Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης
  • Σαν σήμερα 21 Αυγούστου
  • Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,
  • Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά
  • Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη
  • The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»O tempora o mores
Διεθνή

O tempora o mores

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Ιούλ 2022, 20:56
Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Αντρίι Μέλνικ

Είκοσι ένας Γερμανοί, επιστήμονες, φιλόσοφοι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πρώην διπλωμάτες, δημοσίευσαν στη Die Zeit μια ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Κατάπαυση του πυρός αμέσως!», καλώντας τη Δύση «να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων».

Οι υπογράφοντες όρισαν ως καθήκον της ΕΕ «να αποκαταστήσει και να διασφαλίσει την ειρήνη στην ήπειρο». «Η Ουκρανία μπόρεσε μέχρι στιγμής να αμυνθεί έναντι ενός βάναυσου ρωσικού επιθετικού πολέμου χάρη, μεταξύ άλλων, στις μαζικές κυρώσεις και τη στρατιωτική υποστήριξη», γράφουν οι συντάκτες της έκκλησης. «Ωστόσο, όσο περισσότερο διαρκούν αυτά τα μέτρα, τόσο λιγότερο καθαρό είναι το τελικό τους αποτέλεσμα. Είναι εξαιρετικά απίθανο η Ουκρανία να μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας, καθώς η Ρωσία είναι στρατιωτικά ανώτερη και ικανή για περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση». Γι’ αυτό, οι χώρες της Δύσης που υποστηρίζουν την Ουκρανία στρατιωτικά θα έπρεπε να αναρωτηθούν «ποιος είναι ο σκοπός τους και αν οι παραδόσεις όπλων εξακολουθούν να είναι ο σωστός δρόμος για να πάμε μπροστά». Οι υπογράφοντες προειδοποιούν ότι η συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης σημαίνει χιλιάδες θανάτους ακόμη, καθώς επίσης και «μαζικά ανθρωπιστικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα στον κόσμο», όπως η επισιτιστική κρίση στην Αφρική και η άνοδος των τιμών σε άλλες χώρες, που αποτελούν επιπρόσιετες αποδείξεις για το ότι είναι καιρός να τερματιστεί η σύγκρουση.

Τέτοιες απόψεις έχουν ξαναγραφτεί στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μόνο καινούργιο κάθε φορά είναι οι υπογραφές που συνοδεύουν τα σχετικά κείμενα. Εχουν δημοσιευτεί συλλογικά κείμενα ειρηνιστικά και συλλογικά κείμενα πολεμοκάπηλα. Ομως στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε μια αντίδραση που υπό άλλες συνθήκες αποκλειόταν να υπάρξει. Η αντίδραση δεν είχε γερμανικό «χρώμα», όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά ουκρανικό.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρίι Μέλνικ, με φράσεις όχι μόνο εντελώς ξένες προς τη διπλωματική γλώσσα αλλά κυριολεκτικά «πεζοδρομιακές», σχολίασε από τα social media, ότι οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο κείμενο είναι «ένα μάτσο ψευδο-διανοούμενοι λούζερ», που πρέπει «να πάνε στο διάολο μαζί με τις ηττοπαθείς συμβουλές τους»!

Βέβαια, αν σκεφτούμε ότι ο Μέλνικ έχει πει δημόσια (σε εκδήλωση για το τέλος του Β’ παγκόσμιου πολέμου) ότι… η Ουκρανία απελευθέρωσε το Βερολίνο (!), ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει εμμέσως τον γερμανό καγκελάριο… «λουκάνικο συκωτιού», μάλλον… ευγενής υπήρξε στην απάντησή του προς τους 21 της ανοιχτής επιστολής. 

Εχουμε ξαναγράψει ότι υπό «κανονικές» συνθήκες ο γελωτοποιός Ζελένσκι δε θα τολμούσε να απαγορέψει στον γερμανό πρόεδρο Στάινμαγιερ να ταξιδέψει στο Κίεβο, ο δε Μέλνικ ούτε που θα διανοούνταν να αναφερθεί με τόσο προσβλητικό τρόπο σε γερμανούς ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και πρώην διπλωμάτες (μεταξύ αυτών και ένας σύμβουλος της Μέρκελ). Δείτε τις δηλώσεις του ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Μασλόφ. Είναι πολιτικά σκληρές, όχι όμως υβριστικές και ονειδιστικές. Κι ο Μασλόφ εκπροσωπεί μια από τις ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, όχι την Ουκρανία. «Εκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο», γιατί κάθεται πάνω στο χοντρό πετσί του αμερικανικού βούβαλου.

Από την άλλη, όταν η αφρόκρεμα της γερμανικής διανόησης και της εν αποστρατεία διπλωματίας εμφανίζεται διχασμένη (άλλοι υπέρ της συνέχισης του πολέμου με την παροχή στην Ουκρανία περισσότερων και βαρύτερων πολεμικών συστημάτων και άλλοι υπέρ της παρέμβασης για άμεση σύναψη ιμπεριαλιστικής ειρήνης), αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, που δεν μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στην ίδια τη γειτονιά του.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισημανθεί ότι ο αστικός πασιφισμός, όπως εκδηλώνεται σε κείμενα σαν αυτό των 21, δεν υπηρετεί την ειρήνη και τον ανθρωπισμό, αλλά προσπαθεί να υπηρετήσει την ιμπεριαλιστική ειρήνη με όρους συμφέροντες (ή τουλάχιστον μη βλαπτικούς) για το γερμανικό ιμπεριαλισμό.

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο26 νεκροί – 30 νέες διασωληνώσεις – 265 εισαγωγές
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

Διεθνή 21 Αυγ 2026, 08:56

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή 20 Αυγ 2026, 10:43

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Διεθνή 20 Αυγ 2026, 10:06

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

Διεθνή 19 Αυγ 2026, 10:28

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

Διεθνή 19 Αυγ 2026, 08:42

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

Διεθνή 17 Αυγ 2026, 14:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

1926: Κίνημα Κονδύλη και ανατροπή της δικτατορίας του Πάγκαλου.

1954: Συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, 24 αστυνομικοί και εκατό πολίτες τραυματίες.

1959: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1964: Πεθαίνει ο Παλμίρο Τολιάτι.

1967: Συλλαμβάνεται ο Μίκης Θεοδωράκης και εξορίζεται στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

1970: Βόμβα στον σταθμό Θησείου προκαλεί διακοπή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου επί ώρες.

1990: Δολοφονείται στην Κένυα ο Βρετανός περιβαλλοντικός ακτιβιστής Τζορτζ Ανταμσον.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo