παρακολουθήστε: Η Saraya Al-Quds δείχνει σκηνές με τους μαχητές της να στοχεύουν μια συγκέντρωση εχθρικών οχημάτων και να χτυπούν με βολή ελεύθερου σκοπευτή έναν εχθρικό στρατιώτη, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών με εχθρικές δυνάμεις στις βόρειες πρώτες γραμμές της Λωρίδας της Γάζας.

0:22 Η στιγμή του χτυπήματος από ελεύθερο σκοπευτή ενός σιωνιστή στρατιώτη.

0:39 Βαρύ πυρ κάλυψης μετά την επιχείρηση ελεύθερου σκοπευτή.

0:45 «Ο Καταυλισμός μας, ο Καταυλισμός της Τζαμπάλια. Ο ακλόνητος καταυλισμός. Γι’ αυτό, αυτή την ευλογημένη μέρα, περιμένουμε τον εχθρό και θα του το δείξουμε, θεού θέλοντος. Γιάτρεψε τις καρδιές των πιστών. Τα αδέρφια σας στις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς».

1:25 Η στιγμή της στόχευσης μιας συγκέντρωσης οχημάτων στους άξονες προώθησης της βόρειας Γάζας.

2:05 Η στιγμή που τα οχήματα που στοχεύτηκαν άρπαξαν φωτιά και ένα νέφος καπνού απλώθηκε για να αποσύρουν τα οχήματα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/AlQuds_NorthGaza_2310-24.mp4

Ταξιαρχίες Μαρτύρων Αλ-Αλσα

  • Στόχευσαν ένα τανκ μεταφοράς προσωπικού Namer με μια ρουκέτα RPG στα περίχωρα του τζαμιού Ιμάντ Ακελ, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Βίντεο: Σκηνές από τον βομβαρδισμό των σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων που σταθμεύουν στον άξονα Νετζαρίμ με πυραύλους μικρού βεληνεκούς 107mm.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/AlAqsa_rockets_Netzarim_25-10-24.mp4
  • Βομβάρδισαν με όλμους των 60 χλστ. σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες και οχήματα που εισέβαλλαν στην αγορά του Project Μπέιτ Λάχια.
  • Σκηνές από τον βομβαρδισμό με όλμους βαρέως διαμετρήματος ενός εχθρικού αρχηγείου διοίκησης και ελέγχου κοντά στην περιοχή της Πολιτικής Διοίκησης, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/alAqsa_olmoi_24-10-24.mp4
  • Βομβάρδισαν με όλμους τις εφοδιαστικές γραμμές των σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων στον άξονα Νετζαρίμ.

Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Μετά την αποκατάσταση επαφής με μια από τις ομάδες μας στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια: Οι μαχητές μας έδωσαν σφοδρές μάχες με τις εχθρικές δυνάμεις δυτικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια, ώμο με ώμο με τους συντρόφους τους στις αντιστασιακές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα, βεβαιώνοντας ότι στόχευσαν μια σιωνιστική δύναμη που είχε οχυρωθεί σε ένα από τα σπίτια, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τα μέλη της, ως απάντηση στα εγκλήματα της Κατοχής και προς υπεράσπιση του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού μας.

Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης (Δυνάμεις του μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ)

  • Στόχευσαν με όλμους βαρέως διαμετρήματος μια συγκέντρωση σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων νότια του άξονα Νετζαρίμ.
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροCoviD: Eπιτέλους, μείωση εισαγωγών – Θα είναι σταθερή;
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

Διεθνή 30 Ιούν 2025, 18:37

Εθνική κατάθλιψη στη σιωνιστική οντότητα – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν συμφωνία με τη Χαμάς

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 20:14

Γάζα: Οταν η βοήθεια διανέμεται πολιτισμένα και με σύστημα

Διεθνή 27 Ιούν 2025, 14:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo