Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι αποφυλακισμένες γυναίκες-σύμβολα της Αντίστασης καρφί στο μάτι του σιωναζισμού
Διεθνή

Οι αποφυλακισμένες γυναίκες-σύμβολα της Αντίστασης καρφί στο μάτι του σιωναζισμού

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2023, 11:11
Το στέμμα της ένα στεφάνι από λουλούδια της παλαιστινιακής γης. Ο μανδύας της μια παραδοσιακή παλαιστινιακή ρόμπα. Δίπλα της ο γιος της Μοτασέμ. Μετά από 8 χρόνια αιχμαλωσίας στα ισραηλινά κάτεργα, η Ισραά Αλ-Ζααμπί, μια από τις γυναίκες-σύμβολα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, είναι ελεύθερη, σε πείσμα των σιωναζιστών που προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποφυλάκισή της και να ρίξουν «μαύρο» στις σκηνές της υποδοχής της.

Ο πανικός για την επερχόμενη ήττα είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αλλά ο πανικόβλητος δεν μπορεί να το καταλάβει. Για δεύτερη συνεχή μέρα, οι σιωναζιστές προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις σκηνές απελευθέρωσης των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, νομίζοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να αποκρυβεί. Ειδικά σήμερα, που οτιδήποτε μπορεί να απαθανατιστεί μ’ ένα κινητό και μετά να κυκλοφορήσει ευρέως.

Αφού υποτάχτηκαν στους όρους της Αντίστασης, που δε ζητούσε τίποτα περισσότερο εκτός από την πιστή εφαρμογή όλων των όρων της συμφωνίας μερικής ανταλλαγής αιχμαλώτων και τετραήμερης εκεχειρίας, οι σιωναζιστές προσπάθησαν να εφαρμόσουν το σχέδιο «black out στην υποδοχή των αποφυλακισμένων κρατούμενων από τους συγγενείς τους και τα ΜΜΕ».

Η Δυτική Οχθη ήταν χτες μια τεράστια διαδήλωση. Υποδέχτηκε τις γυναίκες και τους εφήβους (39 συνολικά) που απελευθερώθηκαν από τις κατοχικές φυλακές ως ήρωες και επαναβεβαίωσε την υποστήριξή της στην Αντίσταση και την πίστη της στο σχέδιό της για την απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων.

Το σχέδιο των σιωναζιστών να μεταφέρουν κρυφά τις κρατούμενες και τους εφήβους κρατούμενους στην Ιεριχώ απέτυχε, γιατί απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την Αντίσταση. Ετσι, η προσοχή τους στράφηκε στο εξωτερικό της φυλακής Οφέρ, όπου είχαν αρχίσει να συρρέουν συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων, και στα σπίτια των κρατούμενων, όπου ετοιμάζονταν για την υποδοχή.

Επνιξαν τον κόσμο στα χημικά έξω από τη φυλακή, ώστε να τον απομακρύνουν και να του κόψουν κάθε θέα προς την είσοδό της. Λες και όταν κόβεις τη θέα, μπορείς να κόψεις και την επικοινωνία με το νου και την καρδιά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας σ’ εκείνο το σημείο και να βάλουν όλο τον κόσμο να αναρωτιέται: «Γιατί θέλουν να κρύψουν τις εικόνες της αποφυλάκισης;». Και να απαντά: «Γιατί οι εικόνες των αποφυλακισμένων είναι εικόνες ήττας γι’ αυτούς». Oι σημαίες της Παλαιστίνης και της Χαμάς ανέμιζαν στα χέρια των διαδηλωτών και η πολεμική κραυγή της Αντίστασης δονούσε τον αέρα, παρά τη βροχή των χημικών από απόσταση.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/dakrygona_ofer.mp4

Oλες/οι οι κρατούμενες/οι είχαν φτάσει στα σπίτια της, εκτός από μία. Την Ισραά Αλ-Ζααμπί, μια κρατούμενη με μεγάλο κύρος σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, ένα σύμβολο αντίστασης. Οπως γράψαμε εψές, οι σιωναζιστές είχαν υποχρέωση (βάσει της συμφωνίας) να την αποφυλακίσουν την πρώτη μέρα. Δεν το έκαναν. Δεν την έβαλαν στη λίστα ούτε τη δεύτερη μέρα. Η Αντίσταση «στήλωσε τα πόδια» και οι σιωναζιστές αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν την αποφυλάκισή της.

Η οικογένεια αποφάσισε να την υποδεχτεί στο σπίτι του αδελφού της, που είναι μεγαλύτερο. Εξω από το σπίτι, στην περιοχή Ζαμπάλ Μουκαμπέρ στην Ιερουσαλήμ, συγκεντρώθηκε πλήθος δημοσιογράφων και καναλιών. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, με πλήρη εξάρτηση και τα όπλα στα χέρια, περικύκλωσαν το χώρο. Μπήκαν στο σπίτι και δήλωσαν ότι μόνο ο πατέρας και η μάνα της μπορούν να την υποδεχτούν, στο δικό τους σπίτι, αλλιώς δεν πρόκειται να παραδώσουν την κρατούμενη. Επειδή το σπίτι του αδελφού της Ισραά ήταν σε μια ανηφόρα και ήταν δύσκολη η εκ νέου μετακίνηση των ηλικιωμένων γονιών της, οι σιωναζιστές δέχτηκαν να βγουν όλοι οι συγγενείς από το σπίτι εκτός από τους γονείς! Στη συνέχεια, άρχισαν να απωθούν τους συγγενείς και τους δημοσιογράφους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι σκηνές, εκτός από τη βαρβαρότητα, δείχνουν και τη γελοιότητα των πανικόβλητων σιωναζιστών. Νόμιζαν πως μπορούν να καταφέρουν κάτι. Η ανταποκρίτρια του Αλ-Τζαζίρα, «μπαρουτοκαπνισμένη» σε τέτοια όπως αποδείχτηκε, μιλάει στα ανθρωπόμορφα κτήνη πότε στα αγγλικά και πότε στα εβραϊκά, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδει στα αραβικά στο κανάλι. Οι εικόνες μεταδίδονται «ζωντανά» σε όλο τον αραβόφωνο κόσμο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/spiti_Israa_0.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_house_journalist.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_spiti_2.mp4

Στρατός και στρατόμπατσοι φεύγουν, αφού… έκαναν το καθήκον τους, αδειάζοντας το χώρο. Απελευθερώνουν την Ισραά που μπαίνει στο σπίτι. Μόλις φεύγουν τα γουρούνια, επιστρέφουν στο σπίτι συγγενείς και δημοσιογράφοι. Η Ισραά πέφτει στις αγκαλιές των δικών της, έχοντας δίπλα της τον γιο της, Μοτασέμ. Οι σκηνές απαθανατίζονται.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_syggeneis.mp4

Mετά από ένα θερμό και γεμάτο συγκίνηση εναγκαλισμό με τη δημοσιογράφο του Αλ-Τζαζίρα, η Ισραά κάνει τις πρώτες πολιτικές δηλώσεις της στα κανάλια. Το σπίτι του αδερφού της μετατρέπεται σε αυτοσχέδια αίθουσα συνέντευξης Τύπου.

 

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_protes_diloseis.mp4

«Ντρέπομαι να χαρώ, όταν πληγώνεται όλη η Παλαιστίνη», είναι τα πρώτα λόγια της. «Πρέπει να εργαστούμε για να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι από τις κατοχικές φυλακές», συνεχίζει. Καταγγέλλει με δριμύτητα τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στις κατοχικές φυλακές: «Υφίστανται κακοποίηση και ξυλοδαρμούς. Νεαρά κορίτσια από την Παλαιστίνη υποβλήθηκαν σε ανείπωτες πρακτικές στις κατοχικές φυλακές.

Ο πατέρας της Ισραά συγκλόνισε όταν είπε: «Η κόρη μου δεν είναι πιο σημαντική από τον λαό της Γάζας»!

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκιβρ, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τους πανηγυρισμούς στους τόπους καταγωγής των κρατούμενων. Διέταξε να σβήσουν τα φώτα στα λεωφορεία που μετέφεραν τις/τους κρατούμενες/κρατούμενους, για να μην τους βλέπουν οι συγκεντρωμένοι! Ο φετφάς του έγινε δεκτός με χλευασμό.

Xάρη στην σθεναρή στάση της Αντίστασης, το λεωφορείο δεν πήγε στην Ιεριχώ, όπως ήθελε το ναζιστόμουτρο ο Μπεν Γκιβρ, αλλά στην καρδιά της Μπεϊτούνια, δυτικά της Ραμάλα. Δείτε τι έγινε μόλις έφτασε το λεωφορεία με τους απελευθερωμένους έφηβους. Πανηγυρισμοί, κόρνες, σειρήνες, σημαίες της Χαμάς και συνθήματα υπέρ του Μοχάμαντ Ντεΐφ και των Αλ-Κασάμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Beitunia.mp4

Στη δημοτική πλατεία Αλ-Μπιρέχ, δυτικά της Ραμάλα, μια πύρινη διαδήλωση υποδέχεται τρεις απελευθερωμένους έφηβους. Στις πλάτες των φίλων τους, ο Ουίσαμ, ο Σάντι και ο Γιάσερ, κραυγάζουν συνθήματα υπέρ της Αντίστασης, των Αλ-Κασάμ, του Ντεΐφ. Σημαίες της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου ανεμίζουν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Wissam.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Yasser.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shanti.mp4

O Oυίσαμ καταγγέλλει στο Αλ-Τζαζίρα ότι παρά τον τραυματισμό του, δεν του παρασχέθηκε καμιά θεραπεία κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Καταγγέλλει τη σκληρότητα που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της κράτησής τους.

Ο Σιάντι καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις κατοχής τούς χτύπησαν κατά τη σύλληψή τους. Και θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά παιδιά της Παλαιστίνης στις κατοχικές φυλακές.

Ο Γιάσερ είπε πως έχει δει αρκετούς παλαιστίνιους κρατούμενους να πεθαίνουν κατά τη σύλληψή τους. Καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις κατοχικές φυλακές. Καταγγέλλει ότι οι Οι δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν και χτύπησαν πολλά παιδιά που κρατούνταν στη φυλακή Megiddo.

Η απελευθερωμένη φυλακισμένη Νουρχάν Αουάντ αναπνέει ελευθερία στο σημείο ελέγχου Kαλάντια, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Nurhan_Awad.mp4

Oι συμπατριώτες της τής ετοιμάζουν… βασιλική πομπή. Κραυγάζει συνθήματα μαζί τους:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/ypodoxh_Awad.mp4

Ο νεαρός Ομάρ Σουέικι από την Ιερουσαλήμ στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Στο Αλ-Τζαζίρα είπε: Οταν με συνέλαβαν οι αρχές κατοχής, ήμουν 15 ετών. Οι συνθήκες κράτησής μας στην κατοχική φυλακή ήταν πολύ σκληρές. Το κελί ήταν για έξι άτομα και ήμασταν δώδεκα. Για 50 μέρες δεν μας άφησαν να ασκηθούμε. Υπάρχουν πολλά παιδιά στις κατοχικές φυλακές ηλικίας από 13 έως 15 ετών. Λέω σε όλους τους κρατούμενους στις κατοχικές φυλακές, υπομονή, υπομονή!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Omar_Shweiki.mp4

Η φυλακισμένη Φάδουα Χαμάντα φτάνει στο σπίτι της στο χωριό Σουρ Μπαχέρ, νότια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, μετά από 6 χρόνια στις κατοχικές φυλακές.

O νεαρός Αλ-Σιμπ Χαμάντα Αμπού Σάμρα, που μόλις απελευθερώθηκε: «Είθε ο Θεός να ενισχύσει την Αντίσταση. Είμαστε όλοι μαζί της μέχρι τη νίκη».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/al-shib_hamada_abu_samra.mp4

Η Μαϊσούν Αλ-Τζάμπαλι, η γηραιότερη κρατούμενη στις κατοχικές φυλακές, είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Υποφέραμε κατά τη διάρκεια της κράτησης. Οι δεσμοφύλακες μας φέρονταν σκληρά. Οι αρχές κατοχής μας επέβαλαν περιορισμούς κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Η μητέρα της συμπλήρωσε: Η χαρά είναι λειψή, λόγω των όσων συμβαίνουν στη Γάζα και των κρατούμενων που βρίσκονται ακόμα στις κατοχικές φυλακές.

Ο απελευθερωμένος Μουχάμαντ Αμπού Αούν είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Οι δυνάμεις κατοχής μας συμπεριφέρθηκαν βάναυσα. Μας προσέβαλαν, μας χτύπησαν, μας πυροβόλησαν σαν σκυλιά. 

Η Σορούκ Ντουάιατ, από την περιοχή Σουρ Μπάχερ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, είναι η παλαιότερη παλαιστίνια κρατούμενη. Απελευθερώθηκε κι αυτή χθες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shorouk-Dwayyat_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/shorouk_1.mp4

Η Σορούκ, πολιτικό στέλεχος της Φάταχ, αγνόησε τη σιωναζιστική απαγόρευση δηλώσεων και στις πρώτες δηλώσεις της στα τηλεοπτικά δίκτυα είπε: Ζούμε μεγάλη χαρά, αλλά είναι ανάμεικτη με πόνο. Ευλογούμε τους μάρτυρες της Γάζας και ελπίζουμε ότι ο πόλεμος θα σταματήσει. Η διαδικασία της απελευθέρωσής μας από τις δυνάμεις κατοχής συνοδεύτηκε από ψυχολογική πίεση και την επιβολή μακράς αναμονής. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας κακής φάσης μέσα στη φυλακή: καταπίεση, πείνα, δίψα, επιβολή μεγάλου συνωστισμού. Αφησα πίσω 51 κρατούμενες σε δύσκολες καταστάσεις. Είδα κρατούμενες στη φυλακή που ήταν κάτω των 18 ετών, η μικρότερη από αυτές ήταν 12 ετών. Η Κατοχή επέβαλε στις κρατούμενες να μην κάνουν κανέναν εορτασμό για την απελευθέρωσή μας, απειλώντας να μας συλλάβει ξανά. Παρόλο που αποφυλακίστηκα, έχω φόβους για τις γυναίκες κρατούμενες εκεί, λόγω της σκληρής καταστολής. Στέλνουμε ένα μήνυμα στον λαό της Γάζας: είμαστε δίπλα σας και σας υποστηρίζουμε. Να έχετε υπομονή, η νίκη είναι υπομονή μόνο μιας ώρας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shorouk_diloseis.mp4

 

Ο επικεφαλής της Αρχής Υποθέσεων Παλαιστινίων Κρατούμενων, Καντούρα Φάρες, είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε τη διαθεσιμότητα των σωστών δεδομένων για τους κρατούμενους. Εργαζόμαστε για να δώσουμε δεδομένα κρατουμένων σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτό που συμβαίνει στις κατοχικές φυλακές από τις 7 Οκτώβρη δεν είναι απλώς κακοποίηση, αλλά ολοκληρωμένο έγκλημα.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 26 Νοέμβρη

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Επόμενο άρθρο Nίκη της Αντίστασης και στο πεδίο της ηθικής και της ανθρωπιάς

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

Διεθνή 2 Ιούλ 2025, 13:36

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 20:12

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 08:42

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

Διεθνή 1 Ιούλ 2025, 07:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο 17Ν

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • ΕΛΑ

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επικοινωνία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Όροι χρήσης

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Ποιοι είμαστε

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επικοινωνία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Όροι χρήσης

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo