Οι σιωναζιστές του Τελ Αβίβ παρουσίασαν την περασμένη Δευτέρα -με τον πιο επίσημο τρόπο- ένα χάρτη που δείχνει σαν ισραηλινά τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Οχθη και τμήματα της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Συρίας. Ο χάρτης υποτίθεται πως είναι βιβλικός και δείχνει τα όρια του βασίλειου του Ισραήλ και του Ιούδα το 928 π.Χ. Αλλά δημοσιεύτηκε, «όλως τυχαίως», τώρα, στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στην αραβική γλώσσα στο Χ.
هل تعلم ان مملكة إسرائيل كانت قائمة منذ 3000 سنة؟
أول ملك حكمها لمدة 40 عاما كان الملك شاؤول (1050–1010) ق. م. ثم تلاه الملك داود الذي حكمها 40 عاما تقريبا (1010-970 ) ق.م. وعقبه الملك سليمان الذي حكم ايضا لمدة 40 عاما في الفترة (970-931) ق.م.
دام حكم الملوك الثلاثة… pic.twitter.com/xK7jjORdOK
— إسرائيل بالعربية (@IsraelArabic) January 6, 2025
«Γνωρίζατε ότι το Βασίλειο του Ισραήλ υπήρχε πριν από 3.000 χρόνια;» γράφει το κείμενο που συνοδεύει τον χάρτη, που συνοδεύεται από μια περίληψη της σύγκρουσης ανάμεσα στον Ισραήλ και τον Ιούδα. «Αυτή η διαίρεση οδήγησε σε πολιτικές συγκρούσεις κατά τον ρουν της ιστορίας του λαού του Ισραήλ και οι επιπτώσεις τους συνεχίστηκαν για εκατοντάδες χρόνια. Ομως, ο εβραϊκός λαός στη διασπορά συνέχισε να προσδοκεί την αναβίωση των εξουσιών και των δυνατοτήτων του και το ξαναχτίσιμο του κράτους του, το οποίο ανακηρύχτηκε ως Κράτος του Ισραήλ το 1948 για να γίνει η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», γράφει το κείμενο.
Το μήνυμα ήταν σαφές: η «γη της επαγγελίας» είναι πολύ μεγαλύτερη από τα σημερινά όρια του Ισραήλ. Αυτά τα εδάφη «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι».
Το έπιασαν το… υπονοούμενο οι Ιορδανοί και άρχισαν να σκούζουν. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι ο χάρτης έρχεται ως συνέχεια προκλητικών δηλώσεων από ακροδεξιά μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ιορδανικού ΥΠΕΞ, πρέσβης Σουφιάν Κούντα, καταδίκασε το χάρτη «με τους πιο έντονους όρους» και επικεντρώθηκε στις «ρατσιστικές δηλώσεις του ακραίου ισραηλινού υπουργού Οικονομικών (σ.σ. Μπεζαλέλ Σμοτριτς), που καλεί στην προσάρτηση της Δυτικής Οχθης και την εγκατάσταση εποικισμών στη Λωρίδα της Γάζας».
Ο Κούντα υπογράμμισε την «απόλυτη απόρριψη από το Βασίλειο [της Ιορδανίας] αυτών των πολιτικών και προκλητικών δηλώσεων, που στοχεύουν στην άρνηση του δικαιώματος των Παλαιστίνιων να ιδρύσουν το ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος τους στα όρια της 4ης Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ». Και πρόσθεσε πως «αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αυταπάτες που υιοθετούν και προωθούν οι εξτρεμιστές στην ισραηλινή κυβέρνηση, οι οποίοι ενθαρρύνουν τη συνέχιση των κύκλων βίας και σύγκρουσης, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και νόμων». Προσέξτε τον προσεκτικό διαχωρισμό ισραηλινής και κυβέρνησης και εξτρεμιστών. Διαχωρισμός του «καλού» Νετανιάχου από τους «κακούς» Σμότριτς και Μπεν Γκβιρ.
Ο Κούντα ζήτησε να υπάρξει διεθνής καταδίκη και απαίτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση «να σταματήσει αμέσως αυτές τις προκλητικές ενέργειες και τις δηλώσεις που κάνουν οι ισραηλινοί αξιωματούχοι, οι οποίες δεν έχουν θέση παρά μόνο στα μυαλά των εξτρεμιστών και συμβάλλουν στη διόγκωση συγκρούσεων και αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».
Ξύπνησαν και οι αμερικανόδουλοι εμίρηδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δήλωσαν ότι θεωρούν το χάρτη «σκόπιμη προσπάθεια για επέκταση της κατοχής και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ τόνισε την «κατηγορηματική απόρριψη όλων των προκλητικών πρακτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών» και οποιωνδήποτε ενεργειών «απειλούν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και εμποδίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».
Κάλεσε δε τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες «να προωθήσουν τη διαδικασία ειρήνης στη Μέση Ανατολή, καθώς και να τερματίσουν παράνομες πρακτικές που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους». «Η περιφερειακή ειρήνη είναι ουσιώδης για την ενίσχυση των θεμελίων της βιώσιμης σταθερότητας και ασφάλειας και για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών των λαών για συνολική ανάπτυξη και αξιοπρέπεια», κατέληξε η ανακοίνωση των ΗΑΕ.
Δεν είναι τα ΗΑΕ που έσπευσαν πρώτα να συμμετάσχουν στις διαβόητες Συμφωνίες του Αβραάμ, δηλαδή στην αναγνώριση της σιωνιστικής οντότητας και την ανάπτυξη σχέσεων (πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών), με στόχο να απομονωθούν οι Παλαιστίνιοι;
Δεν ήταν η Ιορδανία που πολύ πρόσφατα διέθεσε τον εναέριο χώρο και την αεράμυνά της για να αντιμετωπίσουν Αμερικανοί και σιωναζιστές τα drone που είχε εκτοξεύσει το Ιράν;
Γιατί σκούζουν; Τώρα έμαθαν τις επεκτατικές βλέψεις των σιωναζιστών;
Η Χαμάς, σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στο Telegram, έκανε λόγο «για επιβεβαίωση της επιθετικής φύσης και των επεκτατικών φιλοδοξιών της ισραηλινής κατοχής». Απλά και καθαρά.